בית פורומים בחדרי חרדים עולם הפרסום

ש"ס לובלין

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/7/2005 14:45 לינק ישיר 
ש"ס לובלין
מצורף קובץ

.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/6/2008 17:59 לינק ישיר 

אני מן המשתמשים הוותיקים בש"ס לובלין [מוכר שם בשם אחר], אני משמש כר"מ באחת הישיבות בארץ בס"ד, וב"ה אני וכל שאר הצוות בישיבתנו נהנים מאד ממדור ביאורי הדף, הייתי רוצה להציע שתדפיסו את ביאורי הדף כספר נפרד,
 לדעתי, -וכן אני מכיר את רוב הישיבות בארץ בס"ד- הספר יצעיד את עולם הישיבות ב"מראי מקומות" צעד אחד קדימה,
וייחטף בכמויות מרובות, [הייתי מתיימר לומר, שאפילו יותר ממכירת והגית כעת].                       לפני כמה שנים יצא לאור הספר "דבר יעקב" ונחטף עד היום בכמויות מרובות, ובכל מחזור שנלמדת מסכת [באיזה ישיבה שתהיה]  שה"דבר יעקב" כתב עליה, נקנה הספר בעשרות עותקים ע"י תלמידי הישיבה, כידוע ענין זה לכל יודעי תלמוד.    כמדומני, שהדפסת ביאורי הדף כספר יצעיד את עולם הישיבות עוד צעד קדימה, והוא יחטף ברמה יותר גבוהה מאשר ה"דבר יעקב" כיום...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/7/2005 20:54 לינק ישיר 

ראשית כל תודה על האינפורמציה המעניינת.
שנית, לדעתי השימוש בשם בא לעורר אסוציאציה לעולם שהיה ואיננו, מה שגם המודעה ניסתה להציג.
ואלט-לייבניץ זה הניו-לייבניץ האמיתי.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/7/2005 19:22 לינק ישיר 

כנראה אני שייך ל"ניו לייבניץ"...
ולעצם הענין: החל משנת תר"ו הוחל השימוש בנייר מכיל עץ בתעשיית הנייר. זה היה זול יותר, ובכל הדפוסים מיהרו לחסוך, ורק לאחר שנים התבררה הפאשלה: הדפים החלו מצהיבים ויתירה מכך (כלומר כמעט חומים), ובמקרים קיצוניים אף מאבדים את הגמישות ונשברים בכל דפדוף.
כל ספר שהודפס קודם לשנה זו - הינו עפ"י רוב בנייר "ריגאל" שאינו מצהיב לעולם.
ספר שעונה לתואר "עתיק", כלומר שיש לו ערך בשוק הספרים העתיקים - לרוב הוא מלפני שנת תר"ו, ולפיכף "ספר עתיק צהוב דפים" זה צירוף מילים שמופיע בספרות אך אינו כ"כ נכון.
יוצאת מן הכלל מהדורת וילנא שלמרות שהיתה יוקרתית והופצה גם בכריכות עור (ויש לה ערך כספי גם היום) - הודפסה על נייר מכיל עץ ולאחר כמה עשורים הדפים החלו להיות בלתי נעימים לעין וגם לא לחוש הריח.
יצויין כי בדפוס סלאויטה-זיטומיר לא חסכו בכסף, והעדיפו להשתמש בנייר ריגאל גם לאחר המהפכה בענף, ולכן הגמרות שלהם משובבות עין ונפש עד היום.
את הגמרות של ש"ס לובלין לא ראיתי אלא בדפוסי צילום, ומה שהערתי היה על צורת האותיות ועצם המהדורה שלא היתה מוצלחת במיוחד. חתן בבית עשיר היה מבקש ש"ס סלאויטה או וילנא. לש"ס לובלין בשעתו, לא היתה היוקרה הזו.
אני מקוה שהפעם הדברים ברורים יותר.
אך כל זה אינו נוגע לענייננו אלא מחמת שכב' המעיר על דבריי הקודמים, טוען כאילו "ש"ס לובלין" בא לעורר אסוציאציה של גמרא עתיקה. ולא היא. הקשר הוא פשוט: לובלין של רבי מאיר שפירא, מנחיל רעיון הדף (ומכאן לקדוק עניות: את רעיון הדף העלה רמ"ש בעודו רבה של סאנוק, והדבר תפס תאוצה בכהנו ברבנות פיוטרקוב. השנים הספורות שעשה ברבנות לובלין לא בהכרח קשורות ל"דף היומי" שהיה נחלת הכלל קודם ליח"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/7/2005 17:07 לינק ישיר 

כנראה שהרבה זמן לא הרחת ריח של גמ' עתיקה. אני מתגעגע לריח הזה של דפים מתפוררים צהובים העטופים בכריכה מחוזקת עור. זוהי האסוציאציה. ואם זה בקנקן חדש - מה טוב ומה נעים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-21/7/2005 15:02 לינק ישיר 

סליחה שאני מתערב בפורום שאינני מרבה לבקר בו, אך מצאתי לנכון להעיר כי המותג "ש"ס לובלין" יש בו גם טעם לוואי: הש"ס חסר החן שנדפס באמת בלובלין לפני כמאה וארבעים שנה, וזכה, שלא בצדק, למהדורות צילום רבות (במיוחד בש"סים קטנים - כל הש"ס בארבעה כרכים). מדובר פשוט בדפוס לא נעים לעין.
כאשר החלו החוברות ש"ס לובלין לצאת לאור, במשך תקופה פשוט לא יכולתי לקחתן לידיים מחמת האסוציאציה.
מה גם שהפונט בו השתמשו למלה "לובלין" אכן מבוסס על צורת האותיות של דפוס באלאבאן לובלין.
גילוי נאות: אחר שהתגברתי על האסוציאציה אני נהנה מאד מהחוברות - במיוחד מ"ביאורי הראשונים" על הדף - רעיון גאוני ועבודה מעולה!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-20/7/2005 14:05 לינק ישיר 

גטקעס,

לענ"ד במודעה הצרכן צריך להתחבר עם המודעה ומי שלומד גפ"ת מתחבר עם רש"י!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/7/2005 00:58 לינק ישיר 

לדעתי מודעה מצויינת, יש כאן מצד אחד בידול מכל השסי"ם שהופיעו לאחרונה עם תוספות שונות, מצד שני הסלוגן מעביר מסר של חביבות ומתיקות של לימוד גמרא.

לגבי הפונט של כתב רש"י, אני מבין אותך, זה נראה קצת משונה, אבל תודה לי שאם אף אחד לא משתמש בפונט הזה לפרסום, כאן השיג המפרסם תשומת לב כפולה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2005 17:35 לינק ישיר 

פסדר נו, למה שרצית שנתיחס, לפונטים של רש"י?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/7/2005 14:45 לינק ישיר 

מצורף קובץ

.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > תרבות ואומנות > בחדרי חרדים עולם הפרסום > ש"ס לובלין
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext