בית פורומים עצור כאן חושבים

האשה והשד

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/8/2005 06:04 לינק ישיר 
האשה והשד

מה היייתם עושים אילו חזרתם מפגישת עסקים, בשעת לילה מאוחרת, ומצאתם שמיכה זרוקה ברחוב?

אם לא ראיתם אותה כשעברתם ברחוב זה זמן קצר לפני כן, אולי הייתם מביטים בשמיכה לרגע, וחושבים: איך היא הגיעה לכאן? וממשיכים בהליכה, אך אם הייתם יהודים בהונגריה, הייתם מרימים את השמיכה, אך לפני כן הייתם דוקרים אותה "למוות".

אולי שמיכה עם חורים לא שווה הרבה, אך כך לפחות בטוחים, שמתחת לשמיכה לא מסתתר איזה שד חי, שיקפוץ עליכם, כאשר תרימו את השמיכה.

שהרי דקרתם אותו למוות.

וזה עוד לא הכל, ייתכן שלאחר שתדקרו את השמיכה, לא תמצאו מתחתה שד מת, אלא אשה חיה וערומה, שהובאה לשם ע"י השד שחטף אותה ממטת בעלה!

מסובך?

בכלל לא!

זהו סיפור "פשוט" על שמיכה, שד ואשה, שקראתי בשאלה שהובאה בספר "מחנה חיים" (חלק שלישי, או"ח סימן נ"ה, ירושלים תש"ל), מאת הרב חיים סופר, מי שהיה אב"ד ביעמרינג, סעמפעטער, מונקאטש, פעסט.

והרי לשון השאלה:

"אשר נשאלתי מפי חמי אוהב תורה, ומכבד התורה ירא אלוקים, ר' יוסף צבי (סופר) [דייטש] ז"ל, המעשה שהיה כך היה: הוא ואחוזת מריעיו, ארבעה אנשים סוחרים, הסכימו להתייעץ על פני השדה בעבור משא ומתן אחד, ויראו להתייעץ בביתם, כי אזנים לכותל, והלכו בלילה מחוץ לעיר, ושם נשאו ונתנו בדבר, וגמרו יחדיו שלא ליגע בו, כי יש סכנה בדבר.

וכאשר הלכו לביתם וחפצו לילך אחורי בתים, ראו כר עליון שנקרא "דאכענט", מונח עלי ארץ ורצו להגביה, אמר אחד מחביריו: כעת הוא חצי לילה, אולי יש איזה כישוף בדבר, מראשית קחו איש מאכלת, ונדקר בתוך הכר בכמה מקומות, כי שמעתי באופן זה לא יזיק הכישוף, ועשו כן ודקרו בתוך הכר, וכהרף עין נשמע קול אשה אשר קראה: "גלויבע השי"ת דער מיך ערלאזט האט", והמה האנשים האלו חיל ורעדה אחזתם ונזרו אחור, והאשה קראה אחריהם לזרוק לה בגד עליון של אחד מהם, כי היא ערומה, ואח"כ תדבר אליהם, וזרק לה אחד מהם ראק שלו ולבשה אותו, וקמה האשה ועמדה לפניהם, והם הכירו אותה כי היא אשה מבעל בית בעיר, וסיפרה להם:

"דעו כי זה לפני ג' שנים הייתי יולדות ובעלי לא היה אז בהעיר, והבטיחה לה אשה שתבוא לישון אצלה, ומחמת איזה סיבה לא היה בא, ויהי כבחצי הלילה ואני הייתי נעורה במטה, ואיש עמד לפני, והוא עלה על המטה ובעל אותי, ולא יכולתי לצעוק, וכאשר הבוקר אור ראיתי שהדלת סגורה, אמרתי אין זה כי חלום חלמתי, כאילו הייתי ער ואחד בעל אותי, דאל"כ איך הדלת סגור, ומפתח בו מבפנים, ומאז ועד עתה הרגשתי שהוא מזיק שד, וכמה פעמים בלילה נושאים אותי ממטתי, הגם שבעלי עמי במיטתי, הוא נרדם ואותי נשאו, ושד זה בועל אותי, ולא היתה לי רשות לגלות, ועכשיו שדקרתם הצלתם אותי, שלא יהיה לו עוד כח לשלוט עלי, והתחילה לבכות: ואנא אני באה אם אתם תספרו את הדבר הזה ימאס בעלי בי, וגם בני ובנותי יהיו לחרפת עולם, ע"כ עשו עמדי חסד, ותשבעו שלא לגלות שמי לעולם, והמה כולם נשאו ידם נגד השמים, ונשבעו לה בחי העולמים, שלא לגלות שמה אפילו לנשותיהם, והוליכו אותה עד פתח ביתה.

כך היה המעשה ומאז לבי דואג, אולי עשינו שלא כדת, כי מדבריה היה ניכר שלבסוף נתרצית לו בבעילותיו, א"כ נאסרה לבעלה, כי היא סוטה המזנת תחת בעלה ע"כ מבקש שאגיד לו אם מחוייב לעבור על שבועתו אשר נשבע לה בה' או לא מחוייב לעבור, וגם זאת שיש סכנה בדבר לפניו עם יוודע הדבר על ידו שבעלה ובניה יעשו לו מעשים אשר לא יעשה".

ע"כ השאלה בלשון המחבר.

מה הייתם אתה אומרים אם היו פונים אליכם בשאלה שכזו?

האם הייתם שואלים את המספר, לצבע הכדורים אותם הוא בולע?

האם הייתם שואלים אותו, אם הוא מעשן או מזריק?

האם הייתם עונים לו את מה שענה לו הרב, שסמך על סיפורו של המספר ושל האשה, ולא שאל שאלות, אך קבע עובדה הלכתית, חד משמעית:

אסור לשואל לספר לבעל האשה, כי מצא את אשתו ערומה ברחוב מתחת לשמיכה.

למה?

כי היא לא עשתה דבר, היא בס"ה נבעלה לא אחת ע"י שד, וזה אינו איסור, ואף שהשדים פרים ורבים כבני אדם, (חגיגה דף טז עמוד א), אך מאחר ואינם מורכבים מארבעה יסודות, אלא רק מאש ורוח וכמו שכתב הרמב"ן בויקרא פרק יז פסוק ז, אין הם נקראים בשר.

אתם בטח זוכרים את אשכולי החסיד, השידה והגדי, ומי שאינו זוכר ימצאנו ב-
http://www.hydepark.co.il/hydepark/topicarc.asp?topic_id=1147815.

באשכול זה עסקתי בסיפור המובא בתלמוד הירושלמי על חסיד שפותה למעשה עבירה ע"י אשה, וכשנצטער אח"כ על מעשהו, באה אליו ה"אשה" ואמרה לו: אל תצטער יא חסיד, כי איני אשה, אלא רוח שנשלחתי לנסותך, שממנו ניתן להבין, שביאה על שידה אינה נחשבת לביאה מפני שאיננה אשה, ואם כן, גם אשה שנבעלה ע"י שד אינה נאסרת לבעלה, אינה ביאה, מפני שרק בעילת אדם אוסרתה.

והדברים מפורשים בבית שמואל (אבן העזר סימן ו ס"ק יז):

"הנרבעת לבהמה - וכן הנבעלת לרוח או לשד אע"ג שפרים ורבים אינה אסורה לבעלה".

ומקורו בתשובת המהר"מ מלובלין סי' קט"ו, שאלה שדן בה גם החיד"א בבאריכות בשו"ת חיים שאל חלק א סימן נג.

רב זה כלל לא שאל, למה הביא השד את האשה לרחוב, ואיך הגיעה השמיכה לרחוב, ואיך הגיעה האשה להיות מתחת לשמיכה זו, די היה לו לשמוע את סיפור האשה כדי לדעת מה היה שם.

הוא הבין מדבריה שהשד שהיה חוטפה מספר פעמים בלילה, היה עוטפה כל פעם בשמיכה כדי שח"ו לא תצטנן עד לפעם הבא.

הוא גם לא שאל איך הגיב הבעל שידע שאשתו לידו במטה, רואה אותה חוזרת לביתה בחצות הלילה, כשלגופה רק "ראק" גברי, שאינו שלו, ואולי בעל שאינו יודע שאשתו נעלמת מהמיטה, מספר פעמים בלילה, לפגישה "רומנטית" עם שדים, גם אינו יודע כשהיא חוזרת לביתה.

אם היא לא סוגרת את הדלת בחוזקה.

השאלות ששאלתי הן אולי שאלות טכניות, ומאחר ורב אינו "מהנדס", הוא לא דן בהן, הוא בס"ה דן רק בשאלות ההלכתיות, שהתעוררו מפני שהאשה היתה נחטפת ע"י השדים.

כשקראתי את הסיפור התחלתי להבין, מדוע חסידות סטמאר כה פופולרית בין ההונגרים.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2011 19:18 לינק ישיר 

הנכדים באמת מוכיחים שאולי יש דברי בגו.
אני שמח שזכית אצלנו לגילויי אליהו מה שלא זכית לראת בפורומים אחרים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2011 18:43 לינק ישיר 

אדמורי בית סיגוט נכדים להאשה מכפר חיטשא שטיות כאלו כבר לא ראיתי הרבה זמן אפילו בפורומים שכל אחד כותב הזיותיו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2011 11:04 לינק ישיר 

שבח- לא כתב שטויות  מעשה שהיה, הסיפור מוכר לי. מזמן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/7/2011 08:21 לינק ישיר 

שבח ואיפה ראית בהלינק שציינת השטיות שאתה כותב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/3/2011 16:42 לינק ישיר 

אנשיל כתב:
חברים יקרים, ידוע הדבר שבקהילות הונגריה הייתה משפחה אחת מוחזקת שהם מצאצאי אשה שנבעלה למזיק, והם משפחת ה"חי'צופים" ולא היו משתדכים בהם משום כך. אני מניח שלתשובה זו יש קשר לעניין זה, ושווה לעיין גם בספר חסידים במקום שהוא מזכיר את המזיק שקרוי דרגון שבעל את המלכה, כנראה שעניין זה היה מצוי עוד מימי הביניים ועד לימיו של בעל התשובה. אנשיל

האדמורים לבית סיגוט הם מצאצאיה.
 http://www.hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=113&pgnum=153

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/11/2006 02:54 לינק ישיר 

בסיפור "אבוה דשמואל" שמקורו בספרות הגאונים, רק הצורה  בה הובא אביו של שמואל לביתו, היתה "לא טבעית", אך ההריון עצמו היה בצורה טבעית.

איך מסתדר הסיפור?

מסתדר ככל הסיפורים.

ואיך מסתדרים כל הסיפורים  הוא סיפור לעצמו.

תוקן על ידי נישטאיך ב- 01/11/2006 3:01:58

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/9/2005 22:56 לינק ישיר 

ירמי,

אני נשארת במקרה זה נאמנה לאף על פי ש'צדקתי'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/9/2005 07:43 לינק ישיר 

נכנס באשתך שד? יש פתרון!

הוותיקן: קורס חדש ילמד כמרים לגרש שדים

כמרים המעוניינים כחלק מלימודיהם באוניברסיטת הוותיקן ללמוד לגרש שדים ולהוציא דיבוקים, יוכלו סוף סוף לעשות זאת באופן מסודר ומאורגן, בשילוב לימודי פסיכולוגיה ומשפט. הכומר ג'וליו סאוולדי, מגרש השדים של מילאנו כבר למעלה מעשרים שנה, בירך על היוזמה
(ynet)

אוניברסיטת הוותיקן פותחת קורס חדש ב"גירוש שדים" המיועד לכמרים הקתולים שמעוניינים להוציא את הרוחות הרעות מאלו שנדבקו בהם. כך מדווחת הבוקר (יום ה') רשת החדשות הבריטית בי.בי.סי.

השיעורים במוסד היוקרתי, ששמו הלטיני "Athenaeum Pontificium Regina Apostolorum" יכללו גם את סקירת תולדות השטן בהקשריו התנ"כיים, ולימודי
פסיכולוגיה ומשפט. בנוסף לקורס ייערכו גם סמינרים אודות הפן הרוחני, הליטורגי ועבודת הכמרים המעשית הנוגעת לגירוש שדים.

הכומר ג'וליו סאוולדי מכהן כמגרש השדים הרשמי של העיר מילאנו כבר למעלה מ-20 שנה. הוא מעולם לא זכה להכשרה רשמית בתחום, אך אין לו ספק באשר לתכנים שהוא היה כולל בקורס שכזה, על מנת שיוכל להקנות למועמדיו לקחת על עצמם את תפקיד הלוחמה ברשע הגולמי, ואלו תכונות דרושות מכל אדם המיועד להיות מגרש שדים.

"חשוב להבחין בין מחלה נפשית לבין דיבוק"

"הייתי כולל בקורס את נושא הכוח העל-טבעי – נוכחותו של אלוהים – ואז הייתי מציע שהאדם שנבחר לעבודה מהסוג הזה יהיה חכם ושיידע איך לאזור את הכוח, לא רק מתוך עצמו, אלא גם מאלוהים", אמר סאוולדי.

סאוולדי המשיך והסביר כי "זאת מכיוון שכל מקרה של דיבוק הוא שונה, כל אדם מושפע מהדיבוק באופן שונה. כדאי גם שאלו שלומדים להיות מגרשי שדים ילמדו פסיכולוגיה כדי שיידעו איך להבחין בין מחלה נפשית לבין דיבוק". אך לא פחות חשוב, ציין הכומר, "עליהם להיות מאוד סבלניים".

בשבוע הבא, צפוי בית משפט באיטליה לדון בעניינם של מספר צעירים המואשמים בשני מקרי רצח של בני נוער כחלק מטקס בכת שטן אליה השתייכו. רשויות איטליה חוששת מאוד מפני השפעתן של כתות שטן שונות במדינה, במיוחד על צעירים ובני נוער.

עבור האב סאוולדי, המקרה רק מחזק את אמונתו כי כוחות הרשע מפיקים את המקסימום מחולשת בני האנוש.

(17.02.05, 12:07)

הכתיבה ככה-ככה,
החתימה טובה!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-14/9/2005 19:01 לינק ישיר 

ב"ה.

riv,

צדקת!

אייקון ............ (השלימי את החסר!)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/9/2005 23:22 לינק ישיר 

ירמי?

ישנו הבדל (לפחות בא לידי ביטוי באייקונים שגם אתה הבחנת בהם)- ו"יש הטוענים" שאליהם אני כיוונתי, הם אותם אלה שמסיקים מהתוצאה על הסיבה - ברור שהסיבה כשנראה למשה הסנה, היא לא הסיבה שהביאה את האשה לומר שנבעלה על ידי שד.

ובכל אופןעד כמה שהבנתי מגעת לא על אותו 'הגיון' דיבר קודמי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/9/2005 22:07 לינק ישיר 

ב"ה.

riv,

אם אינני טועה, ה"ויש הטוענים" שלך, הוא הוא ה"יש כאן הטוענים" של קודמך.

וממילא, גם אותו "אחלה הגיון".

(מה שבכל זאת לא מסתדר זה האייקונים הכ"כ שונים, אבל כבר הצהרתי כמה פעמים על בורותי המלאה בשפת האייקונים)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/9/2005 11:18 לינק ישיר 

אור חושך,

ויש הטוענים שמי שאומר שאם הסנה הבוער היה כתוצאה מהזייה דמיונית, שלא יבטל במחי קולמוסו הזייה דמיונית של אשה ששד כפאה.

זהו גם אחלה הגיון

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/9/2005 09:29 לינק ישיר 

מישהו כאן שכח,שמדובר באישה יהודיה שנבעלה באישון ליל בהחבא ע"י כח עליון הנקרא בפיה "שד"...היתה תקופה מסויימת שנשים נשרפו על כאלו דברים.קראו לזה "ציד מכשפות".האמינו להן.

יש כאן הטוענים ל"עסקת חבילה" או לקבל הכל,מעשה שדים מהונגריה, או לדחות הכל(כולל בעירת הסנה במדבר,ושאר סיפורי התורה).

זה כמו שאומר,או שתאמין שחייזריםחטפו אותי לבושים עם טלית ותפילין,או שתכפור בקריעת ים סוף.אין באמצע!!

וואלה אחלה הגיון!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2005 18:33 לינק ישיר 

הכלל כנראה כאן הוא כמו בדברים אחרים, ירחיק עדותו, אם מדובר בדבר על טבעי שקרה לפני 3000 אלפים שנה ניחא, אבל בימינו זה בלתי אפשרי.
פעם היו נביאים, אבל אם יבוא היום נביא שיענה על כל הקריטריונים שברמב"ם, ניתן להניח שחכמי הפורום יאשפזו אותו מיידית.

תוקן על ידי - אריק123 - 12/09/2005 18:32:57

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/9/2005 16:10 לינק ישיר 

נכון! ללא הקשר אני מסכים שכל סיפור כזה מגוחך. אבל כפי שכתב מבחן בסיפור עצמו מוזכר ההקשר האלהי.

נחמל, אתה מזכיר את השואלים ׳מה החכמה במשפט שלמה?׳ ברור שלאחר התגלות המשפט כולנו חכמים. הספר ההונגרי כולו יונק מהתורה יותר משלושת אלפים שנה מאוחר יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > האשה והשד
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext