כאן אצלנו באלעד להתחזק באמונת חכמים
שלום וברכה,
כל הזמן שומעים ומספרים על ספורי צדיקים משנים עברו, עשר עשרים שנה אחורה, חלקם כמה מאות בשנים, וכמובן אלפי שנים אחורנית הניסים שנעשו לאבותינו הקדושים. וברוך השם יש המון לכתוב, לשמוע ולספר. ואני חושב לעצמי ונראה לי קצת להאיר עינינו ולפקח דעתנו ולהודות להשם יתברך על נסיו ומופתיו שעושה עמנו כיום, כן כן, ממש בימים אלו. הרי לא חסר לנו צדיקים ומופתים גם בימים הללו. ואני בטוח שלכל אחד יש טונות של סיפורים ממש ממש מהזמנים האלו.
אז כאחד התושבים כאן בעיר החלטתי לשתף אתכם בנס שארע לפני ימים ספורים, ושקרוב לנו, ואולי גם אחרים יבואו ויכתבו הם, שהרי מצוה גדולה לפרסם הנס, להתחזק בהשם יתברך בהשגחתו ושליטתו על כל פרט ופרט, ובפרט להתחזק באמונת חכמים שהם בני המלך, עבדי המלך, אשר גוזרים והקדוש ברוך מקיים.
הסיפור נכתב בלשון חופשית, והוא נאמר לי ממקור ראשון מהימן מאוד: לרב ישיבת תיקון המידות, הרב יוסף שובלי שליט"א, נתגלגל לפני כשבועיים לערך סיפור אודות בחור בן 21 שאינו שומר תורה ומצוות, שרוצה לנסוע לחו"ל. כמרבית בני הנוער בימינו. לדייק, הוא תכנן נסיעה קצרה לקפריסין וחזרה. משפחתו שהם כן שומרי תורה ומצוות ניסו להניא אותו מהדבר, ורבות וידועות הסיבות למה לא כדאי לנסוע. רחמנא לצלן. בכל מקרה, משראו שהדבר לא הועיל, עקב הכרותם עם רב הישיבה בקשו שהרב יטפל בנושא. הרב לאחר ששקל בדעתו את הנושא פנה להוריו ואמר להם שלא יועיל דין ודברים עם הבן, אבל לפחות נבטיח שהבן יחזור בשלום הביתה. אמר להם שיביאו מאה שקלים ושיעשה לבן פדיון. ובלשונו כפי שציטטו לי: שיביאו לי מאה שקל. לא שקל יותר, ולא שקל פחות. אלו היו דברי הרב.
וכך עשו והביאו. הבן נסע כבר לחו"ל. שם השכיר אופנוע כמו הרבה אחרים. ושם עם כל המרץ והיצר החליטו לעשות מירוץ אופנועים בשטח. כפי שכבר אתם מבינים, אותו הבן השתתף באותו המירוץ, ותאונות קורות לא רק בארץ אלא גם בחו"ל, והוא עשה תאונה עם אחד מהגויים שם. הגוי פונה לביה"ח במצב קשה, האופנועים כמובן מה שנשאר מהם אחרי תאונה, הלכו טוטאל-לוס, ורק הבן, ברוך הוא וברוך שמו, באורח פלא, יצא בלי שריטה!!!! נו מה אתם אומרים!!! אפילו לא בדיקה בבית חולים. כלום!!! שום שריטה!!!
אחרי התאונה הקשה הוא חזר לארץ לפני כמה ימים וסיפר את הנס להוריו, ואז נפל להם האסימון, אה, זה הנס שעשה לנו הצדיק, הוא ידע למה צריך לעשות פדיון לבחור שיחזור בשלום. מה, לכל אחד שפונה לרב בברכה לנסיעה לחו"ל הרב עושה לו פדיון?! לא ולא. אבל לזה הבן, כן. ברוך השם שזכינו לראות בעינינו מהי גודל המעלה של לתת פדיון לצדיק, איך שרבנו מדבר בספריו שהצדיק ע"י הפדיון ממתיק את כל הדינים ומבטל את כל הגזירות.
אז הבן נסע, והצדיק עשה את שלו, וברוך השם רק מה לומדים, שיש השם בעולם, והוא שליט ומנהיג את העולם כרצונו, וכרצון יראיו וצדיקיו האמיתיים עושי רצונו.
ובעזרת השם יהי רצון שהבן יתחזק אחר כל זה ויזכה לחזור בתשובה שלימה. אמן. וגם אנחנו בעצמנו נדע ונאמין שיש לנו צדיקים בכל דור ודור שעליהם אנו נשענים ופונים בכל מצוקה, והם מכפרים בעדנו כל רגע ורגע, אפילו בלי שנדע מכך. ברוך השם. חזקו ואמצו ישראל.
 |
|
|