קמפיין ממשלתי רציני לתרומת איברים
סיפור צבעוני מרגש, הבעייה היחידה שלו היא בכך שהגורמים האחראים לא ממש מחשבנים את הפן ההלכתי של הדברים
הערב בבלומפילד: מעודדים תרומות איברים
מאת: הארון תחאוכו מאתר נענע
שר הבריאות, דני נווה, ואילת גל בת ה-11, יבעטו את כדור הפתיחה בדרבי התל אביבי כדי לעודד את הקהל לתרום איברים, למען הצלת חיים של אחרים
"היום חל יום הולדתי ואחי שנפטר שלח לי מתנה משמיים לפתוח ביחד עם שר הבריאות את קמפיין ההשתלות". כך אומרת אילת גל, בת 11, שאחיה אלעד ז"ל נתן במותו חיים חדשים לחמישה אנשים מאושרים-בזכות תרומת איבריו. הערב (ראשון) ביחד עם שר הבריאות, דני נווה, יפתחו את הקמפיין הלאומי לעידוד השתלות, בטקס מיוחד שיערך במגרש הכדורגל בלומפילד בפתיחת הדרבי התל אביבי בין הפועל ומכבי.
בראיון לגלי צה"ל סיפרה אילת כי באוגוסט 99', עבר אחיה, אלעד-חי בן ה-15 וחצי ניתוח להחלפת עורקים. "אלעד סבל ממום לב קשה מלידתו ועבר מספר רב של ניתוחים, צנתורים ובדיקות. הוא התנדב במקומות רבים ובמגוון פעילויות בשנתיים האחרונות לחייו".
"אלעד לא קיבל תרומה למעשיו, ופעם, כאשר אמא העירה לו על כך, הוא ענה לה "אמא, יש דברים שיותר חשובים מכסף. הכיף לעשות ולתרום ללא ציפייה לקבל דבר בתמורה מחממים את הלב והנשמה, וזה שווה יותר מכסף".
אילת סיפרה כי הייתה אז בת חמש. "כיום אני מבינה למה הוא התכוון, והוא כל כך צדק. אלעד לא התאושש מהניתוח להחלפת עורקים ולאחר שלושה ניתוחים נוספים, באותו השבוע, נפטר בתמונה של מוות מוחי. לאחר שוועדה קבעה את מותו פנו אלינו אחות ומנהל המחלקה בבקשה לתרום את איבריו", סיפרה אילת.
"אבא, לא יהיה לי רשיון"
עוד אמרה אילת כי אביה סיפר שחמישה חודשים קודם לכן הוא עסק בחידוש רשיון נהיגה שאליו צורף כרטיס עמותת "אדי", המרכז הלאומי להשתלות, ואלעד התעניין בטפסים. "אלעד קיבל הסבר על המרכז הלאומי להשתלות ומיד ביקש לרשום גם את שמו, אולם אבא הסביר לו שרק כאשר יהיה בן 18 ובעל רשיון נהיגה יוכל גם הוא להצטרף. אלעד ענה "אבא, לא יהיה לי רשיון".
"אלעד שבחייו הקצרים נתן ועזר לכולם, התנדב באל סם, באגודה נגד אלימות, בקופת חולים סניף בלפור ובחנות המכולת השכונתית. הוא רצה להספיק ולתת עוד קצת-את איבריו. ראינו בסיפור זה את צוואתו, בקשתו האחרונה של אלעד, אשר אנחנו חייבים לבצע, ועוד באותו לילה הושתלו איבריו בחמישה אנשים מאושרים שזכו לחיים חדשים בזכותו".
באותו הלילה הושתלו שתי כליות בבחור בן 29 ובילדה בת שנתיים, כבד באישה בת 41 ושתי קרניות בנער ובנערה בני 16. כיום, בכל הזדמנות, המושתלים מתקשרים למשפחתה של אילת כדי לאחל חג שמח, ולברך בימי הולדת. "עבורנו זו פשוט ברכה מאלעד, שכל כך חסר לנו", אמרה אילת.
מאות חולים ממתינים להשתלה שתציל את חייהם
דבורה שרר, מנהלת שיווק ופרוייקטים במרכז הלאומי להשתלות, סיפרה לחדשות נענע כי כיום רשומים במאגר "אדי" 280 אלף איש. "מטרת הקמפיין היא להחתים עשרות אלפים על כרטיס תורם "אדי" ולחצות את 300 אלף החתומים. מאות חולים ממתינים כיום להשתלה שתציל את חייהם: 580 לכליות 120 לכבד 124 ללב 55 לריאות וכ-300 לקרניות".
שר הבריאות, דני נווה, הודיע ביולי 2004 על יוזמה חדשה, לפיה כל מי שיחתום על כרטיס לתרומת איברים יהיה זכאי לביטוח חיים חינם. נווה אמר אז כי התוכנית נועדה "לעודד יותר ישראלים לחתום על כרטיס תורם ולהתגבר על העובדה שבישראל מספר התורמים הוא מהנמוכים בעולם המערבי".
 |
|
|