תחמנות נוספת נגד כח של המפלגות החרדיות
יותר נשים במפלגה - יותר כסף
הצעת חוק שעברה היום בכנסת בקריאה טרומית קובעת, כי מפלגות שיהיה להן ייצוג גבוה לנשים בכנסת יזכו לתוספת מימון בשווי של מיליוני שקלים בשנה
06/07/05 15:12
מאת: רנית נחום-הלוי
מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית הצעת חוק, לפיה המימון שתקבל סיעה בכנסת ייגדל אם יהיה בה ייצוג של לפחות 30% נשים. הצעת החוק עברה ברוב של 53 תומכים מול 22 מתנגדים.
על פי הצעת החוק, המימון לכל סיעה שתענה על תנאי הייצוג הנשי יבוצע על פי מפתח של תוספת מימון של 50% עבור כל מנדט המיוצג על ידי אישה.
התנגדות - לא רק מכיוון החרדים
עיקר ההתנגדות להצעת החוק היתה מצידם של חברי הכנסת החרדים, אך גם הח"כים אברהם פורז (שינוי) ויוסף פריצקי (יוצא שינוי) התנגדו להצעה.
מלשכת ח"כ פורז נמסר בתגובה, כי "לדעתו זו הצעת חוק של סחר בנשים. אתה לא משלם כסף כדי שיהיה ייצוג הולם של נשים בכנסת או עבור בחירת נשים. זה לא נראה הגיוני".
סגן שר הרווחה, ח"כ הרב אברהם רביץ, שהתנגד נחרצות להצעת ,החוק קרא לחברי הכנסת להתעשת, לפני שייצוג הציבור בכנסת יקנה בכסף. לדבריו "הרי במה אנחנו עוסקים? אנחנו עוסקים בלקנות שלטון בהון. הרי במה מדובר כאן? תבוא אישה למפלגה ותאמר לה: 'אני מביאה לכם עוד 50%, תצביעו עבורי בגלל הכסף שאני מביאה לכם'. אתן לא מתביישות? אני מסכים שיש לעשות אפליה מתקנת איפה שצריך, אבל בכבוד ולא בביזיון".
 |
|
|