זכות.
אתה יודע וכולם יודעים שאני יכול לומר ביושר 'שקיפות'. הנה אני מוסיף כמה דברים שאולי לא אמרתי אף פעם ולא מתוך הסתרה.
כן. הכרתי את צביקה כהן לפני שבכלל דובר שהוא יגיע לאלעד. לא היכרות עמוקה בכלל, אבל יצא לנו לשוחח לא פעם. אני אפילו לא יודע אם הוא יזכור את כל הפעמים. חלק כשעשיתי אירועים לטבריינים בהם הוא נכח, וגם דיברנו פעם לעומק על משפחה מסוימת בטבריה שעזרתי להם במשהו, הילדים היו תלמידים שלי והוא עזר להם כמה וכמה פעמים כשהיה סגן ר"ע טבריה. כאמור, אינני יודע אפילו אם הוא זוכר את זה...
זהו. 'זכיתי' כמה פעמים לומר לו שלום בסגנון של "אני מכיר את הפרצוף שלך". לא יותר. כל השאר היה בעינייני עבודה. וגם זה, הרבה דרך העוזרים והיועצים ולא דרכו אישית.
מטבע הדברים, אני בקשר עם כמה וכמה מהאנשים במועצה. הם יודעים מהי עבודתי ומן הסתם נזהרים יותר בלשונם גם כשמדובר ב"סמול טוק". אבל זה לא משנה את העובדה שעלי קודם כל יהיה, לעשות את עבודתי!
כתבתי גם בעבר שישנן שתי סיבות מדוע לא תראו התקפות פופוליסטיות על המועצה בעיתון. הראשונה משום שאינני סבור אישית שיש להתלהם בלי פרופורציות וכבר קרו לי כמה וכמה פעמים שחשבתי שישנה שערוריה ויש לי "קייס" ברור ואחרי שנחשפתי לתמונה כולה התברר שלא (ועכשיו תדמיין מה מתאר לעצמו הציבור שקורא פתאום גם את הצד השני). הסיבה השנייה היא, שאני חושב שביקורת הוגנת לא אמורה להפריע לפרנסת העיתון, קרי, פרסומי המועצה, כלל וכלל.
יש לי מגעים בעניין ואני רוצה לומר לך שבגדול הגעתי להבנות שהפתיעו גם אותי. אני לא רוצה לפרט כי אני כבר שומע כל מיני ד"שים על מהלכים שאני בונה מהמקומון השני.
כולי תקווה שאני אפתיע גם אותך וגם את השאר, שתראו ביקורות עינייניות כשצריך, שתקבלו את כל החדשות העדכניות ביותר ושהעיתון לא ייפגע עקב כך.
אנשים רבים סבורים שהעיתונים לפותים במעגל בלתי אפשרי: מצד אחד אם לא יתקפו את המועצה יחשבו כמנטורים שלה ומצד שני אם יתקפו, הם ייסגרו אחרי תקופה קצרה בגלל בעיות כלכליות (מדובר על הרבה כסף לשנה, שהוא לעיתים, הבסיס לקיומו של העיתון, בטח העיתון המתחיל). אני 'שובר את הראש' כבר תקופה ארוכה איך לעשות את זה ואני מאמין שאני אצליח בע"ה.
בינתיים, המוקש האמיתי, היא הוועדה הרוחנית... שוב, אינני מעוניין להרחיב, אבל כאן צריכים הרבה רגישות ועבודה כדי שלא תהיה לי ועדה פוליטית. נכון לרגעים אלה, הבעיה הכי גדולה שגם מעכבת בעוד שבוע ובעוד שבוע את יציאת העיתון זה הנושא הזה.
מקווה שעניתי לטענתך.
 |
|
|