בית פורומים אחרדים-אלעד

ניסיון אמיתי לסנגר ולשבח לקראת יום כיפור

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-10/10/2005 19:52 לינק ישיר 
ניסיון אמיתי לסנגר ולשבח לקראת יום כיפור

בואו ננסה, לפחות לזמן קצר, לחפש כמה דברים טובים על האנשים שאנחנו בדרך כלל נוהגים לבקר, שלא לומר להשמיץ.

הרעיון הכי קרוב לכיפור הוא דווקא סליחה ומחילה אבל גם לימוד זכות יהיה טוב.

אינני מתיימר חלילה לקחת את תפקיד ה"שמו"סער" של הפורום אבל יש לי חלום כזה לראות את "לוחם חופש" מספר מה טוב בצביקה כהן או את "פוילישער" מהלל את 'קוראים אלעד'... ומה דעתכם את "ממליה" מפרגן לממליה האמיתי? סתם הבאתי שלוש דוגמאות לא מחייבות - תודו שזה מדליק.

ועכשיו נשאר רק הסיכון לראות אם האשכול יהיה אכן כזה או שהוא יהפך לחיסול חשבונות, ביקורות ובלאגן.

או יותר גרוע: יהיה ללא תגובות...

אז קדימה רבייסיי, לבלוע צפרדע ולהרים את הכפפה. רק ליום אחד בשנה. זה לא יכאב.

תוקן על ידי - אאללעעדד - 10/10/2005 19:53:27

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-12/10/2005 08:36 לינק ישיר 

פששש...

חביבי, אתה שופע בכשרונות.

הצלחת להביא גלריה של אנשי ציבור בעיר ולמצוא בכל אחד את "מעלת חברהו ולא חסרונם.

מהכרותי את כל האנשים שרשמת לעייל אני יכול להסכים עם כל מילה (לגבי מעלותיהם).

גמר חתימה טובה לכל אנשי הפורום חרדים אלעד קוראים ככותבים.

ממני

מעריב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/10/2005 21:40 לינק ישיר 

נמשיך ברשימה? דווקא בלהט הדברים (החשובים), יש לי יותר חשק להמשיך:

ברק שטיגליץ מנהל מדור תרבות (כתבתי בטעות למעלה שדוב רובין הוא המנהל, ובכן, דוב הוא מחזיק תיק התרבות, זה קורה כי אני שולח בדרך כלל טיוטות ולא בודק מה כתבתי).
אז מה יש לומר על ברק? מה לא... לומד מכל אדם, שומע כל הזמן רעיונות גם כשיש לו כבר אלף משלו, אפשר לתפוס אותו מתעסק בדברים הקטנים כמו בגדולים (אפילו מכבה את האור במגרש הטיילת), ישר וחרוץ, אנרגטי ונחוץ. והכי בולט: מדבר עם כל אחד "בגובה העיניים". נטול פוזה לגמרי.

גדעון יפת ואל תגידו לי לא רלוונטי בבקשה, זה יישמע מעט מוזר, אבל בורח מפוליטיקה כמו מאש. יהיו שיאמרו בורח מפוליטיקה מלוכלכת. אדם שבאמת ניגש לעסוק בצרכי ציבור באמונה. בבית הכנסת 'שלו' הוא 'תופס פינה' ונותן לאחרים לנהל, יודע כל כך הרבה אבל נשאר צנוע. לא נדחף לשום מקום למרות שיכול ובקלות... ובנימה אישית: שכן טוב ונחמד. הגינה שלי משקיפה על שלו והוא שואל אותי בתמימות: "מה אתה שם יוטה? אנחנו שכנים טובים!" עד עכשיו לא החזרתי לו את כלי העבודה של הגינה והוא בשלו: "תשאיר אצלך.. אני רואה שאין לך זמן ואתה מטפל בקצב של מטר רבוע לשבוע..."

תומר כהן יו"ר ועד העובדים. במה נתחיל..? פרודוקטיבי בעליל. 'מקשיבן' מעולה. גם כשאין לו זמן הוא יכול לשמוע פטפטן כמוני מלהג כמעט עד אין קץ. בורח ממחלוקות ומריבות, דואג לכולם, ראש גדול. לטעמי האישי, יש לו כישרון להתאים את עצמו לכל מצב. כך תמצאו אותו משוחח ארוכות עם אברך 'בשפה שלו', עם מודרני, עם אשכנזי, מזרחי... ככל שדיברתי יותר עם אנשים, כך גיליתי כמה כולם מסמפטים אותו ואוהבים אותו.
המחמאה הבאה לא קשורה דווקא למידות, (אולי כן אם נשתמש בתרתי משמע), אבל ההופעה שלו מעידה על האישיות שלו - לא תתפסו את תומר הולך לא 'מדוגם'. תמיד מסודר ומצוחצח כמו במסדר צבאי.

טוב, נקצר. שלא נפספס את המטרה:
כולם יודעים שאמנון מקסימוב הגזבר הוא מצחיקן לא קטן, שאביגדור אוחנה, יועץ ראש המועצה הוא עניו וצנוע, ביצועיסט ורגוע, ששמואל עמרוסי הוא אינטליגנט בחסד, שחיים כץ הפך את המושג 'איש ציבור' למה שהוא היה אמור להיות במקור, שמוישה גבירר הוא האיש הכי נחמד ברדיוס של 200 קילומטרים, שר' ששון לב הוא נעים הליכות ובעל סבלנות גדול, שהרב אליהו פדידה נאה לתפקידו ותפקידו נאה לו. שעו"ד שמואל גרוסמן הוא אחד האנשים האיכותיים ביותר שגרים בעיר הזאת, ש(איפה הדף של המועצה, מכאן כבר לא יעזור הזיכרון לבד)...

אני אחפש את הדף ואמשיך בע"ה.

יאללה חבר'ה להתעורר! יו"כ בפתח!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/10/2005 16:09 לינק ישיר 

מכיוון שלא חשבתי על "אשכול מחילה", לא העזתי אפילו להכניס לעניין את הרבנים. הם לא עניין ל"פירגון" או לא.

הם רבנים.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-11/10/2005 11:22 לינק ישיר 

אללעעעדדד,

יש"כ על היוזמה הברוכה,

אך דומני כי מעבר לבקשות המחילה מפוליטיקאי ועסקני העיר שנתחנו עד דק בפורום במהלך השנה החולפת, ישנם גם את רבני העיר לכל גווניהם ועדותיהם שעל חלקם נכתבו כאן בפורום דברים שראוי לכותבים לבקש מחילה מאותם רבנים..

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/10/2005 22:29 לינק ישיר 

תודה על המחמאה ענבל (מעזרת הנשים? אני מריח טרנד חדש בפורום?)

אני אגלה לך (ולכולם) סוד קטן: אני כותב בכל מיני מקומות לכל מיני אנשים בכל מיני עיתונים על פי הזמנה אך מכיוון שחלקם פנו אלי ב"שו שו" אני לא יכול לספר לך כמה שמות עט יש לי עכשיו...
בפורום יש לי רק ניק אחד ובחוץ כמה. ההיפך מ.. לא משנה.

בקרוב אני מקווה שיימצא ה"בית" החדש והקבוע לכתיבה, רק שה-"דד ליין" הוא "אחרי החגים" וממרום 31 שנותיי, אני כבר יודע ש"אחרי החגים" זהו תאריך מאוד מעורפל.

לקחת את מרנן?? רק שיעשה קול של אבק של ציוץ בכיוון...

עד כמה שידוע לי אגב, ניסו גם ניסו לגייס אותו לכתיבה במקומות אחרים. וחוץ מזה זה מחדל לעבוד על פתיחתו של עיתון חדש ולא לנסות לגייס את מרנן. השחלתי לו מסר באישי כבר אתמול אבל אין תגובה .

קדימה נראה אתכם משכנעים אותו בכללי לזרוק פה ושם כתבות תחקיר, לא משהו מחייב מבחינתו, רק מתי שבא לו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/10/2005 21:34 לינק ישיר 

מילה טובה עליך אאללעעדד.

יש לך אחלה סיגנון כתיבה, וחבל שהבית שבו שימשת לביטוי יצירתך נסגר, נקווה שתמצא מקום טוב חדש שבו תוכל לבטא את כישרון כתיבתך.

ואולי תיקח עימך את מרנן ורבנן שכה חבל שרק אנו כאן בפורום נהנים ממנו, מין הראוי שהוא ג"כ יקבל במה רצינית יותר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2005 20:26 לינק ישיר 

מילה טובה על צביקה?

בדיבורים הוא חזק.

מעבר לזה הוא חתיכת כשלון מהלך (לא מהלך, נוסע!)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2005 20:16 לינק ישיר 

טוף. אני אתחיל:

ראש המועצה ר' צביקה כהן הוא ביצועיסט שלא כולם יודעים להעריך. הוא קיבל ביצה טובענית + דרישה לתוכנית הבראה והוא מחבר ביניהם בדרך כלל בסדר. יותר ממה שמישהו אחר כנראה היה יכול... אם תהיה לנו סבלנות, אני מעדיף לחשוב אופטימי ולקוות שעיניינים יסתדרו יותר ויותר.
צביקה כהן הוא גם איש שאוהב את התורה ואת לומדיה וזה לא פחות חשוב. יש עוד כמובן, אבל בואו לא נעיק.

איציק טרבלסי, מזכיר(?) המועצה, איש נחמד מאוד, למרות שהוא אדם מאוד עסוק, הוא מוצא פנאי להתייחס בחביבות לכל אחד. סבלנות של ברזל.

שמעון מועלם, מעבר לכל הביקורות, הוא איש של עבודה. כל מה שמעניין אותו זה שהעבודה תתבצע על הצד הטוב ביותר. לא עצלן בכלל והרבה פעמים מתנהל בבחינת "שומע חרפתו ואינו משיב".

מ"מ רוה"מ ומחזיק תיק החינוך צביקה הרבסט, יהודי שיכול ליהנות בשקט מעסקיו ולא להתעסק בפוליטיקה אך עושה זאת ממש במסירות. אני לא יודע כמה אנשים היו מסוגלים להחזיק על הראש כל כך הרבה עסקים תובעניים ועדיין לעסוק בצרכי ציבור באמונה.

מנהל מחלקת החינוך ר' מרדכי ממליה, איש צנוע, לא רודף כבוד. עושה הרבה ומדבר מעט, לא 'נדחף' בכוח לשום מקום, מפשר ומגשר וממלא פיו מים גם כאשר אחרים לוקחים את הקרדיט לעצמם. מנווט בחכמה רבה את הדברים שהוא עושה ואני לא מדבר רק על מחלקת החינוך במועצה אלא על עוד דברים גדולים שהוא עשה בעבר.

סגן מנהל מחלקת החינוך מוישי שטיין, צעיר ומצליח, כשרון מעולה לרדת לפרטים הקטנים, מבין דבר מתוך דבר, למרות מה שיש לו על הראש, לא שוכח לרגע לטפל בדברים לשמם הוא נבחר. כל הכבוד לו על האכפתיות.

דב רובין, מנהל מחלקת התרבות, מישהו מכיר עסקן יותר נחמד ו"עמך" ממנו? קשה למצוא הא? חבר המועצה הצעיר ביותר בארץ, נמרץ ביותר, תמיד מפתיע בפרטים, נמנע מרכילויות, מחפש (ומוצא) את הטוב. משקיע מעל ומעבר כדי שהאגף עליו הוא מופקד, יהיה בעל ערך מוסף.
אני לא יודע מה אתכם - כשאני פוגש אותו, תמיד מתחשק לי לחייך... טוב שיש איש כזה בינינו ולו רק משום זה.

מחזיק תיק הביטחון אבי חלה. מי שלא ישב לשיחה איתו, לא יודע מה הוא מפסיד. כשאתה מתחיל לשוחח עמו, אתה פוגש באדם 'פשוט' ודיי שקט. כשאתה מאריך - אתה מגלה עוד רובד ועוד רובד שלא ידעת על קיומו. בקי בהרבה מאוד פרטים, נמרץ ואכפתי. רודף צדק סדרתי וצנוע. ואולי המילה המתאימה לו היא: מרתק. אני לא מגזים.

משה בן חורין. אכפתי כל כך, שהוא לוקח ללב. אני מתכוון פיזית. ומי שחושב שזאת לא מחמאה - שייקרא שוב.
מטפל בהרבה מאוד פניות, כל הזמן מחפש לחדש ולתקן. איש ציבור.

אופס, הגיעו אליי אורחים. אני אמשיך אחר כך. אפילו לא סידרתי את אלו שכתבתי עליהם איש איש כפי כבודו מעלתו ודירוגו (סתם, האמת היא שרציתי לסדר לפי ה-א' ב').

נמשיך אחר כך ובצורה מבולבלת כפי שיצא עד עכשיו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/10/2005 20:08 לינק ישיר 

ואם אהיה רציני לרגע.

יש לי המון מילים טובות לעיתון ולבעליו אלון טיברגר.

הביקורת שלי לפעמים, נובעת דווקא מזה שאני מעריך את העיתון ועורכו ולא להיפך.

גח"ט.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/10/2005 20:06 לינק ישיר 

מרים את הכפפה.

בשבועיים האחרונים קוראים אלעד מסתמן כעיתון הרציני ביותר בעיר...

אוחחחחחחח

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-10/10/2005 19:58 לינק ישיר 

יישר כח אלעד חיזקת אותי קצת
אני מאוד ישתדל להחזיק את עצמי רק ליום אחד
גח"ת

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/10/2005 19:57 לינק ישיר 

סוטה!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > אחרדים-אלעד > ניסיון אמיתי לסנגר ולשבח לקראת יום כיפור
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext