בית פורומים אחרדים-אלעד

הכביש - פרק ראשון

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-25/7/2005 17:52 לינק ישיר 
הכביש - פרק ראשון

באשכול הזה אביא את הפרק הראשון בסגת הכביש שתוכנן מול המע"ר (המתוכנן גם הוא..)

אך לפני שאתחיל כמה מושגים בסיסיים בשפה פשוטה שרצוי לדעת:

1. לכל ישוב ישנה תוכנית שנקראת תב''ע = תוכנית בינוי ערים.

התב''ע הנה מפה משורטטת המגדירה בחלקות שונות את אזורי הישוב.

לכל חלקה בשרטוט ישנו מספר וצבע שמגדיר אותה.

בצמוד לאותו שרטוט/מפה ישנו תקנון תב''ע – חוברת מפורטת
בכתב בה רשום בפרוט רב כיצד מאופיינת כל חלקה, מה ניתן לבנות עליה,
כמה קומות, לאיזה גובה וכו' וכו'.. לפרטי פרטים.

2. לא ניתן לתכנן או לבנות דבר שהוא בניגוד למוגדר בתב''ע. נקודה.

3. את התב''ע לא ניתן לשנות בקלות, במידה ומועצה מקומית לתכנון ובניה
מעוניינת לשנות יעוד של שטח בתב''ע היא צריכה לפנות לועדת תכנון מחוזית
ולהתחיל תהליך מורכב למדי, תהליך שעורך במקרה הטוב שנתיים -
שלוש עד שהוא מסתיים.

4. במידה ובסמיכות לשטח ישנם שכנים כלשהם, ניתנת זכות ערעור לשכנים
במידה והשינוי פוגע בהם.

עפ''י החוק כחלק מתהליך בקשת השינוי של התב''ע מחויב מבקש השינוי
לפרסם ולהביא לידיעת שכניו את מהות בקשת השינוי.

5. במקרים כאלה בדרך כלל ניתנת חשיבות לטענת השכנים כנפגעים, כך
שהתנגדותם יכולה להתקבל באופן כזה שיסיר לחלוטין את הבקשה לשינוי
או שהשינוי יאושר, אך בכפוף להסכם פיצויים לצד הנפגע - קרי השכנים.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2005 03:22 לינק ישיר 

א. לך לא חסר בית כנסת. ברובע A יש לא מעט אנשים שמאד חסר להם.

ב. אני לא גר ליד הכביש המדובר והוא לא יפריע לי בכלל, אבל אני נפגעתי במקרה אחר מהגישה הדורסנית של משרד השיכון וגרורותיו ומהכניעה הטפשית של המועצה לגחמות שלהם, ולכן מעצבן אותי לראות שזה חוזר על עצמו גם כאן.

ג. אם היה כאן מישהו שעסק בדמגוגיה, זה לא הייתי אני. הסברתי היטב מה השיקולים שעומדים מאחורי הקמת הכביש ולמה הם פסולים. ולא אמרתי מילה על שוחד.

ד. הטענה "אני סומך על ראש המועצה" "אם הוא אמר כנראה שזה טוב" היא קבילה, אבל לא יותר מזה. אני חושב שאזרח בן 27 יכול לסגל חשיבה בוגרת יותר וביקורתית יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2005 03:10 לינק ישיר 

א. אל תנגן על רגש ה"אין בתי כנסת". הדבר היחיד שיש באלעד בשפע ויותר מידי זה בתי כנסת...

ב. מה לעשות, אני מאמין יותר לצביקה שטוען שצריך את הכביש מאשר לתושב אינטרסנט שאומר שלא צריך ותסלח לי אם אני לא קונה את הבבל"ת על "שוחד ושלמונים".

מה לעשות, לא כל ויכוח עניני ניתן לפתור בטענות ילדותיות ודמגוגיות.

חסוך מאיתנו את החאטרה הזאת.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/7/2005 03:03 לינק ישיר 

פולי,

ברובע A חסרים הרבה בתי כנסת. אתה כנראה מהמאושרים שזכו לקבל בית כנסת מן המוכן - בין אם קראוואן ובין אם מבנה - אבל לתושבים החדשים בעיר כבר אין את הפריווליגיה הזו. פשוט אין להם בתי כנסת. בקושי מקצים להם פיסת קרקע, ושיבנו שם אוהל.

חוץ מזה, נקטתי "בתי כנסת" רק כדוגמה. ישנם הרבה דברים טובים שאפשר להקים בעיר. כביש שלדברי מומחי משרד התחבורה הוא מיותר ויגרום רק להגברת העומס בכבישים, הוא לא אחד מהם.

רד לרגע מההתלהבות הילדותית הזו, ותתחיל לחשוב על הסיפור בצורה רציונלית. ותעשה לי טובה, רק אל תסמוך על "שיקול הדעת האובייקטיבי" של ראש המועצה...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2005 00:25 לינק ישיר 

הזהרו מהצבועים!

גם אם הם עובדי מועצה.

גוט, הוא כנראה התכוון לזה שאמרת שזה גובל בפלילים.

יש אנשים שעובדות בשבילם הם השמצות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2005 00:22 לינק ישיר 

אני בטוח שאם מישהו יעיז לשים להם קרוון של בית כנסת מתחרה ברדיוס של ת"ק פרסה על ת"ק פרסה מהם אז הם ירעישו את אמות הסיפים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-26/7/2005 00:21 לינק ישיר 

דרך אגב עובד_מועצה אתה כותב על השמצות וליכלוכים !?
אין לי מושג ירוק על מה אתה מדבר.

אתה כניראה מבלבל אותנו עם איזה חבר'ה אחרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2005 00:18 לינק ישיר 

משה רבינו,

אין לך מה לנסות להסביר להם. הם לא רוצים לשמוע ויש להם סיבה טובה...

אם הם יעלו עם דחפורים וימשיכו להשתולל בשטח הם יופתעו אוהו יופתעו.

וכל הצבועים שילכו לסלול כביש בחצר של פולישער צפון דרום ושיעזבו אותנו בשקט.

מאפיונרים!

תוקן על ידי - מרא_נייעס - 26/07/2005 0:24:57

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/7/2005 00:15 לינק ישיר 

חברה ,לפני כל ההתלהמות תזכרו דבר אחד
מר גוט69 הנכבד לא מתנגד לכביש הגישה
אלא לתוואי שלו .

עובד מועצה-אני מבין שאתה ממחלקת הנדסה אחרת קשה לי להבין איך אתה מסכים למהלך כל כך לא תקין מבחינה חוקית שזה פשוט צועק הצילו ומוסיף ברוב חוצפתך וקורא למשלמי הארנונה -ביריונים ללא תרבות.
מעניין שצעקת מרה כנגד כל מה שקשור בפגיעה במעמד העובדים שזה הרבה יותר חוקי ,אבל יחי ההבדל הקטן,שם זה מזיז לך כי זה קשור בך.
אני לא רוצה לפתוח את הפה יותר מדי אבל העובדה שכוונת המועצה להפוך את כביש זה לכביש ראשי ברורה יותר מהשאלה מה צבע הפסים בבגדיה של הזברה.
אפילו רשעי השמאל בשעה שרוצים להזיק למישהו מוצאים עילה חוקית לכך כגון סגירת ערוץ 7 בטענה שה"שידורים לא חוקיים" או חוק ההתנתקות בעצמו,ואילו פה כאשר התושבים צודקים בכל קנה מידה,חוקי ,מוסרי,אנושי,הלכתי כל אבירי הצדק יוצאים כנגדם,די להתיפיפות,תשאירו את זה לשריד וחביריו

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/7/2005 23:37 לינק ישיר 

חצי טון,

כרגיל, כשאתה מתחיל לכתוב, נכרים דברי טעם.

ועדיין כתושב העיר, אני חושב שהכביש נחוץ.

כל כביש שיפתח כניסה נוספת לעיר יעשה רק טוב לכלל התושבים.

תאמין לי בתי כנסת יש לנו מספיק, לא צריך אפי' לא אחד יותר ובטח שלא עשר.

תלונות על זה שהכסף יכל ללכת לשימוש לצרכים אחרים תופסות כל עוד מדובר בקניית רכבים ומותרות.

ברגע שמדובר בתכנון ובבניה אני נותן את הקרדיט לגורמים המקצועיים.

למרות כל הביקורת שלי על צביקה, אני בטוח שבסופו של דבר כשהוא בא לשקול פרוייקט ענק שכזה, צרכי העיר ותושביה הם שעומדים בראש מעיניו.

בקטע הזה, אני סומך יותר על שיקול הדעת האובייקטיבי של ראש המועצה ופחות על חוות דעתם האינטרסנטית של תושבי האיזור.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/7/2005 22:22 לינק ישיר 

מצורף קובץ

חצי_טון כל מילה נכונה.

זה הי'ה הדבר הבא שעמדתי לכתוב.

להלן אזורי השריפות (או הצתות לפי המשטרה ומכבי האש)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2005 21:49 לינק ישיר 

חבל שתושבי האזור לא מדגישים את הנקודות ה"ציבוריות" במאבק שלהם.

כן תב"ע, לא תב"ע, זה לא מעניין כמעט אף אחד. אם בשביל טובת רוב התושבים נחוץ כביש נוסף, אז שיעשו כביש נוסף, ואם צריך בשביל זה תב"ע, שיעשו תב"ע, או שידלגו על התב"ע...

מה שמעניין את רוב התושבים הוא מה טוב לעיר ולכלל הציבור (ועוד יותר מזה: "מה טוב לי").

בכל אופן, הנה כמה נקודות שחסרות בסיפור של גוט69 ומשלימות את התמונה... (הדברים ידועים לי מהיכרות אישית עם הגורמים הנוגעים בדבר) -

א. לא מדובר בשלב זה על כביש כניסה לעיר, אלא על "כביש מעבר זמני" ל"אמפיפארק החדש אלעד" ותו לא.

ב. התושבים לא מתנגדים כמובן לעצם הקמת כביש המעבר לפארק, אלא למסלול שלו. המסלול המקורי של הכביש היה צריך לצאת מרחוב אבן גבירול (בין הכיכר למדרגות היורדות לפארק), שזה גם הרבה יותר הגיוני ומיקל בהרבה את הכניסה לפארק. במקום זה הכביש מוקם כעת בנתיב הרבה יותר ארוך ועל חשבון "שטח ירוק". (עוד מעט תבינו למה...)

ג. בנוגע לכביש הכניסה הנוסף לאלעד, ישנו ויכוח בין משרד הבינוי והשיכון למשרד התחבורה אם להקים אותו או לא. משרד התחבורה מתנגד להקמת הכניסה הזו מכיון שלדעתם די בכניסה הנוספת המתוכננת בסוף רחוב יהודה הנשיא, וכניסה שלישית באמצע יהודה הנשיא רק תגרום לעומסים מיותרים. לעומת זאת משרד הבינוי והשיכון (שאמור לממן את הכביש) מעוניין להקים גם את הכביש השלישי.

ולמה משרד השיכון מתעקש להקים כביש שכל הגורמים המקצועיים טוענים שהוא מיותר? משרד השיכון לא נוהג לספק הסברים להחלטות שלו, אבל העובדות שכן ידועות הן אלו: משרד השיכון גבה מהקבלנים שהקימו את העיר "דמי פיתוח" עבור הקמת הכבישים, מבני הציבור וכו'. עד עכשיו נוצלו בערך 150 מיליון ש"ח מתוך כ-250 מיליון, ומשרד השיכון מחפש בנרות על מה לנצל את היתרה (אחרת, הוא יצטרך להחזיר אותה לקבלנים). אבל מה, מי שאחראי על ההחלטות האלו איננו משרד השיכון עצמו, אלא חברות יעוץ, תכנון ופיקוח שמועסקות על ידו (ערים, ברן, וקסמן גוברין ועוד). החברות האלו נוטות "משום מה" לעסוק בפרוייקטים גדולים (כביש כניסה ראשי + מחלף, למשל) והן לא אוהבות להתעסק בדברים ה"קטנים" כמו להרחיב כבישים צרים, לתקן צמתים, להקים גינות, לבנות גני ילדים ובתי כנסת וכו'. בכל אופן, כשמשרד השיכון צריך להחליט אם להקים כביש כניסה שלישי לעיר בעלות של 20 מיליון ש"ח או עשרה בתי כנסת באותו סכום, הוא מעדיף באופן חד משמעי להקים את הכביש, ושמשרד התחבורה לא יבלבל את המח עם חוות דעת מקצועיות. למשרד השיכון ולחברות התכנון שלו יש די והותר מומחים שיכינו חוות דעת הפוכות....

אגב, המועצה נוטה בויכוח הזה לטובת משרד השיכון, מסיבות שאינני יכול לפרט (נגיד רק שזה לא מטעמים ענייניים).

ד. אחד הנימוקים החשובים שמשרד התחבורה העלה בהתנגדותו להקמת הכניסה השלישית לעיר, היה שהקמת הכניסה הזו פוגעת קשות ב"ריאות הירוקות" של אלעד, מאחר והכביש הזה אמור להיבנות ברובו על חשבון שטח מיוער.

הבעיה הזו, שהפריעה למשרד השיכון להעביר את תוכנית כביש הכניסה בועדה המחוזית, כבר כמעט נפתרה. למזלם הטוב של משרד השיכון וחברות התכנון שלו, הציתו גורמים עלומים בקיץ שעבר מספר פעמים את היערות שבאזור הכניסה המתוכננת, כך שברוב השטח הרלוונטי פשוט כבר אין יער.
נשאר רק קטע ירוק קטן (שאותו כנראה קשה לשרוף...) ואז נמצא פיתרון חדש: המועצה ומשרד השיכון החליטו "לשנות באופן זמני" את הנתיב של כביש המעבר לפארק, כך שהוא יצא מרח' יהודה הנשיא ויעבור דרך השטח הירוק שליד "בית וגן". אחרי זה נדבר על כביש הכניסה לעיר...

תוקן על ידי - חצי_טון - 25/07/2005 22:07:17

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2005 21:33 לינק ישיר 

מצורף קובץ

שוב למי שמעניינות העובדות :

לפני כשלוש שנים המועצה המקומית אלעד מחליטה שעקב ריבוי התושבים הישוב זקוק לכניסה נוספת.

בהתאם לכך מתכננת המועצה כביש כניסה ראשי שיחבר את אלעד לצומת נחשונים בדרך שתעבור בשטח השייך לקק''ל ובשטח ששייך למועצה האזורית שרון על תוואי קיים, מאחורי קיבוץ נחשונים.

כיון שהשטח עליו תוכנן הכביש עובר בתוך יער, חלקו בתחומי המועצה וחלקו בתחומי קק''ל תבעו הארגונים ה''ירוקים'' את המועצה האזורית אלעד להסיר את התוכנית לאלתר, להתנגדות מצטרפת גם קק''ל ואכן המאבק בתוכנית זוכה להצלחה והתוכנית נדחית ע''י הועדה המחוזית לתכנון ובניה.

למרות שהכביש תוקצב ע"י משרד השיכון (מכספי הפיתוח של אלעד עליהם שלמו התושבים כשקנו את דירותיהם), להתנגדות לתוכנית הכביש מצטרף משרד התחבורה שטוען מספר טענות:

1. הכניסה הנוספת לאלעד צריכה להיות במזרח העיר (באזור מתחם אגד).

2. הכניסה במזרח העיר מחויבת עפ"י דין כיון שמשרד הפנים/השיכון לא יאפשרו הגדלת אוכלוסיה נוספת באזורים החדשים ללא כניסה נוספת.

3. מבדיקה שערכו מומחים מקצועיים במשרד התחבורה נמצא שאין הצדקה מבחינה תחבורתית לכביש שתוכנן במקור (מול המע"ר המתוכנן).

4. בנוסף הכביש משחית שטח מיוער.

5. הכביש במזרח העיר הנו על תוואי קיים, עפ"י תוכניות מיסודה של אלעד
לכניסה ראשית שניה.

לכאורה סוף הסיפור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2005 21:30 לינק ישיר 

מר 69

עם כל הכבוד (ואחרי ההשתלחות הארסית שלך ושל ידידך מרא נייעס ב"ותיקי הפורום", אין כבוד!) אל תחלק לי ציונים.

מי שיורה בליסטראות, אל יצפה לקבל בתגובה מטח של סוכריות.

ולגופו של ענין, מי כמוך יודע שהאשכול שהעלית היום הוא סוג של חדשות ישנות ולעוסות.

אחרי שנזרקתם מכל המדרגות על רקע ההתנהגות המחוצפת שלכם אתם מנסים לבוא לפורום ולחולל מהומה על לא מאומה.

כנראה שיש לכם הרבה מה ללמוד מתושבי רח' רש"י שנלחמו במע"ר בנחישות אבל בצורה מתורבתת ומכובדת ומתוך הבנת הצרכים הבסיסיים של עיר מתפתחת.

באלימות מילולית ופיזית לא משיגים דבר.

אם אתם חושבים שצביקה לחיץ וסחיט, יש לי חדשות בשבילכם, הוא ובעיקר איציק הם צמד טבריינים די מחוספסים מהזן שאתם לא כל כך מכירים. תשאלו את "דון שמעון"...

אחרי ההתנהגות שלכם והליכלוכים וההשמצות נגד ראש המועצה ונגד עובדים במועצה מאחורי הגב (ואל תחשבו שאנו לא מודעים לכך), לא מגיעה לכם שום פשרה ושום הבנה.

העלאת הבולדוזרים לשטח ומהר, היא התשובה הטובה ביותר שתקבלו!

אינשאללה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2005 21:27 לינק ישיר 

פולישער ידידי,

אני מודיע לך חד וחלק, לא זאת בלבד שראש המועצה שלי (כן שלי !) עובר על החוק בעניין הכביש אלא גם מתעלם במפגיע מהתושבים ובלית ברירה הוא זה שמכניס את עצמו לצרות.

ותאמין לי, לא איומים ולא בטיח.. ניסינו הכל, אבל ממש הכל.
דיבורים, הסברים, מכתבים. אין לך מושג כמה מרחו אותנו.. בסיפורי פוגי, שקרים ובדיות.. שנה וחצי האכילו אותנו (ורוב הזמן בלענו הכל, נאיבים).

כמה זמן אפשר לשחק אותה ילדים טובים. לשמחתי האתארגנות של השכונה למאבק הזה היא למופת והחומר האנושי שבה מאוד גבוה, מה גם שהפעם אין לנו ברירה, המועצה לא צריכה תוכניות, היתרים.. חבל הזמן.

לעבודות המתבצעות בשבועיים האחרונים - אין תוכניות במחלקת הנדסה !

נאמר לנו ע"י מחלקת הנדסה עד ליום ד' שאין להם תוכניות לכביש ושהם לא הוציאו שום היתר בניה !

רק ביום ה' לאור פעילות שלנו הוציא ראש המועצה והמהנדס מר רוני אלישע היתר בניה לכביש (מעניין לראות לאיזה תאריך פרוטוקול יש להיתר..).

מיותר לציין שהיתר כזה הוא עבירה פלילית. חבל עליהם, באמת חבל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2005 21:03 לינק ישיר 

גוט,

לשאלתך, ציטטתי דברים שכתב עובד מועצה בתחילת האשכול.

גמ'ני, כמו רבים כנראה, לא סובל את אותם מטיפים בשער שדואגים לחיות ופרחי בר ובדרך תוקעים מקלות בגלגלים של כל מה שזז (בעיקר בולדוזרים...) ופוגעים במודרניזציה האנושית ומה עוד שהם עושים זאת בדרך כלל על חשבון פרנסתם של אנשים שכל רצונם הוא להתפרנס בכבוד. (ראה דוגמת "חוות הדגים" בים סוף).

אני חוזר ואומר, אני מבין את המצוקה שלכם ולכן אני בדעה שצביקה צריך לבוא לקראתכם ולספק פתרונות (כמו קיר אקוסטי וכדו') אבל בשום פנים ואופן אסור לו להכנע ולוותר על סלילת הכביש.

כשכתבתי לפני כמה ימים על כך שעדיין לא נואשתי מצביקה, בדיוק לצביקה/בולדוזר הזה התפללתי ואני שמח לראות שהוא מתחיל להפשיל שרוולים ולקדם ענינים בוערים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > אחרדים-אלעד > הכביש - פרק ראשון
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext