בית פורומים עצור כאן חושבים

צר לי, אני פורש מהפורום

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/8/2005 18:21 לינק ישיר 
צר לי, אני פורש מהפורום

באשכול "ההתנתקות" נכתבו דעות נוראיות על מתיישבי גוש קטיף ותומכיהם. בין היתר הואשמו, שהרוצח משילה והם - היינו הך. דברים אלה לא נמחקו על-ידי הנהלת הפורום, אבל מחאתי נגד הדברים נמחקה בשניה בה נכתבה.

אני עצמי איני חושב עוד לכתוב בפורום. בצער רב.

בלי משהו אישי נגד אף אחד, אבל כל עוד קעלעמר בשיטתיות מוחק הודעות שיש בהן חשש רחוק של ימין חלילה וחס (עיין פרשת החתימה!), ומשאיר, למרות מחאתי, הסתה נגד אנשים מסכנים, שאיבדו את כל עולמם, ומוקעים בפורום כאחרוני הנבלים - למה שאהיה כאן? אם זהו המנהל, אני הולך לחפש לי מקום אחר. אם זו ההנהלה, שכנראה מגבה אותו, אני הולך למקום אחר.

איני יכול להשתתף בפורום בו מכנים אותי רוצח, או שיש מי שטוען בו שאני מחבריו של רוצח, ולי אסור להגיב. צריך להסביר זאת?

ההצטדקות הצבועה של מחיקת "פוליטיקה", אבל רק אם יש לה צבע מסוים, כתום - מחליאה. עדיף שהיה קעלעמר אומר - אסור לתמוך כאן במגורשים, מותר להלל כאן את שרון/השמאל/מי שבא לי. אז הייתי יודע היכן אני עומד. הצביעות הזו אינה מתאימה לי.

היו שלום, חברי שרכשתי בפורום. תודה לווטו שהזמינני להשתתף פה לפני זמן רב. מן הסתם געגועי ימשכו אותי להציץ פה מידי פעם. אבל להשתתף - אני מקוה שלא. את הגבול בין טעם טוב לצביעות חצתה ההנהלה יותר מידי פעמים בעיני.

האישי שלי פתוח לכולם.

(מחקתי את החתימה...)

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-18/8/2005 20:51 לינק ישיר 

שהדי - או לפחות שהדכם - במרומים, שאין לי טיפת חיבה לשיחות שנודף מהן ריח אקטואליה. יתרה מזאת, הסכמתי עם דבריו של רג"ס על הצורך למתן את המוטיבים הקהילתיים שמנסים לנבוט בחלק מהדיונים כאן. עניין של אופי ושל טעם, לא איזו משנה סדורה.

אלא שבאותו דיון עצוב ומרגיז שפתח אור_נערב, אפילו העין האנטי-פוליטית והא-פוליטית שלי קלטה סטיה בולטת בשדה הכח של מספרי הצנזור.
זכותה של ההנהלה לחתוך כראות עיניה; לעניות דעתי, דיקטטורה נאורה היא הדרך הטובה ביותר לנהל קהילה וירטואלית איכותית. דא עקא, שכדי לשמר את מראית העין של נאורות, הדיקטטור צריך להיות אמין. האופן האקרובטי שבו עקפו המספריים כמה אמירות פוליטיות באותו אשכול, לא סיפק את הצורך הזה. מובן מאליו שדעה שקרובה לדעתו של הצנזור, נראית לזה האחרון טבעית ומתבקשת, תוצר הכרחי של ההגיון הבריא והפשוט, אבל כדאי לעצור ולחשוב איך הדברים נראים מהצד השני, וגם מהאמצע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2005 20:14 לינק ישיר 

יהא האשכול הזה הוכחה נוספת מדוע אסור לדון בעצכח בנושאים פוליטים.

לא אכפת לי לאבד משתתפים שאינם יכולים לסבול קריאת תגר על סמכות המשנ''ב, שהרי לשם דיון בנושא זה התכנסנו. אבל אין לי שום ענין לאבד רבע משתתף בשביל דיון שאינו מעניני הפורום.

יתר על כן, אני לא רוצה להעמיד את ההנהלה בפני האשמות של איפה ואיפה כאשר נוגע לענינים פוליטים - בהם כל צד רק רגיש למחיקות של דבריו, בעוד הוא מתעלם מהמחיקות שננקטו לגבי הצד השני. בעוד שמחיקות הם מעשים שבכל יום כאן (וע''כ גאוותי), איני רוצה שיווצר מצב לפיו יש מצג שווא שמחיקה מסויימת נגרמה בשל עמדה ספיציפית שננקטה. בכל דיון פוליטי, כל עמדה שתנקט על ידי ההנהלה תתקל בחוסר אימון מצד המששתפים - וע''כ יש לנו עוד סיבה לאסור את קיומם.

לצערי הרב, האשמות אלו נשמעו גם בקונטקסט של הדיונים על הרפורמה, חב''ד ועוד. אך בעוד שאני לא רוצה לוותר על הדיונים החצי פוריים שהיו בנושאים האמורים, אין לי ענין וחצי ענין בדיונים הצחיחים הפוליטים בפורום. הם לא כללו שום תובנה מעמיקה ולא למדתי מהם כלום. האם אתם למדתם משהו מהם?

יש כאן מספר משתתפים שהחליטו מסיבה כל שהיא שהפורום מהווה קהילה על כל המשתמע ממנה, כולל הזכות האלמנטרית לקטר בחדר התה, וע''כ השתקתם בנושא פוליטי מהווה את התגלמות הרשעות עלי אדמות. בעוד שיש קהילות מספר המסונפות לפורומינו, הפורום הוא לא קהילה אם כי במת דיון סטרילית - שיש לה אלמנט קהילתים אותם אנו סובלים במידה ואין הם מסיטים את המטרה שלשמה התכנסנו.

במת דיון סטרילית, אינה מהווה אידיאל, אלא תחליף לאינטראקציה אנושית שבימים כתיקונם אינה מאפשרת דיון עניני. הצלחנו במידה מסויימת ליצור במת דיון כזו, ואנא אל תשלחו יד בילד.

מניעת דיונים פוליטים אינה רשעות או אטימות לב, וכל התעקשות על קיומם מושתתת על אי הבנה בסיסית של המדיום האינטרנטי.

בזמנו הצעתי למספר ''נפגעים'' מהמחנות החבדי''ם, רפורמים, אורדוקסים, ימנים וכו' לנצל את העובדה שהם הרגישו נפגעים מצורת ביטוי מסויימת, ולנסח כללים שיחייבו את עצמם ואחרים לנהל דיון עניני בכל נושא שהוא. אלא, שבניגוד לי - רג''ס - בני שיחי לא היו מוטרדים מחוסר האפשרות לנהל שיח פורה כמו שהם היו מוטרדים מהעובדה מדוע לא מוחקים את פלוני, ומדוע אנו נותנים לפלונית להשתלח בי וכו' וכו'.

גם שאלתי מששתתפים נוספים ''מה המסר שהנך מפנים מהעובדה שאתה נפגעת וחש חוסר יכולת לנהל דיון עניני? האם הסקת אילו שהן מסקנות אופרטיביות איך להמנע מלפגוע באחרים? מעולם לא קבלתי תשובה ענינית.

ובשל חוסר הבגרות הזה, שמאפיין גם אנשים מבוגרים ומלומדים כמשתתפי פורומינו, מתחזקת בנו ההכרה מיום ליום כי יש להכביד את מספרי הצנזורה ולא לאפשר דיונים מהסוג המזיק.

אוזננו קשבת לכל הצעה מעשית שיש בה לשפר את השיח העניני בפורום.

תוקן על ידי - עצכח - 18/08/2005 20:22:45

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2005 19:49 לינק ישיר 

השכן

פרט לביקור באשכול המדובר בימים הראשונים, וקריאת דברי אור נערב, לא ידוע לי מאומה על מה שקרה שם.

אולי טעות היא, וטעות הניתנת לתיקון.

על כל פנים, חבל לאבדך בשל פוליטיקה. והייתי מציע לגנוז את האשכול - פרט לכך שאור נערב שיקע בו מנשמתו, ודבר שאדם מסר נפשו עליו, ראוי לכבד.

(אני יודע שיצטטו את המשפט הזה נגדי פעם בהקשרים אחרים...).

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2005 19:19 לינק ישיר 

השכן,
הצצתי שוב באשכול שם, ולא ראיתי איפה כתוב שהרוצח והמפונים חד הם. על איזו הודעה מדובר?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2005 18:55 לינק ישיר 

ג"א מצטרף לדברי איד"ג. כתבתי באשכול הנ"ל שלא היה ראוי למחוק דבריך , אבל גם זה נמחק. בכל אופן יתכן שהיתה כאן איזה אי הבנה (אולי מישהו קרא רק את מה שהדגשת בכתום...).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2005 18:52 לינק ישיר 

השכן,

רד מזה. אם יש צדק בדבריך - ואני לא שופט, כי אני לא יודע במה מדובר - כי אז אני בטוח שמחאתך נפלה על אזניים כרויות, ובעתיד תהיה רגישות רבה יותר. טריקת דלת צריכה להיות אופציה אחרונה. וחוץ מזה, אל תעניש את מי שלא אשם ונהנה לקרוא את דבריך.

אידך גיסא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/8/2005 18:47 לינק ישיר 

יש לי שאלה שאולי לא מתאימה לאווירה הרגישה היום. אבל כוונתי לרמה האקדמית (נטולת רגשות) של השאלה ההיסטורית.

האם יש תקדים היסטורי לגירוש יהודים (קבוצה גדולה, בשונה מגירוש דייר בודד על ידי בעל בית וכדומה) מביתם נגד רצונם, על ידי יהודים אחרים (קבוצה מאורגנת). חוץ מהתופעה בימית ובקטיף.

מעניין אם היו כאלה מקרים בעבר , מה היו המניעים וההצדקה ואיך זה נגמר בהמשך מבחינת השלכות סציולוגיות ופסיכולוגיות-קהילתיות.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > צר לי, אני פורש מהפורום
מנהל לחץ כאן לשחרור האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext