היום בערב היה צריך להתקיים פגישה בבית משפחת ב. בנושא אי קבלת 25 בנות לבית יעקב באלעד.
לפגישה זו הוזמנו כל ה 25 הורים וכמובן האיש שעוזר וסומך אץ ידו על מערכת החינוך באלעד הלוא הוא המ"מ צביקה הרבסט ועוזרו אביגדור קצבורג אלא ששעתיים לפני זמן קיום הפגישה קיבלו המשפחה טלפון כי המ"מ עסוק בדברים יותר חשובים ועליו לדחות את הפגישה לתאריך לא ידוע.
אז לא לומר שהמ"מ לא דואג לבתי ספר לילדים/ות לא מסודרים/ות.
כאן בתמונה הוא לא ביטל את השתתפותו כנראה ששם יש יותר כבוד
תוקן על ידי - ידידים - 04/08/2005 21:41:15
נשלח ב-8/8/2005 18:43
משה רבינו
אם באשכנזים עסקינן אז זו בדרך כלל הסיבה לדחיה פגם רוחני מסויים אם בלבוש או בארחות חיים.
אם באחרים עסקינן "מנטליות" אחרת טומנת בחובה נזקים לא פחות חמורים גם אם האם לבושה בגלביה מכף רגל ועד ראש.
אני חושב שהדברים ברורים לכל אחד שיש פערים תהומיים בין בית לבית ולא זה המקום להאריך...
הבנות הנ"ל היו מיועדות לפתיחת ביה"ס אחר מהסיבה הראשונה שהזכרתי אך לא יצא אל הפועל ולכן הם בינתיים ברחוב.
אני גם מקוה שימצא פתרון אבל צריך להבין שיש בחברה החרדית גוונים שונים וזרמים שונים,
כשם שכל אחד בוחר לו ביהכנ"ס המתאים לסגנונו כך מוסדות החינוך כניראה צריכים להתפצל.
נשלח ב-8/8/2005 07:08
למר גורג אינני מכיר את הנושא מקרוב אך אם בצניעות עסקינן,אינני בטוח שזה השיקול היחיד שעומד בפני מקבלי ההחלטות........
בא נאמר כך ,שאני מכיר כאלו שמתלבשות צנוע יותר משרה אמנו, אך כף רגלם לא תדרוך בבית יעקב מכיוון ש "אין מקום" או שהמנטליות שלהם עלולה לקלקל את נפש בנות בית יעקב הצנועות והחסודות וה"אנ"שיות".
אז נא לא ללכלך על 25 הורים ,כי זה כבר יותר מדי.
נשלח ב-7/8/2005 17:42
חברים יקרים,
במקום להוציא קיטור על המנהלת ועל כל המערכת אולי תעשו בדק בית אצלכם מדוע נדחו בנותיכם מלהתקבל לבית יעקב?
האם שרה שנירר ע"ה היתה מרוצה מהאופן בו נשותיכם מתלבשות?
אם כן אז טענותיכם מוצדקות, אם לאו אז אולי בית יעקב אינו המקום לביתכם?
ואולי צריך לפתוח עבורכם מוסד אחר כפי שנפתחו באלעד מספר "חיידרים" לבנים המותאמים יותר לבתים "פתוחים" יותר?
הכותב בצער,
ג'ורג'
נשלח ב-7/8/2005 14:46
ידידים
כפי שכתבתי אני מנסה לעזור בדרכי שלי ולא נראה לי כי הדרך שבה לדעתך ניתן לפעול היא הנכונה, עובדה כי חלק ממה שכתבת ניסו לעשות וזה רק הביא יותר נזק מתועלת.
בכל מקרה שיהיה לך בהצלחה
נשלח ב-7/8/2005 14:21
לידידי הצלה אלעד
אני יכול לעזור לך בכמה מילים לעזור לילדות של החברים שלך.
א. לפנות מיד אבל מיד לרב חזי שיננזון עוזר שרת החינוך הוא יודע לפתור את הבעיה בצורה המהירה ביותר ע"י קיצוץ בתזרימי כסף לבי"ס.
ב. להודיע חד משמעית לגב' וינברג ולמנהל מעליה הלוא הוא הרב לוריא שאם 25 הבנות לא יתקבלו לבי"ס הבי"ס לא יפתח שום כיתה לא רק כתה א'.
ג. במהלך השנה הקרובה לדאוג להוציא את הגב' וינברג מהבי"ס ולהביא מנהלת מאלעד ולא חסר מנהלות שגרות בעיר ונושאות למקומות אחרים.
ד. בשום פנים ואופן לא לתת יד לפתוח בית יעקב חדש כי זה רק יתן לגב' וינברג ולחינוך העצמאי כוח יותר שגם שנה הבאה הם לא יקבלו יותר בנות כרגע הם הבי"ס היחיד בעיר ויש חובה לקבל את כל הבנות מהמגזר הזה תשאלו את חזי הוא כבר יגיד לכם
ה. והכי חשוב לעשות את הכל מהר מאוד כי חיי הבנות הקטנות ומשפחותיהם אינו יכול לעמוד בדבר הזה.
נשלח ב-5/8/2005 13:23
ידידים
כאחד שכמה מבנות ידידיו לא התקבלו לבית הספר המקומי אני פועל ומנסה לעזור בדרכי שלי והנני כואב את כאבם כמו כל אחד אחר בעיר, כך שההשמצה והתמונה ממש לא היו במקום.
גלשן2005
אולי באמת כדאי שלא תגלוש פה כי לפעמים אתה גולש ומדבר וכותב יותר מידי שטויות בהודעה אחת
נשלח ב-5/8/2005 09:09
הרשו לעדכן אותכם שערב זה היה לפני חודש וחצי, אלא שרק אתמול זה עודכן באתר של הצלה ישראל, וכנראה מאן דהוא שגם מופיע בתמונה דאג לא לפספס עוד הזדמנות להופיע בתמונה באתר.