| נשלח ב-22/12/2005 03:00 |
|
| |
שינוי: האמת מאחורי "מי לה’ אלי"...
האמת מאחורי "מי לה' אלי"
ש"ס עושה שימוש חסר אחריות בקריאה המוכרת לכל שומר מצוות, שהשימוש בה מהווה מעין קוד חזק ביותר הקורא ליציאה למלחמת אחים.
מאת: אדיר בנימיני
תנועת ש"ס השיקה לאחרונה את הקמפיין שלה לכנסת ואוטובוסים לא מעטים מסתובבים בנתניה עם השלט שבקצהו השמאלי תמונה של הרב עובדיה בצירוף המשפט: "מי לה' אלי". ש"ס עשתה שימוש בסלוגן הזה גם במערכת הבחירות בפעם שעברה.
לכאורה, מדובר במשפט תמים מהמקורות, שמעבר למשמעות המילולית שלו אין מסתתר דבר; ברם, המציאות ממש רחוקה מלהיות כזאת! על מנת להבין מה מסתתר מאחורי המשפט יש לקרוא הקטע המלא הלקוח מספר שמות פרק ל"ב פסוקים (כ"ו-כ"ח);
"ויעמוד משה, בשער המחנה, ויאמר, מי לה' אליי; וייאספו אליו, כל בני לוי. ויאמר להם, כה אמר ה' אלוהי ישראל, שימו איש חרבו, על ירכו; עברו ושובו משער לשער במחנה, והרגו איש את אחיו ואיש את ריעהו ואיש את קרובו. ויעשו בני לוי, כדברי משה; וייפול מן העם ביום ההוא, כשלושת אלפי איש".
המדובר בקריאה של משה אחרי פרשת "עגל הזהב", ועל פי המסורת זו הייתה גם קריאתו של מתתיהו החשמונאי למלחמת אחים במתייוונים.
היקש פשוט אומר למעשה שעובדיה הוא משה/מתתיהו של ימינו (קצת נסחפו, הייתי אומר...), וכל מי שלא מצטרף לש"ס הוא מתייוון/כופר שדינו... כל אחד יכול להסיק מקריאת הקטע בעצמו.
ברור לחלוטין, כי נעשה כאן שימוש חסר אחריות בקריאה המוכרת לכל שומר מצוות, שהשימוש בה מהווה מעין קוד חזק ביותר הקורא ליציאה למלחמת אחים.
מלקחי העבר למדנו שמספיק שיקום מטורף אחד שייפרש את הדברים בצורה מעוותת ועלול להבין מהמשפט הזה, כי עליו לעשות מעשה.
הסבירות לכך אומנם נמוכה, אך כבר למדנו את הלקח ההיסטורי שגם דבר כזה אפשרי.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2005 07:47 |
|
| |
בוקר טוב שינוי.
רק עכשיו הבנתם וקלטתם שאתם מתיונים/כופרים.
סוף סוף מצאתם את ההגדרה המתאימה לאנשים כמותכם.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2005 07:55 |
|
| |
וזה תשובה חמודה לכל מי ששאלה מה התועלת בפרסומת הזו...
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2005 08:09 |
|
| |
לאדיר בנימיני בעל הכתבה.
לך לרב אמנון יצחק ותבקש ממנו את כל הסיסמאות והביטויים האנטישמיים של השמאל ושונאי הדת שאמרו כלפי שס במשך השנים האחרונות.
אילו קראת חלק מהם היית מתקפל כמו תולעת מבויישת ולא מעז לכתוב כתבה כזו.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2005 08:32 |
|
| |
חחחחחחחחחחחחחח
אהבתי
הצחיק אותי לכל היום
סוף סוף יש לי מצב רוח טוב...
מי ל ה אלי
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2005 08:33 |
|
| |
לא הבנתי, בנימיני היא משינוי, לא מאמנון יצחק, אז מה אתה מתכוון?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2005 08:36 |
|
| |
ניראה לי הכוונה היתה שלרב אמנון יש ארכיון ענק
|
|
|
|
| נשלח ב-22/12/2005 09:54 |
|
| |
ציטוט: "מלקחי העבר למדנו שמספיק שיקום מטורף אחד שייפרש את הדברים בצורה מעוותת ועלול להבין מהמשפט הזה, כי עליו לעשות מעשה."
בנתיים המטורף היחיד זה כותב מאמר השטנה, מר בנימיני.
די, נמאס כבר ממיחזור השטויות סביב רצח רבין, "הסתה", "קיצוניים ימניים", "מטורף", וייתר המושגים שהוחדרו לשיח הצבורי ב4 לנובמבר 1995.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2005 20:02 |
|
| |
ברור שאדם שהצליח לחבר כל כך הרבה משפטים ברצף אינו טיפש מספיק בשביל לחשוב כפי שהוא מציג כאן .
מי שמעונין ללמוד מן הצד המקצועי "דמגוגיה מהי" שיקרא שלוש פעמים את הכתבה ואחרי שירגע מהצחוק (איש ) יקבל מושגים מדהימים בתחום.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2005 20:17 |
|
| |
הוא מזכיר לי את הקולגה שלו מתל אביב - רון לוינטל.
אלא שהוא הצליח להתעלות גם עליו.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2005 20:27 |
|
| |
מצחיקים אותי החברה האלה
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2005 20:37 |
|
| |
אותי הם לא מצחיקים, אני דווקא נלחץ מהדור הבא של הגמדים הללו
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2005 21:14 |
|
| |
רג, אתה לא צריך להלחץ מהדור הבא של הליצנים.
הם לא מתקרבים ברמה שלהם לטומי לפיד.
כ"כ טומי מוגדר כמומר להכעיס, בעוד שאלה הם תחנוקות שנישבו.
|
|
|
|
| נשלח ב-24/12/2005 21:16 |
|
| |
ככה אתה מגדיר את רון?
|
|
|
|