בית פורומים עצור כאן חושבים

הרב נויגרשל 'מצטט' את הרי"ד סולוביצ'יק?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-2/11/2005 21:57 לינק ישיר 
הרב נויגרשל 'מצטט' את הרי"ד סולוביצ'יק?

באתר מורשת נשאל הרב נויגרשל על ביקורת המקרא והסתירות בפרקי הראשית בספר בראשית.

בין היתר כתב את מה שלי נראה כאבחנתו של הרי"ד סלובוצ'יק במסתו 'איש האמונה הבודד' בין איש ההדר לאיש האמונה, אם כי תוך טשטוש מה ושינוי סמנטי:

"התורה מרבה לתאר דברים בתאורים כפולים (עי' תאור מעמד הר סיני) וזאת דרכה להראות רבדים שונים של מציאות, בבראשית פרק א' מתוארת בריאת האדם הגשמי איש המעש ובפרק ב' מתוארת בריאה האדם הרוחני איש הנשמה ובכל תיאור מתואר הוא כיצור שלם מה שמלמדנו על המאבק המתמיד בין שני אישים אלה בלבו של כל אחד מבניו של אדם הראשון , לא כאן המקום להרחיב את היריעה ולהראות כיצד כל הפרטים מסתדרים היטב לפי עקרון זה, וזהו רק אחד ההסברים".

http://www.moreshet.co.il/web/shut/shut2.asp?id=59920

בעבר סופר פה על שתילת שיעורים של הגרי"ד בקבצים ישיבתיים אנונימיים 'מבית בריסק', מבלי לציין למקור (אני לא מתכוון לספר 'חידושי המסבי"ר'). האם מדובר בהמשך המגמה או שמא יש לאבחנה מקור נוסף/אחר?

תוקן על ידי - ממללא - 02/11/2005 21:59:21

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2005 02:30 לינק ישיר 

גו"ג,

לפי מה שזכור לי ממאמרי הרי"ד (בעיקר 'איש ההלכה') הוא לא מסווה את התרבות שאותה הוא מבקש לשווק, ואודה שבהיותי נער שברתי כמה משיני בכדי לצלוח מאמר זה (אם כי דומני שבאיש האמונה אין כמעט טרמינולוגיה פילוסופית).
אדרבה, לכאורה נוצר הרושם שהוא עושה מאמץ ניכר בכדי לדבר בשפת המלומדים הפילוסופית.

האם לטענת עמיר קיימת הסוואה מכוונת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2005 18:16 לינק ישיר 

ושמא זה מסביר את בניית האגף החדש ב-"ישורון"?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2005 17:55 לינק ישיר 

הוא לא גלה לשם הוא יצא בשליחות רבו ויש בזה סוד גדול ומסתמא גם הרבה כסף ואת התוצאות נראה בקרוב מאוד. פרטים יהיו בוודאי בפורום שמותר להגיד את שמו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2005 17:48 לינק ישיר 

אתה משווה אדמו"ר בישורון לנשיא בפתח-תקוה? עם כל הכבוד לישורון, הרי הרב המציץ שליט"א נועד לדברים גדולים יותר, ואפילו סנהדרין דפתח-תקוה (הידועה בכינויה "גם כן עיר", ויש כאן סוד גדול ודי למבין) היא בקושי בגדר מינוי ראוי לרום מעלת כת"ר. ומה גם שכבודו, מנכ"ל המוסדות, גלה אל הגאלדענע מדינה, ויוותר האדמו"ר לבדו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2005 16:50 לינק ישיר 

ר' מיכי,

עם כל הכבוד לסנהדרין דפ"ת וחשיבותו הלאומית, לקהל חסידי ישורון-ירושלים בראשות הח"מ, מנכ"ל המוסדות, יש חזקה על מיציץ באשר אנו גילינו אותו עוד בהיותו יניק וחכים (עת נודע בעולם הישיבות כ'העילוי ממיציץ') והכתרנו אותו כאדמו"ר דחסידי ישורון-ירושלים, יאריך ימים על ממלכתו ויזכה להסיענו במסילה העולה בית-אל עד כי יבוא שילה וכו'.

ובאמת, זכינו שקהל החסידים והחסידות גודשים את הפערענצעס מדי ע"ש בכדי ללקוט שיריים משולחנו הקוה"ט עד שהיה ביהמ"ד צר מלהכיל וכו', ומברכותיו נושעו רבים ואף מצאו את זיווגם וכו' דברים שהשתיקה יפה להם וכו'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2005 09:14 לינק ישיר 

אריק,

בדיוק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2005 09:09 לינק ישיר 

לא לשכוח - מדובר בסנהדרין של מיכי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2005 09:06 לינק ישיר 

מיכי,

דוברת? מזכירה?
אני מקוה שהיא מוסווה כראוי מאחורי מחיצה (ובכל מקרה, יש לי בורקה סְפֵּר שאני מוכנה להשאיל לה).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2005 08:33 לינק ישיר 

רק למען לא להשאיר הגליון חלק אזכיר כי תמיד אנו מוכנים לתת את מקומותינו לכל מי שראוי יותר מאיתנו (אם בכלל יש מישהו כזה).

יש אך זו בדיוק הסיבה שהם יסרבו לקחת את מקומכם!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2005 08:19 לינק ישיר 

ממללא,
אני אב"ד. מייציץ הוא הנשיא, ובתי בכיתה א' היא הדוברת והמזכירה.
רק למען לא להשאיר הגליון חלק אזכיר כי תמיד אנו מוכנים לתת את מקומותינו לכל מי שראוי יותר מאיתנו (אם בכלל יש מישהו כזה).

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/11/2005 01:11 לינק ישיר 

ר' מיכי,

המד"א=המרא דאתרא, מרן הגאון הגדול רשכבה"ג הגר"ג סיינפעלד שליט"א, ודבריו באשכול שציין ספרן (מהדורה תניינא). אתה תסתפק בינתיים בתפקידך החדש והחשוב כנשיא הסנהדרין דפ"ת.

הגישה שלך ללמוד מכל אדם בהחלט ראויה. דא עקא, נצטרך להאריך את חיינו פי כמה וכמה בכדי שנוכל לשמוע מה יש לכל אחד לומר, ומה אנו יכולים ללמוד מכך. אתה יודע, מה שהלב חושק וכו'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2005 13:59 לינק ישיר 

האמת היא שכדאי להקשיב לכל אחד, גם אם הוא מגלומן, שאינו מקשיב לאף אחד. העובדה שהוא לא מקשיב היא הפסד שלו, ואין בכך כדי להביא לזה שאני אהיה מוכן להפסיד בעצמי עוד עמדה ולבחון אותה לגופה.

אמן.
ותודה.

תוקן על ידי - אמשלום - 04/11/2005 13:59:26

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2005 08:38 לינק ישיר 

ממללא, מי זה המד"א? (ראשי התיבות מזכירים באופן חשוד את שמי, אך הסיטואציה והאמירה לא מוכרת לי ).
באשר לאמירות מן הסוג הזה, אני לא הייתיממליץ לך להפסיק לשמוע אנשים כאלה, שכן אמירות דומות מאד ואף חדות יותר ניתן לשמוע מהצד השני (מי שהתווכח עם כל הרבנים והראה להם), גם מאנשי מדע נודעים.
האמת היא שכדאי להקשיב לכל אחד, גם אם הוא מגלומן, שאינו מקשיב לאף אחד. העובה שהוא לאמקשיב היא הפסד שלו, ואין בכך כדי להביא לזה שאני אהיה מוכן להפסיד בעצמי עוד עמדה ובחון אוהת לגופה.
לפעמים ישנן הנחות בלתי מוצדקות בבסיס תחומי מדע והגות שונים, ובודאי הסקמת מסקנות לא הכרחית מן התכנים של אותם תחומים. דווקא אנשים מבחוץ יכולים ביתר קלות להצביע על תופעות כאלה, ולכן לדעתי שווה להקשיב להם באופן ביקורתי.
רבים מן הפילוסופים (אולי רובם) שכבר היו בעלי משנה מגובשת לא ממש עסקו בלהקשיב לזולת. תופעה דומה תראה אצל רבנים ות"ח שלאחר שהם כבר מגובשים הם פחות קוראים מאמרים ודעות של אחרים, שכן משנתם כבר גובשה (הם עברו את שלב ההקשבה, בתקווה שאי פעם היה שלב כזה). זה טבעי והגיוני, גם אם לא ממש מומלץ, למי שמשנתו מגובשת. אין זזה פוסל אותו מלבוא בקהל המלומדים ואין זה אומר שאין מה ללמוד ממנו.
אפילו המטיפים הגרועים ביותר, שעל פניו נראים ממש דמגוגיים ודוחים, אם תקשיב להם יש בדבריהם משהו ששווה מחשבה. לא הכל שטויות, ובהחלט שווה להתייחס באופן ביקורתי גם לפיסיקאים, או חוקרים מקצועיים בתחומים אחרים (את זה אני אומר באופן בלתי תלוי כמובן). העובדה שמישהו טוען שכל הפיסיקאים טועים אינה בהכרח אומרת שאין בדבריו ממש (בודאי אם מדובר על מסקנות מן הפיסיקה ולא על הפיסיקה עצמה). לפעמים אותה חרדת קודש שאנו מוצאים אצל אותם מטיפים כלפי הדוגמות שלהם עצמם ניתן למצוא אצלנו ביחס לדוגמות המדעיות.

מיכי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/11/2005 07:49 לינק ישיר 

הזכרת לי נשכחות מדרשותיו הנוקבות של מרן המד"א.

אני לא מספיק מכיר את האיש בכדי לחוות עליו דעה, אם כי זכורני אותו מתארח בישיבה בה למדתי וטוען שהוא התעמת על כל הפרופ' לפיזיקה באונ' ת"א והם לא יכלו לו, או משהו כזה, מה שגרם לי לוותר על המשך שמיעת הדברים.

בכל מקרה, אי לא חושב שהביטחון של החרדי הממוצע ב'צדקת הדרך' נובע מאמונה שאי שם יושב לו ר' נויגרשל ובאמתחתו תשובה לכל שאלה. הביטחון נובע מאמונה עזה ברוח הקודש של ה'גדולים' וחז"ל וממילא כל 'טעות' נטענת כלפיהם היא חוסר הבנה של השואל. בתמונת מציאות כזו התקיד של נויגרשל לא כה משמעותי.

אני גם לא חושב שיש דרך להפריך סוג חשיבה כזה. הבעיה עם סוג כזה שהוא לא מרחיק כל מי שלא ניחן באמונה עיוורת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/11/2005 20:17 לינק ישיר 

http://hydepark.hevre.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=749721

ממללא,

האם אתה זוכר/מכיר אשכול זה?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > הרב נויגרשל 'מצטט' את הרי"ד סולוביצ'יק?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.

bholext