בית פורומים א חרדים ספרדים

על מרן, התנזים, אלי ישי, והכתומים

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-5/8/2005 13:47 לינק ישיר 
על מרן, התנזים, אלי ישי, והכתומים

מרן וראש השב"כ

בין הנואמים על הבמה יושב ראש ש"ס, חבר הכנסת אלי ישי. הוא מתקבל בתשואות ומקריא מכתב תמיכה של הרב עובדיה יוסף. "אחי ורעי, בכל יום עיני יורדה מים עליכם. מרבה בתפילה שתתבטל גזרת ההתנתקות", נכתב בה. בש"ס קיבלו החלטה אסטרטגית לא פשוטה בעבור מפלגה חרדית, שבאופן עקרוני תומכת בנוסחת "החזרת שטחים, אבל תמורת שלום". הרב עובדיה איש רגשן. השבוע נפגש איתו ראש השב"כ יובל דיסקין, והרב ביקש ממנו לפעול כדי שהמשטרה תנהג במפגיני הימין בנועם, "כאשר יישא האומן את היונק", כלשונו.

אבל בש"ס מסבירים כי את הדחיפה לפעילות מואצת קיבלו גם כתוצאה מאותה הבנה, שהפוטנציאל האלקטורלי המזרחי סוער וכואב, ולבו ובנפשו עם תושבי גוש קטיף. ישי מקפיד לערוך סיורים בפריפריה. כפק"ל הוא משלב בהם ביקור בשוק או בקניון המקומי. במפגש עם התושבים הוא שמע שוב ושוב קולות של מזרחים: "איפה אתם? איפה ש"ס? למה אתם לא שם? ". השבוע , בסיור חברי הכנסת של ש"ס בגוש קטיף, אמר להם אחד מתושבי נווה דקלים: "אתם יודעים מה זה כשהמשטרה מחפשת אותך? אתם חייבים לעזור לנו". " קואליציית האאוטסיידרים והמקופחים", סיכם בכיר בש"ס.

גם אנשי "התנזים של דרעי" בדימוס (או אולי במיל'), אלה שהרימו את אתר המחאה "שאגת אריה" לאחר כניסתו של מנהיגם לכלא, עוקבים בעניין ובאמפתיה רבה אחר האירועים. הם מנתחים את המצב ומסבירים כי הם עצמם "הפסידו בקרב מול האליטות בגלל שהספרדים עדיין עבדים", וכי אין למתנחלים סיכוי לנצח, מפני שהם יותר מדי אוהבים את המדינה. "הם נלחמים בדבש - אז הם ייכשלו". חרדי אחר, אשכנזי מהפלגים הקיצוניים, השווה את הפגנות המתנחלים להפגנות החרדים נגד חפירות ארכיאולוגיות ולגלג: "המתנחלים לא יכולים לנצח. מה זה לצעוק'שוטר, אני אוהב אותך'? אם אני הייתי צועק בהפגנה בכביש 6 'ארכיאולוג, אני אוהב אותך', היו מגלגלים אותי אל הקבר עם העצמות".

נראה כי לפחות הם מבינים שיצירי הציונות הדתית הם "פנאטים" באהבתם לארץ ישראל, אבל לא פחות מכך "פנאטים" באהבתם לעם ישראל ולמדינת ישראל. היה אפשר להיאחז בזה ולעצור ברגע האחרון, כדי ללכת לבחירות לפני ההתנתקות. בניגוד למשאל עם נקודתי, שבו ייתכן שראש הממשלה אריאל שרון היה מובס, בבחירות קרוב לוודאי שהוא ינצח. המתנחלים ייאלצו אז להבין שבעניין ארץ ישראל השלמה רוב העם לא באמת איתם, אבל השלטונות והממסד לא באמת נגדם ולא דורסים אותם, רק חושבים קצת אחרת.

להשלמת הפאזל כדאי לציין כי בהפגנה בשדרות נאם גם הרב מנחם פרוש החרדי-אשכנזי, ובלטה כרגיל נוכחותם של אנשי חב"ד. חשוב להדגיש כי הגרעין הקשה של הציבור החרדי, ליטאי כחסידי, לא נוטל חלק במאבק ומקפיד להדגיש את הריחוק הערכי למרות הצער הרגשי. המנהיג הליטאי השני בחשיבותו, הרב אהרון לייב שטיינמן, פועל בימים האחרונים כדי להוציא קריאה ברורה שבני ישיבות לא ישתתפו בהפגנות. לדעתו יש לאיים על התלמידים בכך שאם ישתתפו בהפגנות, יעופו מהישיבות. מנהיג הציבור הליטאי, הרב יוסף שלום אלישיב, חושש כי הדבר יתפרש כהבעת עמדה בעד ההתנתקות.

אגב איומים בהעפה מהישיבות, השבוע אמר בערוץ 7 הרב אהרון טרופ, ראש ישיבה בבית-אל, כי המאבק תלוי ב-20 עד 30 ראשי ישיבות הסדר ומכינות, שאם יקראו במפורש לסירוב פקודה - הפינוי לא יהיה. הוא הציע לראשי הישיבות להבהיר לתלמידיהם: "בדבר הזה אתם לא שותפים. לא במעגל ראשון ולא במעגל חמישי. תלמיד שיעז להשתתף במעגל כלשהו יועף מהישיבה".

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2005 16:58 לינק ישיר 

חשיש,
אולי הציבור עצמו כבר יותר אוהב את הארץ ופחות את המדינה, אבל שירת התקווה עדין נשמעה בשדרות, אולי מתוך תקווה לעתיד טוב יותר..
האמת שאנשים די נבוכו מהענין, וזה כבר אומר משהו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2005 14:01 לינק ישיר 

זה עדיין לא מושלם אבל נקווה שכך לפחות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/8/2005 13:59 לינק ישיר 

פעם המיתנחלים היו אוהבים את המדינה ולכן בגישה כזאת הם לא היו מנצחים מעולם
היום לא מדברים שם כלל וכלל על אהבת המדינה אלא על אהבת ארץ ישראל ולכן בגישה הזו עם המון עזרה משמיים הם ינצחו

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > א חרדים ספרדים > על מרן, התנזים, אלי ישי, והכתומים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext