הותר לפרסום: 2 חיילים בנח"ל החרדי חשודים בהנחת מטען הדמה בי-ם
אמש נעצרו שני חיילים בנח"ל החרדי בחשד שהניחו מטען דמה בשבוע שעבר בתחנה המרכזית בירושלים. כך הותר לפרסום.
על פי החשד, השניים הניחו את המטען בתחנה המרכזית כשבתוכו הוטמן פתק שלשונו "ההתנתקות תתפוצץ לנו בפנים".
נשלח ב-23/7/2005 23:53
לא מתחיל להספיק אפילו-
למרבה הפלא יש חיים גם מחוץ לירושלים ובני ברק
ואם לא ידעת גם חרדים, כשייש הרבה חרדים ביחד הם מהווים "ריכוז חרדי" והנה לך ריכוזים חרדיים שאתה לא מכיר.
נשלח ב-23/7/2005 23:47
מכיר טוב מאוד את הריכוזים בבני ברק ובירושליים.
לא מספיק?
נשלח ב-23/7/2005 23:39
איזה בטחון עצמי..
כנראה לא הבנת מה שכתבתי- אל תכליל, כי אתה לא מכיר את אופיים של כל הריכוזים החרדיים.
להוסיף גם סימני קריאה? הנה-!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
נשלח ב-23/7/2005 23:37
מכיר ועוד איך מכיר
נשלח ב-23/7/2005 23:24
ליבניץ- טוב שכתבת אולי..
חשיש- מסתבר שאתה מכיר את כל הריכוזים החרדיים מבפנים ולכן אתה מרשה לעצמך לדבר בכזו הכללה,
אבל אתה לא.
נשלח ב-23/7/2005 21:34
בכל אזור חרדי מי שלא לומד ויוצא לעבוד נחשב שבבניק..
נשלח ב-23/7/2005 21:32
ישנם כאלו שלא עונים על ההגדרה שבאבניק, אבל בין כתלי הישיבה, עם כל הציוד המלא - אין שום יראת אלוקים בליבם והם חיים בסתירה פנימית שיקרית.
אולי אם הם יחשפו את פניהם וינהגו כלפי חוץ כפי מה שהם רוצים - בשלב מסויים הם ישובו לדרך אמצעית, (עבודה + לימוד + תפילה). כל עוד הם משקרים את עצמם ואת זולתם - הבור שהם כורים לעצמם - מעמיק!!!
נשלח ב-23/7/2005 21:31
ובכל אופן, גם אם כל עובד-במקום-ללמוד מקוטלג ישר כשבבניק באזור שלך, אצלינו זה לא כך.
אחד שקורא "ידיעות" לדוג' כן נחשב לשבבניק.
נשלח ב-23/7/2005 21:26
בציבור החרדי שבבניק זה כינוי גנאי ואם תיקראי מה שכתבתי למעלה תיראי שהחרדים המציאו תיכינוי הזה למי שעזב את הישיבה..
אז נכון כך החרדים מכנים אותנו לגנאי אבל היום שבכל מישפחה חרדית כימעט יש בן שבבניק אז לדעתי זה כבר לא גנאי אלא זה קהילה שלמה..
אגב אצל חלק מהאשכנזים ספרדי זה כינוי גנאי
אז יבוא לי ספרדי ויגיד שהוא לא רוצה ליהיות ספרדי??
תוקן על ידי - איש_החשיש - 23/07/2005 21:30:28
נשלח ב-23/7/2005 21:07
ואתה אומר לי שאני לא מעורה בציבור החרדי-
יקראו עיניך מה שאצבעותיך מקלידות: שבבניק זה לא כינוי גנאי!
הצחקתני.
נשלח ב-23/7/2005 21:05
שבבניק זה לא כינוי גנאי
יש כאלה שחושבים שזה כיוני גנאי אבל זה קהילה שלמה שגאה בעצמה ואני גאה להגיד שאני חלק מהקהילה הזאת
נשלח ב-23/7/2005 21:00
אם אתה מתעקש לכנות את עצמך בכינוי גנאי, מי אני שאתנגד..
נשלח ב-22/7/2005 14:54
כניראה שאין לך מספיק מושגים
אני גדלתי בבני ברק ושאני יצאתי מהישיבה והתחלתי לעבודה ישר קראו לי שבבניק כי ככה זה בחברה החרדית אתה לא עושה כמוהם ישר יקראו לך בשמות גנאי אז היום זה כבר לא שם גנאי .מה לעשות שהכינוי ששבניק לא בא מימך אלא מהחברה החרדית....
יש היום קהילה ענקית של שבבניקים שומרי תורה ומצוות אבל לא עם ביגוד חרדי אז מה???
הקהילה הזאת מיתפתחת מיום ליום ונהיית גדולה יותר יותר
נשלח ב-22/7/2005 14:48
זה שבבניק?!
שבבניק זה כינוי גנאי לרשום פקטיבי (בד"כ) בישיבה, משועמם שמסתובב ברחובות ומבזבז את חייו בלי רצון לעשות משהו, גם עבודה בדרך כלל לא מענינת אותו וכל מסגרת מחיבת (כולל צבא) מחניקה אותו. זו אגב הסיבה לכך שאין הרבה שבבניקים בנח"ל החרדי.
אדם שעובד לפרנסתו וקובע עיתים לתורה אינו נחשב שבבניק. לא על פי המושגים שלי.
נשלח ב-22/7/2005 14:37
שבבניק מוריד כיפה וגם חרדי מוריד כיפה
שבבניק זה בחור ישיבה שעזב תישיבה בישביל לעבוד ולא הולך עם שחור לבן אבל הוא יהודי טוב בדרך שלו
אני שבבניק גאה