מה קורה- פלג חדש בש"ס??
דברים מרעישים שאמר הרב מאזוז לעיתון בשבע- מדוע אגב אנחנו לא קוראים את זה ביום ליום?
ניצנים של פלג חדש מתקומם?
להלן קטעים מהראיון בקשר להרב עובדיה שליט"א
============================================
סרב כפי יכולתך
נוסף לייחודיות המאפיינת את הישיבה, קשה להתעלם מפן נוסף של הרב מאזוז. הכוונה היא לפן הפוליטי; הרב, המשייך עצמו רוחנית, חברתית ופוליטית לפלג המונהג על-ידי הרב עובדיה יוסף שליט"א, נחשב למתנגד ותיק למסירת שטחים, עוד מימי אוסלו.
באותה תקופה הוא השתתף בהפגנות הימין, וגם הצטרף במכתב לפסיקת ועד רבני יש"ע בעד סירוב פקודה. את דעתו נגד ההתנתקות הוא ביטא מעל במות רבות, בין השאר בהסכמה שנתן לספרו של הרב שאול בר אילן מכפר דרום, 'כפתור הפלא', המונה את האיסורים ההלכתיים הכלולים בגירוש יהודים מבתיהם.
האם הרב סבור שתכנית ההתנתקות תתממש?
"אני מקווה שלא, אנחנו מתפללים".
אבל זו לא קביעה חד-משמעית.
"אנחנו לא יכולים לקבוע. איך כתוב בתהלים: 'אין עוד נביא ולא איתנו יודע עד מה'. אני יודע משפט אחד שהם אומרים אותו: 'אם תרצו – אין זו אגדה'. על משקל זה: אם תרצו – לא תהיה התנתקות. אבל בלי להשתמש בכוח; מה שאמרו הרבנים לעשות – לעשות".
מה לגבי סירוב פקודה?
"אם הפקודה היא נגד המצפון, יש לנו היתר מפורש משרון בעצמו. הוא אומר: 'אם הדבר נוגד את מצפונך אל תעשה זאת'. אני לא מסוגל לעשות את זה. אבל מצד שני, עלולים להביא חיילים שהם בעד ההתנתקות ויפנו בכוח, במכות. צריך להתפלל שלא נגיע למקרה כזה, כי זה ממש 'ראוה צרים שחקו על משבתיה'. זה עלול לשים את עם ישראל ללעג ולקלס, ה' ירחם".
למרות התנגדותו לויתורים מדיניים, הרב מאזוז אינו רוצה להכריע בשאלה אם פיקוח נפש דוחה שטחים או לא. בכל מקרה, לדבריו, ישנן שלוש מילים במסכת חולין שמעמידות בסימן שאלה כל הסכם שלום שהוא: "אין אמונה בגוים". ויתורים יגררו תמיד עוד ויתורים.
סוגיית היחס לתהליך המדיני איננה ההבדל היחידי בין דרכם של שני הגאונים, הרב עובדיה יוסף והרב מאזוז. יש ביניהם הבדל גם ביחס לשאלה אם ארץ ישראל היא "אתריה דמרן" (מקומו של מרן), כלומר, האם ר' יוסף קארו, מחבר השולחן ערוך נחשב כרבה של ארץ ישראל, ועל כן כל אדם שעולה ארצה צריך לבטל את מנהגיו הקודמים בפני דעת מרן, או שיש גם מקום למנהגים אחרים. הרב עובדיה סובר שאכן כן, וזוהי אחת מאבני היסוד של פסיקתו. דעת הרב מאזוז, המסתמכת על הספר 'כף החיים', היא שקהילות שלמות שעולות כקהילות יכולות להמשיך ולשמור על מנהגן המקורי.
 |
|
|