בית פורומים עצור כאן חושבים

על ציונות, חילון ודמוגרפיה חרדית

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/11/2005 21:38 לינק ישיר 
על ציונות, חילון ודמוגרפיה חרדית

[מועבר מאשכול "קשה לגדל עוד ילדים]
chouteng:

למעשה מה שיכריע את מדינת ישראל יהיה הרחם הערבי והרחם החרדי.

לשם ידיעה הציבור החרדי מכפיל את עצמו כל 18 שנה בערך.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2005 07:34 לינק ישיר 

ממללא,

עמיר בניון נטש את השירה? חבל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2005 05:39 לינק ישיר 

אמשלום,

אני מסכים ככל שמדובר במנחם בן, שאת התיאוריה שלו ראיתי במאמר שהוא פרסם פעם נגד אלי ישי בהיותו שר פנים שנקט יד קשה כנגד עליית לא-יהודים. בן טען ששס מנסה למנוע הצפת הארץ ב'עליה אירופאית' ושהיא רוצה מדינה מזרחית ומעדיפה בעקיפין את הערבים כבני ברית (זו היתה מעין התקפה מימין).

ברור שבמקרה זה מדובר בדברי הבל, כי מה שמניע את ישי היא הקפת עולם דתית וכן דאגה להמשך צביונה היהודי של המדינה, כפי שהוא מבין את המונח 'צביון יהודי'.

לגבי שינוי ולונדון, אכן יש יסוד מסויים לחשוד בהם גם בגזענות פנים-יהודית אך כיון שלא נופפו בה, אדון אותם לכף זכות מחמת הספק ואת אנחת הרווחה של הלפיד אני שומע עד לכאן. הלשונות הרעות אף מספרות על אחד, עמיר בניון, ששמע דבר הלעג של לפיד על שירתו הביאו לתשובה שלימה והחלפת קריירת השירה שלו בידיעת אהבת התורה, שאינה בת חלוף.

גו"ג,

בהחלט. רציתי לכתוב שכמובן הנ"ל אינו מעיד דבר וחצי דבר על 'המדינה', חרף נטיית גורמים חרדיים לכרוך לעתים כל גחמה אנטי-דתית קיצונית בגוף השטני המאיים - המדינה.

צ'אוט,

הרצל גדל במשפחה מתבוללת, ובשלב שבו התוודע לבעיה היהודית והציע את ההתבוללות הוא היה חסר יכולת להבין את המשמעות העמוקה של היות יהודי בעיניך ובעיני. הראיה היא שהוא חזר בו ובאחריתו פעל להקמת מדינה יהודית בא"י. דומני שאף מיוחסת לו קריאת הפסוק 'אם אשכחך' על במת הקונגרס הציוני, לאחר דחיית תוכנית אוגנדה.

משום מה, גורמים חרדיים יודעים תמיד לטייח 'עבר בעייתי' של מי שמקבל את אורחותיה (ע"ע ד"ר דה-האן), אך מי ששינה את השקפת עולמו ויחסו לבעיה היהודית, כאשר נקודת המוצא שלו היתה פרי סביבת גידול, יזכר תמיד כצורר הגדול שזמם בסתר להעביר את ישראל על דתם. שערי תשובה לא ננעלו.

תוקן על ידי - ממללא - 03/11/2005 5:45:14

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2005 21:47 לינק ישיר 

גם_וגם:

ממללא,
נכון שבקרב האגף החילוני הקיצוני יש ענין בעולים לא יהודים, אבל מכאן ועד לטעון ש-"המדינה" מביאה כאלה למטרה הזו הדרך ארוכה. האגף הזה לא היה בעמדות השפעה ממשיות בעשר השנים האחרונות (וראה אפס הישגיה של "שינוי" בממשלה), וכמעט כלל לא בשלושים השנה האחרונות.

chouteng,
אתה טוען שעקירת התורה היא "יסוד המדינה", וידועה לכל. אם היית אומר לי ששמירת המצוות היא יסוד חייך, הייתי מצפה לראות אותך שומר מצוות. אם הייתי רואה אותך עושה חזיר על האש ביום כיפור, והיית מסביר לי שאמנם שמירת המצוות היא יסוד חייך, אבל מאהבת הבשר אתה מוותר עליה - האם היית מצפה שאאמין שאתה באמת כזה שומר מצוות גדול? היו לחילונים חמישים ושבע שנה. החרדים לא היו (ועדיין אינם) כוח פוליטי גדול. היו ימים שלמפא"י היה רוב מוחלט. בעשר השנים האחרונות כיהנו כמה פעמים ממשלות שלא נתמכו ע"י אף מפלגה דתית או חרדית. אות אחת לא נעקרה. גם בשביל השמצה פרועה צריך בסיס.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2005 21:47 לינק ישיר 

מציץ_ונפגע:

צ'אוט

מנהג הקנאים החרדים הוא , שככל שאתה מרבה לטפול האשמות על חילונים , הרי זה מוכיח על יותר יראת שמים ואין צורך להביא שום ראיות.

לא סיפקת בינתים שום ראיה חוץ מזה שהדבר ידוע לכל . אבל כנראה שיש כאן כמה שהדברים אינם ידועים להם.

שים לב, להביא ראיה מזה שמנהיגי הציונים היו חילוניים ואפילו בעלי גישה שלילית לשמירת תורה ומצוות , אינו בבחינת ראיה שיש להם מטרה לכפות על יהודים דתיים את זניחת התורה והמצוות. גם העובדה שילדים מתחנכים במדינת ישראל בחינוך כפרני אין לה שום קשר לציונות , אלא לתהליך חילון , שאולי לא שמעת עליו , אבל הוא עבר על עם ישראל ללא קשר לציונות (במקביל לתהליך דומה שעבר על כל העולם המערבי).

ובכלל , הרושם שלי הוא שכיום , בעוד שלחרדים יש שאיפה להחזיר בתשובה את כל עם ישראל, הרי שאצל חילונים שאיפה מקבילה לחילון הדתיים , כמעט ולא קיימת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2005 21:46 לינק ישיר 

chouteng:

אריק123:

הרב דויטש אמר את הדברים בתור משל על דברים שהם צריכים להיות באופן מסויים אע"ג שיש צדדים טובים שיש לשנות אותם. הנמשל היה, כמובן, השארות האברכים בכולל בכל מחיר.

החרדים כמות שהם היום אינם מסוגלים להתלכד למטרה נעלה. כל אדמו"ר וכל ראש ישיבה מסוגל לבנות לעצמו אימפריה פרטית, אבל לעבוד בשיתוף הם לא מסוגלים. דומים הם בזה לשבטים אינדיאנים פרימיטיבים שכל אחד בנפרד בנה לעצמו ממלכה, אבל כשהגיע אויב יותר גדול (the white man) נהרגו לאלפים ורבבות, כל שבט בנפרד. נכון יהיה להגיד שהחרדים אינם מסוגלים לבנות מדינה.

לא יודע מי אתה מגדיר כראשוני הציונים, אבל הרצל היו יהודי מתבולל לחלוטין שאחד התוכניות שלו היה לנצר את כל היהודים. מקס נורדאו היה נשוי לגויה. יוסף חיים ברנר שנא את היהדות ועוד ועוד. המזרוחניקים ניסו לשפוך תוכן יהודי לרעיון הציוני אבל הצלחתם היתה מזערית. עובדא שרוב ילדי ישראל היום מחונכים בצורה כפרנית לגמרי.

גם_וגם:

רצון הציונים לעקור את התורה נאמרה בריש גלי (ובזה תשובה גם להשכן) והדברים ידועים. זה שהציונים איפשרו ומימנו את התורה לא עשו את זה מאהבת התורה אלא מאהבת הכוח. ודרך הכסף הגיעו לכל מיני השיגים פוליטיים. ומה לעשות, החרדים הם כוח פוליטי ולצערינו גם יודעים איך להתמקח בכדי לסחוט הכי הרבה כסף מהממסד הפוליטי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2005 21:46 לינק ישיר 

אמשלום:

ממללא,

זה לא רק כנגד הערביזציה אלא גם כנגד המזרחיזציה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2005 21:45 לינק ישיר 

ממללא:

רבותי הציוינים, אל תיתממו.

הטענה שיש להעלות לכאן כמה שיותר יהודים למחצה, לשליש ולרביע לגיטימית בעיני חלקים מהציבור החילוני. אני אישית שמעתי אותה בעבר מפי טומי לפיד (בנימוק שזו הדרך היחידה למנוע חרדיזציה של המדינה), מבקר הספרות הנעלה מנחם בן (שחרד מהערביזציה של המדינה ורואה בהעלאת אירופאים מתורבתים תריס לה) וירון לונדון (שטוען שהאפשרות היחידה לישראל להתקיים כמדינה מערבית במזה"ת היא ע"י ביסוסה בעזרת 'עליה' מזרח אירופאית של בעלי קשר יהודי כלשהו ו/או עובדים זרים).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2005 21:45 לינק ישיר 

גם_וגם:

אריק,
ביטול "סעיף הנכד" אינו גזעני ולא תהיה שום סיבה לפסול אותו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2005 21:44 לינק ישיר 

אריק123:

גם וגם
הבעיה היא שכל חוק שאתה מציע ישמע גזעני ולא יעבור בג"ץ.

והזכיר לכולם שהשיטה החרדית המוצהרת היא לחטוף תפוחים.

דדווח על תוכן פוגעני

גם_וגם:

כל עוד החוק מאפשר לגויים לעלות, הם ימשיכו להגיע. למרבה הצער, החוק אינו עומד להשתנות, משום שבעיני המפלגות הדתיות והחרדיות למיניהן הנושא הזה קצת פחות חשוב מתקציבים, נניח, והן אינן טורחות ללחוץ בענין. יתכן גם שיש מי שפוחד לגעת בחוק, כי אתה עלול לקבל בסוף משהו שונה מאד ממה שהתכוונת אליו. דווקא בממשלה יושבים כמה אנשים שהיו שמחים לשנות את החוק (שרת המשפטים ציפי לבני היא דוגמה שעולה בראשי).

דדווח על תוכן פוגעני

שאגת_שביט:

ועד היום חשבתי לתומי שהפורום הזה הוא חרדי, ופתאום כל הציוינים יוצאים לאור.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2005 21:43 לינק ישיר 

הפרעתוני:

אנשי הסוכנות מביאים עולים גויים כי זה מביא להם כסף ותקציבים.

אנשי הממשלה מעלימים עין - כי זה נוח להם. למה זה נוח? מסתבר שבגלל המאזן הדמוגרפי (הערבי והחרדי). זה נשמע לי הגיוני.

לגבי הטענה על מדינת ישראל - טוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2005 21:43 לינק ישיר 

אור_השאנטי:

חונטנג.

אני מאמין באמונה שלימה שכל הסיפורים שסיפרת הם אמת כפשוטם ממש.

ציטות מממך מאשכולית אחר.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2005 21:42 לינק ישיר 

השכן:

צ'טונג, כתבת:

"מדינת ישראל יסודה היא לעקור התורה מעם ישראל".

"אמת הוא, שהחילונים מנסים להביא לפה מה שיותר גוים בכדי לנטרל את השפעת שומרי תורה ומצוות".

אני בטוח שלפני שהוצאת לשון הרע על ציבור, בדקת את הנתונים. על סמך מה כתבת את שכתבת?

נוהל שכן
זה כאן!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-2/11/2005 21:42 לינק ישיר 

גם_וגם:

chouteng,
מהיכן (פרט למקורות תעמולה חרדיים) אתה מביא ש-"מדינת ישראל יסודה היא לעקור התורה מעם ישראל"? הרי לא רק טענותיהם של הוגיה ומיסדיה, אלא המציאות מכחשת את טענתך: המדינה קיימת כבר חמישים ושבע שנים, אלה שאינם שומרי תומ"צ רבים בהרבה על השומרים, והנה לא רק שלא עקרו מהם את התורה, אלא איפשרו (ובמידה לא קטנה מימנו) פריחה של עולם התורה שכמוה אינה מתקיימת בשום מקום אחר בעולם.

ודאי שהגידול הממוצע של ארבעה אחוז נובע במידה לא קטנה מהעליה, וודאי שהמגמות שדמוגרפיות שהתקיימו בעבר אינן רלבנטיות להיום. אבל, מכאן גם לקח לעתיד: מי שמאמין שמגמות דמוגרפיות הקיימות היום יתמידו לאורך ימים, טועה. בחברה הערבית יש ירידה ארוכת טווח בשיעור הילודה. יש בהחלט אפשרות שבעתיד יהיה כך גם בחברה החרדית. כמו כן, מספר הילדים שנולדים למשפחה חרדית אינו מבטיח שכולם יהיו חרדים לכשיגדלו. לגבי פרופ' דלה-פרגולה, אתה מוזמן להביא לי נתונים ממחקריו (או שאפנה לידיד טוב שלי המתפלל איתו בבית-הכנסת האיטלקי ואבקש ממנו לשאול).

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > על ציונות, חילון ודמוגרפיה חרדית
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.

bholext