יו"ר שס אלי ישי הפנה היום שאילתה לשר הביטחון, בנוגע לקיום טקסים דתיים וגישה למקומות הקדושים, בעקבות סגירת רצועת עזה.
"מה יהיה על משפחה שצריכה לקיים אזכרה או עלייה לתורה ויש לה אורחים מחוץ לגוש?" שואל ישי ומוסיף: "חיים רוחניים הם מעל לכל צו". ישי אמר גם שהגיש שאילתה בנוגע להסדרי הגישה לקבר רחל, שאינה נכללת בתחום האזורים שנסגרו.
נשלח ב-17/7/2005 01:26
אם אריה יחזור אני לא יצטרך לחכות אפילו רגע כי אני יודע שזה מהלך מיתבקש...
אבל אתה תיצטרך לחכות עד אחרי הבחירות כדי ליראות את כמות המנדטים ולהבין למה זה מהלך מיתבקש
נשלח ב-17/7/2005 01:16
איש
גם אם אריה יחזור תצטרך לחכות 40 שנה, כדי להבין למה הרב החליט להחזיר את אריה....
נשלח ב-17/7/2005 00:51
אני מאמין שבבחירות הקרובות הרב יחזיר את אריה..
ואז אני לא יחכה 40 שנה
נשלח ב-17/7/2005 00:49
איש
כבר נאמר: אין אדם יורד לסוף לדעת רבו עד ארבעים שנה.
בע"ה בשנת תת"ה תבין למה הרב נקט המהלך זה.
נשלח ב-16/7/2005 23:53
מתאם עמדות???
לא יפה נתת לו תפקיד של עוזר ח"כ.....
מנהיג אמיתי זה אחד שכל הפלגים במיפלגה הולכים אחריו....
נשלח ב-16/7/2005 23:38
אלי מתאם עמדות עם הגדולים האשכנזים וכך טוב לכולם
זה מנהיג אמיתי
נשלח ב-16/7/2005 23:10
נתן
אם הרב עובדיה לא רוצה את אריה מה שלא כל כך ניראה לי
אז תיסלח לי אני לא מבין את הרב...שאגב אני לא חייב להבין..
חש
אלי ישי שומע לאשכנזים????
אולי נגיד שהרב עובדיה שומע לאשכנזים???
יותר נוח
דנה
אריה דרעי בעונש ביגלל הרב שך..
הלוואי שכך יהיה העונש שלי הבן אדם חי טוב ויכל למלאת אותי ואותך בכסף..
ואם כבר עונש אז גם הרב עובדיה ???
כי גם הוא לא שמע לרב שך..
תוקן על ידי - איש_החשיש - 16/07/2005 23:13:44
נשלח ב-16/7/2005 22:59
חש
המעלה הגדולה של אלי שהוא שומע לגדולי תורה כולל הרב עובדיה והאשכנזים.
מזה המשפט המשונה הזה. "שומע לגדולי תורה כולל הרב עובדיה" הוא קודם כל שומע לרב עובדיה ולא כולל הרב עובדיה. ומה הכנסת את האשכנזים בסוף המשפט לא הבנתי האם הכוונה שגם האשכנזים שומעים לרב עובדיה, או אלי ישי שומע לאשכנזים, או האשכנזים שומעים לאלי ישי, חש אנא באר את דבריך
נשלח ב-16/7/2005 22:53
המעלה הגדולה של אלי שהוא שומע לגדולי תורה כולל הרב עובדיה והאשכנזים.
אינו פלגן אלא מקרב את כולם.
אין לזה תחליף.
נשלח ב-16/7/2005 22:43
איש
שתבין זה לא אלי ישי שלא רוצה את אריה, זה הרב שלא רוצה שהוא יהיה ברשימה, זה לא עניין של כבוד אלא החלטה של הרב עובדיה.
נשלח ב-16/7/2005 22:19
נתן כמובן שצריך ליבחור את האנשים בקפידה ואני לא בעד להשים אנס בראש הרשימה בישביל שיביא קולות....
תבין אין לי דבר וחצי דבר נגד אלי ישי הוא אדם גדול ביזכות עצמו אבל כולנו יודעים שאם הם יהיו ביחד בשס אזי עולם התורה יצמח ויגדל
הרי הרב עובדיה אומר בעצמו עת לעשות לה היפרו תורתיך..
אז גם בזה אפשר להגיד לא יקרה כלום אם כולם שם ימחלו על כבודם פעם אחת..
ותאמין אם כבוד זה מה שהם מחפשים אז אחרי הבחירות יהיה להם המון
תוקן על ידי - איש_החשיש - 16/07/2005 22:21:02
נשלח ב-16/7/2005 22:10
איש
שבוע טוב ומבורך.
כנראה לא הבנת את דברי.
אין ספק שלאחר שהרשימה סגורה צריך לעשות הכל כדי שעם ההרכב שנבחר נגיע לכמה שיותר מנדטים.
אולם בעת הרכבת הרשימה ובחירת ראשיה אין השיקול של מספר מנדטים שיקול עיקרי, אלא עומדים בפני הרב שיקולים אחרים.
אני במקרה מכיר את זה באופן אישי כאשר הרכיבו רשימה באחת הערים בארץ לקראת הבחירות לעירייה לפני כשנתיים.
הרב ומועצת החכמים החליטו לא להציב בראש הרשימה ואפי' לא ברשימה מועמד מסויים אע"פ שהוא יכל להביא יותר קולות, ואפי' שהיה חשש שאותו אדם יקים רשימה מתחרה שתפגע בשס, דבר שאכן אותו אדם עשה, בכל זאת הוחלט במועצת החכמים שלא להציבו ברשימה (הוא היה בקדנציה הקודמת ברשימה).
לאחר ההחלטה כמובן שעשו הכל כדי שהרשימה תזכה במירב הקולות דבר שאכן קרה בסופו של דבר, בזכות השמיעה בקולו של מרן.
העולה מכל זה שבעת גיבוש הרשימה אין השיקול של מספר מצביעים שיקול עיקרי, ולאחר גיבוש הרשימה עושים הכל כדי שנזכה בכמה שיותר מנדטים.
וע"ז נאמר: שסתירת זקנים בנין.
נשלח ב-15/7/2005 18:19
נתן ניראה לי שמימיך לא שמעת את הרב...
השיקול היחיד הוא מנדטים כי אם כך מה איכפת לרב אם נצביע שס או לא...תחשוב אם היו לשס 17 מנדטים איך מעיין החינוך התורני היה פורח לא היה ניסגר מישרד הדתות ואני יכל לפרט רשימה ארוכה של דברים שלא היו קורים אם היו לשס כצת יותר מנדטים..
וזה לא שיקול של פייט או רייטינג..
זה תקציבים לעולם התורה
תוקן על ידי - איש_החשיש - 15/07/2005 18:23:45
נשלח ב-15/7/2005 18:12
איש
חשבתי אותך ליותר רציני
ממתי הרב מחליט ושוקל שיקולים של פייט וריטינג.
גדולי ישראל אף פעל לא פעלו משיקולי ריטינג ותקשורת או מה יגידו אלה וכו'
אז יכול להיות שאם אריה יהיה בראש הרשימה או ברשימה יהיו יותר מנדטים לשס, אז מה, האם השיקול הוא רק להביא יותר מנדטים, מה לעשות שאצל הרב השיקול של המנדטים הוא לא השיקול היחיד ויש שיקולים אחרים יותר חשובים שהם מכריעים את הכף להחליט שאריה לא יהיה ברשימה.
נשלח ב-15/7/2005 17:51
נתן
לפי דעתך הרב חכם??? כן...
והרי הוא יודע וגם אתה וגם אני יודעים שמי שיכל לתת פייט לשינוי או אפילו לליכוד זה אריה ואם הרב רצוה בטובת שס הוא צריך להחזיר את אריה לא מחייב למקום ריאשון אפילו מקום שני אחרי אלי אז בטוח הרב יעשה את זה אלא אם יש פה מניע אישי..
ואני מאמין שלא