| נשלח ב-9/11/2005 01:19 |
|
| |
מכתב אישי לר' אלי ישי יו"ר סיעת ש"ס
כבוד הרב אלי ישי,
קראתי הבוקר על "נאום הלחם" שלך אמש, מעל דוכן הכנסת.
עמדת מעל הדוכן, אחזת בידיך שתי פרוסות לחם וזעקת את זעקת העניים.
ר' אלי, אומרים שאתה דואג להתעדכן בכותרות פורום זה ומשום כך אני מניח שיתכן ותקרא את דברי.
איך זה, ר' אלי, שמנהיג כמוך שמטיף מעל כל במה לרווחת העניים, ש"מטיל את חיתתו" על ראש הממשלה, לא מצליח להטיל מרות על ראש מועצה???
איך זה שהמועצה היחידה בישראל שהעלתה את תשלומי הארנונה ב-25% היא גם המועצה היחידה בישראל שבראשה עומד איש ש"ס???
הלא צביקה כהן ראש מועצת אלעד נתון לשליטתך המלאה.
מילה אחת שלך, והוא מוריד את מחירי הארנונה.
מילה אחת שלך, ובמקום להעביר כספים למרא דאתרא האשכנזי (שלושת רבעי מליון ש"ח, כפי שפורסם בפורום חרדים אלעד) הוא ידאג "בסך הכל" להקטנת העלאת הארנונה...
מילה אחת שלך ולאנשי העיר, ברובם אנשים שאין הפרוטה מצויה בכיסם, ירווח מעט.
אבל, ר' אלי, קולך לא נשמע.
בעניינים שאתה באמת יכול להשפיע הנך נאלם דומיה.
אלפי אזרחים, רובם מצביעיך, כורעים תחת נטל ראש מועצה מטעמך, ואתה... בוחר לנפנף בכנסת בשתי פרוסות לחם...
ר' אלי, לי אישית, כאחד שלמרות הייחוס המשפחתי האישי שלו סולד מפוילע-שטיק (עוד פוילישער כזה ואבדנו... ) ומשלם את הארנונה עד הפרוטה האחרונה, נגמר הכסף בגלל מעללי ראש מועצה שאתה אישית ניצחת על בחירתו.
כמו כל אדם ששואף לנהל חיים תקינים, אני נוהג לחיות בצורה מסודרת ממה שיש לי, אבל האיש שלך במועצה, ר' אלי, גורם לי בהחלטותיו השערוריתיות, להכנס למינוס בעל כורחי.
ההעלאות המטורפות של הארנונה (תוספת של מאות שקלים לתשלום), מציבות אותי בפני שתי ברירות:
או לשקר ולקבל הנחה, או לקרוס תחת הנטל...
ובעצם, במחשבה שניה, אולי זה האינטרס שלך ר' אלי, שירבו עניים וכתוצאה מזה ירבו מצביעי ש"ס בישראל.
ואולי החלום על היום בו ירווח קצת לעניים הוא חלום הביעותים שלך...
תחשוב על זה ר' אלי...
מעבר לפופליזם, יש מקומות שבהם אתה באמת יכול להשפיע, ובמקומות האלו העניים זקוקים לך.
עזור לנו,
תושבי אלעד
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2005 10:48 |
|
| |
אוי אם את הארנונה היה מעלה קריספל, מיד כל הניקים הרדומים היו יוצאים מהחורים האפלים ומתחילים לתקוף.
וכמובן שהעיתון קוראים אלעד היה מקדיש עלון מיוחד על העלאת הארנונה.
ובחורינו הטובים במועצה היו מדביקים לקריספל עוד איזה מעשה מ.....
אבל כשמדובר בצביקה דממה.
בן תיירה מכוון לדעת תיירה...
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2005 07:14 |
|
| |
מצטרף לדעתו של אאללעעדד נגד הלשנה, ומשתי סיבות:
ראשית, בניגוד לכל הסיפורים שמספרים לנו צביקה ואמנון, משרד הפנים מכסה כמעט לחלוטין את מלוא ההנחות שניתנות לתושבים, באמצעות "מענקי איזון" שמחושבים לפי הצרכים של היישוב ולפי המצב הכלכלי של תושביו. (לשם השוואה, סכומי מענקי האיזון בשנת 2005: אלעד - 15 מיליון ש"ח, בני ברק - 25 מיליון ש"ח, שוהם - 0.7 מיליון ש"ח, ראש העין - 6 מיליון ש"ח. אפשר לראות בקלות שאלעד אוחזת בשיא בשיעור המענק-לתושב.) לכן, להנחות יש השפעה שולית מאד על הכנסות המועצה. ולמעשה, כשהם מונעים ממישהו שזכאי פורמאלית להנחה (גם אם זה בגלל שהוא עובד בשחור) את ההנחה שמגיעה לו, זה רק בגלל שהם רוצים לקבל עליו כפול!
שנית, תקציב נכון לא מתבטא בצד ההכנסות בלבד, אלא ביכולת להתאים את רמת ההוצאות לרמת ההכנסות. מי שלא מצליח לקצץ בהוצאות, גידול בהכנסות לא יועיל לו. כפי שכולנו יודעים שמי שנהג לצבור אוברדראפט כשהיו לו הכנסות של 2,000 ש"ח בחודש - ימשיך לצבור אובר עוד יותר גדול כשיהיו לו הכנסות של 10,000 ש"ח בחודש.
אם המועצה היתה יודעת להתאים את ההוצאות להכנסות, היא לא היתה צריכה להעלות כל כך הרבה פעמים את שיעור הארנונה, אבל מכיון שיושב שם פאנל של מוחות כלכליים מן השורה הראשונה, הפיתרון היחיד הוא להעלות כל מספר חודשים את הארנונה ב-5% נוספים.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-11/11/2005 01:24 |
|
| |
בכלל בכלל לא בטוח. דווקא כאן הפגנות ומחאות כן יועילו. הלשנות - לא.
אשמח לשמוע על מקרה אחד בהיסטוריה של המדינה שלנו שזה קרה.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2005 23:40 |
|
| |
אלעד,
להזכירך העלאה הנוכחית בשיעור 5 אחוז היא שלב א'. בשלב ב' צפויה עוד העלאה של 5 אחוז שכבר אושרה ל2006 אך ניתן
למנוע אותה בין השאר בחלק מהדרכים שהוזכרו לעיל.
יש הרבה מן האמת בעובדה שהרבה אוכלי חינם מקבלים הנחות
כי עובדים בשחור.
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2005 23:31 |
|
| |
אור חדש ונייעס.
גם אם כל הרמאים ישלמו, עדיין לא יורידו. ככה זה בכל המישורים במדינה אגב. מישהו פה זוכר למשל את ההעלאה 'לשנה בלבד' של הסולר?
גם שירווח השימוש בגז ימציאו איזה שהוא מס.
אחרי שמעלים - נדיר מאוד מאוד שמורידים. לא כל כך מהר מוותרים על הכנסות בייחוד אחרי שהציבור 'התרגל', כלומר יושב בשקט בייאוש. זה נהיה חלק מהחיים.
וזאת האמת העצובה. להלשין לא יפתור כלום. אני מכיר אחד כזה שעובד בשחור ויש לו הנחות מפה ועד הונלולו. גם בלחץ פיזי לא מתון לא אמסור אותו. מה זה יועיל?
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2005 22:07 |
|
| |
האם התופעה של אנשים שמרמים קיימת בקנה מידה גדול?
והאם באמת על פי ההלכה מותר לדווח?
בן תיירה מכוון לדעת תיירה...
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2005 21:53 |
|
| |
בתור אחד שקיבל חשבון מעל 1000 ש"ח בחודש האחרון יש לי רעיון,
הרי כל אחד מאיתנו מכיר לפחות כמה שכנים שלו שעובדים בשחור ומשלמים 80 ש"ח ארנונה לחודשיים, והם לא חושבים בכלל על כך שאני ועוד כמה פריארים משלמים במקומם סכום כל כך גבוה, הרי אם כל החייבים באמת היו משלמים (אני לא מדבר על אלו שבאמת לא עובדים), ברור שהארנונה לא היתה עולה בכאלו אחוזים,
אולי צריך לעשות שאלת רב האם מותר להלשין עליהם למועצה, הרי ברור שאם היית רואה את השכן גונב לך כסף מהארנק היית צועק עליו ועושה הכל בשביל לקבל בחזרה את הכסף, ההבדל היחיד שפה הוא עושה את זה בצורה יותר אלגנטית, אז מי אמר שאסור לי להגן על כספי הדל מפני שכני הגנב???????????????
|
|
|
|
| נשלח ב-10/11/2005 06:55 |
|
| |
יפה כתבת.
אולי הפגנה מול ביתו של כהן תעזור ?
אגב - שיהיה לך ברור, ש"ס אכן מנציחה את העוני והבורות ברחבי המדינה, זה מה שמביא להם מצביעים בסופו של דבר.
תוקן על ידי - ברוך_אני - 10/11/2005 6:56:10
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2005 21:10 |
|
| |
יש סיכוי גדול שזה יופיע ככתבה בהייד פארק מסורת
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2005 13:57 |
|
| |
ההוצאות במועצה הם ללא פרופורציה במידה והיו מקצצים קצת לא היו צריכים עליה כה גדולה.
ממתי והיכן היו זיקוקים בשמחת בית השואבה ביזבוז גדול של כסף כל זיקוקו עולה הרבה מאוד כסף.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2005 02:40 |
|
| |
אין שום תירוץ בעולם להעלות את הארנונה. אני רוצה לראות איש אחד במועצה שיקום ויטען אחרת.
גם אם קופת המועצה ריקה, גם אם משרד הפנים לוחץ, גם אם נראה להם שמאה שקלים לכאן או לכאן זה לא ביג דיל, אין שום סיבה בעולם לעשות את זה!
בטח ובטח לא בעיר כמו אלעד שיש בה אחוזים גבוהים של בעלי משכנתאות ואנשים צעירים שעדיין מגששים את דרכם הכלכלית בתחילת חייהם.
א-ט-י-מ-ו-ת.
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2005 02:29 |
|
| |
אאללעעדד,
אני דוקא חושב שהעלאה כזאת היא צעד של פחד.
פחד מהתמודדות עם זייפנים.
קריספל נכנס בהם חזיתית ע"י חברת חקירות ותפס אותם אחד אחד.
וכשאין אומץ להתחיל עם הרמאים האמיתיים חייבים לספק את הכספים ממקורות אחרים (צריך לשלם שלושת רבעי מליון למרא למי ששכח), ואז (כרגיל במחוזותינו), התושבים הישרים שמשלמים הם אלו שסובלים...
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2005 02:26 |
|
| |
במדינת ישראל, וזה נכון לכל ה'קודקודים', לא מבינים שהכבדה כזאת תגרום לעוד ועוד אנשים פשוט לשקר.
אני לא מקבל את הטענה שמעלים את המחירים בגלל הרמאים, או להבדיל, בגלל אברכים שמשלמים גרושים. אני טוען הפוך: בגלל דברים כאלו אנשים מתחילים לרמות...
אני גם מנחש מהם הצעדים הבאים. אולי מדחנים ושכירת פקח למתן דו"חות. ויש עוד כמה אבל אני לא רוצה לתת רעיונות למקבלי ההחלטות שקוראים כאן.
אני יכול להבין שהמועצה החליטה לבדוק לעומק את דיווחי השקר של חלק מהתושבים בייחוד כשזה כמעט נכפה עליה כחלק מתוכנית ההבראה. אבל להקפיץ את המחיר בצורה כזאת שערוריתית - אין לי משפט מספיק חזק לתאר את ההרגשה.
לתומי חשבתי שזאת העלאה חד פעמית בגלל איזה תירוץ. לא ביררתי במועצה, אבל אם זו העלאה קבועה, אני בהחלט ישקול להירשם באיזה כולל, או כל בלוף אחר שיעלה על דעתי. לשלם 1000 ש"ח זה טירוף.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-9/11/2005 02:26 |
|
| |
fun70
אני לא חושב שזה הוגן להפיל הכל על האברכים.
מי שמגיעה לו הנחה, שיקבל ומי שלא שישלם.
בקטע הזה דוקא תמכתי בקריספל שערך בדיקות וחקירות.
הוא השאיר את הארנונה בסכום הסביר, ודאג לכך שמי שיכול לשלם לא יתחמק וכך כולם יצאו נשכרים.
הבעיה עם צביקה שהחשש שלו מ"מה יאמרו" גורם לו לנקוט בצעדים פופוליסטיים.
הוא בחיים לא יעיז (כמו צורי) להכנס "חזיתית" בקומבינטורים ולהסתכן במאמר מערכת תוקפני בקול התורה, ומהצד השני הוא יעיז ועוד איך להעלות את הארנונה ב-25% בלי למצמץ.
אני בטוח שעם קצת מאמץ היו מוצאים פתרון קצת יותר "יצרתי" מהעלאת 25% ארנונה וערעור המצב הכלכלי של כל כך הרבה משפחות.
לסיכום, צביקה נראה לי קצת לחיץ. במצב הנוכחי הוא נלחץ מגורמים פוליטיים ואנו העמך נדפקים ומשלמים את המחיר.
קצת לחץ ציבורי מצידנו, והכל יכול להשתנות.
תוקן על ידי - פוילישער - 09/11/2005 2:25:58
|
|
|
|
|