|
|
| נשלח ב-24/10/2005 13:53 |
|
| |
או קיי... בא ננסה:
ג'ורג' יקר, הנה כמה טעויות נפוצות שאנשים נפלאים כמוך נוהגים לטעות בהם מידי פעם בפעם:
פשע הוא תוצאה של עוני ולא של עדה (ע"ע רוסים בלונדינים)
רמאות ונוכלות הם תוצאה של אי שוויון (ע"ע האוקראינים באומן)
רוע לב הוא לא משהו מולד, הוא נרכש (היכן סבלו היהודים יותר? במדינות ערב או אשכנז?)
נכון, תמצא הרבה בורות בקרב הדור הקודם של יוצאי צפון אפריקה וזה דבר שייקח לדור או שניים או שלוש להתגבר עליו. אבל חמודי, זה לא אומר שהם יותר מטומטמים ממך ומהוריך, זה אומר שהם היו חסרי השכלה (לא שכל).
התנהגויות שונות לא נובעות רק מהאופי התרבותי לו אתה נחשף. לדוגמא, אנשי עסקים, ברובם אנשים מ"הצד הנכון", יאכלו אותך חי אם הם ירוויחו מכך עוד שקל.
בדרך כלל, אדם אמיד, זוכה להילה מסוימת סביבו. זה יכול להיות לב לבייב (הלא אשכנזי) וזה יכול להיות ביל גייטס (הגוי). את שניהם אנשים יכבדו בגלל הממון. כיום, אנשים אמידים הם יותר אשכנזים וזה עוד מקור לטעות לא פחות נפוצה. כאילו מי שיש לו כסף הוא בהכרח גם חכם.
גם בעולם התורה לא הכול שחור ולבן ג'ורג' יקר. מלחמות יש בין גדולי תורה אשכנזים יותר מאשר בין גדולי תורה ספרדים (מבלי לזלזל חלילה) ועדיין זה יהיה אדיוטי לטעון שספרדים הם יותר רגועים ואשכנזים אוכלים אחד את השני.
אנשים מקובעים שמדברים בהכללות הם במקרה הטוב טפשים ובמקרה הגרוע סתם מרושעים.
פחד גורם לתגובות גזעניות. בורות גם כן. כך כפריים בורים שערכו פוגרומים ביהודים וכך טיפשים מתוסכלים שמאשימים את היהודים בכל דבר רע שקורה בעולם.
יש לך מה לחשוש. בהחלט ייתכן שהבן או הבת שלך יתחתנו עם פרענק/ית ה' ירחם. ככה זה, הדור מתקדם ומקבל יותר שכל כדי להפריד בין דעות קדומות לבין ה'מציאות בשטח'. אני מכיר כמה כאלה אגב. גם במשפחה שלי.
לפי התיאוריה שאשכנזים טובים יותר מספרדים בכל פרמטר, הגויים טובים יותר מהיהודים. כן כן. בייחוד האירופאים ובכלל המערביים. הם קולניים פחות, נקיים יותר, משכילים עשירים ומוצלחים יותר (שוב, לפי התיאורה הזאת).
כמו שיש משוגעים ספרדים יש משוגעים אשכנזים. אמנם יש שימוש גבוה יותר באומנות ההסוואה (כביסה מלוכלכלת בבית) אבל זה לא רחוק אחד מהשני אם תעשה אחד על אחד.
אם 'תצא לעולם', אפילו קצת, אתה תשנה את דעתך. בוודאות. כשתתחבר ותרגיש איך זה עם אנשים לא כמוך, אתה תגלה דברים נפלאים. אם מישהו לא חי נושם וחושב כמוך - אין זה אומר שהוא נחות ממך.
הייתי ממשיך, אבל תעכל קודם את זה ונראה. נתקדם צעד צעד. לא נעזוב אותך ג'ורג' יקר.
יותר טוב פוילישער?
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2005 14:03 |
|
| |
בהחלט. 
|
|
|
|
| נשלח ב-24/10/2005 15:19 |
|
| |
"אוכלוסיה עם תכונות אופי מסוימות".
אם זה לא גזענות , אז גזענות מהי???
ג'ורג,
גזענות זה גזענות זה גזענות, להכליל קבוצת אוכלוסיה רק בגלל מוצא או גזע = גזענות.
אתה רק עוטף את זה במילים נחמדות, אבל אאללעעדד צודק.
|
|
|
|
| נשלח ב-25/10/2005 19:15 |
|
| |
מעריב,
"ציונות זו גזענות" היתה פעם החלטה כזו באו"ם
כמובן שאין כל קשר בין ציונות לגזענות כשם שאין כל קשר בין מה שאמרתי לגזענות
פשוט מושג שאינו במקומו ותפתחו מילון מושגים
רק הפאשיזם תלה תכונות אופי בגזע בן אנוש
לומר פרענקים זו לא גזענות, זו התייחסות להפקרות חינוכית ששוררת במקרה בבני יוצאי צפון אפריקה בהשפעת ארץ מוצא וכשלים אחרים שאין מוצאם בגנטיקה או בגזע.
התופעה קיימת אבל לא מאפיינת את בני צפון אפריקה,
ואף הזכרתי בעבר שבישיבה שלי למדו בחורים ואברכים יקרים מפז ועדיני נפש בני עדות המזרח.
אבל באמת הויכוח הזה מתחיל לשעמם אותי אז שיהיה לכם בהצלחה בהמשך.
אלעעעד אתה צודק,
אין לי כח להתייחס לדברים שכתבת עמך הסליחה.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2005 09:38 |
|
| |
חחחחחחחחח
אאללעעדד,
תראה מי הופיע למחא לך כף הייתי קצת מוטרד עם כזה מעודד..
חסר רק ש "ידידים" יצטרף לחבורה.
עם כזו קואליציה מי צריך אופוזיציה.

|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2005 10:03 |
|
| |
חשבתי שנמאס לך לדוש בזה...
או שאתה מעוניין לדוש בנושא רק אם זה כסאח ובלאגן.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2005 11:36 |
|
| |
פששש כאסח ובלאגן
בא ניזכר קצת ונהנה:
"איש קטן ומסכן"
"שהמקור שלך הוא גויי ואנטישמי"
"לטמטום שנשפך מהמקלדת שלך"
"אבא אינפנטיל כזה"
"שתוק פרצוף חלודה מקומט"
"שאתה, כמו הזיבורית שבזיבורית שבאנשים"
"זה הופך אותך למסכן עוד יותר"
"המוח כידוע, הוא לא מי יודע מה"
כמו שאמרנו מועמדות לפרס נובל לשלום
חחחחח
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2005 18:16 |
|
| |
כן אבל אז נהנת... שכחת?
עוד...
עוד...
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2005 21:25 |
|
| |
אבל ידידי...
אני כל הזמן נהנה אחרת הייתי מפסיק לכתוב כאן
שלך בידידות
ג'ורג' סורוס
|
|
|
|
| נשלח ב-26/10/2005 22:02 |
|
| |
ג'ורג'.
הבט אחורה. כשהויכוח היה ויכוח - היה לך כח להתווכח.
כשהוא הפך לדיון - השתעממת.
אני לא צודק?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/10/2005 00:59 |
|
| |
וואו!!!!!
לא דימיינתי שאשכול תמים כזה יעורר את השד העדתי....
לגורג- אם תשים לב כמה הוצאת שם רע על עדות צפון אפריקה על ד"לים ועל ספרדים באשכול אחד....
אולי לא שמת לב אבל פרענק הוא ביטוי שאין כמוהו מקומם ומטופש.
אם הייתי קורא לך "כוזרי" או "ערב רב" או "אשכנאצי" והייתי מכשיר זאת ב 150 טעמים האם זה היה מרגיע אותך???
מוזר שדווקא אלו שסבלו קשות מאד מגזענות מטורפת לא לפני מאות שנים ,מגלים(בחלקם הקטן) שבעצם ההבדל בינם לבין קציני אס אס רצחניים זניח.
מסתמא אם תבדוק את שורשך תגלה שאולי אחד מאבותיך היה מוסר ו"קאפו " בתקופה הנוראה הזאת...
(השפה הקשה והביטויים החמורים נועדו לעצבן את גורג בלבד וסליחה מכל מי שנפגע מכך)
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2005 21:47 |
|
| |
האם היה פה דיון?
האם אדם שמגיב אמוציונלית בגלל שפגעו בעדתו (לדעתו) יכל לקיים דיון ענייני?
|
|
|
|
|