בית פורומים א חרדים ספרדים

מוהל הדביק בהרפס: ניו-יורק בוחנת

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/8/2005 11:33 לינק ישיר 
מוהל הדביק בהרפס: ניו-יורק בוחנת

מוהל הדביק בהרפס: ניו-יורק בוחנת את טקס הברית

מייקל בלומברג, ראש עיריית ניו יורק, הורה לפתוח בחקירה על טקס ברית המילה היהודי בעקבות דיווח על רב מוהל שנהג למצוץ את דם התינוק. בלומברג: "אני רק רוצה לוודא שכולם בידיים בטוחות"
איתי גל
עיריית ניו יורק תערוך חקירה על אחד הטקסים העתיקים בעולם – ברית המילה היהודי, בעקבות חשד כי מוהל הדביק תינוק בהרפס לאחר שמצץ את דמו. ראש העיר מייקל בלומברג שהורה על החקירה, אמר: "אני רק רוצה לוודא שכולם נמצאים בידיים בטוחות".

מוקדם יותר שלחה מחלקת הבריאות של עיריית ניו יורק צו לרב יצחק פישר, ברית מילה

האוסר עליו לערוך ברית מילה. הצו נשלח לאחר שנודע כי הרב נוהג למצוץ את דם הנימול בעזרת קשית. על פי החשד, בדרך זו הדביק הרב תינוקות אחדים בנגיף ההרפס.

בראיון לתחנת רדיו מקומית, הוסיף בלומברג כי על אף החקירה, אין זה בסמכות המימשל או העירייה לקבוע כיצד אנשים יעבדו את דתם. "יש שני דברים חשובים לכל אדם" אמר בלומברג, "האחד הוא החובה שלנו להגן על בריאות כולם, והשני – להבטיח שכל אחד יוכל לקיים את דתו לפי בחירתו החופשית".

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/8/2005 14:33 לינק ישיר 

הדבר היחיד שנמצץ בכתבה זה ההודעה הממוחזרת ע"י גורמים ,נאורים ומתקדמים' ביהדות שעושים ככל יכולתם לקעקע כל זכר למצוות בסגנון אנטיוכוס

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/8/2005 12:09 לינק ישיר 

כאן המקום להסביר שמציצת הדם היא נעשית מאז ומעולם בברית המילה ומופיעה בהלכה כאשר הסיבה היא דוקא למנוע סכנה מהתינוק פעולה זו נעשית כדי למנוע מדם הברית לקרוש במקום שיכול לגרום לסתימת הנקבים ודי למבין.
בעיקרון מאז ומעולם היו מבצעים המוהלים פעולה זו בפיהם.
בדורות האחרונים כשהתברר החשש של זיהומים והדבקה נמצא פתרון מסוים באמצעות כלי שדומה לקשית וזה נועד בעיקר להגנה על המוהל מפני חיידקים שעלולים להמצא בדם התינוק כגון איידס שלצערנו קיים היום או מפני צהבת B שגם היא מסוכנת כאיידס ודומה במאפיני ההדבקה שלה.
לגבי המציצה בכלי (קשית) יש נידון הלכתי או אולי פולמוס הלכתי אם לעשות כך או לא. חבר שלי פעם סיפר לי שאביו לא קיבל תעודה מהרב וואזנר כיון שרצה להשתמש באמצעות כלי ונאלץ לפיכך לפנות לרב אחר שנתן לו תעודה.
אני מכיר מוהל מפורסם מאוד שלא מקיים את המציצה בגלל החששות הרפואיות הנ"ל אלא מספיג את הדם באמצעות גזה וכדו'
הפולמןס ההלכתי לענ"ד נובע בעיקרו בגלל הכלל ש"כל המשנה ידו על התחתונה" וידוע לנו ביהדות שתמיד בכל הדורות השתדלו להימנע מכל שינוי במנהגים של עשיית המצוות אפי' שאינם מעיקר המצווה מפני החשש של הכנסת שינוים שאחריתם מי ישורנו.
בכל מקרה שוב לענ"ד בדבר זה שנוגע בענין של פיקוח נפש הן למוהל הן לנימולים יש מקום לדון בפתרון שלא יסכן אף אחד.
אנו לא מוסמכים לפסוק בנושא נושא זה ראוי להידון ע"י גדולי הפוסקים שבדורנו.
מענינת אותי מאוד דעתו של פוסק דורנו הרב עובדיה יוסף בנושא.
בכל מקרה בהלכה נכתב שמוהל שאינו עושה את זה מעבירין אותו כלומר שוללים ממנו את הזכות למול.
אבל כמובן שבזמן ההוא לא נודע דבר החיידקים וכו'.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > א חרדים ספרדים > מוהל הדביק בהרפס: ניו-יורק בוחנת
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext