* במשקפיו הפוליטיים של רה"מ, אין מדובר בעניינו של "קראוון", אלא בהתהוותו המאיימת של "קברן"... *
"לא יקום ולא יהיה", הגיב צביקה בזעם, כששמע לראשונה על ההתפתחויות.
"אם יונחת הקראוון, הוא יפונה בו ביום", החרו החזיקו אחריו, מקורביו, החוששים מ"קשר גורדי" הנרקם והולך בין המרא לרמי ארזי, מאחורי, ובעיקר מעל גבו של ראש המועצה.
הכל החל, כאשר במסגרת מאמציו הקדחתניים של המרא לשידרוג חתנו, עלה בידו להביא לכך שהנהלת חברה גדולה הפועלת בעיר, תביע את רצונה הכן "לתרום" (והס מלהזכיר תמורה כלשהי מצידו של המרא או מי מטעמו...) קראוון רחב ידיים, שישמש כבית-כנסת שבראשו יעמוד, רב שכונות הצפון, חתנא דבי מרא.
למרבה האירוניה, סובב "מסובב הסיבות" לידי כך ש"התורמים" (והס מלהזכיר את שמו של המרא, כבר אמרנו?) יעמדו על כך שהקראוון יירכש דווקא מחברת ישרא-מרין, שתחת ניהולו של לא אחר מאשר... רמי ארזי...
לארזי, שהתפוטר ממשרת מנהל מח' שפ"ע אותה עזב בטריקת דלת, בטן מלאה על ראש המועצה ובעיקר על מקורבו איציק טרבלסי.
בסביבתו הקרובה של צביקה כהן אף חושדים, כי המרא, באמצעות אחיינו גרוסמן ג'וניור, גמר אומר "לתפור תיק" לראש המועצה, ולצורך כך לא יכל המרא למצוא פרטנר "ראוי" יותר, מרמי ארזי, עד לא מכבר, האיש הכל יכול ו"יודע-הכל", במועצה.
לטענת מקורבי רה"מ, אף נועד עו"ד גרוסמן לא מכבר, עם רמי ארזי, פגישה שבעקבותיה החל גרוסמן לצלם עשרות "מסמכים חשודים" במועצה.
בהקשר זה, אף ראו מקורבי ראש המועצה בחומרה, את התבטאותו הקשה של גרוסמן ג'וניור כי "עוד שלושה חודשים וראש המועצה יושב בכלא".
הדי ההתבטאות הבוטה, ממשיכים להדהד עד היום בלשכת ראש המועצה.
על רקע זה, לא פלא שצביקה גמר אומר לטרפד את הצבת הקראוון, לא רק בגלל אי-רצונו "לפרגן" למרא ולחתנו, אלא גם, שלא לומר בעיקר, על-מנת שלא לבנות במו ידיו נדבך נוסף ביחסי המרא-ארזי, שסופם, מבחינתו של צביקה, מי ישורם...
* ישרא-בלוף *
גם לראש המועצה, המתנגד להצבת הקראוון מטעמיו, אין מושג עד כמה, מבחינתו, יש דברים בגו.
ממידע שהגיע לידי (ותודה לניק "עלום השם", שהעביר לי את המידע הראשוני בתיבה האישית), עולה, כי בסופה"ש האחרון נפגשו המרא ורמי ארזי במשרדי חב' ישרא-מרין באשדוד.
"נערי המרא", אליהם פניתי לקבלת תגובה לידיעה, טוענים כי השניים שוחחו *אך ורק* בענייני הקראוון האמור בלבד, אך על רקע הקשר הגורדי ההולך ונרקם בין השניים, כאמור לעיל ובפרוטרוט, לא יהא זה הימור גדול לשער כי שיחתם הארוכה נסובה סביב עניינים נוספים, "בוערים" לא פחות מסוגיית הקראוון.
* המרא יחלק את השכונה *
ובעוד בגזרת ראש המועצה, נתקל המרא (להפתעתו), ביריב מר ונחוש, הרי שבגזרת "רבני השכונות", מנחיל המרא ליריביו תבוסה אחר תבוסה.
לאחר מכת הנוק-אאוט שהנחית המרא על "התרנגול השכונתי" (והס מלהזכיר את "רב השכונה"...), מכה, שבעקבותיה עסוק התרנגול גם בשעה זו... בליקוק פצעיו, מפתיע המרא שוב בגזרה "השכונתית".
בימים האחרונים החל המרא בהרצת ידידו הרב קארפ ( נכון להיום, תושב קריית ספר), למשרת רב שכונת רשב"י בעיר.
לחנוכת בית-הוראה חדש מטעם בד"צ אלעד ברח' אבן גבירול, שנערכה אחה"צ, הגיע הרב קארפ כאורח הכבוד.
בית ההוראה החדש, יחד עם קראוון ה"ישרא-בלוף" המתוכנן, אמור לשמש כמקדם למינוי חתנא דבי מרא כרב שכונות הצפון, הלכה למעשה
תכף עם סיום הטקס ולבקשתו של המרא, נועדו תושבי שכונת רשב"י עם "רב השכונה המיועד".
מי שהפתיע בהגיעו לטקס (לדברי הנערים כ"מוזמן מטעם עצמו" בלבד), היה הרב דב רוז'ין, שגרר עם בואו (מאחורי גבו, כמובן...) תגובות ציניות ולעגניות מצדם של "נערי המרא".
הנערים, מחככים ידיהם בהנאה לנוכח מאבקו הנואש של הרב רוז'ין הנלחם בימים אלו, על עצם הלגיטימיות של מעמדו כרב בעיר.
"קשה להאמין כי אך תמול-שלשום חגג ר' דב בבית הגרא"ל את מינויו", מציינים הנערים בחיוך שכולו אומר שמחה לאיד, "והנה, נלחם כיום הרב כדב פצוע על עצם קיומו הרבני".
הגיעו הדברים לידי כך - ממשיכים הנערים ומספרים - שבצעד של יאוש, הוכנס בעל-כורחו ל"עובי" הקורה השכונתית, גורם חינוכי בכיר, שנתמנה ע"י הרב רוז'ין כ"מתווך" מטעמו.
מה שלא יודעים לא הרב ולא "התרנגול" - מוסיפים הנערים באירוניה - כי בשיחות סגורות, כולל עם "נערי המרא", תמה הגורם החינוכי, האם פסו נאמנים ל"דרך", לבד ממנו... (וד"ל).
בהקשר זה, אף אמצו "נערי המרא" בחדווה את שם השכונה החדש שהועלה כאן בפורום: "הדב המרקד"...
תוקן על ידי - מרנן_ורבנן - 11/07/2005 0:18:38
נשלח ב-27/7/2005 13:09
מרנן,
האם יש קשר בין הצילומים במועצה והפגישות בין שמוליק והמרא לרמי ארזי ו"תפירת התיק" המתוכננת נגד צביקה לבין מה שמתפרסם היום בפורום ע"י **** ***** ????
תסלח לי אבל כשאתה תגיד בפנים למועלם את מה שאתה חושב עליו תהיה לך זכות להטיף לי מוסר.
תתפלא אבל רמזנו את זה גם לרב רוזין עצמו יותר מפעם אחת כולל בפגישה שהיתה לאחרונה.
נשלח ב-15/7/2005 13:09
שיהיה דון שמעון, שיהיה דון קרליאונה, העיקר שיהיה נקי כבר ברחובות.
נמאס!
נשלח ב-15/7/2005 12:23
נו נו,
מסתבר שצדקתי שכתבתי שרמי ארזי הראשון שצריך לחשוש מצילום מסמכים,
לדעתי הבן אדם סוחב 'קופה של שרצים' הכי גדולה שיש,וזה מה שצעקו עליו במועצה כל הזמן , לך לפי הנוהל לך לפי הנוהל ואת זה רמי ארזי 'הגדול' לא יכל לעשות, (ובסוף בגלל זה הוא גם עזב).
אגב, לגבי 'דון שמעון' צביקה כהן ומקורביו עשו מהלך יפה מאוד להדחת הדון, והם באמצע התהליך,חכו למילה האחרונה שעדין לא הגיעה..
נשלח ב-15/7/2005 11:43
פולי,
בעניין חולשתו של "הדון" (ובעניין זה בלבד...) הרשה לי "לתקן" את דבריך.
בניגוד לרושם שעלה מדברי כמה מהכותבים בפורום, הרי שבשטח מתקבל הרושם כי "הדון" האימתני, עדיין לא אמר את המילה האחרונה בכל הנוגע לשליטתו במועצה ובעובדיה.
תכף לאחר מינויו למנהל אגף שפ"ע, "השתלט" הדון על כשישה חדרים והקצה אותם עבור מזכירות ועובדי האגף שבראשותו, מבלי שאיש מבכירי המועצה, כולל "הבוס" בכבודו ובעצמו, העז לפצות פה בנושא.
זאת ועוד,
משרת "אחראי כוח אדם", נותרה בידיו "האמונות" של הדון, ולסובבים במסדרונות המועצה הוא נראה יותר כ"ראש מועצה דה-פקטו", מאשר כ"סנדק" שעבר זמנו.
נשלח ב-15/7/2005 10:34
עם כל הביקורת אני מעדיף את רמי ארזי!
העיר היום נראית כמו ג'ורה. רק לראות כל בוקר את השטח של הישיבה של מרקוביץ (לשעבר) שהפך למיזבלה עירונית ולהבין איפה אנחנו חיים.
רמי היה אדם חזק ששלט ביד רמה על עובדי שפ"ע ובמקומו קיבלנו את דון שמעון, איש חלש שעבר זמנו שנבעט מתפקידו אין לו היום שום כוח פוליטי ואיך שזה נראה אף אחד כבר לא שם עליו במועצה כולל עובדי שפ"ע.
נשלח ב-15/7/2005 09:31
* "ישרא-בלוף" - פרק ב' בסדרה *
תשובתם של מקורבי ראש-המועצה (גיוואלעד?!), לטענות העולות מכיוונו של ארזי ושות', לא איחרה מלבוא.
שאלות רבות (ללא מענה?!) צצות ועולות מכיוון המקורבים, וכולן, כך נדמה, נשאלות לגופו של אדם אחד: רמי ארזי!
"טול קראוון מבין עיניך", מטיחים המקורבים בארזי, ובאותה נשימה תמהים, האם יש קשר בין "עיר הקראוונים" נטולת התשתיות שהקים ארזי, לבין מינויו, תכף לאחר שהתפוטר מתפקידו במועצה, למנכ"ל חברת ישרא-מרין...
גם שאלות ספציפיות ונקודתיות יותר, כמו עניינם של "הקבלות האבודות" שהונפקו (או שלא), עבור עמודי השילוט "המוארים"... פרי יוזמתו של ארזי, עמודים שהוצבו "ביד-אומן" בלתי מקצועית בעליל, ואשר הטיפול בעניינם נדחה שוב ושוב מחמת "היעדרן" של קבלות המאשרות את התשלום שהעבירה המועצה (ארזי?!), לידי החברה, מרחפות לאחרונה בחלל מסדרונות המועצה.
בעניין זה, אף תמהים המקורבים בציניות, היתכן ש"הצלם המסתורי" טעה, ונטל לידיו אף את הקבלות המקוריות???
ובכלל, דומה, שאם בהצבת שלטים ותמרורים עסקינן, הרי שניתן לומר כי מקורבי רה"מ הציבו השבוע, בכניסה לעיר, "תמרור אזהרה" המיועד לעיניו של ארזי בלבד: "שמור מרחק".
נשלח ב-15/7/2005 08:29
הגרשז,
אם אתם כל כך לא מרוצים מהרב רוזין הדרך הכי פשוטה היא לבוא ולהגיד לו את זה בפנים ולא ללכלך עליו מאחורי הגב.
לא נראה לי שאחרי מה שהוא ישמע מכם הוא ירצה להמשיך להיות הרב שלכם.
נשלח ב-14/7/2005 08:07
אני מאחל הצלחה לרב קרפ שידוע כיהודי ת"ח אמיתי, שמעתי שהוא עומד לעבור לגור באלעד ואני מקווה ומאמין שהוא יהיה רב האיזור של כל רובע D.
נמאס מרבנים שגרים בבני ברק ומתוכנתים בשלט רחוק ע"י אנשים קטנוניים שכל רצונם הוא לא להגדיל שם שמים אלא להגדיל את שם עצמם ולהשתלט ולבלוע עוד ועוד.
אנחנו מאחלים לרב רוזין הצלחה בבית הכנסת דרך החיים אבל מבקשים ממנו באותה נשימה שיעזוב אותנו בשכונה לנפשינו.
ועוד מילה קטנה לרב בית הכנסת דרך החיים הרב דוב רוזין שליט"א.
הגיע הזמן שתבין שאין טעם להפגש לרדוף ולהתחנחן כל הזמן.
לא זה וגם לא העקיצות והבדיחות הלא מצחיקות נגד המרא דאתרא לא מוסיפים לך לא כבוד לא סימפטיה ולא הערכה, לא אצלנו ואפילו לא בתוך בית הכנסת שלך.
"כל הרודף אחר הכבוד הכבוד בורח ממנו".
נשלח ב-13/7/2005 08:56
גיוואלעד,
עד כמה שידוע לי יש צילומים ויש תיכנונים, אנשים שקשורים לרמי ארזי טוענים שהוא נקי וכמה שניסו לא הצליחו למצוא עליו שום חומר, מה יצא בסוף אף אחד לא יודע.
ודרך אגב, מה הפירוש רש"י של: "שיטות עבודה חדשות"?!
פיטורין המוניים?
אימל'ה.
נשלח ב-12/7/2005 14:38
גיוואלד
קבל.
נשלח ב-12/7/2005 08:23
מרנן ידידי וכל האחרים,
צילומי המסמכים למיניהם בוצעו זה מכבר ולא בהסתר כלל כולם ידעו וכולם שמעו וגם זה שחשב שהוא בלעדי וסודי ידעו עליו בדברים מסוג זה צביקה מוקף באנשים שמכירים שיטות הרבה יותר מתוחכמות ומתקדמות כך שקשה להפתיע אותם זהו אחד התחומים החזקים שלהם אני הייתי בודק זוית שונה של הפרשה והוא מדוע לא עצרו את "הצלם" מיד אחרי הפעם הראשונה שלו או מדוע מיתממים אנשי הלשכה כאילו אינם יודעים דבר וחצי דבר.
לדעתי, גם אין לאף אחד שם ממה לחשוש מכל חומר שייחשף מכיון שבעיקרון זה מדבר על השלטון הקודם "וגרורותיו" ההיפך הוא הנכון סקופים אלו רק יצדיקו את "שיטות העבודה החדשות" המתוכננות בקרוב.
תוקן על ידי - גיוואלעד - 12/07/2005 8:24:58
נשלח ב-12/7/2005 07:13
מרנן,
קבל
נשלח ב-11/7/2005 21:37
עובד,
לא *רמזתי* באחד האשכולות לכך: "שלא רק האחיין מקבל הוראות צילום"...