בית פורומים א חרדים ספרדים

ה"נסיך" החדש של תנועות התשובה

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/8/2005 14:35 לינק ישיר 
ה"נסיך" החדש של תנועות התשובה

נסיך בבית הכנסת

זהו סיפור החיים המדהים של נתן גמדזה מסוואזילנד, נסיך שהתגייר, עבר לצפת ומרביץ תורה בחילונים

דודו בזק
3/8/2005 9:37

לפני 42 שנה נולד למלך של שבט גמדזה שבמדינת סווזילנד באפריקה בן קטן בשם ניקוסינטי. כשבגר והגיע לגיל 25, החליט הנסיך לעזוב את הארמון המפואר ולוותר על הכתר. הוא התגייר, עלה לישראל, שינה את שמו לנתן, ופתח בקריירה חדשה ומפתיעה: מחזיר בתשובה.

זה נשמע אולי כמו תחילתה של אגדה, אבל מדובר בסיפור אמיתי לחלוטין. ב-17 השנה האחרונות חי בישראל נתן גמדזה, נסיך אפריקני אמיתי, שוויתר על הכתר לטובת חיים צנועים בקרב הקהילה הליטאית בצפת. המהפך בחייו של גמדזה אירע בשלהי שנות ה-80, בזמן שהיה סטודנט באוניברסיטה ביוהנסבורג.

"למדנו את סיפור עקדת יצחק", משחזר גמדזה, "וכשקראתי אותו התחלתי להבין שבתוך תוכי אני קשור ליהדות. כל חיי סלדתי מהכסף ומהעושר. חיפשתי תשובות למהות החיים, ומצאתי אותה ביהדות. אחרי הלימודים נסעתי לאיטליה, ושם גמלה בלבי ההחלטה להתגייר".

גמדזה הגיע לישראל ונשא לאישה את שינה היהודייה. לבני הזוג שני ילדים: מנחם דוד, בן 5, ושושנה, בת שנה. בשנים האחרונות מרצה גמדזה בפני חילונים על מהות היהדות במסגרת עבודתו במוסד ערכים. כמו כן גם מרצה לתלמידות אמריקניות על ערכי הדת. על לוחות המודעות של פרדס-חנה, כרכור והסביבה נתלו באחרונה עשרות מודעות שכותרתן: "מארמון המלוכה אל עולם התורה".

"בשביל זה באתי לעולם"

הוריו של נתן - מלך גמדזה ואשתו - התנגדו בתחילה להחלטתו של בנם, וניתקו את הקשר עמו. ואולם לפני עשרה חודשים התאחדו בני המשפחה במפגש מרגש. נתן הגיע ליוהנסבורג כדי לשאת הרצאה בפני הקהילה היהודית. המלך שמע על ביקור הבן באזור, יצר עמו קשר וביקש לפגוש אותו בשדה התעופה.

"זה היה קצת מוזר", מספר נתן, "חלק מהאנשים שהגיעו לשם השתחוו לפני. כבר שכחתי שאני אישיות חשובה כל כך. הם הגיעו לבושים בגלימות המסורתיות, ואני הייתי לבוש כיהודי חרדי. אמא שלי, שאליה אני קשור מאוד, התרגשה עד בכי. היה לה גם קשה מאוד שאני לא יכול לאכול את האוכל שהיא מכינה, מטעמי כשרות".

שבט גמדזה חי בדרום סווזילנד, מדינה השוכנת ממזרח לדרום-אפריקה וממערב למוזמביק. כאשר עזבו הבריטים את המדינה ב-1968, הוכרז המלך סווזי כשליט המקום, תוך התעלמות מהמלך גמדזה, סבו של נתן.

נתן עצמו אינו מוטרד מהעובדה שלעולם לא יהיה מלך: "אני שמח עם מה שיש לי, ובכלל לא מתחרט על הצעד שעשיתי. אמנם הפסדתי חיי פאר ותואר, אבל הרווחתי את מה שחיפשתי מאז שהייתי ילד - הבנה מהי מהות החיים. אני מרגיש סיפוק עצום. בשביל זה באתי לעולם".

-----------------------------------------
מאמר זה אגב פורסם ביתד נאמר וכעת במעריב

דווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > א חרדים ספרדים > ה"נסיך" החדש של תנועות התשובה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext