| נשלח ב-29/10/2005 19:19 |
|
| |
שיחות בברגסעז
שבוע טוב.
כמה עצוב היה לראות את אותה חבורה ששוחחה בקול רם בזמן קריאת התורה בברגסעז,את פרצופי המתפללים שלא האמינו שזה קורה ממש לידם.
לא הגיע הזמן להוקיע את הקב' הזאת?
שברוב חוצפתם יצאה החוצה לאחר הקריאה ויסדה לעצמה מניין משנה שדי הפריע?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2005 20:11 |
|
| |
איפה זה ברגסעז ? זה סוג של חסידות?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2005 20:15 |
|
| |
הבעיה נעוצה בכך שהחסידים מתפללים מאוחר ובכך מזמנים את הג'מעה בסביבה שאוהבים לישון עד מאוחר.
הפתרון? שהחסידים ייסדו מניינים בשבת כמו בני הישיבות הליטאיים - מוקדם.
פתרון קל ועובד תנסו.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2005 21:29 |
|
| |
אחד הדברנים הראשיים והותיקים הוא חסיד,צריך טיפול של הגבאים,צריך למנות גבאים שלא מבני/נכדי האדמו"ר הנחמדים מידי אלא משהו שיעשה סדר.
אנסה להציע לאחד המתפללים הקבועים.
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2005 22:13 |
|
| |
מה זה החסידות הזו?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/10/2005 22:30 |
|
| |
זוהי חסידות קטנה,במקור מהונגריה,המונה את האדמו"ר ומשפחתו
(עד כמה שידוע לי),מושבה בפתח תקוה ויש סניף גם כאן ביהודה הנשיא 69.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2005 11:29 |
|
| |
תאמינו לי אחלה בית כנסת.................
זה איזה אדמו"ר מפ"ת שאין לו חסידים והוא מת שהליטאים יבואו להתפלל אצלוהטקסט שלך כאן
|
|
|
|
| נשלח ב-20/11/2005 11:53 |
|
| |
האדמו"ר מבערסאז קשור משפחתית לאדמור"י בעלז (פעם הסבירו לי איך, אבל שכחתי...).
להבדיל מחסידות אחרת מפורשי בעלז, מכנובקא, לאדמו"ר מבערגסאז אין חסידים והשפעה, ולכן אינו מהווה "איום" על בעלז, ככה שמניחים אותו לנפשו.
מדובר באדם חביב מאוד, וכן משפחתו. הם אנשים צנועים המודעים למעמדם. ישנם אדמורי"ם שמתנהגים כאילו הם עומדים בראש חסידויות גדולות ועצומות, בשעה שאין להם מנין לשבת, ומביכים בכך את עצמם ואת סביבתם. בערגסאז אינם כאלה.
נוהל שכן
זה כאן!
|
|
|
|
|
| נשלח ב-21/11/2005 04:14 |
|
| |
בס"ד
הקשר של ברגסעז לבעלז הוא שהרבה הקודם של בעלז נשא בנישואים שניים את הרבנית ברגסעז(אם האדמו"ר הנוכחי)כלומר האדמו"ר של חסידות ברגסעז הוא הבן החורג של האדמו"ר הקודם מבעלז.(זה מה שאני יודע -מקוה שלא מטעה)
בעקבות פתיחת בתי הכנסת במתחם אבן גבירול,נפתרה בעית הדיבורים,או כנראה הפכה להיות בעיה של מישהו אחר.
|
|
|
|
|