בית פורומים אחרדים-אלעד

מי אמר שאין חיי לילה באלעד?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/9/2005 04:11 לינק ישיר 
מי אמר שאין חיי לילה באלעד?

נגמרו לי הסיגריות באמצע הכתיבה. למרות ש'הייתי מת' לסיים את מה שהייתי צריך לסיים החלטתי לעלות על הקטנוע החבוט שלי (חבוט חבוט, אבל 250 סמ"ק, נא לא לזלזל) ולגשת למכונת סיגריות אוטומטית. אלו שמפחידות אותך בסוף ב"תודה. שקנית אצלינו".

ביציאה מהבניין שמעתי נביחה של כלב אימתני. "איזו בעסה" חשבתי לעצמי "כלבים ידועים ככאלה שאוהבים לרדוף אחרי קטנועים. רק זה חסר לי עכשיו. ועוד אני, שכבר חטפתי נשיכה פעם ומשתדל להתרחק מהיצורים הללו". אחרי זה החלטתי ששום כלב לא יעצור אותי מלקנות סיגריות. את מי אני אעיר? את יניב מחשבים שישן בשעה כזאת? (האמת היא שמגיע לו: פעם הוא העיר אותי בשביל סיגריה).

ניגשתי באומץ רב לקטנוע אבל אז שמעתי רעש של ניסיון התנעה מהרחבה שלמטה. "גנב רכב? להביא מצלמה או לרוץ ולעצור אותו?" חשבתי. לקחתי את המנעול של הקטנוע (תודו שאני אמיץ!) וניגשתי למקור הרעש. כלומר ניגשתי לגדר שמעל לרחבה ועם הקסדה ביד הרגשתי בטוח בעצמי. זה היה בסך הכול אברך מעודן שניסה להניע את הפיאט אונו שלו.

חזרתי לקטנוע והנעתי. הכלב התברר כלא גדול במיוחד. דווקא חמוד. קישקש בזנב ללא כוונות זדון ונעלב כשהתעלמתי ממנו. האמת היא שלא התעלמתי, הוא פשוט לא יכל לראות את החיוך שלי מתחת לקסדה.

פניתי ימינה לרחוב אבטליון ואז שמאלה בר' טרפון והחלטתי לשנות כיוון. אף פעם לא קניתי מהמכונה האוטומטית שמול רחוב התאנה. פניתי שמאלה. החלטתי לאגף מכיוון "זול למהדרין" (אני חושב שצריך לשים מרכאות על ה"זול" דווקא). לפני הכיכר אני רואה מכונית שועטת. כן כן.. זאת הייתה הקאמרי המפורסמת של ראש המועצה.

"לרדוף אחריו?" הבליחה בי המחשבה "בא נבדוק אם זה רק הנהג. נראה אם הוא מוריד את ראש המועצה בבית או אוסף אותו. הייתכן כי ראש המועצה כל כך מקדים לסליחות?" תמיד אמרתי שאני חייב להצמיד את המצלמה לחגורה ליד הפלאפון אבל במחשבה שניה - מה פתאום שאני ארדוף אחריו? אני לא משקיען עד כדי כך.

עכשיו הרחובות יהיו ריקים עד למכונה הייתי בטוח. אבל לא! בפניה ל"זול למהדרין" נהג בחור צעיר ב"הונדה" לבנה. החליפה הייתה תלויה על החלון האחורי. "גם זה לא גנב" הרהרתי. אין סקופים. איזה כיף לדווח על תפיסה בשידור חי. במחשבה שנייה, איך שאני נוסע לאט עכשיו, משטרה עוד תעצור אותי על שוטטות.

סוף סוף הגעתי למכונה. איזה שקט זה כשמכבים את הקטנוע החבוט... ת-ע-נ-ו-ג. אבל מה? חשבתי שאני מדמיין: עם כל הכנסת מטבע למכונה נלווה קול של מישהו ש...לומד. כן כן. במבנה "חניכי הישיבות" שדלתו הייתה פתוחה ישב מישהו ולמד! הוא השתתק כששמע את הפעילות שליוותה את הלימוד שלו. אשרייך אלעד שאלו הם בנייך.

חזרתי באותה דרך. חשבתם שזהו? מה פתאום! אחרי תמרור העצור ימינה אני רואה זוג מטיילים. הבטנו אחד בשלישי בתמיהה. זאת אומרת אני ראיתי אותם - הם לא יכלו לראות אותי ממש. הם לא נראו כזוג צעיר. לי אישית לא היה אומץ להשאיר ככה את הילדים בבית לבדם.

בכיכר, אולי בהשפעת הרחובות הריקים, הרגשתי בטוח להגביר קצת יותר את המהירות בסיבוב ולשחק אותה נהג מירוצים. התוצאה הייתה מכה חזקה בכף הרגל שמנעה החלקה על משטח האספלט החלקלק. "אם הייתי נופל עכשיו" אני חושב "אף מד"א הצלה לא היה מגיע להציל אותי עד הבוקר. בעצם כן היו באים. הזוג היה מדווח להם". ושוב במחשבה שניה, עדיף שלא. גם לא ליפול ולהיפצע וגם לא להסתכן שהנהג של ראש המועצה יחזור ולא יבחין בי... ואז, גם מד"א הצלה לא יוכלו להציל אותי.

ברחוב אבטליון עוד הספקתי לראות צינור השקייה מפוצץ שפיזר בנדיבות מים לכל המעוניין וגם למי שלא.

הגעתי הבייתה לשלום. את הקטנוע קשרתי היטב. לא הייתי רוצה להפוך לחלק מהסטטיסטיקה. בשבוע שעבר בלבד נגנבו ארבעה קטנועים באלעד.

אז מי אמר שאין חיי לילה באלעד?

לילה טוב.

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/9/2005 19:02 לינק ישיר 

כי הזבל יותר זול מהזבל הנחשק. בכלל חשבתי לזרוק את הסיגריות הללו לכל הרוחות הבעיה שאני מבטיח את זה לעצמי כבר הרבה הרבה שנים.

מה שמזכיר לי שפעם רופא צעק עלי: "אתה מטומטם!?" ודפק על השולחן עד שכול הכוסות רעדו על המגש. "אתה תמות בקצב הזה בגיל 50!!!" (אני מעשן בערך שתי חפיסות ליום).

עניתי לו: "עדיף למות בגיל 50 עם סיגריות מאשר בגיל 75 בלי".

אז עכשיו עשה את החישוב כמה כסף זה עולה לי לשבוע כפול 4 ותבין שאל.אם. זאתלא בחירה כל כך גרועה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/9/2005 18:00 לינק ישיר 

אאאאאלעעעעעעעעעד
היגיון - טיים

אם למות אז לפחות עם מלברו לייט!!!

למה להרוס את החיים עם זבל ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/9/2005 17:54 לינק ישיר 

הרב לאו מספר::
מצות כל השנה

אלה היו הימים הראשונים לאחר נפילת מסך הברזל. שערי ברית-המועצות החלו להיפתח ופרץ לחדש של עלייה יהודית לארץ. ישבתי בלשכתי, לשכת הרב הראשי לתל-אביב-יפו, ואני ועוד שני רבנים שימשנו בית-דין מיוחד לטיפול בבעיות הלכתיות הקשורות בעולים החדשים. לפתע נכנס ללשכה רופא כבן ארבעים ושתיים, שהגיע יום קודם לכן מברית- המועצות, עם אשתו ושתי בנותיו. האיש הגיע ללא מסמכים המעידים על יהדותו, ובא לקבל מאיתנו אישור שהוא אמנם יהודי. הוא הביא עמו עדים, כדי שיעידו לפנינו על היותו יהודי. העדים העידו כי שני הוריו של הרופא, גרגורי שמו, יהודים. אמו, שנשארה במוסקווה,
היא רופאת ילדים, מנהלת מחלקה. אביו, שהיה רופא כירורג, הלך לעולמו.
בין העדים היה אחד שחזותו ועדותו הרשימו אותי במיוחד. חסיד חב"ד, בא בימים, זקנו הלבן יורד על-פי מידותיו והוא חובש קסקט טיפוסי. מראהו החזיר אותי באחת לביקורי הקצר במוסקווה, זמן קצר קודם לכן.
באמצע שנת תשמ"ט הוזמנתי לברית-המועצות - בתוך קבוצה של שישה רבנים מישראל, מאירופה ומארצות-הברית - לפגישה עם ראשי השלטון בקרמלין, ועם קהילות יהודיות בערים מוסקווה ולנינגרד. הגענו לשם באחד במאי, חגם של הקומוניסטים. מוסקווה הייתה צבועה אדום.
אני וחבריי קיימנו את הפסוק "את אחיי אנוכי מבקש", וחיפשנו יהודים. כך הגענו לשכונה במוסקווה, מרינה-רושצ´ה שמה. מצאנו שם בית-כנסת של חסידי חב"ד, עשוי עץ, ושתי קבוצות של יהודים. מקצתם מופלגים בשנים, ומקצתם צעירים בעלי-תשובה, מזוקנים ומעוטרים בציציות. אחרי יותר משבעים שנות חינוך אתאיסטי כפרני ברור שראינו בכך נס גדול. המתפללים כיבדו אותי בתפילה לפני התיבה. על עמוד החזן מופיע בדרך-כלל אחד משני הפסוקים - "שיוויתי ה´ לנגדי תמיד", או "דע לפני מי אתה עומד". יוצא מן הכלל היה
עמוד התפילה שמולו ניצבתי עתה. ארבע מילים מן ההלל עיטרו אותו: "אנא ה´ מלטה נפשי". המילים הללו חיממו את ליבי בקור העז. בסוף התפילה שאלתי את אחד מזקני המתפללים, מדוע נבחר פסוק זה דווקא, שלא כמקובל בכל העולם. הוא סיפר לי, מעדותו האישית, כי בית-כנסת זה הוקם ברשותו האדיבה של לנין, בשנת תרע"ח, זמן המהפכה. "ראינו לאיזו תקופה אנו נכנסים, ורצינו לבטא בדרך כלשהי שגם אם הם שולטים בגופים שלנו - הנשמות ברשותנו ושייכות לקב"ה בלבד. לכן קבענו את השלט הזה, המזכיר לנו כי גם כאשר ´צרה ויגון אמצא´, בכל-זאת ´בשם השם אקרא: אנא ה´ מלטה נפשי´", הסביר הזקן.
כעת עמדו לפניי גרגורי, העולה החדש, ולצידו חסיד חב"ד ישיש, אף הוא ממוסקווה, שבא להעיד על יהדותו. סיפר החסיד הישיש לבית-הדין את הסיפור הבא: אמו של גרגורי, אותה רופאת ילדים ומנהלת מחלקה, הייתה בעבר מעשנת כרונית. היא עישנה שתיים-שלוש חפיסות סיגריות ליום. אולם מדי לילה, קודם לכתה לישון, נהגה להפריש סיגריה אחת ולהניחה בארון הבגדים שבחדר-השינה, בתוך קופסת קרטון מיוחדת. כל לילה - סיגריה. אחת לשנה, לאחר פורים, הייתי מגיע אליה, וזה היה כעין אות מוסכם בינינו - היא הייתה מוסרת לי כשלוש-מאות וחמישים סיגריות, שצברה במשך השנה, ואני הייתי מספק לה
בתמורה כמה קילוגרמים של קמח, כדי שתוכל לאפות מצות לחג- הפסח.
היא לא שמרה שבת, לא הקפידה על כשרות. גם התנאים האובייקטיביים לא היו פשוטים כלל. אבל היא הקפידה מאוד שיהיה בבית ליל-סדר ושבני-הבית יחוגו את חג-הפסח ויזכרו את יציאת מצרים, עם כל הסמליות שבדבר.
סיים החסיד הזקן את עדותו ואני וחבריי הרבנים התרגשנו מאוד מהסיפור.
בתוך כך מסר לי הבן את מספר הטלפון של אמו, שם במוסקווה, וטילפנו אליה. היא ידעה לדבר יידיש רצוצה. אמרתי לה בהתרגשות: "אנחנו מקיימים מצוות מצה רק שבוע אחד בשנה, אבל את קיימת את המצווה הזאת בכל לילה ולילה בשנה. איני יודע אם מבחינת ההלכה המצות שלך היו כשרות, אבל ברור לי כי הן היו קדושות ויקרות מאוד לפני בורא עולם". האם עודנה על הקו, ואנחנו מוסיפים לשוחח עם בנה. רוסית אינני יודע והוא טרם למד עברית, ועל-כן דיבר עמנו אנגלית. לא היה לי עוד צל של ספק בדבר יהדותו. פניתי אליו
ואמרתי לו - "אחינו אתה. אך מהיום, לא גרגורי יהיה שמך, אלא גרשון!".
והאם מעבר לקו נסערת ונרגשת. "כן! כן!", קוראת היא, "גרשון - זה בדיוק השם שבעלי המנוח נתן לבננו בזמן ברית-המילה שלו, לפני ארבעים ושתיים שנים!"...

(מאת הרב ישראל-מאיר לאו, הרב הראשי לישראל)
הסיפור מודפס בגליון שיחת השבוע של צעירי חב"ד היוצא לאור לקראת חג הפסח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/9/2005 17:44 לינק ישיר 

נראה לי שחגי נשוי ???
מה עם השכרת רכב שלו שהיה לו בבני ברק...??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/9/2005 17:30 לינק ישיר 

אתה חייב עוד פעם להזכיר מלבורו לייט הא..? תודה על הנכונות בכל מקרה. חשבתי כבר להתחנן לחגי מהקיוסק שיעשה לי הנחה לפאקט מלבורו.

הרעש במירס? אין לי טיפת מושג. אין לי מירס וזה באמת מחדל.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/9/2005 16:29 לינק ישיר 

דרך אגב הצלה אלעד מה היה הרעש באמצע הלילה במירס???
בערך ב3 בלילה??.

תוקן על ידי - חבר_בסניף - 11/09/2005 16:54:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/9/2005 16:26 לינק ישיר 

אלעעד אין מלברו לייט עלי בהזמדנות הראשונה נתרום לך חפיסת מלברו ליט.....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/9/2005 16:13 לינק ישיר 

בוודאי שמצאתי סיגריות! אם לא הייתי מוצא... אוי ואבוי הכותרות ממחר בבוקר. ועשה לי טובה אישית: אל תזכיר יותר מלבורו לייט. זאת הסיגריה האהובה עלי (עד שלקחתי משכנתא) עכשיו אני מעשן אל.אם. כאחד מפשוטי העם.

וחוץ מזה אם הייתי יודע שמישהו יגיב עוד באותו לילה, הייתי עושה תחרות. 5:00 לפנות בוקר?? מה אתה תרנגול?

היתה מסיבה אצל המתחרים ולא הזמינו אותי?! טיברגר לא יפה. אתה יודע שאני בכיף אזמין אותך.

וחוץ מזה, שהראש עזב את העיר לשבוע לטיול אז אולי הוא החליט לצאת מוקדם כדי להתפלל על ציונו של ר' מאיר בעל הנס. שכחתי מזה כשכתבתי את המונולוג.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/9/2005 11:03 לינק ישיר 

יניב בשבילך תמיד נבוא !!

אגב הראש חזר מהמסיבה אצל המתחרים. מה? לא סיפרו לך?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/9/2005 05:00 לינק ישיר 

מצאת סגריות או לא מצאת ??
אם לא אני יכול לעזור לך במלברו לייט ...

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > אחרדים-אלעד > מי אמר שאין חיי לילה באלעד?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext