בית פורומים עצור כאן חושבים

שובו בנים שובבים - ארפא משובותיכם

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-26/8/2005 17:39 לינק ישיר 
שובו בנים שובבים - ארפא משובותיכם

זו הודעת הנהלה.

בשבוע שבועיים האחרונים חרג פורומנו ממנהגו, ואיפשר לכמה מן הכותבים המוכשרים להגיב איש איש בדרכו על ה"התנתקות".

זו היתה, כמובן, טעות נוראה מצד מנהלי הפורום, שהסכימו לכך.

אולי הגורם היה אשכולו היוצא מן הלב של אור נערב, מסמך אנושי, יהודי וציוני. (מה לעשות בו - אכתוב בסוף את דעתי).

כיון שהתגובות היו מכל מיני סוגים, וברמות שונות של התלהבות והתלהטות, נטלו מנהלי הפורום את מספרי הצנזור, וחתכו ללא רחם.

וכיון שגם בין מנהלי הפורום יש נטיות לב, וככל הנראה חלק מהם הם בני אדם ויש להם רגשות, זה בא לידי ביטוי בקיצוצים שניתן להתווכח עליהם.

ואז קרה הדבר הנורא מכל, והוחלט, מסיבות שונות, חלקן מוצדקות וחלקן לא, למנוע כל ויכוח בנושא.

וכך עלה בגורלה של פרודיה יפהפיה מעשה ידי אחד מחשובי כותבינו להיגנז ולרדת שאולה - ואפילו עדיין לא התברר טיבו של מונח זה.

הגדיל לעשות אחד מחשובי כותבינו, שחש שנעשה עוול לו ולצד הפוליטי שלו, וקם ויצא וטרק אחריו את הדלת (אנו עדיין משפצים את הסימנים).

מסקנותי האישיות מכל האסון הזה (כוונתי למה שהיה בפורום, כמובן) הן אלו:

א. אין להניח לנהל דיון פוליטי בפורום, תהיינה המטרות מה שתהיינה.

ב. ראוי לפתוח אשכול בשאלה מדוע לכותבי עצור חושבים קל יותר לנהל דיון מתון ואקדמי בנושאי ביקורת דתית, והם מסוגלים לעבור לסדר היום על שאלות אפיקורסיות או על תגובות פונדמנטליסטיות בחיוך מבין ובמאור פנים - והם אינם מסוגלים להעניק אותו יחס ל- אהההמ-שפלצ-בררר (המים נפלטו לי מהפה לאחר שנזקקתי לכוס שתיה להרגע) לנושא הזה, שעולה בגימטריה "עמלק" (גרמתם לי להשתמש בגימטריה!)

ג. אשכולו של אור נערב ישאר בגלל היותו מסמך אנושי יהודי ציוני כאמור לעיל. כל התגובות האחרות יימחקו, אלא אם כן צוות מיוחד יחליט לאשרן. הצוות ינוהל על ידי וההחלטות יתקבלו פה אחד.

ד.כל האשכולות שייפתחו מעתה ועד עולם בנושאים פוליטיים ייסגרו ויועברו לפורום "רוץ כאן חובטים" ברגע שהוא יוקם.

ועתה

הנהלת הפורום קוראת בקריאה של חיבה יתרה לכל הפורשים/ת לשוב/לחזור לחדש ימינו כקדם.

שובו בנים שובבים ארפא משובותיכם

ושוב

ושוב

על החתום
מיימוני

בנסיון עלוב, נידון לכשלון מראש, לחקות את סגנון מנהלנו הנמרץ הרב געצל. למרבה הצער, הרב געצל ס. עסוק כרגע במוסך כדי לתקן את כסא הגלגלים שלו (הכסא נחבט קשה מדי בשעה שרבנו יצא להשתתף באחת ההפגנות בנושא ההתנתקות. הזדהותו של רבנו עם אחד המחנות נועדה להישאר סוד כמוס, והיא סוב יודיציע לגמרי).

נ"ב:

לשאלת רבים,

מותר להגיב באשכול זה. הערות ציניות והומוריסטיות, הערות סוציולוגיות ופסיכולוגיות על היכולת האנושית או המחשבית להגיב לשאלות אינטלקטואלית לעומת אי היכולת להתייחס לפוליטיקע, אך שום הערות בנושא ההתנתקות, המחיקה וכיו"ב.

לא ייעשה שום נסיון לברר "מי אשם" ומי צריך לבקש סליחה בנושא המחיקות. אפשר שהיו טעויות, אפשר שלא היו. כל נסיון לברר את האמת ההיסטורית רק יעורר מדנים.

יתכן שבעוד 30 שנה תוקם ועדת חקירה בקדושית שתבדוק את מסמכי הפורום הסודיים ותוציא אותם מן הגניזה של הייד פארק, ואז יוכלו מלומדי העתיד לחקור מה היה ולמה היה. אך בינתים חל כאן חוק הסודות הרשמיים וכל העובר עליו דינו חמור מאד.

ולשומע יונעם.

(תוקנה טעות קלה )

תוקן על ידי - מנהלי_משנה - 26/08/2005 19:54:50

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2005 23:53 לינק ישיר 

מיכי, גם ברגליים?

למי בכלל חשוב מה כתוב בחתימה שלי?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/9/2005 21:03 לינק ישיר 

מיימוני,
הציפורניים שלי כבר מחוסלות.

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2005 11:22 לינק ישיר 

תחי החשאיות!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2005 11:11 לינק ישיר 

הפרעתוני, מיכי וכולם

יש לי רעיון אחר לטיפול בבעית הפוליטיקה, והוא אמור לכסות גם דברים נוספים.

הנושא נידון כרגע בצמרת. אך אין טעם לכסוס ציפורנים. אני מקווה לפרסם את כל הפרטים מחר.

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2005 10:59 לינק ישיר 

דר. מיכי
LOOKS LIKE IT DIED IN COMMITTEE OR BY POCKET VETO
וכבר נפסל בלינה

לגופו של ענין:
רעיון טוב, אך השם "רוץ, כאן חובטים" צריך טיפול

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2005 10:56 לינק ישיר 

כדאי לנסות את הצעת הפרעתוני-מיכי למשך חודש ולדון

לאחר מכן על המשך.

כדאי לצרף לאותו אשכול מעין מבזק חדשות נבחרות,

גם כאלה שאינן מזקיקות דיון[ברוח דברי הרמב"ם

בסוף הלכ' קדוה"ח עיי"ש]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2005 10:56 לינק ישיר 

קעלעמר ומיימוני

איני חושב שדת ואמונה חייב להגביל, ואיני חושב שדיון בענייני היום חייב לשייך לחדשות ואקטואליה. כל עניין שיש בו דיון מבהיר, דיון המקדם את החשיבה והשפיטה, בכל נושא, ראוי להיות עניינו של הפורום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2005 10:37 לינק ישיר 

נו, קעלמער ומיימוני.
מה תגובתכם לרעיון של הפרעתוני (עם תוספת הפירוט שהצעתי)?

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2005 08:20 לינק ישיר 

בדק,

אל תעשה לי אאוטינג...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/9/2005 08:08 לינק ישיר 

ר' שכן, אתה קתולי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-1/9/2005 07:52 לינק ישיר 

העוגן בוטל..... sic transit gloria mondi

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/9/2005 00:39 לינק ישיר 

רבנו מיכי!

חסרונך הורגש...

ותודה על תמיכתך ברעיון שהעליתי. אלא שהשם המקורי (שלא אני המצאתי) הוא 'רוץ כאן חובטים', ואידך זיל גמור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/8/2005 19:24 לינק ישיר 

השכן

ברוך השב.

(איקון מתרווח על הספסל של עצור חושבים, וטופח בחביבות על כתפו של השכן.

איזה יופי של משחק מילים זה יצא!)

שומר פיו ולשונו
שומר מצרות נפשו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/8/2005 15:24 לינק ישיר 

הסתיימו תלאות המעבר, וב"ה זכיתי לשוב לספסלי ביהמ"ד (=ספסלו של השכן. ולו אומר: ברוך השב, ויישר כוח על המשל בלשון חכמים וחידותם).

ביחס לדיון שבכאן, מה עם ההצעה שעלתה לגבי אשכול 'עצור כאן חובטים'? לא ראיתי התייחסות של המנהלים אליה.
זה, או גירסה כלשהי שלו, דווקא נראה לי פתרון לא רע. לפחות לנסות ולראות כיצד זה הולך, ואם זה לא מתדרדר יותר מדי.
בתחילתו יכול להופיע הקודכס הידוע של ר' זונדל איש ונפגע על כללי הדיון הפוליטי הפרודוקטיבי והמשמעותי.

אפשר גם להגביל את הדיון לנושא אחד או שניים בשבוע, שיאכלסו את האשכול לפי התור. רק כאשר מסתיים נושא שנדון, או נסגר מחמת מספרי הצנזורה, יוכל להיפתח שם נושא אחר.
על כן כדאי לקבוע לאשכול הזה שם משנה, למשל: 'עצור כאן חובטים - היבטים מוסריים-הלכתיים בהתנתקות'.
אולי ניתן גם לדרוש מפותח האשכול ניהול יותר הדוק שלו (ואם הוא לא מעורב דיו, אז האשכול שלו נסגר): סיכומי ביניים, הכוונת הדיון ומניעת התדרדרותו וכדו'.

ולהשומע ינעם (ולו רק מחמת 'בל תשקצו'),

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/8/2005 18:02 לינק ישיר 

אקו,

אני חושב שלא. ודאי לא בצורה שאתה התבטאת, שגם השכן ומסתברא היו מסכימים שזה צריך להמחק. אה..ועוד דבר אל תעמיד את ערנותי במבחן.. זה רק השכן יכול (לפחות נסיון העבר מוכיח....)

הוי,עם השפנים עד מתי תהיו לשפנים?!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > שובו בנים שובבים - ארפא משובותיכם
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext