| נשלח ב-22/7/2005 15:55 |
|
| |
"העתק/הדבק" - הויכוח.
בואו נעשה סדר ב"העתק/הדבק" שהרבה כאן אוהבים להזכיר בקשר לעיתונים. לפחות מנקודת המבט שלי ככתב.
1. על זה שאנחנו חיים באותה עיר אין ויכוח.
2. רוב מה שנכתב כאן מגיע לכתבים ואפילו לפני שזה נכתב כאן. בטח לפני שמישהו רואה את זה כאן למרות הרייטינג הגבוה של הפורום.
3. הרבה פעמים אלו שכותבים כאן - הם גם בקשר עם הכתבים לפרסום.
4. לי לפחות קרה פעם אחת שאמרתי למישהו במועצה משהו וזה מצא את דרכו לכאן. אז מה? בפעם הראשונה גנזתי את הידיעה ואחר כך החלטתי לחדול מכך, אנחנו 'כולה' מסקרים את אלעד. זאת לא תל אביב. החומרים לא רבים ולא בא לי 'לפברק' ידיעות מרעישות. כמובן שקורה גם להיפך - מקור במועצה מוסר משהו לעיתון ומפרסם את זה גם כאן.
5. זאת לא בושה לראות נושא בפורום (כמעט כל ידיעה מגיעה בסופו של דבר מאיזה-שהוא מקור) ולחקור אותו בעצמך.
6. עדיין, רוב תושבי העיר לא נחשפו לפורום הזה. זה שבמועצה יש אינטרנט וכל עובד מחובר אונליין בורידים לפורום - לא אומר שאין זכות הציבור לדעת. זה רק אומר שכל מי שהוא משהו בעיר קורא פה ומכאן הכוח של הפורום הזה. אם העיתון היה שלי הייתי עושה מדור רק של ידיעות פורום (מה שהגיוני ואפשרי לפרסם). זאת לא בושה.
חוץ מזה מה זאת הצביעות הזאת? כתב עיתונות מקומית שעובד על כתבה אמור לזרוק אותה לסל המחזור רק בגלל שזה נכתב גם כאן? לא קרו מקרים הפוכים? מה זה המוסר הכפול הזה?
מי שבאמת לא טורח לנסח כתבה משלו ועושה ממש "העתק/הדבק", הוא באמת עצלן. מי שמסתמך רק על המקור הזה, כלומר הפורום, ולא בודק בעצמו - יש בזה יותר מטעם לפגם. כל השאר - מה הבעיה?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2005 19:56 |
|
| |
עזוב, הוא עבר לירושלים.
אני ציינתי רק את מי שעדיין גר כאן...
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2005 19:54 |
|
| |
שכחת את "המבין ענין" 
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2005 19:34 |
|
| |
רסנרוביץ, NIK ELAD, קרןזוית, המעוררים, נוברדוק, סלבודקא, המנקה, שיננא, ברסלב מרקד, עין סורקת, יודעי דבר, צדק לכל, הגדולים, פוקס מולדר וכו' וכו'.
"כמה יפים היו אותם ימים".
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2005 19:26 |
|
| |
אכן אלו היו ימים.
איפה יעקב12, רב הפרויקט, תושב לשעבר?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2005 10:16 |
|
| |
חבל בן תיירה שבחרת להיות פאסיבי. לא זכיתי לראות מחקרים נוקבים פרי עטך.
לפי מה שמספרים היה פה שמייח לפני שהגעתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/7/2005 10:12 |
|
| |
מושב רבינו
קבל ח"ח, אהבתי....
למרות שהפכתי להיות יותר פאסיבי, ופחות אקטיבי.

|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2005 18:59 |
|
| |
סחתיין על הפידבקים חברה,
אם כבר דיברנו ,אז מרנן קורע אותי מצחוק בכינויים החדשים שהוא ממציא מידי שבוע בשבועו כגון:הסניף של שעפסי,או המם מם או המתנדב בע"מ.
בכל מקרה נקווה ל"חידושים" דומים בקרוב מכולנו .
תוקן על ידי - משה_רבנו - 24/07/2005 19:12:49
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2005 16:10 |
|
| |
יש לך את זה מוישה. מה דעתך לפתוח כאן מדור סאטירי שבועי?
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2005 13:56 |
|
| |
משה אהבתי 
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2005 11:16 |
|
| |
לגרש"ז טעות שלי
הייתי מציע רעיון נוסף,להשתיל במדור קוראים סוגיה את הדברים הבאים:
מרנן ורבנן והגדולים שבגדולי הדור העריכו מאד את הגרש"ז וחלקם טענו שענוונותו מגיעה לזו של משה רבנו ,אפילו הפוילישערים נזהרו בכבודו ,כך סח לי עובד מועצה שזכה לקדם כמה עינינים בעיר בזכותו.
מתנדב הצלה אלעד סיפר לי בהתלהבות כיצד היה מודע לכל מקרה משמח או חלילה מצער שקרה ואיך היה מגיע לבקר כל פצוע תאונה וצועק גיוואלעד למראה צרות עם ישראל.ידידים ששמעו את בשורת עזיבתו את העיר לטובת משרה מכובדת ,טענו שהמניע האמיתי שמסתתר מאחורי עזיבתו ,הוא וויכוח שפרץ בבית כנסת דרך החיים בשנת 2003 עם ישראל רוזן לגבי האופי החרדי של העיר אאללעעדד.
תוקן על ידי - משה_רבנו - 24/07/2005 11:17:42
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2005 09:18 |
|
| |
מוישה רבינו רעיונות גדולים.. נקרעתי מצחוק.
מה שכן, אני שם לב שכל תותחי הפורום עברו על האשכול הזה ולא התנגדו עקרונית לרעיון - אז אני מבין שזה נשמע להם הגיוני וזה כבר טוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2005 02:33 |
|
| |
לענ"ד אין שום בעיה שדברים שנאמרו כאן בפורום יופיעו בעיתון המקומי,כתב צריך להכיר הרבה מקורות וזהו מקור אחד מהם.
פורום זה כמו שיחת סלון ולכן אין לו זכויות יוצרים.
מכיוון שלכל נושא ישנם כמה אספקטים ודעות,הכתב יכול לנסות להכריע ביניהם כעין "בורר" ולהגיש לנו את המסקנות היישר לשולחן השבת בכתבה אותה פרסם בקוראים אלעד,
נקח לדוגמה את הוויכוח בין מרנן לבין הגרשז על הצבת הקרוונים שנערכה לפני מספר חודשים למורת רוחם של "הסניף"
היה מעניין לראות כתוב (או כתב) שלישי שיכריע,מי הצודק
שהרי מרנן(הליטאי) והגרש"ז(החסיד) נוגעים בדבר ואינם יכולים להסיק מסקנות אובייקטיביות לגמרי.
אם כבר דיברת על נתינת קרדיט הייתי מציע:
1) "איש אשכולות בתחום העשייה באלעד מדווח ש.."
2)"עובד בפארק(הייד פארק) מוסר ש..."
3)המחלקה המקוונת במועצה מוסרת ש..."
4)בעקבות פקס שהגיע למערכת החתום בשם הבדוי :מרנן .....
5)ניתן לקבוע שם קוד לפורום כפי שהצעת כגון סוכנות פארק-נט.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/7/2005 00:00 |
|
| |
אני מרים את הכפפה. תנו לי רעיון יצירתי איך אני יכול לתת קרדיט למקרה שידיעה כאן היא המקור בשבילי ואני עושה את זה (כפוף לאישור העיתון).
שלא יהיה היתולי כמובן... שיהיה הגיוני לגמרי.
גם ככה אני חייב לבדוק אם ידיעה שפורסמה כאן היא נכונה. רק זה חסר לי שמישהו יום אחד ישתול כאן ידיעה ואני אפרסם אותה בלי בדיקה לבושתי ולבושת המערכת.
|
|
|
|
| נשלח ב-23/7/2005 22:51 |
|
| |
מעריב,
(בהנחה שאכן התכוונת למה שאני חושב שהתכוונת...)
|
|
|
|
|