"אין כל חדש תחת השמש"!
ידועה ומפורסמת העובדה שהרעישה את כל חכמי הזאולוגים למיניהם, שבאסון הצונמי נפלטו מהים לחוף כל מיני חיות שונות ומשונות שהיו מוכרים לחוקרים למיניהם, חוץ מאותו דג שהדהים את כל רואיו כיון שמחציו ולמטה נראה הוא כדג לכל דבר ומחציו ולמעלה נראה כאשה לכל דבר. ונילאו כל המדענים והחוקרים למיניהם להבין פשר בריה זאת שהיתה שרועה פצועה וחבולה על החוף ונאנחת בקול ערב מאוד מאוד.
אך תורתינו הקדושה התייחסה אף לדג זה בתלמוד מסכת בכורות דף ח. שכתב רש"י ז"ל: דגים יש בים שחציין צורת אדם וחציין צורת דג.
ואף הוסיפה הגמרא פרטים וכתבה: שדולפין זה יכול ולפרות כאדם, ופירש רש"י: "שאם בא אדם עליהם מתעברות הימנו".
ואף החיד"א הקדוש בספרו "מדבר קדימות" מערכת ד' כתב: דג יש בים שקורין סירינ"ה מחציו ולמעלה כדמות אשה בתולה ומחציו ולמטה כתבנית דג ומקום משכנה בסלעים ומקומות מסוכנים בים ומדי עבור איזה ספינה תתחיל לשורר ולזמר בקול נעים הרבה.
זהו שאמרו חז"ל: הפוך בה והפוך בה דכולה בה! פירוש: תחקור ותחקור בתורתינו הקדושה כי הכל כתוב בה!
________________________________-
"אין כל חדש תחת השמש"!
בעלון הקודם (פרשת נח) כתבנו במדור נפלא זה, אודות הדג שנפלט מהים באסון הצונמי שמחציו ולמטה דג ומחציו ולמעלה אישה, ואף את התייחסות חכמינו זכרונם לברכה לדג זה. בשבוע זה הגיע לידינו תמונת הדג המצורפת בזה, בה נראה הדג בבירור!!!
תוקן על ידי - יעקב135 - 16/11/2005 13:12:34
נשלח ב-30/11/2005 16:59
ידוע נישט, אבל זה היה הכי קרוב.
נוהל שכן
זה כאן!
נשלח ב-30/11/2005 11:07
השכן.
אין האבוס מקום הכניסה להריון אלא מקום הלידה.
עולם הפוך אני רואה
תוקן על ידי - נישטאיך - 30/11/2005 11:10:04
נשלח ב-29/11/2005 15:48
לא נישט. אני התכוונתי ל"בתולה מאורשה לאיש אשר שמו יוסף מבית דוד ושם הבתולה מרים" (לוקאס א 27). ככל שאני זוכר שם את הטקסט, היה שם אבוס, אבל לא אמבטיה...
נוהל שכן
זה כאן!
נשלח ב-29/11/2005 11:44
השכן
האם כוונתך לבתולה שעיברה שבחגיגה דף יד עמוד ב?
עולם הפוך אני רואה
נשלח ב-28/11/2005 17:10
אם כן, גם מחציה ולמעלה לא ניתן להביא ראיה, שאפילו אם מכסה שערותיה (בפאה לא מהודו) עדיין יתכן שנקראת בתולה.
נשלח ב-28/11/2005 16:55
נישטאיך,
ידוע בהסטוריה גם על נשואה שילדה ונקראת בתולה.
ולא סתם בתולה, בתולה קדושה.
נוהל שכן
זה כאן!
נשלח ב-28/11/2005 15:02
אמשלום
<"אם איני טועה, הביטוי "בתולה" מכוון לעתים לנערה או לבחורה צעירה, ואינו מהווה דוקא אבחנה פיזיולוגית">
אם תעיני במילואים ל"תורה שלמה" כרך שנים עשר עמוד רעג, תגלי שגם "נשואה שלא ילדה נקראת לפעמים בתולה".
עולם הפוך אני רואה
נשלח ב-28/11/2005 08:00
השכן,
אם איני טועה, הביטוי "בתולה" מכוון לעתים לנערה או לבחורה צעירה, ואינו מהווה דוקא אבחנה פיזיולוגית...
נשלח ב-28/11/2005 07:38
לעיל מצוטטים דברי החיד"א "מחציו ולמעלה כדמות אשה בתולה ומחציו ולמטה כתבנית דג". אפילו אני מבין, שטכנית התיאור "מחציו ולמעלה כדמות אשה בתולה " שגוי. אא"כ נאמר שיש כאן פלא בתוך פלא?