בית פורומים אחרדים-אלעד

הרב גרוסמן צדק!!!

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/9/2005 17:15 לינק ישיר 
הרב גרוסמן צדק!!!

כשהוקמה העיר תבע הרב גרוסמן הקמת וועדת קבלה שתכריע מי ומי ראוי לקנות דירה בעיר.

הרב גרוסמן הצהיר אז כי לא מדובר בניפוי של ד"לים או ספרדים בני תורה, אלא במניעת כניסתם של אנשים תימהוניים, חוזרים בתשובה למחצה, או שואפים לחזור שיבואו וידרדרו את איכות החיים ואת רמת העיר ותושביה.

כמו צורי קריספל בשעתו התנגדתי גם אני אז לרעיון של הרב גרוסמן.

צורי לא נתן לרב לממש את זממו וכל הרעיון ירד מעל הפרק (ומומש בחלקו בשכונות התאנה, חפציבה וכדו').

היום במבט לאחור אני חושב שכולנו צריכים להכות על חטא.

העיר הזאת הפכה למוקד זוהמה ורפש שכל צרוע וזב חוטם שואף להכנס בשעריה.

תמהוניים פונדמנטליסטים מחד וחילונים פורקי עול מאידך ולמרבה הפלא שניהם מגיעים בדרך כלל מאותו חתך אוכלוסיה.

העיר היפה הזאת הפכה בגללם לעיר מטורפת.
עיר שיש בה פריצות מידי לילה.
עיר שהפושטקים שולטים ברחובותיה.
עיר בעלת אוכלוסיה של גברים מכים מעל לרמת הסטטיסטיקה הכללית בארץ.
עיר של אנסים, עיר של מתעללים, עיר של קיצוניים מטורפים, עיר של תולשי פאות מראשי נשים, עיר של תמהוניות שרק תמול שלשום חזרו בתשובה שמסתובבות ומעירות את הערותיהן לנשים (אשתי חטפה כזאת הערה לפני שבועיים. חטאה היה שהיא לבשה פאה!!!)

בקיצור, עיר מטורפת.

ובינינו, כל עוד הם באים לכאן חופשי ואין מי שיעצור אותם, אין סיכוי שהמצב ישתנה, ואם כבר ישתנה, לרעה ולא לטובה.

והמסקנה שלי: הרב גרוסמן צדק!

אם נציגי ש"ס בשעתו היו חושבים קצת פחות על פוטנציאל המצביעים שלהם בעיר (מה לעשות, האנשים האלה בדרך כלל לא מצביעים ג' וגם לא מפד"ל...) ויותר על צביון העיר הכל היה יכול להראות אחרת.

וועדת קבלה היא לא מילה גסה, לא בקריית ספר, לא בנווה צוף, לא בקדומים, לא בחפץ חיים ולא בקיבוצים ומושבים למיניהם.

היו צריכים אז, להקים וועדה שמורכבת מנציגי הציבור החרדי, האשכנזי והספרדי וכן...גם מנציגי הציבור הד"ל בעיר, ציבור מבורך ואינטלגנטי שמשפיע במתינותו על העיר.

לא עשו זאת ומהתוצאות כולנו סובלים וכנראה שנסבול עוד שנים רבות.

ואתם יודעים מה? במחשבה שניה, אולי עוד לא מאוחר מידי לשנות!

תוקן על ידי - פוילישער - 16/09/2005 17:17:21

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-25/9/2005 11:35 לינק ישיר 

אם המטרה היא להעלות את הרמה הסוציואקומית של העיר, יש אפשרויות מאוד פשוטות להגיע לזה, בלי להתחיל עם סלקציות.

לדוגמא:

א. להקים בעיר פרויקטים של בנה-ביתך.

ב. לעודד את עקורי גוש קטיף לבוא הנה (מדובר במשפחות טובות ואידיאליסטיות)

ג. לפרסם על אלעד בעתונות החרדית בארה"ב כדי לעודד משפחות אמריקאיות להגיע לאלעד. (תזכורת: גם בהר נוף היה פעם זול).

ד. להקים מסגרות חינוך שיהיו מתאימות לאוכלוסיה חרדית-לאומית.

ה. לארגן הסעות של המועצה מאלעד לאיזורי תעסוקה קרובים (פארק אפק וכדו') וכך לאפשר עוד אפשרויות תעסוקה.

ולגבי השבאבניקים: אני לא מבינה מה הבעיה להפוך את "כפר ויקטוריה" לכפר נוער דתי-חרדי, שם הילדים שאינם יכולים ללמוד בישיבות יוכלו ללמוד מקצוע, ביחד עם לימודים תורניים שמתאימים לרמתם וליכולת הריכוז שלהם.

וברגע שהם יהיו עסוקים, הם לא יסתובבו ברחובות באפס מעש, כמו שחז"ל אמרו "הבטלה מביאה לידי שעמום והשעמום מביא לידי חטא".

תוקן על ידי - אלעדית - 25/09/2005 11:35:03

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2005 21:17 לינק ישיר 

אלעד,
תודה!
אמן!

גם באלעד יש צפונים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2005 20:03 לינק ישיר 

עדיין לא הבנתי מה הקשר בין ועדות הקבלה לגרוסמן?
מה הוא החליט על זה?
אולי גם היום הוא אחראי לזה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2005 20:00 לינק ישיר 

אוי, אתה גדול...

אז מה יצא בסוף, צדק או לא צדק, הרב גרוסמן?

(התחמקתי באלגנטיות, לא?)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/9/2005 19:53 לינק ישיר 

רגע רגע רגע.... אבא שלך אולי מחפש לאמץ נכד?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/9/2005 19:30 לינק ישיר 

וואלה,

זה בדיוק מה שאמרתי לאבא'שלי ממש אתמול...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/9/2005 18:44 לינק ישיר 

לא כל כך מהר...

1. מה גובה הירושה?

2. מה גובה הירושה?

3. מה גובה הירושה?

אם התשובה לאחת משלושת השאלות שלעיל היא חיובית קטלנית עם גרפים ופרוגראמות חזקות כלפי מעלה - אז אני לא מחפש מישהו אחר כל כך מהר.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/9/2005 17:19 לינק ישיר 

לאאאאאאאא

רק זה לא.

חפש לך בבקשה אבא אחר...

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/9/2005 17:14 לינק ישיר 

טוב אבא.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/9/2005 17:03 לינק ישיר 

ילדים,

לא לריב.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/9/2005 16:30 לינק ישיר 

נערי המרא קבל על דברי טעם.

עכשיו זה נשמע פשוט יותר: תואיל נא כל קבוצה ותתרגם את רצונה למסמכים ויהיה קצת יותר טוב. יש רבנים ראשיים, יש קהילות - הכל יכול להיות בסדר יותר.

מה קורה בבני ברק אגב? ועדות קבלה רשמיות או סתם אנשים שיודעים מה טוב לעיר בצורה מוּבְנֶת?

וצפון_אלעד. לא נעלבתי לרגע. ואני גם מבקש סליחה ומחילה וכפרה ושיזבא ורפואה וסליחה וכפרה ורווח והצלה ו....

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/9/2005 10:56 לינק ישיר 

ישנה בעיה חמורה עם אותם "מחזירים בתשובה" בסיטונאות ואינני רוצה להזכיר שמות, שפשוט כל צרוע וכל זב שמחליט לחבוש כיפה לראשו מיד מוצאים לו מקום מגורים דתי.. היכן? כמובן אלעד.. לפני שבאמת בודקים מהו מצבו הרוחני מה מצב משפחתו אשתו וילדיו..

ישנם משפחות רבות באלעד יחסית מבוגרות עם ילדים בוגרים, שההורים חזרו בתשובה, ומה לעשות הילדים לא בקטע.. והחבר'ה האלה עושים שמות בעיר..
נוצרות חבורות של ילדי רחוב משועממים, בלילות שבת אין להם מה לעשות בעיר חוץ מלפרוץ ולשרוף ולהרוס מכל הבא ליד, ואליהם מצטרפים נערים שכביכול "חוזרים בתשובה" אבל מה לעשות.. הם עדיין חברים "מפעם".. ו"מפעם פעם" (ע"ע אושפיזין).

הפניה צריכה להעשות לאותם גורמים שמפנים לעיר את החוזרים בתשובה מסוג זה, נכון שאדם שחוזר בתשובה זקוק לשנות מקום מגורים ולגור באיזור דתי, אבל זה צריך להעשות לאט ובהדרגה לפי מצבו הרוחני..

מציאות היא שישנם רבים וטובים של בעלי תשובה צדיקים חסידים ואנשי מעשה שהעירנו התברכה בהם..

ועדת ביקורת או ועדת קבלה איך שתקראו לזה, זה צו השעה ויפה שעה אחת קודם!

לדעתי לא צריכה להיות שום בעיה חוקית עם העניין, אלעד היא דתית/חרדית נקודה! ובשל כך היא מיועדת לאנשים דתיים וחרדים, וכל מי שלא עונה על קריטריונים אלו אין מקומו באלעד...

ובואו חברים נצא לשעה אחת מכל הויכוחים הפוליטיים למניהם, הרי הנושא הזה הוא אינטרס של כל החוגים בעיר ללא יוצא מן הכלל, דת"ל, ספרדים, ליטאים חסידים, לדעתי ארבעת סוגי אוכלוסיה אלו זה מספיק קריטריון ברור מי מתאים לגור בעיר ומי לא, ללא צורך להגיע לקריטריון של אוכלוסיה איכותית ומה ההגדרה לאוכלוסיה כזו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/9/2005 10:10 לינק ישיר 

אלעד,
ממש, אבל ממש לא רציתי ולא התכוונתי להגיע למצב הזה...
ואם בכל זאת נפגעת אישית, אני מבקש פה סליחה בפני כולם!

ולעצם העניין... נראה לי שיש הבדל בין טעויות כתיב קלות לבין טעות בשם מקום, שזה מה שקרה לך... (אבל לא משנה)
ושוב, לא באתי חלילה לעקוץ אותך או ללעוג לך, ומה שכתבתי "קצת אינטלגנציה" לא באתי חלילה להוריד מערכך!

יום טוב.

גם באלעד יש צפונים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2005 09:00 לינק ישיר 

אלעד,
א. קצת אינטלגנציה, ארסוף ולא הרדוף... אבל לא משנה.

ב. תופעת הפוליטיקות שאתה מציין, זה דבר שאם אתה רוצה אתה יכול להתעלם מזה, משא"כ תופעת הצ'חצ'ח וכו' אי אפשר לברוח מהם... לאן שאתה הולך אתה "נתקע" בהם!!!

צודק, ארסוף ולא הרדוף... חחח טעות שלי. משהו בתת-מודע אני יודע..? בכל מקרה תודה על התיקון.

אני יודע שתהיה בטוח שאני אכתוב את זה בשביל לעקוץ בחזרה אבל אני מבטיח לך שלא. זה סתם מציק לי בעין. הנה מה שכתבת. בסוגריים אדומים התיקונים. וכמו שאינני חושב שטעות כתיב מלמדת על אינטליגנציה נמוכה, כך אל תקשור בין בלבול בשם מקום לאינטליגנציה.

ולעצם העניין, הוזכר פה עניין המתווכים, אני יודע על פרוייקט פרויקט חדש בעיר (לא הזכיר אזכיר את שמו) שהקפידו מאוד על וועדת איכלוס והמוכרת של הדירות מכרה דירה אחת לאיזה לאיזו משפחה, תסלחו לי, פרעענקית-צ'חצ'חית, וכששאלו אותה לפשר הדוור הדבר אז היא טענה שבאותה תקופה היא ילדה ובעלה מכר להם את זה בטעות...
כך שהמתווכים מה שאיכפת להם, זה למכור ושוב פעם למכור, כך שעליהם לא כדאי לבנות הרבה!

תיקו?

ולעניין עצמו כמובן (איך לא): אני יכול להוסיף על המקרים שלך גם. אבל עדיין לא מצאת (מצאנו אם תתעקש) פתרון. מה אני קופץ? אפילו לא הגדרנו את הבעיה!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-19/9/2005 08:40 לינק ישיר 

fun70, רוב הבעיה היא לא עם אלו ש"הוחזרו" בתשובה, אלא עם אלו שיום אחד הם כאן ולמחרת הם שם, מדובר באנשים מסכנים ולא יציבים, יום אחד הם צדיקים גמורים וביום אחר חוזרים לחילוניות שלהם בכל מיני צורות.

רובם לא אנשים שהוחזרו בתשובה בצורה מסודרת, אלא "התקרבו" דרך כל מיני "כתות" ונהיו חרדים, רובם עשו צעד כזה בגלל בעיות שהם חשבו שזה יפתור להם,ולא מתוך הכרה עמוקה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > אחרדים-אלעד > הרב גרוסמן צדק!!!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.

bholext