בס"ד
"שרון רוצה לבצע את ההתנתקות גם במחיר הרג יהודים".
מאת:שי גפן
בפברואר 2005 התקיים דיון בפורום החווה,ובמעמד זה אמר לשרון קצין בכיר שיהיו נפגעים.שאל אותו שרון בכמה מדובר והקצין השיב שלהערכתו זה יסתכם ב-70 הרוגים.שרון הסכים ראיון עם מר יוסף הלוי בלום וקטעים מתוך ספר מצמרר הרואה אור בימים אלה
בשבוע שעבר הוציא מר יוסף הלוי בלום ספר חדש בו הוא מתאר את אשר צפוי בשלהי הקיץ הנוכחי,היו לא תהיה,במסגרת ההנתקות.שם הספר הוא לא פחות מאשר "תהיה מלחמת אחים בקיץ".
בלום הידוע בכתבותיו ומאמריו החשובים בנושא צבא וביטחון, רואה את תוכנית ההינתקות כדרך להתרסקות וסכנה לעתיד תושבי ישראל,ובספרו זה הוא מתכוון להזהיר כבר כעת מפני הצפוי.
על קצה המזלג:מה יש בספר שלך?
בספר שלושה שערים:בשער הראשון "התפוררות ושבר",נסקרות פרשיות בעבר בהן היה הישוב העברי קרוב מתמיד למלחמת אחים:על תקופת הסזון שהפקירו את אנשי אצ"ל לבריטים, תקופת אלטלנה,שביתת-הימאים,מרד וואדי-סליב ועקירת ימית.
בשער זה נסקרים גם מהלכי ההונאה,השחיתות,והקומבינות הפוליטיות של בני משפחת שרון כפי שהתרחשו בחצר הביזנטינית של חוות השקמים. בפרקים מעוררי חלחלה אלה מוצג הגיבוי שפרסו שופרות תקשורת ישראליים על מנהיג שנוי במחלוקת שפועל בשיטות דיקטטוריות. שרון הנו אישיות שהובילה להתרסקות החברה היהודית,להתפרקות מוסדות המדינה ולפילוג מפלגת השלטון,לאחר שזו אולצה לבגוד במצעה ולהתעלם ממשאל מוסכם של בוחריה.
זאת ועוד: הפשעים שחוקקה הממשלה והכנסת נגד בני עמם; הציניות והזדון המשפטי;הרס חוקי היסוד בידי בית המשפט העליון;דחיקת הציבור הציוני והלאומי לפינה-כל אלה מובאים לקורא הישראלי באמצעות תעודות היסטוריות וקישורים המציגים תמונת מצב פוליטית חסרת תקדים בחומרתה בתולדות הדמוקרטיות המערביות.
בשער השני,"זרע הפורענות" שמו,מובאים המהלכים,דרכי הפעולה והשיטות הפסולות בעזרתם הורתה הממשלה לצבא העם לפעול כנגד העם במלחמת אזרחים יזומה.אפשר למצוא שם מידע מלא ממקורות גלויים על הכנותיהם של הכוחות הצבאיים, המשטרתיים ומנגנוני המודיעין לקראת הטרנספר וההרס;דרכי הפעולה של העקירה והגירוש.כמו כן עסקתי שם בזדון הציני הכרוך בכוונת מופז ופרס למסור את הבתים והנחלות לרוצחי המשפחות היהודיות;על בגידת המשטר באזרחיו,על קריסת הביטחון האישי,התגברות הפשיעה בעת ההכנות לטרנספר,ועל שטיפת המוח שנערכה בחיילים ובשוטרים בהכנות לביצוע מעשים שדגל שחור של אי חוקיות מונף מעליהם.
בשער השלישי,"המלחמה",יוצג תסריט המתבסס על לימוד ומחקר שערכתי בישובים המועדים לפורענות, על דרכי הפעולה, השיטות הצבאיות המתוחכמות,הכוחות והמשימות במערכה להריסת 25 יישובי חבל עזה וצפון השומרון,במסגרת "מלחמת שבת-אחים".
האומנם תהיה מלחמת אחים בקיץ?
בהחלט.כאמור,בתחילת הספר אני מנסה להגיע לשורשים-מאין צמחה לה תוכנית ההינתקות ואני מקביל את זה לתקופתנו.כעת המחקר שלי קיבל גם הצלבה מהספר 'בומרנג' של העיתונאים עופר שלח ורביב דרוקר שהתפרסם בשבוע שעבר.פורום החווה החליט ללכת להתנתקות בגלל שחששו מפני הגב' ארבל שהתכוונה להעמיד את שרון לדין.שרון מכר את עם ישראל והמדינה למען האינטרס האישי שלו.כל מעשה ההינתקות נועד להציל את עורו של שרון ובניו.שרון עשה מעשה של בגידה בעם ישראל ומכאן אני מנתח את הדברים.
איך אתה מגיע למסקנה שתתרחש כאן מלחמת אחים?
מהבחינה ההיסטורית אני מסביר שעל דברים פחותים יצאו למלחמות אחים.
למשל?
מלחמת האזרחים ב-1860 בארה"ב,שם המחלוקת התבססה על בסיס תעשייתי.הצפון היה יותר מתועש בעוד שבדרום היו עבדים. המחלוקת הייתה איך מתייחסים לעבדים הבורחים והמלחמה הזאת הביאה ל-600 אלף הרוגים! הרס עצום ירד על אמריקה, אבל לבסוף הם יצאו מזה מחוזקים. שם המלחמה לא הייתה על טריטוריה.כאן אנחנו מדברים על נכסי צאן ברזל של העם היהודי.
מלחמת האחים הקיימת כאן,היא לא רק בשל מסירת שטחים או לא; זו למעשה מלחמת תרבות עמוקה מאד. הגענו למצב שאין לנו שום דבר משותף.הזרעים למלחמת אחים כבר נבטו בקרקע. אפילו הצבא כבר אינו משמש כבסיס משותף. אני מנתח את פסק הדין האחרון של השופט ברק,ואני רואה שלמעשה אין לעם היהודי זכויות על ארץ ישראל.זה בעצם מה שאמר השופט אדמונד לוי בדעת יחיד,כאשר שלל את כל הבסיס החוקי של ההינתקות.
יש לך תרחישים למלחמה ששרון מתכנן?
גויסו שמונה אוגדות.שרון מגייס את כל המילואים והקרביים של צה"ל.בספר אני מתאר כיצד יתרחשו הקרבות באלי סיני. אתה רואה את הצבא נערכים מול אנשי ארץ ישראל עם כל הכוחות שלהם. שני כוחות זה מול זה.כל התרחיש הזה בהחלט יכול להוביל לפיצוץ גדול.רק הקב"ה יכול לדעת מה יצא מזה. דברים אלו צפויים להתרחש גם בכפר דרום ובנוה דקלים.
שרון לוקח אפשרות שתתרחש מלחמת אחים?
בפברואר 2005 התקיים דיון בפורום החווה,ובמעמד זה אמר לשרון קצין בכיר שיהיו נפגעים.שאל אותו שרון בכמה מדובר והקצין השיב שלהערכתו זה יסתכם ב-70 הרוגים. שרון הסכים. אותי זה מפחיד מאד.יהודים נלחמים ביהודים ומנגד ערבים ירו על כל מה שזז בשטח.זה הרי מצב אבסורדי.
המצרים הבטיחו שישמרו על השקט?
ההבטחה שלהם שווה כמו הכתיבה שלך על חול.עד כה הם נסוגו מכל ההבטחות ואי אפשר בכלל לסמוך עליהם.
מהן ההשלכות הצפויות לטווח הארוך?
התזה שלי היא כזאת:החלטת הממשלה על ההינתקות והחלטת בית המשפט,עשרה שופטים מול אחד, חידדו את המצב עד הקצה. מדינת ישראל סיימה את התפקיד שלה מבחינת המחויבות שלה לעם ישראל,ואת זה בעצם אומר פסק דינו היחיד של אדמונד לוי,שהתוכנית הזאת לא חוקית ואיננה חוקתית ומנוגדת לחוק יסוד כבוד האדם וחירותו. במצב שנוצר, מגילת העצמאות, המסמך המכונן של המדינה,הכל בטל.
אוהבים לצטט את בגין שאמר כי לעולם לא תהיה מלחמת אחים.
מלחמת אחים כבר כאן.שרון הביא אותה ובגדול.שרון עושה הכול שזה יקרה -וכל זאת בגלל הבעיות האישיות שהאיש הזה רצה לשרוד ולא לרדת מהבמה כזקן חסר משמעות.
לאן הם,שרון ואנשיו,מובילים את עם ישראל?
מאז האינתיפאדה הראשונה מסביר לנו השמאל שאי אפשר לדכא עם נגד רצונו. השמאל הם היחידים שלא פינו ישובים. ראית מישהו שמדכא עם נגד רצונו? אבל את היהודים הם יודעים לדכא,לפנות ולגרשם מביתם.לצערי עומק הקרע שהם מובילים את עם ישראל,יהיה בלתי ניתן לאיחוי.השבר הוא גדול מאד.
איך לעצור אותו, ם בכלל אפשר?
צריך להפיל את האיש הזה כמה שיותר מהר.העם צריך ללחוץ. אין דרך אחרת.המצב רק ילך ויחמיר.צריך לטכס עצה כדי לדעת מה עושים לאחר ששרון ייעלם וילך לביתו.ההרס שהוא השאיר - עצום.עם ישראל יושב על ערימה של כלים שבורים.אני מזהיר כעת שהכתובת רשומה על הקיר.
פורסם בקישור הבא:
http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=1441672
 |
|
|