מה יהיה עם הילדות שעדיין לא התקבלו לבית יעקב?????
זה ממש פשע.....
אני מעוניין לארגן הפגנה מול בית ראש מחלקת החינוך. דעתכם????
מי בעד????
נשלח ב-12/8/2005 15:54
תודה.
נ.ב. גם הטקסט שלך כאן
אה.. תיקנת את זה.. חחחח לא פייר. עכשיו אף אחד לא יבין את הבדיחה.
תוקן על ידי - אאללעעדד - 12/08/2005 16:25:27
נשלח ב-12/8/2005 15:37
אאללדד,
מילים כדורבנות ישר כח
...
תוקן על ידי - שיגעצ - 12/08/2005 15:58:45
נשלח ב-10/8/2005 19:06
מר גורג הנכבד
טוב יותר כי קודם עיצוב הדעה בעניין של דיני נפשות ממש יילך כבודו לבדוק מספר פרטים ואח"כ יביע דעתו כאן.
1. כמה בנות לא התקבלו?
2. מאיזה גזע הן?
3. מה מצבן הדתי?(המצדיק אי קבלתן ששווה את ההשוואה שעשית - "חילונים ודתיים ילמדו יחד"..)
4. מי היא הוועדה (אם בכלל קיימת) שהחליטה?
5. מה היה הנימוק?(אם בכלל? או שמא על סמך עוזרת הגננת של הגן הנמצא ליד הגן בו הילדה למדה...וכו)
6. איזה קריטריונים בתקנון של חינוך העצמאי לא עברו הבת ומשפחתה?
7. האם כל הבנות שהתקבלו עד היום מתאימות להגדרותיך "שהפרומער לא יסבול בביתו"???
8. האם צריכה ליהיות אלעד החלוצה בעניין שינוי בית ספר "איזורי" קיים,לבית ספר "סקטוריאלי"ועוד כשאין בית ספר נוסף(של חינוך העצמאי)?
9. האם באמת ובתמים נעשה הכל בלי שום עניינים אישיים?
10. האם אכן הדבר מצדיק, עד כדי כך שיצטרכו הילדות והוריהם לקום מדי בוקר מוקדם יותר וברוב המקרים ללוותם עד בית הספר שנמצא מחוץ לגבולות אלעד?
11. האם שקלו אותן\ם שוטריו של הקב"ה את דירדורן של אותן משפחות שלא יהיו להן ברירות אחרות מלבד שליחת הבנות למוסדות "הדוקים" פחות?
12. האם שרה שנירר לא היתה מקבלת את אותן בנות ?
13. וכו, וכו
אני בטוח כי תשובות רבות אפשר "לשלוף"אך סופו יוכיח על תחילתו.(1-9-05)(וד"ל)
נשלח ב-10/8/2005 18:02
אני אשתדל לענות לך אחת לאחת:
הבנות שלא התקבלו הם לא על בסיס עובד \ לא עובד חד משמעית זה פשוט מצחיק אותי בגלל שגם בקהילות יעקב וגם בית יעקב יש ילדים למשפחות בהם הבעל עובד ולא בעבודות קודש. - זה בדיוק מה שטענתי אדון לא נכבד.
זה לא הסיבה ומספיק לשינאה וההסתה - מוזר שזה יוצא מעטו של מי שמסית ושונא...
יש סיבות אמיתיות שכל אחד יעשה בדק בית אצל עצמו לפני שמדבר ונמאס לי לחזור על עצמי כל הזמן - לא רק לך נמאס לחזור על עצמך. להרבה אנשים נמאס שאתה חוזר על עצמך (וכשאני אומר "אתה" אני לא מתכוון אליך אישית. אני לא מכיר אותך ויכול להיות שאתה בן אדם נפלא. אני מתכוון לסגנון הדיבור/כתיבה).
מי שביתו לא לפי רוח בית יעקב שלא יבא בטענות. - הייתי מעיף כמה שהתקבלו בזכות ולא בחסד למוסדות שאתה מדבר עליהם אם נצא מנקודת הנחה שהמשפט הזה הוא הקובע.
לגבי הספרדים לא בכדי לאלעד יצא שם כזה בעולם זה לא בגנות הציבור הליטאי וגם לא החסידי
זה לא גזענות זה מהות - אני מציע לך ברצינות שתתחיל לבדוק את "המהות" עליה התחנכת כי כנראה לא עשו עליך עבודה טובה מי יודע מה (או שהם רצו שתצא ככה וזה בסדר. אבל אז זה יותר גרוע). באיזו זכות אתה נותן ציונים ועוד בהכללות? הטענה שלך מגוחכת מאוד ולו משום שאתה הוא זה שקובע את החוקים, יוצר את הבעיה ועוד מתלונן שהמצב קשה. ושיא האבסורד, זה שאתה מאשים את אלו שאתה החלטת שהם כאלו בבעיה.
בישיבה שבה למדתי היה אחוז גבוה של אברכים ספרדים עדיני נפש ועדיני מידות בני תורה להתפאר אז מה? איפה כאן הגזענות? זה שאתה לא מבין מה גזעני בלכתוב את מה שכתבת הרגע מוכיח שאתה או גזען בחסד עליון, או בּוּר מוחלט. למרבה הצער בשבילך, האופציה השנייה היא הטובה יותר.
ראש הישיבה שלנו פתח חיידר והיו בו 50% ספרדים מבני הישיבה והקהילה כולם מצויינים וטובים אז היכן הגזענות? ווייי!! כולי שמחה ואושר!! ג'ורג'! אני נוהג לחלק את חיי לשני חלקים עיקריים: עד שראיתי מה הראש ישיבה שלך עשה וממתי שראיתי את מה שראש הישיבה שלך עשה (בהנחה שהוא עשה). איך לא תפסתי את זה! יא אללה! (סליחה מכבודו, יא אללה היא מילה ערבית ואני מבין את הרגישות. אנא קבל את התנצלותי). אבל אתה צודק כפרה עיניים (אף אוזן גרון וכו'), מהרגע שקראתי את זה - נעלמה לה הגזענות. נגוזה. תקרא שוב את מה שכתבת ותבין את הגיחוך של הסיפא על הרישא (אופס. שוב עשיתי את זה.. מילה בבלית-עיראקית. סליחה.)
מי הקים את ש"ס אם לא הרב שך למען הספרדים?
אז היכן הגזענות? ומי הרס את התנועה ודירדר אותה לאן שהיא? בבקשה ידידי. אל תביא את "הגדוילים" לכאן. הצורך בהקמת תנועה ספרדית בכלל נבע מצרכים אחרים. והרב שך זצ"ל שאתה מביא אותו כראיה הציע להקים את ש"ס בגלל הגזענות. חשבת על זה פעם איינשטיין?
שוב תעשו בדק בית האם האפליה היא גזענית או מהותית. עשיתי את החשבון. אני לא רוצה לדבר בשם כולם אבל עדיין לא השתכנעתי שהיא מהותית. אולי כמותית. לא מהותית.
ואל תמשכו אותי עוד בלשון כי יש לי עוד הרבה מה לאמר. לא.. בבקשה לא.. אני מתחנן...
נשלח ב-10/8/2005 17:39
הבנות שלא התקבלו הם לא על בסיס עובד \ לא עובד חד משמעית
זה פשוט מצחיק אותי בגלל שגם בקהילות יעקב וגם בית יעקב יש ילדים למשפחות בהם הבעל עובד ולא בעבודות קודש.
זה לא הסיבה ומספיק לשינאה וההסתה יש סיבות אמיתיות שכל אחד יעשה בדק בית אצל עצמו לפני שמדבר ונמאס לי לחזור על עצמי כל הזמן מי שביתו לא לפי רוח בית יעקב שלא יבא בטענות.
לגבי הספרדים לא בכדי לאלעד יצא שם כזה בעולם זה לא בגנות הציבור הליטאי וגם לא החסידי
זה לא גזענות זה מהות, בישיבה שבה למדתי היה אחוז גבוה של אברכים ספרדים עדיני נפש ועדיני מידות בני תורה להתפאר אז מה? איפה כאן הגזענות?
ראש הישיבה שלנו פתח חיידר והיו בו 50% ספרדים מבני הישיבה והקהילה כולם מצויינים וטובים אז היכן הגזענות?
מי הקים את ש"ס אם לא הרב שך למען הספרדים?
אז היכן הגזענות? ומי הרס את התנועה ודירדר אותה לאן שהיא?
שוב תעשו בדק בית האם האפליה היא גזענית או מהותית.
לגבי דת"ל שוב תמימות,
יש שם הרבה אפליה על בסיס עדתי גם שם אני מכיר מקרוב,
ובכלל בציבור הכללי יש פחות הקפדה על חינוך אז אין משם ראיה.
אם הורה יכל לשלוח ילד לישיבה תיכונית כשהוא יודע שיש סיכוי של 20% שהוא יחלל שבת שם או בצבא אח"כ או שתהיה לו חברה חילונית אז מה יש לדבר בכלל על זוטות כאלה שיקפיד.
ואל תמשכו אותי עוד בלשון כי יש לי עוד הרבה מה לאמר.
תוקן על ידי - GeorgeSoro - 10/08/2005 17:46:04
נשלח ב-10/8/2005 08:13
אם זה היה ככה - היו רק טענות נקודתיות. הטענה היא כללית.
נשלח ב-10/8/2005 00:37
לי ידוע על בנות בבתים מצוינים שלא קיבלו אותם
ולאו דווקה ספרדיות
נשלח ב-10/8/2005 00:31
תראה... אסור להתעלם מכך שיש לבדוק בשבע עיניים (במיוחד בדור של היום) את המתקבלים. אני רק חושב שהמנהלים עושים לעצמם עבודה קלה בכך שהם מתייגים מראש ודוחים בלי להפעיל שום שיקול דעת או מעט רגש.
היום שמעתי ממישהו נחמד עוד נקודה למחשבה בנושא הזה: לו יקבלו ללא הגבלה, יגיעו לא רק ספרדים בני תורה אלא גם כל מיני.. אתם יודעים, בהמוניהם. זה נכון מאוד.
מצד שני אני שומע סיפורים של אנשים כאן ואני נדהם כל פעם מחדש. איך זה הלך להתחנן שיקבלו את בנו ואיך זה מנסה להפעיל קשרים שיקבלו את בתו... אף פעם לא הבנתי מדוע הם עושים את זה למרות שאני מבין איך הראש עובד. אני אישית למדתי בישיבות אשכנזיות וכל ימי בחרותי עברו עלי בין אשכנזים. לא מצאתי בשורה גדולה לא שם ולא לאחר שעברתי למקומי הטבעי.
קטונתי מלהמציא פתרון. רק בדבר אחד אני בטוח: המצב הנוכחי מוגזם בכל קנה מידה ואם יש משהו שאני מסכים עם כמה מהגזענים שכתבו כאן זה למה בכלל לנסות ולהשתדל להתקבל למוסדות הללו?? הבן שלי עוד קטנצ'יק אבל ממש לא נראה לי שאני אלך בעתיד להתחנן שיקבלו אותו לאיזה שהוא מקום. עדיף שיהיה לו טוב, לא שאבא שלו יוכל ללכת ברחוב בחזה נפוח ולהשוויץ "הבן שלי לומד ב'לכו לסבלותיכם'. קיבלו אותו בפרוטקציות".
אה. ועוד משהו. הרחובות מלאים בשבאבניקים מתסכלים שהיו ילדים טובים ולא קיבלו אותם לישיבות "טובות" (זה נושא שבדיוק עכשיו אני עובד עליו ככתבת מגזין).
נשלח ב-9/8/2005 23:47
לדעתי החברה החרדית הופכת מיום ליום יות ויותר
גזענית.
לצערנו עלינו לפנות לשדות זרים ולראות שאין דברים כאלו בציבור הדתי לאומי
אבל אלו שחושבים שהם חרדים וכל השאר (קרי עובדים לפרנסתם)
אינם מתאימים להם.
מעניין כאשר צריך כספים ותרומות לכל מיני כוללים ובתי כנסת מי הם התורמים?!
נשלח ב-9/8/2005 21:25
אתה יודע מה? אם כבר פתחת את זה:
ראיתי במו עיניי אמהות לבושות לא כל כך בטוב טעם מגיעות לקחת את ילדיהן מהמוסדות האשכנזים בעיר. אותם מוסדות שיבדקו בשבע-עשרה עיניים אם לקבל בן של אברך ספרדי.
"הדור החדש" של האשכנזים טוב לאין ערוך מהדור הישן שלו בנושא הגזענות. לא כאן המקום להאריך את השורשים של הגזענות הזאת של הדור הפרמיטיבי יותר כי היא חוצה ציבורים בציבור הישראלי וזה יהיה ארוך מאוד.
אבל בחברה החרדית? עם כל הכבוד ל"שומרי החומות" - לא תמיד ההחלטות עולות בקנה אחד עם המוצהר. כלומר, הם לא "שומרים על החומות" כשהם מקבלים אשכנזים כמעט אוטומטית ודוחים ספרדים כמעט אוטומטית.
רוצים לשמור? שום בעיה. אנא קִבעו קריטריונים ברורים ושלום על ישראל. תעשו בתי כנסת לסנדלרים ולפחחים ולא יודע למה עוד.. כבר היה לזה תקדים. למה? כי תמיד היה מישהו שאמר ש"זה לא מתערבב".
נשלח ב-9/8/2005 19:53
החברה החרדית תוקיע אותו , גורג'?
ומה היא עושה עכשיו בזה שהיא לא מקבלת את הילדים שלו?
עלק חברה חרדית , יותר נכון לכתוב חברה גזענית וגאוותנית
ששופכת דם של ילדות קטנות
אולי צריך להזכיר לכם שכתוב "המלבין פני חברו ברבים אין לו חלק לעולם הבא"
מנסים ליצור פה יהדות חדשה שמבדילה בין דם לדם ובין אדם שעובד לפרנסתו לבין אברך
נשלח ב-9/8/2005 15:12
132R
הקצנתי בכוונה כדי להבהיר נקודה.
לכל המתלהמים למיניהם אני מציע להביא בלוני גז ולפוצץ את בית הספר על יושביו.
ככה אם הבנות ההם לא ילמדו אף אחד לא ילמד איך זה?
אני לא מקנא בהורה "שיכפה" על בית הספר באמצעות פניה למשרד החינוך או לעיתונות שלא קיבלו את הבת שלו,
החברה החרדית בעיר תוקיע אותו או שמא נאמר שהוא כבר אינו שייך כי מעשיו מוכיחים כך.
תוקן על ידי - GeorgeSoro - 09/08/2005 15:20:48
נשלח ב-9/8/2005 15:00
החוק אומר כך:
על המנהלות יש חובה לקבל את הילדות.
ואפילו אחרי הקבלה הן אינן יכולות להעיף אותם עד סיום בית הספר (סיום כל הכיתות) אלא אם כן ועדת השׂמה קבעה אחרת מה שלא סביר שיקרה. זאת ועדה של משרד החינוך ויש להוכיח שם כי הילדה אלימה/פרובוקטיבית וכו'
אני לא מבין מה הבעיה של ההורים. פשוט להתייצב ביום הלימודים וזהו. בלי מאבקים, בלי שיעשו להם טובה ובלי רגשי נחיתות. הם גרים בעיר הזאת וזאת זכותם המליאה.
והסנונית הזאת תתפשט לכל הארץ. נקודה.
נשלח ב-9/8/2005 13:42
גורג'
השאלה שצריכה להשאל למה הפרומרים הם המנהלים
יקחו הפרומרים את בנותיהם ויפתחו להם מסגרת ששם הם יראו רק את עצמם ודומיהם
בבית יעקב אין הפרדה לא בבני ברק ולא בירושלים
ההפרדה בדרך כלל מתחילה בסמינר
אני ממליץ להורים לעשות מעשה
לבוא כולם ביום הראשון ללימודים ולקבוע עובדות בשטח
היו חברה שעשו את זה בשנים קודמות והצליחו
אולי זה לא נעים להגיד את זה אבל ל"פרומרס" המזויפים יש בעיה
של התנשאות ושהם מרגישים יותר חזקים מישהו הם מנצלים את זה עד הסוף