כוועל אביסל איבערטייטשן כדי דער עולם (וואס פארשטייט נישט העברעאיש) זאל פארשטיין וואס אונזער ידיד ר' שי וויל דא
ער ברענגט דא א דין ודברים וואס ער האט געהאט מיט איינעם אין תיבה אישית, יענער פרעגט אים אויב שי קען אים שיקן איין ניגון פונעם נייעם טעיפ לחיים טיש,
תוכל לשלוח לי את השיר קה אכסוף מתוך לחיים טיש
למייל mail.com@*****
או להעלות אותו גם. רוב תודות.
שי ענטפערט אז סאיז נישט אויסגעהאלטן,
אינני חושב שכשר וישר לנהוג כך.
ברור לי שתצליח איכשהו להגיע לשיר, למה שיקרה הדבר דרכי?
יענער מאכט א פשעטל אז ער האלט ממילא נישט ביים קויפן דעם טעיפ אבער איין ניגון האט ער שטארק ליב פון דארט,
מכיוון שגם ככה אין לי כוונה לרכוש את הדיסק, פשוט הבנתי שיש בדיסק את "קה אכסוף" של קרלין בפעם הראשונה עם המילים. אשמח מאוד אם תוכל לעזור
שי ענטפערט ווייטער אז ער איז נישט קיין פוסק אבער ער פארשטייט אז סאיז גניבה - ווייל אויב למשל ער האט נישט בדעה צו קויפן א מערצעדעס קאר דאס יאר מיינט נאכנישט אז ער מעג גיין גנבענען אזא קאר!
אתה מנסה להיכנס לדיון הלכתי? אני לא איש הלכות, ולא רב פוסק. לדעתי זה שאינני מתכונן לרכוש מרצדס השנה לא מהווה היתר עבורי לגנוב אחת כזו. אם אסור או מותר להעתיק יצירה מוסיקלית אין לי עניין להכנס לווכוח, לא העובדה שאתה לא מתכוון לקנות תהיה עבורך עילה ותירוץ למעשה.
ממילא בעט דא שי, להתוודע ולהגלות!
פשוט אל תבקשו ממני להבא.
כשאני מעלה יצירה זה מתוך בדיקה והתחשבות איך ומה להעלות.
אז קיינער זאל אים נישט בעטן אזעלכע מיני שאלות, ווייל ווען ער לייגט עפעס ארויף איז דאס אויסגערעכנט און אונטערגעזוכט פונקטליך וואס און וויאזוי דאס צו לייגן
ע"כ התוכן
ומכאן קריאה יוצאת, אז מתקנת הפורום איז נישט ערלויבט ארויפצולייגן גאנצע ניגונים פון טעיפס אן קיין רשות פון די בעלי בתים, סאיז א ערנסטע שאלה פון גניבה, דער פארום איז געמאכט צו העלפן איינער פארן צווייטן אבער אז מאיז מזיק פאר אידן געלט שאדן איז דאס א מצוה הבא בעבירה
Hi, BFLAT here,
Here is a rough translation of the conversation for the readers that do not read/understand Hebrew, or Yiddish. The conversation was between our good friend and contributing writer Mr. Shai, and an unknown person
His post is that of an individual that requested Shai to send him one individual song off the album "L"chaim Tish"
תוכל לשלוח לי את השיר קה אכסוף מתוך לחיים טיש
למייל mail.com@*****
או להעלות אותו גם. רוב תודות.
Shai answered him that he believes that it is not a proper thing to do.
אינני חושב שכשר וישר לנהוג כך.
ברור לי שתצליח איכשהו להגיע לשיר, למה שיקרה הדבר דרכי?
The individual tries to build a case saying that he does not intend to buy the CD anyway, he just wants one particular song that he likes very much
מכיוון שגם ככה אין לי כוונה לרכוש את הדיסק, פשוט הבנתי שיש בדיסק את "קה אכסוף" של קרלין בפעם הראשונה עם המילים. אשמח מאוד אם תוכל לעזור
Shai answers that he is not a Rabinical authority, but he believes that doing that would constitue stealing. Because if a person does not intend to buy a Mercedes, does that give him the right to steal the radio out of one just because he likes it ?
אתה מנסה להיכנס לדיון הלכתי? אני לא איש הלכות, ולא רב פוסק. לדעתי זה שאינני מתכונן לרכוש מרצדס השנה לא מהווה היתר עבורי לגנוב אחת כזו. אם אסור או מותר להעתיק יצירה מוסיקלית אין לי עניין להכנס לווכוח, לא העובדה שאתה לא מתכוון לקנות תהיה עבורך עילה ותירוץ למעשה.
Therefore Shai beseeches
פשוט אל תבקשו ממני להבא.
כשאני מעלה יצירה זה מתוך בדיקה והתחשבות איך ומה להעלות.
that nobody bother him with such requests,'cause when he does post a song it is calculated, and researched, as to what , and when etc.
The reason I am even bothering with this translation is because this is a very serious issue. A lot of money and work goes into an album, and to just go and post a song and allow others to download without the permission of the owners of the copywrite is a serious and troublesome matter. The purpose of this forum is to help one another, not to cause damage to the artists and producers, therefore if you do post a full song make sure that you have permission to do that, PLEASE
Whew! That was a tough one!! 
<translated to english>
תוקן על ידי - bflat - 01/11/2005 19:16:25
<אפגעטיילט ענגליש פון אידיש>
תוקן על ידי - זיידיאנטשי - 02/11/2005 17:59:48
 |
|
|