אם הולכים לקולנוע, למה לא סמים?
האם יתכן שבישיבה כלשהי יתגלו בחורים שעישנו סמים? אני בהחלט חושב שאין מה להיות מופתע אם זה יקרה בשלב כלשהו.
מה שגורם לחשוב כך הוא סיפור של גולש בהייד פארק, שסיפר על בחורי ישיבה שפגש בקולנוע בסינמה סיטי . אולי ראיתם את האשכול הזה. הגולש, שנשמע כחובש כיפה סרוגה או חרדי מודרני במיוחד, תיאר איך פגש קבוצת בחורי ישיבה באחד הלילות באותו קולנוע. לדבריו הוא התבייש מההתנהגות שלהם.
התלבטתי אם לכתוב, בגלל ספק חילול ד', אבל אולי זה יגרום לבחורים כאלה לחשוב פעמיים לפני שילכו לסרט. היו שם לדבריו עשרות בחורי ישיבה, אבל בלטה קבוצה אחת במיוחד. הם פיצחו גרעינים, דיברו בפלאפון בקול, ובכל עת שהופיעה על המסך תמונה לא צנועה הם החלו לצעוק ולאותת אחד לשני. ההתנהגות שלהם משכה גם את תשומת הלב של החילונים שהיו במקום, אבל הבחורים החרדים הגיבו בלעג. אולי הוא הגזים, אבל התרשמתי שבאופן כללי הייתה שם התנהגות שאפשר לקרוא לה מחפירה.
מה שהיה עצוב במיוחד לקרוא, הייתה העובדה, כך הוא מספר, שהם היו בחורים רגילים לגמרי. לא שבבניקים, לא מודרנים ולא בעלי תשובה. חולצות לבנות, ציציות משתלשלות, ר – גי – לי – ם לחלוטין.
גולשת אחרת סיפרה גם היא על התנהגות דומה של בחורי ישיבה, באותו מקום. גם היא הדגישה שהם היו רגילים.
אני שיש תופעות כאלה ואחרות בצבור החרדי, אבל אני מודה שהופתעתי. אולי אני תמים, אבל קולנוע תמיד היה המקום החילוני האולטימטיבי, שחרדי שמבקר בו הוא מי שכבר הרחק מעבר לנורמות המקובלות בצבור החרדי ואולי גם כיפתו מתנדנדת כבר במרץ. והנה מתברר שגם בחורים שנראים סטנדרטים עשויים לבקר שם. והכי מפחיד שזה לא חריג אחד שהולך בסתר לבד, אלא קבוצה שקולנוע הוא בילוי מוכר ולא זר אצלם.
עכשיו תגידו שמדובר בשוליים שבשוליים. נכון, רוב רובם של בחורי הישיבות הם בני תורה ויראי שמים שחיים ברצינות את אורח החיים החרדי. אבל בקצוות, מתברר, המצב עגום משחשבנו. ממה שאני חשבתי בכל אופן. 50-60 בחורים שהיו שם הם קצת יותר מתופעה חד פעמית.
זה מוביל למחשבה שאין כל סיבה שבחורים מסוג זה גם ינסו סמים מחר. להיפך, במבט ראשון סרט הוא דבר בעייתי בהרבה מסמים שאין בהם לכאורה איסור הלכתי בוטה.
לצד פריחה של חיי תורה ומצוות מחד, יש בשוליים לא ירידת הדורות אלא צניחה. אני רק תוהה עד כמה השוליים הללו צרים.
 |
|
|