| נשלח ב-5/7/2005 09:00 |
|
| |
בכל דרכיך דעהו - אפילו לדבר עבירה...
http://www.harnof.co.il/tzadaka.html
האתר מספק מידע על ההוואי הדתי וחרדי בהר נוף. כגון, רשימת גמחי"ם, בתי ספר, מניינים ושיעורי תורה וכדומה.
האתר גם אוסף כסף לצדקה על ידי השכרת סרטים. הסרטים הם אותם סרטים שאפשר למצוא בכל חנות בלוקבסטרס. כמעט כל סרט כולל אביזרייהו דג' חמורות. באתר עצמו ישנו אזהרה שחלק מהסצנות בסרטים מסויימים אינם ראויים לאנשים מתחת לגיל 25! (http://www.harnof.co.il/filmgemach.asp)
אני לא מתפלא על שומר תורה ומצוות שמסתכל על סרטים. אני כן מתפלא על קהות החושים שמשתמש בדבר שכל כך נוגד רוח היהדות בכדי לאסוף צדקה.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/7/2005 09:52 |
|
| |
מה שיש לחקור הוא, אם הדברים כה פשוטים, מה הם סוברים?
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2005 15:52 |
|
| |
בס"ד
צפיה בסרטים לא צנועים ואלימים משחיתים את הנפש כידוע ע"פ מחקרים שנערכו בארה"ב,ובפרט ע"פ התורה שהיא תורת חיים אדם צריך לשמור על עצמו בראיית-העינים,ובטח שאין לתרום לכל הסרטים האלו אשר משחיתים את הנפש.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2005 12:02 |
|
| |
לטובת אנשי ההלכה ה"טכנית",
דעתי היא, שלראות בחדשות רצח ממש, אמיתי, גם אם הוא מוקרן בצורה עדינה ומצונזרת, יחשב יותר "אביזרייהו" מראיית אותו מעשה מבויים בסרט, גם אם יכלול הרבה דם (=קטשופ) ואלימות.
לראות סרט זה ממש כמו לאכול שניצל סויה בחלב.
(צ'אוט, לא דיברתי על הצד החינוכי שהזכרת)
(מחקתי את החתימה...)
|
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2005 10:18 |
|
| |
רוב סרטים כוללים במידה כל שהוא, שפה לא נאותה, אלימות וחוסר צניעות. אפשר להתווכח ולהגיד שאלמנטים אלו אינם אביזריהו דג' חמורות. נניח לשם ויכוח שאתה צודק. מה שברור הוא (ונא לא לצטט מחקרים לכאן או לכאן) שצפייה בסצנות שליליים משפיעים לרעה על נפש האדם. אשר על כן, ראוי לכל ירא שמים להתרחק מסרטים וכדומה ופשוט.
האם לעבירה יחשב מי שמקלקל נפשו במודע? נראה לי שהתשובה היא חיובית.
ובכל זאת, איני מתפלא על שומר תומ"צ שצופה בסרטים כי אין צדיק בארץ וכו'. ובפרט סרטים, שצופים בהם בהסתר ויש אנשים שמאד נהנים מהם, מהוים פתוי חזק להרבה אנשים.
לא ראיתי שבעל הגמ"ח צנזר את הסרטים. גם לא כל כך ברור לי איך היה מצנזר אם הם סרטים מקוריים, ואולי הם בכלל העתקות לא חוקיות, ואינו נראה. ומסתבר שאם היה מצנזר אותם היה כותב את זה בפירוש.
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2005 10:14 |
|
| |
כבוד הפרופסור
הניתוח שביצעת - מעשה אומן
אבל....
החולה מת
|
|
|
|
| נשלח ב-5/7/2005 10:05 |
|
| |
שלום chouteng,
כמה הערות קצרות:
'כמעט כל סרט כולל אביזרייהו דג' חמורות'. חבל שאתה מסתפק באמירה כללית מאוד, ואינך מבאר היאך 'כמעט' בכל סרט יש אביזר של עבודה זרה למשל? וגם ממתי צפיה בסצינה אלימה הוא בכלל 'שפיכות דמים'? קבעת מסקנה הלכתית מרחיקת לכת על תעשיית הסרטים ההוליוודית מבלי לספק נימוקים. ובכלל, אם מסקנתך צודקת, מדוע אינך 'מתפלא' על שומר מצוות הצופה בסרט?
יתכן מאוד שהסרטים עברו עריכה מחודשת והקטעים האירוטיים או האלימים מאוד צונזרו בהם, ושמא אין כאן 'דבר עבירה' כלל? גם ה'אזהרה' המופיעה לדבריך על דש הסרט אינה מלמדת על איסורי הלכה, אלא לכל היותר על גישה נכונה למנוע חשיפה של בני הגיל הרך לקטעים העשויים להלך עליהם אימים.
מה היא 'רוח היהדות'? וכיצד לדבריך היא אינה נושבת בסרט איכותי? כוונתך ל'ביטול תורה'?
הכותרת 'בכל דרכיך דעהו - אפילו לדבר עבירה' מנוסחת היטב. רק אינני יודע מה רע בגיוס אפיק תרבותי זמין ונפוץ לצרכים הגונים. אני עדיין סבור שהשימוש במושג 'דבר עבירה' בהקשר הזה הוא זר לטעם הטוב.
|
|
|
|
|