בית פורומים עצור כאן חושבים

תחיית המתים לשיטתו של רג"נ

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-7/12/2005 23:42 לינק ישיר 
תחיית המתים לשיטתו של רג"נ

האם מישהו מהמשתתפים שוחח איתו בעניין? האם הוא ראה את הלכות דעות ברמב"ם על אותו מישור כמו הלכות שבת או מאכלות אסורות? מה היה יחסו לאדם שסובר כי תחיית המתים היא עולם הנשמות ואין תחיה של הגוף?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/11/2015 18:19 לינק ישיר 

אריאל73 כתב:
אני מבין את ההיגיון שעומד מאחורי זה, אני רק שואל אם יש איזה מאמר חז"ל שאומר לא ללמוד הלכה מאגדה או שהכל סברא של הגאונים/ראשונים.

שוב הממרה שאין לימודים וגו', מגיע מהגאונים. אבל זה ברור מאליו (לא צריך לומר את זה) כי זה שתי סוגי לימודים, בעל אגדה אומר השקפה תוך מטפורה. הלכה לומדים על פי כללי לימוד (יג מידות ולב מידות וכדומה,למלבים יש תריג מידות)
ולכן מצחיק יהיה ללמוד אגדה עם כללי לימוד ההלכה וכן ההפך ללמוד אגדה מתוך הלכה.
יש מי שעשה זאת (למד אגדה מתוך גמ') וזה כמובן ר' צודק והחזו"א מאוד אהב את זה.

מה שהנונימי היקר הביא, זה כבר משהו אחר לגמרי, זה חתימת התלמוד כלומר אתה לא פוסק ישירות ממדרשי ההלכה וכו' רק על פי הפוסק האחרון שזה הגמ' בזמנם, וכמובן היום אותו דבר, אנו לא פוסקים על פי הגאונים\ראשונים רק ישר מהאחרונים.

בכל אופן הכללים האלה לא רלוונטיים לפוסק הדור חי, הכללים האלה הם רק לנערים ורבנים צעירים. פוסקי הדור יכולים (ועושים זאת הלכה למעשה) לחלוק על ראשונים ועל גאונים ועל המקרא עצמה גם כן. ולא חסר דוגמאות לרוב בכל הדורות.
דור שאין להם כאלה כתפיים ?! הוא דור שהולך לאבדון !! למשל דור ההשכלה כשלו באופן טוטלי כמעט.
אנחנו בדור שלנו זכינו בפוסקים ענקים שכאלה, מיד אחרי השואה (וקצת לפני השואה) וזה הצילה את היהדות מהשמדה וודאית ב"ה. הם הצליחו להקים מאפר את היהדות המקורית מחדש, הצליחו להחזיר מאות אלפי יהודים לחיק היהדות. בקיצור צריך מנהיגים עם כתפיים רחבות שיודעים לתמרן בחכמה ובתבונה בין הרוצים להשמידינו בין גופנית ובין רוחנית.
חז"ל אומרים: בתחבולות תעשה מלחמה, וב"ה גדולי הדור הצליחו ומצליחים מאוד בכך.
רק לראות את התנהלותו של הרב שטיינמן בשנים האחרונות אייך בסבלנות ובשקט הצליח להציל את היהדות מידי רודפיהם האכזריים.

הצלחתם הגדולה היא לא רק במנהיגות, רק גם בהלכה והדוגמא החזקה ביותר היא החשמל וקו התאריך, שתי דברים חדשים בהלכה שהם הצליחו כל כך כאילו זה בא ישר מסיני.
כלומר לכאורה יכול היה להיות מחלוקות הרבה שנים והרבה דורות בעניין חדש שכזה, והנה זה כל כך התקבל כאילה באמת מדובר על הלכה ממשה מסיני.

מה עוד הצליחו מאוד ? הם הצליחו להיות בלעדיים כלומר האיום על היהדות שהיית מכתות אחרות מאז ההשכלה, כבר מזמן לא מאיימת על היהדות. כלומר הסמכות בהלכה נשארה בידי אנשי המסורת המקורית. וזה נושא שצריך על זה מחקר רציני אייך זה באמת אחרי ההצלחות הגדולות שהיית ללאומניים להקים מדינה להפיץ את המשיחיזם בכל העולם ובאמת לקבל פידבק מרוב ההמונים בכל העולם, בכל זאת ההלכה נשארה אצל כמה יהודים כמעט אנונמיים שגרים באיזה חור בבני ברק ובמאה שערים ובשערי חסד ובעוד חורים.

האמת היא שגם בזמן בית שני היית אותו דבר ההמונים לא היו עם  המשטר הצדוקי רק דווקא עם הפרושים. (על פי יוסיפון)
בכל אופן הדבר הזה מצריך מחקר רציני.
לי יש תזה ברורה על כך אבל אין לי את הזמן לכך כרגע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2015 10:25 לינק ישיר 

ועדיין אין הבדל בין הלכות לאגדות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2015 10:06 לינק ישיר 

ירושלמי, חגיגה פרק א הלכה ח

רב זעירה בשם שמואל אין מורין לא מן ההלכות ולא מן האגדות ולא מן התוספות אלא מן התלמוד

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2015 01:22 לינק ישיר 

אני מבין את ההיגיון שעומד מאחורי זה, אני רק שואל אם יש איזה מאמר חז"ל שאומר לא ללמוד הלכה מאגדה או שהכל סברא של הגאונים/ראשונים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/11/2015 00:06 לינק ישיר 

אריאל73 כתב:
אבל מאיפה הרעיון שא"א ללמוד מאגדה להלכה?

כי המדרשים היו נפרדים כל הזמן, מדרשי ההלכה, (ספרא ספרי מכלתא) ומדרשי אגדה.
הגמ' והמשנה באים אחריהם.
המשנה בנויה על מדרשי ההלכה וכן הגמ'.
יש וויכוח מר מה קודם, המשנה או מדרשי ההלכה אבל רובם קובעים (גם הפוסק האחרון החפץ חיים) שמדרשי ההלכה קודמת.
בכל אופן בוודאי שאי אפשר ללמוד הלכה ממדרשי אגדה וזה פשוט.
אבל לעומק כל מדרשי ההלכה באים אחרי מדרשי האגדה הרי בלי תיאוריה\תזה אין חוק\הלכה.
יותר נכון כל המקרא הוא אגדה (סוג של, כלומר הוא לא ספר הלכות) וממנו נוצר ההלכות.
ולכן לעומק תלמיד חכם שלא יודע אגדה, נשאר חמור נושא ספרים של הלכה.

בסוף כל סוף בלי אגדה אין הלכה. בלי מתודה אין חוק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2015 23:23 לינק ישיר 

הבדל כן, היו גם חכמים שעסקו רק באגדה ויש גם אמירות שונות על היחס הנכון אליה, אבל מאיפה הרעיון שא"א ללמוד מאגדה להלכה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2015 17:54 לינק ישיר 

אריאל73 כתב:
בעל, האם הרעיון שלא ניתן ללמוד מאגדה להלכה היה קיים כבר בימי הגמ'? אני מכיר אותו רק מתשו' הגאונים והלאה.

בוודאי היה מובן מאליו ההבדל בין הלכה לאגדה. על דרך "עקיבא מה לך אצל אגדה כלך אצל נגעים ואהלות" (חגיגה י"ד)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2015 10:20 לינק ישיר 

ולכן קרל פופר טען שהפסיכואנליזה אינה מדעית.

וראה מש"כ אריק123 ב

נמצאות שם גם התיחסויות להרגשים של רג"נ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2015 10:17 לינק ישיר 

הרגשות שלך לא שונים באמת, אתה פשוט מטעה את עצמך. ולך תתווכח עם זה.
ואם לא השתכנעת זה אומר שוב רק דבר אחד, שאתה מרמה את עצמך.
נכון שזה מגוחך אבל כך הוא המצב בכל תזה פסיכולוגית, אם הייתי מגיע לפרויד ואומר לו שאני לא באמת חושק באמי הוא היה אומר שאני פשוט לא מודע לכך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2015 09:38 לינק ישיר 

אריאל
ואם לא השתכנעתי מרג"נ, מה עלי לעשות, האם להבין שאני פגום או לטעון שהוא טעה בהנחותיו?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2015 07:15 לינק ישיר 

ואם רגשותי שונים אני אשם?<

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-10/11/2015 00:11 לינק ישיר 

בעל, האם הרעיון שלא ניתן ללמוד מאגדה להלכה היה קיים כבר בימי הגמ'? אני מכיר אותו רק מתשו' הגאונים והלאה.
לשיטת שמים בתורה הפוסט רמב"מיסטית, אם הבנתי אותה נכון היה ניתן להלביש אותה על כל דת עלי אדמות.
ולעצם נושא האשכול, אני דוקא נהניתי מאד מיסודו של ר' גדליה, הוא טוען שיסודות האמונה הם הם הרגשות היסודיים בנפש (גם זה כמובן רמב"מיסטי). אמנם לא נראה לי שחז"ל חשבו על זה..

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2015 18:57 לינק ישיר 

בעב
מדוע אתה חושב שאלתך זו קשה יותר מהשאלה הקצרה ששאלת האם לדעת רג"נ יש אלוקים?
הרי שיטת שמים בתורה בונה על עירפול וטשטוש (עפרא לפומי שלי?)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/11/2015 16:04 לינק ישיר 

בעלבעמיו כתב:
ממתי עיקר אמונה הוא נושא אגדי? האם הגשמת הבורא היא נושא אגדי? לשיטתך מדוע שלא נקצין ונאמר שיש אפשרות ויש יותר ממנהיג אחד לבירה (רח"ל) ורק משיקולים מוסריים של ההמון עדיף שיחשבו שיש מנהיג אחד, אחרת הם עלולים לסגוד לשטן. בוודאי אתה יודע מה שהרמב"ם כתב בסוף ההקדמה לפרק חלק על מי שאינו מאמין בי"ג עיקרים. תוקן על ידי - בעלבעמיו - 13/12/2005 13:37:17

האם נצחיות תורה היא נושא אגדי?
האם השאלה האם מצוות בטלות לעתיד לבוא היא נושא אגדי?
מתברר שלא, הגמרא דנה האם מותר לעשות בגד כלאים תכריכים למת ע"פ השאלה האם מצוות בטלות לעתיד לבא, והראשונים הרחיבו את הדיון לשאלה האם צריך להטיל ציצית בתכריכים, כדי שהמתים שיקומו יהיו בבגד מצויץ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/10/2006 19:33 לינק ישיר 

ווטו

דעת רג"נ לא אדע, אך מסברא. אם בעולם הגוף - עולם העבודה, ניתן לדבר על מציאות של עדן, לא יהיה עולם שאינו עולם עבודה, נטול מציאות של עדן.
ושמא ואולי יש לומר יותר: רג"ן מניח שהמושג 'עין לא ראתה בלתך' - אין משמעותו שהדבר מחוץ למושגינו, אלא שהתורה רמזה על כל דבר ששייך למושגי האדם ( =בהקשר הדתי). מעתה, כדרך שבמציאות יש באידיאל שלה גילוי של 'עדן' הוא הדין במציאות  של אחר המוות (- לאמור, י"ל בשמא ואולי שלרג"ן אחר המוות אינו מציאות שונה אחרת (- ומסתבר שהיסוד הוא הואיל ומדובר עדיין על בחינה של ממשות הנבדלת מבחינת מי שאמר והיה העולם (=הווה), ובדבר זה יש גילוי של ההבדל.

והכל בשמא ואולי.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > תחיית המתים לשיטתו של רג"נ
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.

bholext