| נשלח ב-29/9/2005 15:43 |
|
| |
ש"ס עשויה לתמוך בתקציב המדינה
ש"ס הודיעה כי ייתכן שחבריה יתמכו בתקציב המדינה. זאת, אם יבוטלו חלק מהגזרות כנגד השכבות החלשות. כך דווח בקול ישראל
|
|
|
|
| נשלח ב-1/10/2005 23:25 |
|
| |
לפיד: שרון מחזיר אותנו לימי הסחיטה החרדית
יו"ר שינוי זועם על "האתנן של שרון לחרדים בנושא הפסקת העבודות בשבת". הוא תקף את רה"מ: "אנשי שרון דיברו על מפלגת מרכז, אך מתברר שפניו של שרון מופנים לקצה החשוך של הפוליטיקה הישראלית"
אילן מרסיאנו
התקפה חזיתית על שרון: יו"ר שינוי, ח"כ יוסף (טומי) לפיד, בעבר שותפו הקואליציוני הבכיר של ראש הממשלה מזהיר הערב (שבת) כי "האתנן של שרון למפלגות החרדיות והדתיות בנושא הפסקת העבודות בשבת במחלף גנות הוא אות אזהרה ששרון עלול להחזיר אותנו לתקופת הסחיטה החרדית".
לטענת לפיד, "שינוי שמה קץ לסחטנות החרדית כשהיתה בשלטון". לפיד אומר ש"אנשי שרון דיברו על מפלגת מרכז, אך מתברר שפניו של שרון מופנים לקצה החשוך של הפוליטיקה הישראלית". לפיד אמר את הדברים במסגרת ביקור של ועדת חוץ וביטחון בארה"ב.
את הדרישה להפסקת העבודות בשבת הציג בפני ראש הממשלה יו"ר ועדת הכספים, ח"כ יעקב ליצמן, שהיה הראשון להיפגש עם שרון במסגרת סבב השיחות עם החרדים. שעה קלה בלבד לאחר שנפגש עם יו"ר ש"ס, אלי ישי, והבטיח לו לסייע בהפסקת העבודות בשבת במחלף גנות, סיכם עם שר התשתיות, בנימין בן אליעזר, כי השבת לא יתקיימו עבודות במחלף בעקבות דרישת הסיעות החרדיות - ש"ס ויהדות התורה.
 |
|
|
|
|
|
| נשלח ב-30/9/2005 14:50 |
|
| |
לא הבנתי אותך.
|
|
|
|
| נשלח ב-30/9/2005 14:48 |
|
| |
יש כאן שני צדדים שקולים וקשה להכריע
|
|
|
|
| נשלח ב-30/9/2005 14:47 |
|
| |
"אסור לשס לתמוך בממשלה, היא חייבת להגיע לבחירות מתוך האופוזיציה, דבר שיתן לה עוד כמה מנדטים טובים".
כלו' השיקולים שלה צריכים להיות שיקולי תועלת ולא שיקולים ערכיים ?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/9/2005 16:24 |
|
| |
יום חמישי, 29 בספטמבר 2005, 16:18 מאת: מזל מועלם, מערכת וואלה!
ישי הבהיר כי לא יהיה שותף לכלכלת בחירות ול'ספינים' (צילום: בוצ'צ'ו)בפגישה עם שרון אמר ח"כ ישי, שאם יבוטלו חלק מהגזירות על השכבות החלשות, ש"ס תתמוך בתקציב, למרות שתישאר באופוזיציה
ראש הממשלה, אריאל שרון, פתח היום בסבב שיחות לקראת פתיחת מושב החורף של הכנסת. שרון נפגש בצהרים עם יו"ר סיעת ש"ס, ח"כ אלי ישי, והשניים דנו בהצבעתה של ש"ס על תקציב המדינה. ישי, שדרש את ביטולן של רבות מהגזירות על השכבות החלשות, אמר כי אם ייענו דרישותיה של ש"ס, היא תתמוך בתקציב מהאופוזיציה.
בפגישה הוחלט כי המגעים ימשכו וסוכם על פגישה משותפת בימים הקרובים בין שרון, ישי וממלא מקום שר האוצר, אהוד אולמרט. בפגישה ידונו השלושה בשינויים בתקציב שיאפשרו את תמיכת ש"ס. כמו כן סוכם על פתיחת ערוץ מסודר בין אולמרט לש"ס.
ישי הבהיר כי הוא לא יהיה שותף לכלכלת בחירות ול"ספינים". שרון הבהיר לישי כי הוא בהחלט מבין את המצוקות והצרכים של ש"ס, ודיבר על חלון הזדמנויות לשיתוף פעולה.
ההערכות במערכת הפוליטית הן כי שרון מעוניין בהתקרבות לש"ס, כדי לצרפה לקואליציה עתידית. ביטאון ש"ס "מיום ליום" פירסם היום כי שרון מעוניין לצרף את המפלגה לקואליציה, לאחר שהושלם ביצוע תכנית ההתנתקות. עם זאת, ישי אמר הבוקר לגל"צ כי זה איננו זמן נכון להצטרף לממשלה. "אני לא רואה מקום להיכנס לממשלה למספר חודשים. אני לא רואה מקום לעשות תפנית משמעותית בכל המדיניות הקשה וההרסנית של הממשלה", אמר.
מוקדם יותר נפגש שרון אם נציגי יהדות התורה, הח"כים משה גפני ואברהם רביץ, והבוקר נפגש גם עם ח"כ מיכאל נודלמן (האיחוד הלאומי) והודה לו על תמיכתו העקבית. לדברי נודלמן, השניים דנו בהמשך שיתוף הפעולה במושב החורף.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-29/9/2005 16:10 |
|
| |
ח"כ ישי: לא רואה מקום לכניסה לממשלה
ראש הממשלה, אריאל שרון, נפגש כעת עם יו"ר ש"ס, ח"כ אלי ישי. בש"ס עדיין לא גובשה החלטה אם להצטרף עכשיו לממשלה. ישי אמר לגלי צה"ל, כי זה איננו הזמן הנכון להצטרף לממשלה: "אני לא רואה מקום להכנס לממשלה למספר חודשים. אני לא רואה מקום לעשות תפנית משמעותית בכל המדיניות הקשה וההרסנית של הממשלה. אני מגיע, שומע ומשמיע ואני מקווה שנוכל לתקן כשליחי ציבור כמה דברים, זה לבד שווה כשלעצמו".
|
|
|
|
| נשלח ב-29/9/2005 16:00 |
|
| |
אסור לשס לתמוך בממשלה, היא חייבת להגיע לבחירות מתוך האופוזיציה, דבר שיתן לה עוד כמה מנדטים טובים.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/9/2005 16:00 |
|
| |
זה כנראה חלק מהידיעה באשכול הסמוך על ההתצטרפות לקואליציה
|
|
|
|