בית פורומים אחרדים-אלעד

לארגן הפגנה דחוף

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/8/2005 08:13 לינק ישיר 

אם זה היה ככה - היו רק טענות נקודתיות. הטענה היא כללית.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/8/2005 17:39 לינק ישיר 

הבנות שלא התקבלו הם לא על בסיס עובד \ לא עובד חד משמעית

זה פשוט מצחיק אותי בגלל שגם בקהילות יעקב וגם בית יעקב יש ילדים למשפחות בהם הבעל עובד ולא בעבודות קודש.

זה לא הסיבה ומספיק לשינאה וההסתה יש סיבות אמיתיות שכל אחד יעשה בדק בית אצל עצמו לפני שמדבר ונמאס לי לחזור על עצמי כל הזמן מי שביתו לא לפי רוח בית יעקב שלא יבא בטענות.

לגבי הספרדים לא בכדי לאלעד יצא שם כזה בעולם זה לא בגנות הציבור הליטאי וגם לא החסידי
זה לא גזענות זה מהות, בישיבה שבה למדתי היה אחוז גבוה של אברכים ספרדים עדיני נפש ועדיני מידות בני תורה להתפאר אז מה? איפה כאן הגזענות?
ראש הישיבה שלנו פתח חיידר והיו בו 50% ספרדים מבני הישיבה והקהילה כולם מצויינים וטובים אז היכן הגזענות?

מי הקים את ש"ס אם לא הרב שך למען הספרדים?
אז היכן הגזענות? ומי הרס את התנועה ודירדר אותה לאן שהיא?

שוב תעשו בדק בית האם האפליה היא גזענית או מהותית.

לגבי דת"ל שוב תמימות,

יש שם הרבה אפליה על בסיס עדתי גם שם אני מכיר מקרוב,
ובכלל בציבור הכללי יש פחות הקפדה על חינוך אז אין משם ראיה.

אם הורה יכל לשלוח ילד לישיבה תיכונית כשהוא יודע שיש סיכוי של 20% שהוא יחלל שבת שם או בצבא אח"כ או שתהיה לו חברה חילונית אז מה יש לדבר בכלל על זוטות כאלה שיקפיד.

ואל תמשכו אותי עוד בלשון כי יש לי עוד הרבה מה לאמר.

תוקן על ידי - GeorgeSoro - 10/08/2005 17:46:04

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/8/2005 18:02 לינק ישיר 

אני אשתדל לענות לך אחת לאחת:
הבנות שלא התקבלו הם לא על בסיס עובד \ לא עובד חד משמעית זה פשוט מצחיק אותי בגלל שגם בקהילות יעקב וגם בית יעקב יש ילדים למשפחות בהם הבעל עובד ולא בעבודות קודש. - זה בדיוק מה שטענתי אדון לא נכבד.

זה לא הסיבה ומספיק לשינאה וההסתה
- מוזר שזה יוצא מעטו של מי שמסית ושונא...

יש סיבות אמיתיות שכל אחד יעשה בדק בית אצל עצמו לפני שמדבר ונמאס לי לחזור על עצמי כל הזמן
- לא רק לך נמאס לחזור על עצמך. להרבה אנשים נמאס שאתה חוזר על עצמך (וכשאני אומר "אתה" אני לא מתכוון אליך אישית. אני לא מכיר אותך ויכול להיות שאתה בן אדם נפלא. אני מתכוון לסגנון הדיבור/כתיבה).
מי שביתו לא לפי רוח בית יעקב שלא יבא בטענות. - הייתי מעיף כמה שהתקבלו בזכות ולא בחסד למוסדות שאתה מדבר עליהם אם נצא מנקודת הנחה שהמשפט הזה הוא הקובע.

לגבי הספרדים לא בכדי לאלעד יצא שם כזה בעולם זה לא בגנות הציבור הליטאי וגם לא החסידי
זה לא גזענות זה מהות
- אני מציע לך ברצינות שתתחיל לבדוק את "המהות" עליה התחנכת כי כנראה לא עשו עליך עבודה טובה מי יודע מה (או שהם רצו שתצא ככה וזה בסדר. אבל אז זה יותר גרוע). באיזו זכות אתה נותן ציונים ועוד בהכללות? הטענה שלך מגוחכת מאוד ולו משום שאתה הוא זה שקובע את החוקים, יוצר את הבעיה ועוד מתלונן שהמצב קשה. ושיא האבסורד, זה שאתה מאשים את אלו שאתה החלטת שהם כאלו בבעיה.

בישיבה שבה למדתי היה אחוז גבוה של אברכים ספרדים עדיני נפש ועדיני מידות בני תורה להתפאר אז מה? איפה כאן הגזענות? זה שאתה לא מבין מה גזעני בלכתוב את מה שכתבת הרגע מוכיח שאתה או גזען בחסד עליון, או בּוּר מוחלט. למרבה הצער בשבילך, האופציה השנייה היא הטובה יותר.

ראש הישיבה שלנו פתח חיידר והיו בו 50% ספרדים מבני הישיבה והקהילה כולם מצויינים וטובים אז היכן הגזענות? ווייי!! כולי שמחה ואושר!! ג'ורג'! אני נוהג לחלק את חיי לשני חלקים עיקריים: עד שראיתי מה הראש ישיבה שלך עשה וממתי שראיתי את מה שראש הישיבה שלך עשה (בהנחה שהוא עשה). איך לא תפסתי את זה! יא אללה! (סליחה מכבודו, יא אללה היא מילה ערבית ואני מבין את הרגישות. אנא קבל את התנצלותי). אבל אתה צודק כפרה עיניים (אף אוזן גרון וכו'), מהרגע שקראתי את זה - נעלמה לה הגזענות. נגוזה. תקרא שוב את מה שכתבת ותבין את הגיחוך של הסיפא על הרישא (אופס. שוב עשיתי את זה.. מילה בבלית-עיראקית. סליחה.)

מי הקים את ש"ס אם לא הרב שך למען הספרדים?
אז היכן הגזענות? ומי הרס את התנועה ודירדר אותה לאן שהיא?
בבקשה ידידי. אל תביא את "הגדוילים" לכאן. הצורך בהקמת תנועה ספרדית בכלל נבע מצרכים אחרים. והרב שך זצ"ל שאתה מביא אותו כראיה הציע להקים את ש"ס בגלל הגזענות. חשבת על זה פעם איינשטיין?

שוב תעשו בדק בית האם האפליה היא גזענית או מהותית. עשיתי את החשבון. אני לא רוצה לדבר בשם כולם אבל עדיין לא השתכנעתי שהיא מהותית. אולי כמותית. לא מהותית.

ואל תמשכו אותי עוד בלשון כי יש לי עוד הרבה מה לאמר.
לא.. בבקשה לא.. אני מתחנן...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/8/2005 19:06 לינק ישיר 

מר גורג הנכבד

טוב יותר כי קודם עיצוב הדעה בעניין של דיני נפשות ממש יילך כבודו לבדוק מספר פרטים ואח"כ יביע דעתו כאן.

1. כמה בנות לא התקבלו?
2. מאיזה גזע הן?
3. מה מצבן הדתי?(המצדיק אי קבלתן ששווה את ההשוואה שעשית - "חילונים ודתיים ילמדו יחד"..)
4. מי היא הוועדה (אם בכלל קיימת) שהחליטה?
5. מה היה הנימוק?(אם בכלל? או שמא על סמך עוזרת הגננת של הגן הנמצא ליד הגן בו הילדה למדה...וכו)
6. איזה קריטריונים בתקנון של חינוך העצמאי לא עברו הבת ומשפחתה?
7. האם כל הבנות שהתקבלו עד היום מתאימות להגדרותיך "שהפרומער לא יסבול בביתו"???
8. האם צריכה ליהיות אלעד החלוצה בעניין שינוי בית ספר "איזורי" קיים,לבית ספר "סקטוריאלי"ועוד כשאין בית ספר נוסף(של חינוך העצמאי)?
9. האם באמת ובתמים נעשה הכל בלי שום עניינים אישיים?
10. האם אכן הדבר מצדיק, עד כדי כך שיצטרכו הילדות והוריהם לקום מדי בוקר מוקדם יותר וברוב המקרים ללוותם עד בית הספר שנמצא מחוץ לגבולות אלעד?
11. האם שקלו אותן\ם שוטריו של הקב"ה את דירדורן של אותן משפחות שלא יהיו להן ברירות אחרות מלבד שליחת הבנות למוסדות "הדוקים" פחות?
12. האם שרה שנירר לא היתה מקבלת את אותן בנות ?
13. וכו, וכו

אני בטוח כי תשובות רבות אפשר "לשלוף"אך סופו יוכיח על תחילתו.(1-9-05)(וד"ל)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2005 15:37 לינק ישיר 

אאללדד,

מילים כדורבנות ישר כח

...

תוקן על ידי - שיגעצ - 12/08/2005 15:58:45

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/8/2005 15:54 לינק ישיר 

תודה.

נ.ב. גם הטקסט שלך כאן

אה.. תיקנת את זה.. חחחח לא פייר. עכשיו אף אחד לא יבין את הבדיחה.

תוקן על ידי - אאללעעדד - 12/08/2005 16:25:27

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > אחרדים-אלעד > לארגן הפגנה דחוף
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.

bholext