"טענות מופרכות", תוצאות ה'מחקר' הראו שדי במוטציה אחת.. כאילו שיש דרך להוכיח מי ברא את פרוקי הרגליים ולאחר מכן את החרקים היבשתיים. ברור שאם נניח שהעולם התפתח מאליו חייבים להניח שיש למוטציה אחת או רבות יכולת, אבל זו בדיוק השאלה, האם באמת לפני 400 מליון שנה הפכו פרוקי רגליים לחרקים מאליהם או לא. מוטציה שיכולה להפוך דברים משמעותיים אינה יכולה להיות מוגדרת כטעות שכפול
נשלח ב-27/2/2011 00:47
"טענות מופרכות
החלטת הבריאתנים לאמץ אסטרטגיה של איתור פרכות בתורת האבולוציה לא עלתה יפה, במיוחד בכל הקשור ליכולתו של התהליך הדארוויני לחולל שינויים מערכתיים. לדוגמה, קיימת חבורת גנים עתיקת יומין, המכונה הוקס, שדי בפעולתו של גן אחד כדי להפעיל מערך גדול של גנים ולגרום בכך לשינויים מערכתיים שלמים, כגון יצירת ראש, גפיים, בטן וגב.
בשנת 2002 הצביעו חוקרים מאוניברסיטת קליפורניה בסן דייגו על אחד משינויי המאקרו הקדומים ביותר. תוצאות המחקר הראו כי די היה במוטציה באחד מגני ההוקס, לפני 400 מיליון שנה, כדי להפוך מפריקי רגליים ימיים לחרקים יבשתיים בעלי שש רגליים בלבד
מסע מופלא ביותר שבאמת לא יאומן. אני מבינה שזה עלה באשכול הזה כנקודה למחשבה האם התפתחות מדויקת ותלויה בכל כך הרבה גורמים יכולה להתפתח אקראית, ללא תכנון מוקדם.
אבל יש לי הערה נוספת בקשר לשלבי התפתחות העובר שנצפית בסרטון בצורה מדהימה (אגב, האם זה אמיתי או מבוים?).
-האם התפתחות העובר שנעשית בצורה מהירה בד בבד בו זמנית בכל המערכות (כל המערכות החיוניות מוח, לב, מערכת עצבים, שדרה, כבד, ריאות כליות, ידים ורגלים, עצמות, שרירים, עור, וכו'. הכל מתפתח יחד, איש לצד רעהו). אינה מרמזת משהו על התפתחות היקום.
אכן, סרטון מדהים (אני מניח שהשלבים וקנה המידה נעשו באנימציה ע"פ הידוע ברפואה).
הכל מתפתח יחד כי הכל נובע מתוכנית אחת מקיפה שהולכת ומתממשמת בשלבים, בדיוק כהתפתחות העולם והאנושות שבקרבו. מה רבו מעשיך השם, כולם בחכמה עשית.
נשלח ב-7/1/2011 13:18
מסע מופלא ביותר שבאמת לא יאומן. אני מבינה שזה עלה באשכול הזה כנקודה למחשבה האם התפתחות מדויקת ותלויה בכל כך הרבה גורמים יכולה להתפתח אקראית, ללא תכנון מוקדם.
אבל יש לי הערה נוספת בקשר לשלבי התפתחות העובר שנצפית בסרטון בצורה מדהימה (אגב, האם זה אמיתי או מבוים?). -האם התפתחות העובר שנעשית בצורה מהירה בד בבד בו זמנית בכל המערכות (כל המערכות החיוניות מוח, לב, מערכת עצבים, שדרה, כבד, ריאות כליות, ידים ורגלים, עצמות, שרירים, עור, וכו'. הכל מתפתח יחד, איש לצד רעהו). אינה מרמזת משהו על התפתחות היקום.
הביקור שם הוא באמת חוייה משעשעת. ההדרכה מתבצעת בדרך כלל בשתי שפות סימולטנית, מספר משפטים בעברית, ולאחריהם באנגלית. לאורך כל הסיור הקפיד המדריך להימנע מאיזכור מדוייק של שנים בעברית, אבל באנגלית הוא ציין מספרי שנים ברורים. בדמויות שהוא מזהה בין הנטיפים הצביע על משה רבינו לעל שלגיה, ובאנגלית הוסיף להצביע על קריסטוס ומריה וכיו"ב..
נשלח ב-29/6/2010 11:29
אני מקווה שהם לא שוכחים לציין בשם אותה נאורות גם את ההשקפה שהם בני חמשת אלפים שנה. גם זה עקבי עם הנתונים, וההבדל הוא רק בפרשנות. אבל דומני שהם לא ירצו לפגוע ברגשותיו של ניצן הורוביץ.
נשלח ב-29/6/2010 10:45
פורסם ב - 02:22 29/06/10
עדכון אחרון - 10:30 29/06/10
מדריכה: אסור לומר שמערת נטיפים קיימת מאות אלפי שנים
הכנסת עתידה לבדוק בקרוב אם מדריכי רשות הטבע והגנים מסתירים את גילם של הנטיפים במערת הנטיפים שבנחל שורק כדי שלא לפגוע ברגשותיהם של מטיילים דתיים וחרדים. מורה שסיירה במערה יחד עם תלמידי כיתות א' ו-ב' בבית ספר למדעים בדרום הארץ הופתעה לגלות שלשום שהמדריכה במקום, מטעם הרשות, מסרבת לנקוב באוזני התלמידים בגילם של הנטיפים, הנאמד ב-300 אלף שנים. זאת לדבריה כדי לא לפגוע בציבור שמאמין שהעולם נברא לפני כ-5,000 שנה בלבד.
"המדריכה כל הזמן אמרה לתלמידים שהיווצרות נטיפים לוקחת הרבה שנים, אבל לא אמרה כמה. כששאלתי אותה בכמה שנים מדובר וביקשתי שתספר לכיתה, היא אמרה שאסור לה להגיד שמדובר ביותר מ-5,000 שנה כדי לא לפגוע בתלמידים. הזדעזעתי. אנחנו בית ספר למדעים, ולא בית ספר חרדי. איך אפשר להסתיר כאלה דברים מתלמידים?", אמרה המורה.
ח"כ ניצן הורוביץ עודכן בפרטי האירוע והחליט מיד להגיש שאילתה בנושא לשר להגנת הסביבה. לדבריו, "השתלטות תפישות נבערות על חיינו הגיעה למחוזות הזויים... העובדה שמדובר בהדרכה לכיתות של בתי ספר ממלכתיים מבישה במיוחד. מעניין מה עוד מספרים לתלמידי ישראל - שכדור הארץ שטוח והשמש נעה סביבו? או שבתקופת אברהם אבינו הסתובבו פה גם הדינוזאורים?".
מרשות הטבע והגנים נמסר כי לא ניתנה כל הנחיה בנושא וכי בעלון הרשמי מצוין כי גילם של הנטיפים הוא מאות אלפי שנים.
נשלח ב-10/6/2010 19:36
נשלח ב-1/6/2010 11:20
תלמיד, כמעט כל ספר שעוסק בנושא, מתאר את הסיכוי לכך ששרשרת חלבונית באורך 300 חוליות, שבכל אחת יש 20 אפשרויות, תצא שרשרת חיה. הסיכוי הוא 0.
נשלח ב-1/6/2010 09:46
הרב מיכי
לצערי איני מצליח להבינך
הגדרתך את "קבוצת מצבי חיים" כ"משהו מיוחד" היא עצמה סובייקטיבית. אתה לא שולח מאמין בה' רק בגלל שאתה מגדיר משהו בצורה כלשהי.
חושבני שאי אפשר לנו לדעת מה היה קורה לו האבולוציה היתה מתפתחת אחרת, אולי היו יצורים שהם תכנות מחשב מדהימות ללא תודעה (למען האמת איני חושב שאני יודע מהי תודעה). זה טוב יותר? רע יותר? אפשר לשקול בכלל.? אז היכן הגבול של המשהו המיוחד? יש בכלל משהו מיוחד?
חוששני שאי הבנתי נובעת הנחות יסוד שונות ואין אשכול זה המקום ולכן זה ניג'וז אחרון
בע"ב
והלכת בדרכיו – (מלבד שכל הטבע בנוי על חזק דופק חלש, ועל טבע המאמלל אנשים באסונותיו כפי שהעיר הרב מיכי) בוודאי התכוונת למחיית עמלק ועוד כיו"ב