הלבו השלום והברכה.
זה עתה ראיתי האשכול על בואו של בנך נ"י עב"ג שתחי' בקשרי שידוכין.
ומה נאה לברך בלשון הרבי :
שמחתי להיתבשר........והשם יתברך יעזור , שיהיה זה בשעה טובה ומוצלחת , ושהזוג הצעיר יבנו
בניין עדי עד, שזהו בנין הבנוי על יסודות של תורה ומצוות , כפי שהם מוארים במאור שבתורה , תורת החסידות.
בית יהודי שמח , בגשמיות וברוחניות.
אני מאחל לזוג הצעיר שיקבלו את ההחלטה לבנות את ביתם במידות טובות של בית חסידי של הורים חסידיים ושיישמו זאת בחיהם .
ואתה ואשתך שתחי' ירוו מהם נחת יהודי אמיתי וחסידי.
בברכת מזל טוב מזל טוב.
אגרות קודש כרך י' עמ' שפה. תרגום מאידיש.
וכשכתב בכגון דא בחיי הרבי הריי"צ כתב:
בברכת מזל טוב מזל טוב לאלתר לתשובה לאלתר לגאולה- שתוקפו רב בימים האלה.
אף שאני מכירו רק בשם המושאל ובריחוק מקום הרי כל ישראל חברים ואני מכירו כחסיד יר"ש ולמדן. הרי שבודאי ובודאי יהיה בנין עדי עד על יסודות איתנים.
ועוד והוא העיקר שבונים בית נאמן בישראל כבונה אחת מחרובות ירושלים שמקרבים את הגאולה האמיתית והשלימה.
ערב שבת שלום.
נשלח ב-23/3/2007 13:33
בברכות מאליפות מנפש ועד בשר
נשלח ב-23/3/2007 13:17
מזל טוב ורוב נחת.
נשלח ב-23/3/2007 12:59
ווטו
אי אפשר לבית המדרש בלא חידוש!
מי נמנה ומי גמר? סמיילי.
עכ"פ
מצטרפינא כיהודה ועוד לקרא, לרבנו וטו, באיחולי כל טוב לבן הבא.
רק שמחה וטוב כל הימים!
נשלח ב-23/3/2007 09:49
נמנו וגמרו; ניתן להשתמש באותו אשכול לרגל בא הבן הבא בקשרי שידוכין
ישמח האב ביולדתו ויזכה להרבה נחת מכל יו"ח ויהיה אך שמח כל הימים!
נשלח ב-14/9/2005 14:18
לא נראה לי שכל הנושא הזה שייך לכאן, שהרי כאן מסתבר שנעשה בכוונה תחלה, לאחל לזוג שתשרה ביניהם האהבה.
אלא שזה לא הודגש באותיות גדולות, שכך הדבר צנוע יותר.
ויתירה מזו:
איני נמצא כעת בסמיכות לספרים, אבל לפי זכרוני: אחד מנוסחי ההזמנה לחתונה של הרבי, כתב הרבי הקודם לאנ"ש ברוסיה, הנוסח הוא ארוך יותר, ור"ת הקטעים שבה הוא: אהבתינו.
כלומר, הזמנה זו לאנ"ש ברוסיה, למרות העובדה, שבתקופה ההיא לא היתה להם אפשרות להגיע לחתונה, למרות זאת הרבי מזמין אותם לחתונה, מהדגשת 'אהבתינו" - שבין הרבי לחסידיו שברוסיה.
נשלח ב-12/9/2005 08:18
לשאלתו-טענתו של הלבן,
תחילה, פותחים בברכה, ברכות מאליפות מנפש ועד בשר, לברכה ולהצלחה, רוב נחת וכל טוב סלה, לזוג ולמשפחות החשובות.
לעניין עצמו, מחמת הפחדים והרגישות היתירה, עלי להצהיר, כי לא, איני רואה בכך ביקורת על ליובאוויץ'! בכל זאת מאחר ואצלנו לא רגילים כל כך להתעמק בתבניות ספרותיות,
מן הראוי לשים לב גם לדקויות.
אם זה נעשה ללא כוונה, הרי זה בבחינת מופת, וראיה לערכו הפנימי הא-להי של טקסטים קדושים.
בחב"ד היו אומרים, ולפחות מימי האדמו"ר הרש"ב זי"ע זצ"ל, שכאשר הרבי אומר ד"ח [דברי חסידות, כך היה בראשונה, ולבסוף (ממתי?) נהפך להיות: דא"ח = דברי א-להים חיים], שכינה מדברת מתוך גרונו, ובזה הסבירו שאין פלא שלפעמים כאשר היה החוזר אומר לפני הרבי את המאמר שהרבי אמר, אמר הרבי שאינו זוכר שאמר דברים אלו.
נשלח ב-9/9/2005 16:09
ב"ה.
דגים מעורר תשומת לב לדבר שלמיטב ידיעתי נעשה דווקא ללא הדגשה וכוונה לעורר תשומת לב. אם אינני טועה לא מקובל להבליט אותיות אלו, הן נראות כמו כל הטקסט - הן שם אבל באופן לא מובלט.
אם אני צודק, הרי ששאלתו-טענתו של הלבן לדגים מתחזקת!
נשלח ב-9/9/2005 15:22
דגים
גם בזה אתה מוצא בקורת על ליובאוויטש?
האם גם איחולים לחתן וכלה שתשרה ביניהם האהבה יש בזה איזה פגם להתנכל בו לליובאוויטש?