כולנו מכירים את העבודה הענקית של "אוצר החכמה", למעלה מ-17 אלף ספרים על דיסק קשיח. אבל לפעמים נדמה שבחירת הספרים נעשתה בצורה נחפזת מידי ותוך רצון להכניס כמה שיותר ספרים.
דוגמאות: בהנחה שהספר "קדמוניות היהודים" ליוסף בן מתתיהו אמור להכלל בספריה התורנית, הרי שמאד יפה שהכלילו אותו. אבל מדוע רק כרך אחד מתוך שניים? מה עם ספרים ט-כ?
עוד, מה בין הספר "על כלי חרס ארצישראליים מאת ד"ר רות עמירן ובהוצאת רשות העתיקות לאוסף שכזה?
לצורך השמרנים, הוצאה מהדורה מצומצמת במקצת של רוב הספרים, תחת הכינוי היומרני "מהדורת בני תורה", בניפוי הספרים ש"בעלי ההשקפה הטהורה" אינם חפצים בהם. אבל גם כאן מתעוררות תמיהות: הספר "דברי נחמיה" על התורה מאת גדול השבתאים בדור השני נחמיה חייא חיון שר"י ראוי להמצא בבתי אנ"ש?
ראיתי פרסומות ש"אוצרות התורה" של ר' הרשל מורגנשטרן ז"ל הוציאו עבודה דומה ל"אוצר החכמה". מישהו יכול לתת יותר פרטים?
תוקן על ידי - יעקב135 - 26/10/2005 15:02:17
נשלח ב-12/3/2008 05:09
שלום רב,
לגבי השאלות שעלו בפורום.
יש אכן מבצע של מכירת בר אילן ופרוייקט השו"ת ביחד ב2600 ש"ח. הם אכן מתחרים אבל גם משתפים פעולה. הרעיון הוא שאין סיכוי שאדם יקנה ב2000 שקל תקליטור נוסף על התקליטור שקנה כיוון שברוב הנושאים הם חופפים, אבל 700 ש"ח אפשר להוסיף.
אוצרות התורה - מכיל 11000 ספרים + 9000 ספרים של הבית היהודי (hebrew books)
היתרון העיקרי שיש שם זה האינדקס של אוצר הפוסקים. יש 320 אלף ערכים שונים, ומיפתוח מלא כולל לפי סעיפים בשו"ע ולפי נושאים. המקשר ישירות לספרי השו"ת
בברכה
יוני מנהל אתר פרוייקט השו"ת
http://www.judaismshop.com/main.html גילוי נאות - אנו מוכרים גם אוצרות התורה
נשלח ב-25/2/2007 23:42
אני נוהג לחפש הן באוצר החכמה והן בבר-אילן דרך האתר שלהם.
בר אילן אין לי, אני מקבל את התוצאה ופותח באוצא החכמה. אגב, מסיבה זו לא קניתי את החיפוש של האוצר.
אז מה המסקנה? מה עדיף, אוצר החכמה או אוצרות התורה?
נשלח ב-23/8/2006 15:03
אציין קודם כל את התרשמותי מ3 מאגרים שאני משתמש בהם
DBC אינו שמיש ולא נוח וממש לא מחדש שום דבר.
שו"ת בר אילן מצוין במערכת הקישורים שלו וביכולות העתקה, דבר שנותן לו יתרון גדול לקהל נרחב הן של הוגים הרוצים להיות זמינים לכל שבב אינפורמציה לכל נושא נלמד, והן לאנשי עריכה העוסקים במלאכתם שהוא לתועלת גדולה להם.
אוצר החכמה הוא ספריה ענקית, משהוא אדיר, וכמעט כל ספר שהנך רוצה לעיין בו תוכל למוצאו שם, החיפוש שלו הוא גם לא רע, אבל לא נותן תשובה לחיפושים מדוייקים.
ולסיום אימרה נאה ששמעתי: עם הארץ אימת שבת עליו, ולמה? כי אין מחשב.ישנן בדיחות העמוקות מדאי מכדי לצחוק עליהן
נשלח ב-26/6/2006 22:46
אני מעונין לדעת באיזה ספרים יש להם יכולת חיפוש
נשלח ב-23/6/2006 02:47
האם יש לאוצרות התורה אתר בו אני יכול לראות את רשימת הספרים שהם כללו במאגר?
האם יש למישהו כאן את הגירסא הישנה של ה"אוצר"?
משום מה נדמה לי, כי מאז שעדכנתי את התוכנה נעלמה סדרת ספרי המשנה תורה הוצאת הר"י
קפאח.
אשמח באם מישהו יברר ע"כ.