בית פורומים א חרדים ספרדים

הרב דוד יוסף שובר שתיקה בהקשר אריה דרעי

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/10/2005 12:54 לינק ישיר 
הרב דוד יוסף שובר שתיקה בהקשר אריה דרעי

בראיון חג מיוחד שהעניק הרב דוד יוסף למוסף "עונג שבת" [הרב סופר, בשבעה עמודים!] הוא נשאל שאלות רבות וביניהם נשאל על קשריו אם דרעי אריה כיום ועם העולם הפוליטי בכלל
השאלה והתשובה היו כך:

=====================================
ש. זכיתם גם להיות ה"מוציא ומביא" בתקופות רבות בהנהגתו הציבורית של מרן מאור ישראל שליט"א, איך אתם רואים ומגדירים את המהפכה הזו כיום?

ת. ברצוני להניח את הדברים על השולחן בצורה ברורה.
ברוך ה' היה לי הזכות להיות לידו של מור אבי שליט"א עוד לפני הקמתה של תנועת ש"ס בימים שהוא היה הרב הראשי לישראל, אחר כך גם בימיה הראשונים של התנועה ובהמשך הלאה. ליוויתי, שמעתי וראיתי ויש לי הרבה מה לומר על הנהגתו הנפלאה, על שיקול הדעת ועל איך שהדברים התנהלו לאורך כל השנים מתוך מחשבה מרובה ותחושת האחריות הגדולה. מי שהיה לידי לאורך כל השנים הללו ממש יד ביד היה הרב אריה דרעי שהיה 'המוציא והמביא' בכל העניינים ושהיה גם הוא ליד אבי בכל אותן שנים. הוא פרש בדיוק באותם ימים שהתחלתי לכתוב את ההלכה ברורה. אז גם הגעתי למסקנה שהפעילות הזו גוזלת ממני זמן רב וגם אני פרשתי לחלוטין. מאז אני לא מעורב בשום נושא והכרעה ציבוריים ובכל הקשור לפוליטיקה.
אני מנותק מזה עד כדי כך שגם כשבעת שהותי שם בבית מתחילים העסקנים לדבר על נושאים שכאלה אינני נשאר שם.
עדיין אני מעורב בעניינים ציבוריים בארץ ובחו"ל, בענייני הלכה והנהגה ציבורית כשעל רבים מהם אני נכנס להתייעץ עם אבי שליט"א ולעיתים ישנם נושאים עליהם אני יודע פחות מאחרים בהיות וגם עיתונים איני קורא...
כל דבר שהוקם ונעשה, נוסד עם הרבה תחושת אחריות ודעת תורה מהסוג המצוי אך ורק אצל גדולי התורה, התווית הדרך וההכוונה עם מבט לעתיד אותם ראיתי אצל אבי לימדוני מהי הנהגה מתוך כובד ראש ושיקול דעת כך גם בכל הקשור ליכולתו המדהימה לשבת במשך כל היום כולו על כתיבת דברי תורה בעומק עצום בערבו של אותו היום "לרדת אל העם" בדרשותיו הנפלאות.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2005 10:16 לינק ישיר 

מסתבר שתכנית ההנתקות החלה כבר מזמן אצל אנשים מסויימים...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2005 10:17 לינק ישיר 

לא היבנתי איזה שתיקה נישברה פה..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2005 10:27 לינק ישיר 

הוא מספר שהוא נטש את דרעי
בנת מה טמון כאן?!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2005 10:39 לינק ישיר 

באמת.....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/10/2005 16:06 לינק ישיר 

הוא לא נטש את אריה דרעי, הוא רק לקח פסק זמן, ומחכה לזמן ולמועד המתאים.
וכאשר הזמן יהיה כשר, אז.....

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > א חרדים ספרדים > הרב דוד יוסף שובר שתיקה בהקשר אריה דרעי
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר

bholext