בית פורומים א חרדים ספרדים

האדמו"ר מסאטמר על הסליחות הספרדיות

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-13/9/2005 11:41 לינק ישיר 
האדמו"ר מסאטמר על הסליחות הספרדיות

קיבלתי
מ"עונג שבת" מיתוך ראיון עם הרב חיים לוק

כשמדברים שוב על עמך בית ישראל: מהי החשיבות הגדולה כל כך של הדיוק במנגינות הימים הנוראים?
(מקדים) שמעתי שהאדמו"ר רבי יואל מסאטמר זצ"ל לא הרשה לתלמידיו הספרדים להתפלל עם האשכנזים הוא תמיד אמר להם שהם צריכים להתפלל אך ורק בנוסח ומנגינות אבותיהם, ובפיוט ה"עקידה" (עוקד והנעקד) הוא היה מגיע בעצמו כדי להיות איתם ולשמוע אותו.
המניין בו אני מתפלל בימים הנוראים הוא כזה המגיע ברגעי השיא שלו לכאלף מאתיים איש, ביניהם ישנם רבים המוגדרים כ"רחוקים" במהלך השנה כולה, אבל בשביל יהודי כזה, אם הוא לא ישמע "לך אלי תשוקתי" במנגינה שמזכירה לו את אבא ואת סבא ואות הסבא של הסבא זה יחסר לו ביהדות של כל השנה כולה, אחרי שמיעת הפיוטים כצורתם המוכרת לו מבית אבא הוא חוזר אחרת לגמרי לחיי היום יום.
לפעמים עולה בדעתי המחשבה שהלוואי והרבה מבני התורה היקרים שלנו היו זוכים לטעום את טעמה של אותה כוונה מלאת התחדשות של היהודים הללו שלאורך כל השנה כולה כמעט ואינם רואים את פני בית הכנסת...
מה שמעורר אותם אלה המנגינות שעוטפות את המילים המרגשות אותם ונוגעות להם בנימים חבויים בתוככי ליבם.
באחת השנים ערכנו שם סליחות במוצאי שבת אחר חצות, ההתעוררות שהייתה שם הייתה כה גדולה עד שהתבטאתי כי כבר טעמנו את ראש השנה...
זכור לי שבהיותי ילד צעיר ראיתי זוגות שתכננו ללכת "לבלות בשבת אחר הצהריים רח"ל אבל דחו את זה כדי להספיק לשמוע את "המכתם לדוד" של רבי דוד בוזגלו זצ"ל ואת הפיוטים בהם היה מאריך בצאת השבת.
מוצאי שבת אצל רבי דוד היה משהו מיוחד, הוא היה מאריך בכשלושת רבעי השעה של פיוטים בהם היותה תחושה אמיתית של ליווי המלכה והקושי בפרידה ממנה. בסוף כמובן לדוד ברוך ה' צורי בנעימה יפה.
אלה הם דברים שחייבים להמשיך אותם על טהרת הקודש!

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2005 21:38 לינק ישיר 

להיפך אם הציבור החרדי יגדירו שבבניק מה שכתבתי כאן העולם החרדי יראה אחרת
וראה תגובה קודמת..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2005 21:36 לינק ישיר 

מצורף קובץ

ותאמין לי אני אומר את זה בכאב לב כל בחור שעוזב את הישיבה מדביקים לו תדמית של פירחח ואז הדרך שלו למטה הרבה יותר מהירה
אתה יודע כמה חוזרים בשאלה היו נימנעים לולא המצב הזה????
המון המון
זה פלאייר שהפצתי בתל אביב בתחילת אלול

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2005 21:34 לינק ישיר 

אתה בטוח שכל אלה המכונים "שבבניקים מגדירים עצמם כמו שאתה כתבת כאן?
אם זה היה כך הרי שהעולם החרדי היה נראה שונה לחלוטין!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2005 21:31 לינק ישיר 

שבבניק--משלב תורה עם עבודה בדרך שלו
גאה ----לא מנסה להסתיר את זה
אם היית אומר פירחח גאה הייתי מבין אותך
אבל שבבניק זה הגדרה שונה זה בחור שעוזב את הישיבה
ישר אתה קורא לו פירחח???
אולי הוא לא מתאים למיסגרת ישיבתית??
אולי הבעיה ביכלל של המשגיח שלו???

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2005 21:28 לינק ישיר 

אחי, כשכתבתי את המילים הללו חששתי מתגובתך החוששת אך בכל זאת עדיין דעתי היא שמי שמגדיר את עצמו כ"שבבניק" מצוי בבעיה גדולה.
מי שמגדיר את עצמו כ"שבבניק לשעבר" או משהו דומה, ראוי בעיני להערכה יותר מבעל תשובה מצוי.
גם אם אדם נכשל אך אינו גאה בזה אני (בעניותי הרבה) מעדיף אותו בהרבה על פני זה המצהיר על עצמו כ"שבבניק גאה" כמו שיצא לי לקרוא כמה פעמים בפורומים שונים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2005 20:22 לינק ישיר 

simavaknin
גם אני ראיתי את הסרט ביזמנו בערוץ 10 מה אני יגיד לך בכיתי כמו שלא בכיתי הרבה זמן ממש רישעות
אבל מצד שני הם עזרו להרבה אבל לא נחשוד בהם שזה מאהבה
יש להם אינטרס מה הוא?? תעזור לי לגלות...
tcyhj
תרשה לי טיפה לחרוג מהנושא ולהיתייחס לכמה מילים שכתבת..

עם כל מיני ארחי פרחי ישראלים (שבבניקים בלע"ז),

דע לך שיש ארחי פרחי ויש שבבניקים חבל להוציא לעז על עדה
שלמה ביפרט שאנחנו באלול

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2005 20:01 לינק ישיר 

אני לא בא לשפוט מאחר ואיני יודע אל מה מתייחסים דבריך.
אבל אולי כדאי לחשוב על הנושא הזה במבחן התוצאה?
כמה אחוזים מאלה שלא ננבו מהוריהם אכן המשיכו לחיות עם הוריהם באותו אורח חיים, וכמה מהם גרמו להוריהם את הצער הגדול היותר שניתן להעלות על הדעת בנוטשם את דרך החיים היהודית- מסורתית ???
גם אם המטרה אינה מקדשת את האמצעים, אולי בכל זאת מעז יצא מתוק כשהם נשארו חרדיים?
אני אישית הכרתי בחור שעלה ארצה לפני שנים ספורות לא לפני שלמד שחיטה על בוריה וכן כתיבת סת"ם כשבשתיהם הוא השתמש בפועל.
לדאבוני ראיתי אותו בהידרדרותו עת התחבר עם כל מיני ארחי פרחי ישראלים (שבבניקים בלע"ז), הוריד את ה"סימנים" ומהר מאוד גם את הכיפה!

מה עדיף לדעתך? (לפחות אם נוריד את ה"מושכל ראשון" הניזון רבות מן הרגש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/9/2005 19:32 לינק ישיר 

האם נעלמה מכם אופן שיטת החינוך בה חסידי סאטמר היו מכים נמרצות וכופים את ילדי תימן התמימים והזכים בכדי שיקבלו את חינוכם!?
האם ידוע לכל רשעותם של הקרימינלים ממונרו בכך שגנבו ילדים מהוריהם על לא עוול בכפם, וכבר תועד על כך בערוץ 10 הסרט "בחזקת סאטמר" . וכשהייתי בארה"ב צפיתי בו לראשונה ולא יכולתי שלא לבכות.
כמה רוע??

להחזיר עטרה ליושנה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2005 10:07 לינק ישיר 

אחד מחסידיו של האדמו"ר שלח לי באישי:

נא לפרסם בפורום אבל לא בשמי, תודה.

האדמו"ר מסאטמר זצ"ל הוא היחיד מבין כל האדמורי"ם שייסדו בתי חינוך מיוחד לבני עדות המזרח, שיתנהגו על פי המסורת שלהם דוקא !

בעיירה הנודעת קרית יואל שבמונרו ניו יורק שהקים האדמו"ר מסטמאר זצ"ל, בבנין בית המדרש הגדול והמרכזי, יש בית מדרש מיוחד לספרדים "בית קלונומוס אליעזר" ומתפללים שם בנוסח ס"ט מובהק עם כל המשתמע בכך.

בית מדרש זה מיוחד לבני עדות המזרח הגרים בקרית יואל, ורובם יוצאי ארגנטינה, שלמדו שם במוסדות שייסד שם האדמו"ר מסטמר זצ"ל, ואף שלח לשם את אחד מחשובי תלמידיו הגאון הרב קלונמוס אליעזר עקשטיין זצ"ל לכהן שם כרב ומנהיג, ואכן על שמו נקרא בית המדרש האמור, וכעת אחרי פטירתו מכהנים שם בניו כממלאי מקומו, ומנהלים שם מוסדות בה מתחנכים מאות חניכים וחניכות מבני עדות המזרח, ומתוקצבת על ידי חסידי סאטמר בניו יורק.

גם בבני ברק ישנם כמה מוסדות לבני עדות המזרח, שמתוקצבת על ידי חסידי סאטמר, ליוצאי בוכרה, ומיוחד גם לבני תימן.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2005 22:38 לינק ישיר 

אל תסתבך חביבי,

חפש בכל תוכנת חיפוש את המילים "לך אלי" ותקבל את השיר על כל הוריאציות האפשריות שלו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2005 22:30 לינק ישיר 

אני צריך לימצוא שרת ולהעלות את זה
יותר מאוחר שאחזור
אני יוצא כרגע

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2005 22:27 לינק ישיר 

תן לנו לינק לשניהם שנהנה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2005 22:25 לינק ישיר 

אם אני לא טועה לחיים ישראל יש בדיסק שךו רצועה אם השיר הזה
ואם לא יש לי על המחשב את יאיר גדסי מבצע את זה
תגיד מה אתה רוצה ואני יעלה לך את זה

תוקן על ידי - האיש_החושש - 17/09/2005 22:24:28

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2005 22:23 לינק ישיר 

כנס לאשכול השני בפורום שלנו ודרכו כנס לאתר שנקרא תחמנים נט ותמצא מבוקשך [אלא אם כן אתה מתכוון למנגינה הספרדית הידועה...]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/9/2005 22:20 לינק ישיר 

יש מי שיכול לתת לי קישור לשמוע את המנגינה התימנית של "לך אלי תשוקתי"?
אודה לו מאד

תודה מראש ושבוע טוב

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > א חרדים ספרדים > האדמו"ר מסאטמר על הסליחות הספרדיות
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext