ח''כ זבולון אורלב: ''הדרך היחידה שלנו למנוע את ההתנתקות - ללכת כאיש אחד תחת הכיפה של המפד''ל''
"טרגדיית עקירת גוש קטיף ופגיעת הליכוד בזהות היהודית של מדינת ישראל, בצביון הדתי ובערכים החברתיים הוכיחו לציבור הדתי כי הדרך היחידה שלנו להשפיע על צביון החיים בארץ ועל גבולותיה ולמנוע את התנתקות המדינה מכל מה שאנו מאמינים בו ומחשיבים אותו הלכה למעשה -זה ללכת כאיש אחד תחת בכיפה של המפד"ל, ולא להתפתות להשתמש זנב אלקטוראלי למפלגות אחרות ובוודאי לא לליכוד" - כך אמר היום יו"ר המפד"ל, ח"כ זבולון אורלב.
המפלגה שפגעה בצביון היהודי וגרמה לתוכנית ההתנתקות מנסה להרים ראש.
נשלח ב-9/8/2005 19:33
זאטוט היקר
לשון הרע\הוצאת שם רע על ציבור שלם הם מהחמורים שבעבירות
עשה תשובה לפני שיהיה מאוחר.
האויבים האמיתיים שלך הם השמאלנים שרוצים לדרדר את המדינה אל פי פחת ומתחילים פה מלחמת אחים.
נשלח ב-9/8/2005 19:21
בקיצור יש חרדים שאינם שומרי תורה ויש מיזרוחניקים שהם שומרי תורה
אסור לעשות הכללות
נשלח ב-9/8/2005 19:19
לכל המגיבים על דברי בהודעה הקודמת.
כנראה שלא ראיתם את שתי הפסקאות האחרונות ובפרט את האחרונה.
לצערי נתקלתי בתופעות שכאלו על כל צעד ושעל במשך למעלה מעשרים שנה. ולצערנו כרגיל הדברים נעשו ע"י אותם הדוגלים ב,דינא דמלכותא דינא' ובראשית צמיחת גלולתינו... ולא ברבש"ע !!!
כמובן שאין בדרכי לעשות הכללות, אך בדברים אלו היה ניכר בברור מאיזה בית מדרס הם יצאו....
מרבית אלו שחונכו בדרך שמירת וקיום המצוות ללא התחכמות והעדפת ,דינא דמלכותא' ( ההמנון של הצוררים הגרמנים בתקופת הרייך השלישי היה , Doytcshland Doycshland iber ales' ובתרגום חופשי, גרמניה מעל הכל. ואלו המעדיפים את הציונות על היהדות האמיתית מזכירים לי משום מה את אותו המנון ידוע לשימצה...)
ואכמ"ל....
נשלח ב-9/8/2005 16:51
זאטוט , זה שישנם חפיפניקים בציבור הד"לי זה לא אומר שצריך ללכלך על כולם ,אם הייתי קובע שכל החרדים הספרדים הם שבבניקים כיצד היית מגיב??????
הטיפוס הסרוג שהזכרת נשמע יותר כמו סוכן פרובוקטור שהרי אני מכיר אישית הרבה הסדרניקים עם יראת שמיים גבוהה,ומה שאתה אומר נשמע חריגה גם לחפיפניקים שביניהם.
זה לא הזמן לעורר שנאת חינם שיש לנו דיקטטור על הראש.
דרך אגב-גם אני מתעב את מפלגת המפדל כמפלגה ולא כציבור.
נשלח ב-9/8/2005 13:42
ילמדנו זאטוטינו- מה זה "דעות מפד"לניקיות מוצהרות בפומבי"?
מה שכתבת אינו השמצה על המפד"ל אלא על הציבור הסרוג
לפחות תקרא לילד (...) בשמו ואל תכניס השמצות סתם בדלת האחורית (...)
נשלח ב-8/8/2005 17:56
אני מכיר המון שהם ממש שומרי תורה ומצוות קלה כבחמורה...
אז מה??
יש ויש
נשלח ב-8/8/2005 17:53
בתקופה בה שרתתי בקבע, הגיע אלינו לצוות בחורצ'יק בשרות חובה בעל אינטליגנציה גבוהה מאד.
הנ"ל מעוטר בזקן צרפתי מטופח ועל ראשו כיפה סרוגה ובעל דעות מפד"לניקיות מוצהרות בפומבי.
הנ"ל היה מכניס לפיו כל דבר מאכל הערב לחיכו כולל שרצים נבלות וטרפות, תפילין לא הניח ( היה לו פטור הלכתי, הואיל וחובה להרחיקם ממקום בו מצוי זבל....), שבת לא שמר, ביום כיפור רבץ לו על המיטה וקרא ספרים ועיתונים כאשר היה באפשרותו ללכת לביהכ"נ הצבאי במרחק 60 מטר מהמתקן בו היה מוצב ( והיה באפשרותו ללכת לביהכ"נ). ועוד כהנה וכהנה היתרים בשם ,פיקוח נפש' כביכול שמתחתיו הכניס את כל איסורי התורה ואיסורי כרת למיניהם.
הרב הצבאי ניסה לשכנע אותו להגיע לתפילות וכיו"ב אך ללא הואיל.
גם אותי ביקש הרב הצבאי לנסות לשכנע את הנ"ל לחדול מחילול ה' בפרהסיה שהיה עסוק בו 24 שעות ביממה 365 ימים בשנה, אך תגובתי לרב הצבאי היתה לאורך כל הדרך, עדיך לשכנע אותו להסיר את הכיפה בכדי שלפחות הדברים לא יבוצעו תוך חילול ה'.
לאחר כשנה שהרב הצבאי ניסה בכל דרך לשכנע את החייל הנ"ל הודה לי הרב כי אכן היה עדיף לשכנע את החייל להסיר את הכיפה מאשר לעבור על כל איסורי תורה כולל איסורי כרת כאשר כיפה על ראשו.
לצערי נתקלתי בתופעות שכאלו על כל צעד ושעל במשך למעלה מעשרים שנה. ולצערנו כרגיל הדברים נעשו ע"י אותם הדוגלים ב,דינא דמלכותא דינא' ובראשית צמיחת גלולתינו... ולא ברבש"ע !!!
כמובן שאין בדרכי לעשות הכללות, אך בדברים אלו היה ניכר בברור מאיזה בית מדרס הם יצאו....
נשלח ב-8/8/2005 17:11
זאטוט
בדיוק כתבת את מה שרציתי ליכתוב חזק ואמץ
נשלח ב-8/8/2005 15:48
יורה דעה !!! טעות בידך.
משבר המשחן שהועבר בליל שבת בכל לא גירד למפד"ל.
ח"כ גפני מדגל התורה עורר את המהומה.
ממשלת רבין לא הופלה ביוזמת המפד"ל בעת חילול השבת ההמוני בעת ארוע ,חגיגי' בשעת כניסת השבת לציון קבלתם של מטוסי F15 בחיל האויר. מי שיזם את הפלת ממשלת רבין היה ח"כ הרב קלמן כהנא ז"ל מתנועת פא".
בכל תקופת שרותי בחובה קבע ומילואים, בכל הקשור בשמירת שבת כשרות וכיו"ב מרבית המזוהים ו/או אנשי המפד"ל טענו כי מדובר ב...פיקוח נפש הואיל והדברים נעשיםמ במערכת בטחונית גם כאשר היה ברור לחוטין כי לדברים אין קשר כלשהו לפיקוח נפש...
מי שנלחם בחרוף שיניים כנגד שומרי שמיטה ומצדד בהיתר המכירה של קרקעות ארץ ישראל בשנת שמיטה ללא יהודי תוך כדי סילוף דברי הרב קוק ז"ל בנושא מטעמים אידיאולוגיים, שלא יזדעק כאשר אדמתו נמסרת בכפיה לישמעאלים.
ידוע מאמר חז"ל , בעון שביעית גלו מארצם'...
נשלח ב-8/8/2005 12:44
והמשחן זה הבעיה???
נשלח ב-8/8/2005 12:35
המפד"ל היתה ועוד איך היא היחידה שמחתה נגד העברת המשחן ש"ס תמכה להזכירכם.