בית פורומים עצור כאן חושבים

נוער הדל"י לאן ?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-15/8/2005 17:41 לינק ישיר 
נוער הדל"י לאן ?

הנוער הדל"י לאן.

אני תוהה האם נחרץ עתידה של היהדות הדלי"ת לאותו סוף של היהדות הרפורמית. – שם אין חולק על כך כי ( בארה"ב ) תהליך ההתבוללות – מהיר ומאיים על עתיד הקהילות בטווח קצר.
האם גם בקרב הנוער הדתי לאומי, המעורב בחברה החילונית , בצבא , באוניברסיטה , ובעבודה . נישאין / חברות עם חילוניים מהווה קרש יציאה מהחברה שבה גדל .

אני מעוניין לשמוע את דעת החברים , מה באמת הגורמים המאיימים על ציבור זה .

האם זה הקשר עם חילוניים שיוצר תהליך זה .? . והיכן אמורה להיות האמונה המושרשת בנוער הזה – מורה נבוכים , ושיעורי מחשבה ? .

או שאולי חוסר האמון שמקרינים חלק מהרבנים ומורי הדרך בציבור זה – כאשר אינם מתמודדים עם השאלות הבסיסיות - כמו שמועלות בפורום זה – והמדע הכופר בסיפורי הבריאה המסורתיים , כאשר הרב ברויאר כותב כי- על פי התוצאות המחקריות - צודקים חוקרי ביקורת המקרא הטוענים שהתורה נכתבה ע"י כותבים שונים , ובתקופות שונות ולא ע"י משה מסיני . אלא שהתורה אינה כפשוטה אלא שמות וענינים קבליים – אין דבריו מתקבלים באמון ע"י הנוער .

או כאשר כותבים ----- כי נשתנו הטבעים ( במשך 1500 שנה – איבולוציה דה לוקס ) , או נסיונות להסביר " מדעית" כל מיני אמונות טפלות המצויות בגמ' , במקום להישיר מבט ולומר אכן ה" שטויות " הללו הכתובות בגמ' נחשבו בזמנם ע"י המדענים לאמיתות מדעיות. וחכמי ישראל קבלו את הדברים מהם .

לפני זמן לא רב שמעתי ברדיו תוכנית עם הרב ד"ר רצון ערוסי על דין התורה . השאלה שהציג כב' הרב היתה , אדם שכלבו הטיל גלליו בר"ה ועבר במקום מאן דהו ונתלכלכו נעליו ומכנסיו והלה הלך לבית חבירו ולכלך את השטיחים היקרים , בצואה של הכלב. מה הדין ?
כב' הרב כמובן התייחס לכך שבעל הכלב פטור שהרי אינו מחוייב על בור שכרה כלבו בר"ה מה עוד שעל נזקי בור פטורים על אדם וכלים. ואין מי שישלם את הנזק . אולם הוסיף הרב כי " התורה שלנו דרכיה דרכי נועם " " והיא תמיד מעמידה את האפשרות לצדק לנצח " " ע"י שהניזק יכריז בבית הכנסת על העוול שנגרם לו " ובזה יבוא על תיקונו .
זוהי דוגמא לדברים המעוררים מבטי חמלה ויוצרים חוסר אמון ברבנים כאלה .

ואולי הבעיה נעוצה בדרך שמתווים מורי הדרך האחרים בציבור זה כאשר הם מזדהים עם התפיסה הרפורמית כי התורה , סיפוריה ומצוותיה – אין משמעות אם ניתנה בסיני או שנתפתחה במשך הדורות . העיקר השהיא מתווה דרך מוסרית לחיים טובים בעולם הזה .
הרב שרלו נשאל באתר מורשת . מתי הוא יפסיק להאמין . והוא ענה ( אני מקווה שאני מצטט נכון מזיכרוני לאחר זמן רב ) מתי שהוא יראה דרך טובה ומוסרית יותר לחיים בעולם הזה .
הגיון זה מציב את הדת היהודית , קיום תורה ומצוות – במישור אחד עם כל פילוסופיה מוסרית אחרת . ומכאן ועד השאלה " מה רע בכך שאני אהיה הומניסט בלא שמירת תורה ומצוות שאינם מעלות ומורידות דבר – (תפילין , חמץ . לולב שופר וכו' ) "- הדרך החוצה קצרה .

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2005 17:12 לינק ישיר 

הייתי בכפר מיימון,
הייתי בשדרות,
הייתי בככר רבין ובכתל.
משפחתי הצעירה היתה בגוש עד הרגע האחרון.

לא ראיתי מעודי נוער נפלא כפי שראיתי במקומות אלו.
לא לחנם הרב שטיינמן הוציא איסור מוחלט על הליכה להפגנות, הוא ידוע שכל פעם שבחורי הישיבה נחשפו לאידיאולוגיה מלהיבה הם נסחפו אחריה.
אם בחור ישיבה שחונך שהוא מלח הארץ, בחיר המין האנושי הראוי לסדור מלא, יתקל בבחור ד"לי, שגם עוסק בתורה וגם מסוגל לישון על הארץ שבועיים בשביל אידיאל, ואינו מעלה על דעתו לדרוש סידור מלא, מה יהיה גורל עולם הישיבות?

תוקן על ידי - אריק123 - 21/08/2005 17:11:42

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2005 17:01 לינק ישיר 

אכן נראין דברי התלמיד

הדליי"ם שיוצאים לחופשי, הוא בשל החיכוך המתמיד עם החברה שבחוץ.

אם זה בצבא, או בעבודה, ובחברה בכלל.

אבל רציתי להאיר פן אחד בדבר.
לו בחורים חרדים היו חיים בחיכוך מתמיד כמוהם עם העולם הגדול, לדעתי הרבה יותר היו יוצאים לשאלה, מהסיבה שאין להם לפחות מבחינה פורמלית איזשהו אידיאל וחוסן פנימי נגד הרחוב המיתרני.

הדתיים שנשארו חזקים באמת בדתם, רובם הרבה יותר יראים ושלמים מחרדים, כל מהיכרותי עם מתי מספר חרדים לאומיים יראים.

השאלה הנשאלת עתה היא, מה עדיף?

1 חברה סגורה שאין בה תוכן אמיתי, אבל על פניו הם נראים כיראי השם.

2 חברה פתוחה המתמעטת עקב כך, אבל היא איכותית וחזקה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/8/2005 11:45 לינק ישיר 

תודה לישרן

סו"ס תגובה ענינית ולא זריקת אבנים על מי שמציב את המראה

אכן העליתי שתי אפשרויות

1. הדמיון לחברה רפורמית ( לא בתכנים )אלא בכך שהקהילה אינה מחייבת דבר מלבד היותה קהילה חברתית תרבותית , אשר הקשר עימה נעשה רופף ככל שהחברים הבוגרים מתערים בחברה החילונית בצבא , באוניברסיטה ובעבודה,
הנישואין לחילוני/ת מנתקים סופית את הקשר.

2. שאלת החינוך והצבת התורה כמתודה מוסרית - כחלק מתשובה לשאלות הסתירה בין המדע לתורה כפשטה ולשאלות ביקורת המקרא ועוד. האם פתרון זה אינו מתגלה כמחורר ?

השאלות והאשכולות הרבים בפורום זה מראים לכאורה על כיוון זה כמציק מאד לשואלים

תוקן על ידי - talmid - 21/08/2005 11:45:03

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/8/2005 20:40 לינק ישיר 

בקיבוץ הדתי שיעור הדתל"שות הוא אולי 40%. בחוגי מרכז הרב הוא לא שונה מבפונוביז'. הכללות זה דבר מטופש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/8/2005 18:54 לינק ישיר 

תלמיד,

איני מכיר את הדלים שבאה"ק, אך אני מכיר את החרדים של בני ברק שפיטמו אותם בשנאה נגד המזחריסטים ואתה קריקטורה של אחד כזה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/8/2005 18:31 לינק ישיר 

תלמיד

אינני יכול לטעון להיכרות עמוקה עם הציבור הדתי לאומי, אבל מהמעט שאני כן מכיר בה , אני יכול לומר שדבריך מלאים הכללות פרועות , ללא הבחנה בין גוונים ותתי גוונים ובתיאוריות שבסיס אין להם במציאות.

לדוגמה, הטענה שההתערבות עם החילונים בצבא ובעבודה מהווה קרש קפיצה לעולם החילוני , היא תיאוריה טובה על הנייר, אבל אין לה אחיזה במציאות, כפי שאני רואה אותה. ישנם דתיים פושרים הדומים מלכתחילה באורחות חייהם לחילונים ומרגישים איתם מאד בנוח. מצד שני ישנם כאלה שאינם שונים באמונתם הפשוטה מאחיהם החרדים. למרות ההתערבות בחילונים, הם לעולם לא יעלו על דעתם , למשל, ללכת איתם למסיבה ולהשתכר יחד איתם . הראשונים עשויים לחצות את הקווים בקלות , אבל האחרונים מסוגלים להשפיע על חילונים הרבה יותר מאשר להיות מושפעים מהם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/8/2005 18:21 לינק ישיר 

.

תלמיד:

כשאתה תפסיק להשתמש בכינויי גנאי בראשי תיבות, מסתמא גם אני אעשה כן.

יש לך דבשת על הגב, ואתה מאשים אחרים בכך שהם גמלים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/8/2005 18:07 לינק ישיר 

תיקון טעות:
בני ישראל הד(")לים = כשרים וסרוגים
בנות ישראל הד(")לות = כשרות וסורגות

----------------------------
הייתי קנוט המסון וגיליתי פתאום
שהיה אוהד נאצים - כמה איום!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/8/2005 18:06 לינק ישיר 

מואדיב

ההשתלחות הבלתי נאותה מיותרת לחלוטין . אני מצפה שתמחוק אותה בעצמך.

אני כמוך יושב בתוך עמי אמנם גר בבני ברק השחורה אולם רבים מידידי הטובים הם המנויים על חוגי הדל"י ויש שם שבר עם הנוער - אלא אם כן אתה מעדיף לומר שיורד גשם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/8/2005 18:01 לינק ישיר 

.

תלמיד:

אני תוהה האם נחרץ עתידה של היהדות החר"אית (אם ד"ל=דתי לאומי, מה ראשי התיבותשל חרדי-אמתי?) לאותו סוף של היהדות הרפורמית. – שם אין חולק על כך כי ( בארה"ב ) תהליך ההתבוללות – מהיר ומאיים על עתיד הקהילות בטווח קצר.
האם גם בקרב הנוער הדתי לאומי, המעורב בחברה החילונית , בצבא , באוניברסיטה , ובעבודה . נישאין / חברות עם חילוניים מהווה קרש יציאה מהחברה שבה גדל .

וכמובן, איני מתכון לחברי כנסת, לעתונאים, לגולשים באינטרנט, וכו'.

עד כאן הפרובוקציה (של הדל באלפי ישמעאל).

תלמיד, הנחת היסוד שלך רעועה ועומדת על כרעי תרנגולת נטולת פולקעס.

מה מביא אותך לטעון כפי שטענת? בתוך עמי אנוכי יושב, ואינני רואה התבוללות (למרות אלפי הנוצרים הזוממים להתחתן עם בנות ישראל כשרות וסרוגות), וגם נישואין עם חילונים ר"ל (או שמא, ד"ל) אינם חזון נפרץ.

שמא תאיר את עיני היכן אני טועה?

אגב, גם לי אין ידע מספיק, וגם לי זה לא מפריע להעלות תאוריות פורחות באויר, מלוות בהוצאת שם רע.

אך מכיון שאני דל באלפי ישמעאל, אינני יודע מה דינו של מוציא שם רע.

תוקן על ידי - מואדיב - 15/08/2005 18:02:35

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/8/2005 17:54 לינק ישיר 

גם וגם

אכן אין לי ידע מספיק בנושא והעליתי את האשכול במטרה ללמוד ולהחכים .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/8/2005 17:51 לינק ישיר 

תלמיד,
יסלח לי כבודו, אבל דומה שאינו מכיר כלל וכלל את החברה שעליה הוא מדבר. לא שאין בעיות חמורות בנוער הציוני-דתי, אבל אין הן קשורות כמעט כלל לנקודות שהעלית, ודומה שהכרותך עם רבני הציונות הדתית, אורחותיהם והשקפותיהם היא מצומצמת. אין לי כרגע זמן להרחיב בנושא, ואשתדל לעסוק בו בהמשך.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > נוער הדל"י לאן ?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext