| נשלח ב-15/8/2005 02:42 |
|
| |
שאלות נוקבות בנושא דת ומדע
א. מדוע התורה אינה מזכירה את הדינוזאורים.
תשובה חילונית: התורה אינה מזכירה את הדינוזאורים היות וכותב התורה לא היה מודע לקיומם בעבר. יש לציין שהתורה כן מזכירה מפלצות או חיות ענקיות אשר בים "התננים הגדולים" אז זאת לא משום ידיעה על קיום דינוזאורים שחיו בעיקר ביבשה ובמים רדודים אלא מתוך מגמה להתנגד לדעה הרווחת בעמים הקדומים שמפלצות אלו נלחמו באלים.
תשובה דתית:?...
ב. מדוע התורה אינה מזכירה את החיידקים?
תשובה חילונית: כותב התורה לא היה מודע לקיומם כלל.
ג. מדוע התורה מציינת שכל הארץ היתה יבשה אחת גדולה אבל אינה מציינת את פיצולה ליבשות.
תשובה חילונית: כותב התורה סבר שקיימת רק יבשת אחת היות ולא היתה גישה ליבשות אחרות בתקופה זו. במקרה הדבר כנראה נכון לגבי תחילת התהוותו של כדור הארץ אך אינו משקף את המציאות של אלפי השנה האחרונות.
תשובה דתית?
ד. מדוע ישנם 7 ימים בשבוע?
תשובה חילונית: אנשי קדם הסתכלו רבות על השמיים (לא היה הרבה מה לעשות בלילה) וחקרו את תנועת הכוכבים. הם הגיעו למסקנה שכמעט כל הכוכבים הנראים נעים במסלולים קבועים מלבד 7 - שהם בעצם כוכבי הלכת הנראים לעין חשופה. כוכבי לכת אלא נראו כבעלי רצון משלהם היות ולא היה ניתן להבחין בתבנית קבועה בתנועתם וכך חשבו הקדמונים שכל כוכב כזה שולט על יום אחר ומכאן - sunday - יום השמש - וכן הלאה. יש לציין שהיהדות שמרה את שמו של יום השבת הנובע מכוכב שבתאי Sturday מ-Saturn- ה"שליט" של יום זה.
זאת רשימה מצומצמת של מה שנראה כמגמה המעידה שהתורה אינה מן השמים.
מה דעתכם?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2005 22:18 |
|
| |
?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2005 22:16 |
|
| |
?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2005 22:11 |
|
| |
לינקי תודה
זה היה ברור מהתחלה .
יובל
כאן בפורום לא צריך להתחפש ואפילו לא רצוי ,
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2005 20:45 |
|
| |
יובל היקר
אין לי אלא לחזור:
מה הן הנחות היסוד שלך לגבי האופן שבו התורה אמורה להינתן ולהראות?
כפי שיכולת לראות, כאן ובאשכולות אחרים, התשובה לשאלה זו אינה פשוטה וחד משמעית - גם אם בסמינרים למיניהם מציגים אותה בצורה כזו.
וגם לפי התפיסה הדוגמטית, כבר ענו לך מואדיב ואחרים בצורה ברורה למדי, כי התורה אינה מכילה כל פרט שבעולם. אפילו לא כל פרט שאנו מתקשים בו, כגון שאלת האבולוציה, הדינוזוארים, תורת הקוונטים והמפץ הגדול ועוד.
מתוך דבריך אני רוצה להצביע על קו נוסף:
החיפוש אחרי תשובה אינו בא במקום תפילה ואינו צריך לבוא על חשבונה. לעומת זאת, חיפוש אחרי האמת, וצער על שהיא אינה בידינו, זה דבר נפלא מאד. זה כל האדם.
אמנם, צריך לדעת לחיות בעולם הזה עם שאלות פתוחות. וזו, לפחות עבורך, אחת מהן.
כיון שהזכרת תפילה, אני מציע: התפלל על דבר זה. התפלל שתמצא תשובה. התפלל שעד שתמצא תשובה, תוכל להתפלל בלי לקבל עדיין את התשובה שלה אתה מחכה.
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2005 19:57 |
|
| |
אסביר את מניעי.
כפי שהסברתי אני חוזר בתשובה טרי. והדברים הנ"ל זועקים אלי מהטקסט. אני מנסה להתעלם מהם אך זה פוגע באיכות התפילה שלי ובכלל. כל דבר כזה מטריד אותי שהרי אינני יכול להיות בטוח שאני בדרך הנכונה.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2005 09:57 |
|
| |
יובל
הרי התורה נכתבה ע"י משה בשנת ה-40 כאשר כבר ישבו בני ישראל בעבר הירדן - עברו שם את החורף המושלג , ואפילו צפו על החרמון שניר . כך שכאשר משה מוסר להם את התורה הם מבינים מה כוונתו " כשלג ".
עכ"פ עדין אינך מסביר מה מניע אותך להתעסק בטקסטים עתיקים, ולמה אינך מוצא מנוח למרות ששאלותיך אינן מטרידות כנראה את האחרים כאן?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2005 09:08 |
|
| |
.
יובל, חוששני שאתה כלכךשבוי בתוך התפיסה שלך, שאינך שם לב כי שאלותיך נענו, ואף יותר מפעם אחת:
אתה מתעקש לקבוע כי התנינים הם מפלצות דמיוניות, בעוד שהינך מסרב לקבל את הפירוש הפשוט כי המדובר בתנין, הוא הידוע בעל השיניים הגדולות, הזנב הארוך והתאבון הרב. זה הנקרא בערבית תמסאח, בן דודו של האמריקאי הקרוי אליגטור.
כמו כן, אתה שואל על בעלי חיים חסרים, ולא על אחרים החסרים. הוזכר כבר החתול הנעדר מן התנ"ך כולו, ולא ברור מדוע דוקא הדינוזאורים שאינם מתוארים - חסרים לך.
אין המדובר, כדבריך, בסוג מיוחד של בריה, שהרי בעלי חיים, בין אם בעלידם קר ובין אם בעלי דם חם, קיימים ומוזכרים גם בזמן כתיבת התורה.
דרך אגב, גם הטיגריס הבנגאלי, לפי מיטב בדיקתי האחרונה, אינו מוזכר בתורה, וכמוהו גם האלבטרוס גדול הכנף, יונק הדבש הקטנטן, ואף יתוש האנופלס - כולם נעדרים.
התורה, כאמור לעיל, אינה ספר זואולוגיה, בוטניקה, רפואה או כל מדע אחר.
גם קביעת הימים, כפי שהראיתי לך לעיל, אינה כפי שטענת. ראייתך מלוחות השנה הקיימים כיום תמוהה משהו, שכן באפריקה ובאסיה היום, מושפעים ביותר מלוחות השנה האירופיים, שהם - בתורם - הושפעו מהקביעה השומרית הקדומה, כפי שהסברתי למעלה.
שלג מפתיע אותך? בפסגות הגבוהות של הרי סיני (ג'בל סירבאל, אום שומאר, ועוד כגון אלו), כמעט בכל שנה יורד שלג.
לפני כשתים עשרה שנה, בחורף קשה במיוחד, נסעתי עם אשתי במיוחד לראות את השלג שירד בפסגות הרי אילת והרי אדום. אתה מתפלא שהם ידעו מהו שלג גם בלי להגיע צפונה?
אברהם, כזכור, חי באזור חברון, שם יורד שלג בכל חורף. בני ישראל ירדו למצרים מארץ כנען, מה, הם שכחו את משמעות המלה שלג?
שוב אני תוהה, מהי מטרת כל שאלותיך הללו, והאם ההסברים שסיפקת לפניכן לתמיהה זו, מדוייקים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2005 08:14 |
|
| |
יובל
למה השאלות האלו מטרידות את מנוחתך ?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2005 07:07 |
|
| |
בס"ד
אולי, אברהם הכיר את השלג, ומשם עבר הביטוי.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-25/8/2005 06:24 |
|
| |
אני מבין את גישתכם. אבל לפי דעתי זאת צורה של הטמנת הראש בחול. אם התורה טורחת להביא את כל צורות החיים המוכרות באותה תקופה (כולל דימוניות (התננים הגדולים)) מדוע היא אינה מביאה צורות חיים אחרות? אין הכוונה כאן לחתול או לכלב שהם נופלים תחת ההגדרות האחרות אלא למהויות בפני עצמם.
כמו כן אני מבין שלא אקבל תשובה שתספק אותי לשאלות הנ"ל.
בקשר לימי השבוע מעניין לציין הסדר שמות ימי השבוע הוא בדיוק הסדר של המרחק של הכוכבים הנ"ל מכדור הארץ.
כמו כן ניתן לראות שמשתמשים בשבעה ימים ב-יפן, אירופה, אפריקה, הוואי - מעניין מה משמעות המילים ביפנית למשל - והאם גם שם הם לזכר אותם כוכבים. זה נראה צרוף מקרים מאוד מוזר שאפילו אם אלוקים לא היה מגדיר בתורה שבוע בן 7 ימים לזכר בריאת העולם היה סביר מאוד שהעמים היו בוחרים שבוע בן 7 ימים בשל 2 תופעות טבע (מחזוריות 7 הכוכבים הנראים וזמן המחזוריות של הירח) - כך שלפי ההגיון נראה שהיהדות אמצה משהו שהיה קיים כבר בעולם (ואפילו את השם - שבתו - מהאכדים) ולא להפך.
ראו כאן: http://www.ac.wwu.edu/%7Estephan/Astronomy/7day.html
אם כך זה זמן מתאים מאוד לשאול את שאלת השלג הגדולה.
ולפני כן הקדמה:
נניח שאני קורה ספר מדע בדיוני - שהדברים שבו אינם קיימים במציאות כלל - עדיין אני מצפה מהספר לשמור על הגיון פנימי מסויים - ואם זה לא יהיה כך אני אשלול את הספר ואומר שהוא לא הגיוני.
ועכשיו לשאלת השלג הגדולה:
השלג מוזכר בשמות פרק ד פסוק ו - "והנה ידו מצורעת כשלג"
ובבמדבר פרק יב פסוק י - "והנה מרים מצורעת כשלג"
איך יתכן שהתורה מדברת על צרעת ומתארת אותה כהשוואה לדבר שלא היה מוכר לבני ישראל כלל (שלג) ולשבט לוי בפרט.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-23/8/2005 00:17 |
|
| |
יובל
אני מצטרף לפרעתוני.
יש כל מיני תשובות אפשריות לכל שאלה. יש שעונות עליה תוך אישור הנחות היסוד שלה. כן, זו שאלה, ויש לענות כך וכך.
ויש שדוחות את עצם השאלה ושואלות שאלה כנגד: מדוע אתה סובר כך.
לגבי שאלותיך על התורה, גם אם יתכן שאתה צודק בהן, עדיין יש מקום לבחון את הנחות היסוד שלהן ושלך.
ובכן, הבה נבחן אותן יחד. מדוע שהתורה תתנהג כפי שאתה מצפה ממנה? האם מצאת בתוכה התחייבות כזו? האם יש מי שמדברים בשמה ואומרים כן? האם זה המושג הראוי של "תורה מן השמים"? אם כן, מהיכן לקחנו אותו?
אני סבור שזה יכול להיות דיון מעניין ופורה. וכולנו נוכל להפיק ממנו תועלת בעז"ה.
שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2005 23:13 |
|
| |
יובל
אני משוכנע שהתורה אלוקית.
זה בעיקר מחמת המסורת את אלוקיות התורה, וכפי שמאריך בספר הכוזרי להוכיח את העניין. אני בטוח שיש אשכולות רבים בפורום הזה שדנים בהוכחות לאלוקיות התורה ובפריכתם.
אינני יודע לאיזה אתר אתה מתכוון בעניין השבוע. אני מצאתי את הקישור הבא בעניין: http://news.nana.co.il/Article/?ArticleID=115869&sid=16
וזה תוכנו:
"הסיבה הברורה לאורכו של השבוע קשורה שוב בירח - לירח יש ארבע תקופות עיקריות בין מולד ירח, חצי ירח, ירח מלא ובחזרה. כל אחת מהתקופות הללו נמשכת קצת יותר משבעה ימים.
יש גם שבעה גרמי שמיים עיקריים שהיו ידועים בעת העתיקה: השמש, הירח, מאדים, כוכב-חמה, צדק, נגה ושבתאי. מחזוריות של שבעה ימים איפשרה לקדמונים להקדיש גרם שמים לכל יום (או להיפך).
חלק משמות הימים באנגלית מרמזים על הקשר הזה: Sunday הוא יום השמש, Monday הוא יום הירח, Saturday הוא יומו של סאטורן, הלא הוא שבתאי (גם בעברית יש קשר ברור בין שמו של שבתאי ליום השבת, אבל בעברית הקשר הפוך – לכוכב קראו על שם היום). בסין קראו לשיטת החלוקה הזו "לוח-השנה של שבעת המאורות".
והכי חשוב, המספר שבע היה קדוש לאכדים ולשומרים העתיקים. עוד לפני משה - ואפילו לפני אברם - האכדים שמרו בקפדנות על שבוע בן שבעה ימים; אפילו היה להם יום מנוחה שבועי שנקרא "שבתו".
מהאכדים השבוע עבר לבבלים (אלו שנתנו לנו את עשרים-וארבע השעות) ולשאר המזרח התיכון, כולל היהודים. כמה מאזרחי רומא שביקרו באיזור קלטו שזה רעיון מוצלח ולקחו אותו איתם הביתה, מה שעורר בהתחלה התנגדות עזה. הפילוסוף והמחזאי סנקה הרחיק וציין שמי שמקדיש כל שבעה ימים יום למנוחה מבזבז שביעית מחייו. בטווח הארוך, זה לא ממש עזר לו."
מה שיוצא בקיצור מהעניין שמאוד לא ברור מהו הגורם ההיסטורי לאורך השבוע, שאין הסבר אחד שמניח את הדעת.
- דו"ד
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/8/2005 23:05 |
|
| |
יובל .
ליבי ליבי עליך . אני מבין כי הנך בתהליך חזרה בתשובה.
שהרי כך אתה כותב :
< לא באתי להתענג או לצפות בהתפתלות.
אני בתהליך של חזרה בתשובה - והיות והיותי דקדן בדקתי את הדברים לעומק והועלו מספר שאלות שלא נותנות לי מנוח.
לכן פניתי לפורום בתקווה למצוא תשובה מספקת לשאלות אלו.
עד כה ללא הצלחה.>
ובכן יובל :
כדי לעזור לך עליך לשתף אותנו בתהליך החזרה בתשובה שלך . אחרת לא נוכל לספק את תקוותיך לתשובות מספקות כפי שציפית.
ולכן עליך להסביר לנו למה החלטת - בחור צעיר ומשכיל כמוך - " לחזור בתשובה "- דהיינו להתעסק עם כל מיני אמונות עתיקות שזמנם עבר. ואין מקומם בחברה חופשית ומודרנית?
אני מבטיח לך כי אם תענה לנו בכנות על המניעים שלך , נוכל ביתר קלות להראות לך כי השאלות שהצבת אינן מהוות מכשול להגשמת שאיפותיך .
|
|
|
|
|