|
|
| נשלח ב-28/11/2005 08:44 |
|
| |
חאפלאפ
שלא תבין לא נכון, אין לי שום שינאה אישית כלפי האדמו"ר, ודאי שהוא יהודי טוב וערכי וכו', אלא שיש לי סלידה מכך שכל אחד שאביו היה אדמו"ר נהיה ג"כ אדמו"ר כדבר המובן מאליו, לא משנה מי הוא או מה מעשיו, מיד נהיה לצדיק ובעל מופת שעשרות שוטים רצים אחריו, יש ביהדות החרדית מאות אנשים אשר יותר טובים הם מבני האדמורים, אבל מה לעשות שאביהם היה יהודי פשוט, ואת זה אני לא מבין, אני יודע שבכל ההיסטוריה היהודית גדול בתורה ואדמו"ר וכו' היו באמת אנשים גדולי תורה ומורמים מעם, אבל היום.... מה לעשות זה אולי חלק מגזרת הגלות, אך ודאי שאין לי שנאה אישית נגד אדם מסויים, להיפך האדמו"ר הוא חברה מן, הנוהרים אחריו הם השוטים, זה השקפת עולמי, אם תוכיח לי שאני טועה אשמח להודות על טעותי.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2005 11:08 |
|
| |
קערת כסף על אף שאני לא שיך לויזניץ רציתי רק לומר לך שאתה נראה טיפש וטיפש אף פעם לא מודה בטעויות אז אין סיכוי
דרך אגב יש פתגם שאומר אם כולם אומרים שאתה שיכור אז כנס למיטה קח לתשומת לבך
|
|
|
|
| נשלח ב-28/11/2005 21:50 |
|
| |
תשסח
כותבים "שייך" ולא "שיך"
דרך אגב לפי רמת הכתיבה שלך אתה בהחלט יכול להיות חסיד ויז'ניץ, אולי תהיה שם בין החכמים, תחשוב על זה....
|
|
|
|
| נשלח ב-17/4/2006 20:50 |
|
| |
למה,למה לריב.כל אחד והמנהיג שלו.
|
|
|
|
| נשלח ב-18/4/2006 12:57 |
|
| |
לקערת_כסף:
אף אני איני נמנה בין חסידי ויז'ניץ (כלל איני חסיד) והזדעזעתי מתגובתך הפרועה כנגד האדמו"ר
מסערט, שהוא מנהיג רוחני מורם מעם.
אין מחובת איש למדוד את גדלות התורה של אדמו"ר זה או אחר כשם שאין מחובתינו למדוד
את גדלות התורה של ראש ישיבה זה או אחר, מי שלא מוצא באישיותו של הרב או המנהיג משום
יכולת להשפיע עבורו שילך לדרכו, אולם אין להכפיש ולעבור על איסורים רבים מדאורייתא סתם כי
בא ליצר הרע להפיל אותך ברשתו.
למרות שאני חלוק עליך בעצם קביעתך על האדמו"ר מוויז'ניץ וזאת מתוך ידיעה והכרה אישית, לא
אגרר לתחום שכבר כתבתי שאין זה מחלקנו להיות נותני ציונים למנהיגי היהדות.
חבל, חבל, חבל!!!. לא ברור לי כיצד עליך לעשות תשובה על הוצאת שם רע ולשון הרע שבדבריך.
סלח לי על הנוסח הבוטה, אך אין כוונתי להקניט אלא להאיר לך (אין טעות בין א' לע') שלא זו דרך
התורה.
מועדים לשמחה וחג שמח!!!.
נכתב בחול המועד משום חיוב מחאה לכבוד התורה!
תוקן על ידי - ngn - 18/04/2006 13:05:31
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2006 22:05 |
|
| |
הוא סתם איש עסקים מי שם אותו לרב הוא תלמיד חכם אבל הוא לא רב!!! נקודה
|
|
|
|
| נשלח ב-19/4/2006 23:18 |
|
| |
הויכוח כאן הוא לא לעניין. למה להפגין עוינות כלפי רבה של חסידות אחרת. אף אחד לא ביקש שמישהו מחסידות אחרת יעריך את האדמור מסערט. אף אחד לא מדבר סרה נגד רבה אחר, גם אם היה איש עסקים בעבר, ומחזיק ברכוש גדול. למה זה בכלל רלוונטי. כל חסידות עם האדמור שלה. מדוע צריכים את הדיבורים הללו זה נגד זה. למי זה מועיל?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2006 02:32 |
|
| |
לידיעתך קערת כסף עתידין לצאת מעל 40 כרכים ספרים נורמלי כרס רק מחידושיו של האדמו"ר

|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2006 08:35 |
|
| |
סאדם מי כתב לו אותם?
|
|
|
|
| נשלח ב-25/4/2006 14:34 |
|
| |
יא טיפש .... יותר אין לי ויכוח עימך . אולם לפני הגיזעגענען
להוי ידוע לך שהאדמו"ר היה קם כל לילה בשעה 12 , עולה לקויטעל שטיבעל והוגה בתורה עד 7 בבוקר שחרית .
אפילו לאחר שיוסל שכטר אמר לו להפסיק קצת
לאחר הטיש תפסו אותו מספר פעמים לומד תחת הנורה של שבת
ושוב יא טיפש

|
|
|
|
| נשלח ב-2/4/2007 02:23 |
|
| |
איך אפשר לסדר שיכנס למועצת של אגודה?
|
|
|
|
| נשלח ב-29/5/2007 17:52 |
|
| |
לכל הכותבים לטוב ולמוטב!!
הוויכוח הוא איסור דאורייתא, ואין לנו עסק בזה!
דרך אגב: 1. איך אדם שמתבטא כך, וחוטא בהתבטאותו כך בפרהסיא, כותב שאין לו אף פעם מעידות.
2. כמדומני שבכל החצרות החסידיות שחלק מהכותבים החוטאים וודאי נמנים ביניהם, ואף בחלק מהעדות האחרות (ליטאים וספרדים) ההנהגה עוברת מאב לבן.
בתקווה: שלא נכשל לעולם ועד.
|
|
|
|
|