הרב סטרוק מגלה מסר מיוחד משיראק לשרון :
הרב סיטרוק רבה של צרפת מגלה בראיון ל"עונג שבת" [יפורסם מחר מאת הרב יוסף סופר]
במסר דיפלומטי מיוחד מהנשיא שיראק לשרון: " כי היחסים החבריים הללו שבינינו יימשכו גם הלאה"
מקום של כבוד כשלעצמו בשיפור יחסי ישראל-צרפת תופס ביקורו האחרון של ראש הממשלה שרון שנערך בצרפת לאחרונה.
לאחר ביקור זה התקשר אלי הנשיא שיראק הביתה באופן אישי ואמר לי "רציתי לספר לך עד כמה שמחתי לקבל את פניו של ראש ממשלת ישראל". "ידוע", המשיך הנשיא "שלפני הביקור הזה היחסים בינינו היו קרים, אבל ברגע בו ירדתי במדרגות ארמון ה"אליזה" כדי לקבל את פניו כפי שאני יוצא לקבל כל אורח בעל יחס ממלכתי, ברגע בו ראינו זה את זה וכשמבטי עינינו נפגשו זה בזה, חשתי כאילו כל אי ההבנה ששררה בינינו בעבר נמוגה כ'שלג בפני השמש', עד אז לא חשבתי שהוא אדם כל כך חיובי" הנשיא שיראק המשיך לספר לי על שיחתם המשותפת בענייני חקלאות כאשר שרון סיפר על חוות השיקמים והנעשה בה, "ואני דיברתי איתו על ימי נעוריי, עת עסקתי בחקלאות ובטיפול בבעלי החיים", כשהוא מגדיר זאת כשיחה שבין שני רעים וידידים ותיקים המחליפים חוויות מן העבר.
"אני שמח להודיע לך" כך הנשיא שיראק, "כי היחסים החבריים הללו שבינינו יימשכו גם הלאה". ברור שלמילים שכאלה ישנו ערך רב ביחסי המדינות ומעניין שהוא בחר לספר זאת דווקא לי.
הרב סיטרוק הוסיף וסיפר גם משהו מעניין על הנשיא קצב:
אכן בעבר יחסו של הנשיא שיראק למדינה וראשיה לא היה כל כך טוב, אפשר להסביר זאת משתי סיבות: ראשית הוא לא הכיר מספיק את הארץ ואת ראשיה, מלבד זאת היו לו יחסים הדוקים מאוד עם העולם הערבי, ויתכן שזה היה אחד הגורמים המרכזיים ביחסו הקודם למדינת ישראל.
אבל כידוע לכם לפני יותר משנה הוא אירח את נשיא המדינה - מר משה קצב וערך לכבודו קבלת פנים גדולה וחשובה ביותר, ברור שבעיניו היה בזה שינוי קו ביחסו למדינה.
לשבחו של הנשיא קצב אספר כי ה"דינר" שנערך לכבודו בארמון ה"אליזה" היה כשר כולו למהדרין ממש. זו הייתה הפעם הראשונה בה נערך ב'אליזה' אירוע שלם בו הוגש לכל מאתיים וחמישים האורחים - כולל הגויים - אוכל כשר למהדרין, מר קצב התבטא מראש באוזניהם כי "אם הרב הראשי לא יאכל - אני לא אוכל..."
באופן כללי הוא אכן זכה לעשות שם קידוש ה' בהופעתו כמי שמייצג את "הארץ של היהודים". בעת הסעודה עצמה הוא ישב ליד הנשיא שיראק, לפתע קרא לי שיראק וכשהוא מתייחס למר קצב אמר לי "כבוד הרב, האדם הזה הוא משהו יוצא מן הכלל, איזה בן אדם..." (בצרפתית זה נשמע כנראה יותר טוב) כשהוא מוסיף עוד כמה משפטי התפעלות על אישיותו.
תוקן על ידי - ac22 - 30/09/2005 13:07:23
 |
|
|