אדיר בנימיני ממשיך דרכו של סטניסלב למפל
בעקבות דבריו של אדיר בנימיני חבר מועצת שינוי כלפי שס
(nfc)
"שס מסיתה למלחמת אחים"
קמפיין הבחירות של שס מקומם את אדיר בנימיני. חבר מועצת נתניה מטעם שינוי זועם לאור העובדה שבעירו נעים אוטובוסים הנושאים כרזות של הרב עובדיה יוסף בליווי סיסמת הבחירות של שס - מִי לַשֵּם אֵלַי.
-----------------------------------------------------
(manof)
"שינוי - התנועה החילונית בראשות סטניסלב למפל (שמו המקורי של טומי לפיד) הוגדרה בחדשות ערוץ 2 כאלופת השקרנים בתשדירי תעמולת הבחירות שלה כנגד החרדים"
"שינוי" שומרת על עקביות של שנאת חרדים, שאין כל שנאה בעולם שיכולה להשתוות לה"
אדיר בנימיני - חבר מועצה עיריית נתניה,חבר המזכירות הארצית של תנועת שינוי,יושב ראש תנועת שינוי בעיר נתניה לשעבר.
ציטוטים של אדיר בנימיני מתוך העיתונות המקומית בנתניה
זמן נתניה, 18/02/2005:
"ראש העירייה הנהיגה מערכת חד צדדית שמוטה לטובת הציבור הדתי. לא ברור לי למה זה לגיטימי להקים ישיבות וכוללים בלב שכונות חילוניות שמפריעות למנוחתם של הדיירים בסביבה, ולא לגיטימי להקים קנטרי שיפעל בשבת."
קול השרון, 2/02/2005:
"נתניה היא לא "מאה שערים" ולא בני ברק. ואם זה לא מתאים לחרדים ולאנשי המפד"ל, שיעשו טובה ויעברו למקום מגורים אחר העונה על דרישותיהם."
חדשות נתניה, 21/12/2001:
"...כמו שאני לא אומר לאדם דתי מתי ללכת לבית הכנסת, אני לא רוצה שהוא יגיד לי מתי ללכת לכדורגל. לנציגי המפלגות הדתיות והלובי הדתי בעיר יש נטייה להתערב באורח החיים החילוני בצורה גסה ובוטה ולצערי הרב, כרגע אין שום גורם פוליטי שעוצר את המגמות המסוכנות האלה."
זמן נתניה, 18/02/2005:
(על ביטול המכרז להקמת קנטרי-קלאב שיפעל בשבתות וחגים)
"מדובר בפשיטת רגל פוליטית של פיירברג כלפי הציבור החילוני והמסורתי...העיר הזאת מתנהלת על פי דפוסים שמקומם בימי הביניים. לפעמים אני חש שאני נימצא במועצת עיריית טהרן וכאילו חומייני קם לתחייה ורוחו מרחפת בחלל האוויר...."
אמצע נתניה, 25/03/2005:
"לאור התנהלות הלובי החרדי בנתניה, שמנסה בעקביות להחזיר אותנו לימי הביניים, אני חושב שמינוי אינקוויזיטור עירוני הוא דבר מתבקש. בקרב חברי המועצה הדתיים ישנם לא מעט מועמדים טובים למלא את התפקיד."
השבוע בנתניה, 24/03/2005:
(בעקבות העתירה לביהמ"ש בעניין המכרז לקמת הקנטרי-קלאב)
"חבל מאוד שצריך להיגרר לבית המשפט ולגרש באמצעותו את רוחו של חומייני המרחפת מעל הנהלת העירייה, כאשר בית המשפט לא אמור להתעסק בגירוש שדים ורוחות."
חדשות נתניה, 23/09/2005:
"ראש העירייה מחוברת בעורקיה ללובי החרדי בעיר, ותעשה הכול לרצות אותו, גם אם זה פוגע באינטרסים של הציבור החילוני."
זמן נתניה, 16/07/2005:
"כולי נפעם כל פעם מחדש עד כמה רחוק מסוגלת ראש העיר ללכת על מנת לרצות את הציבור הדתי-חרדי בעיר, ועד כמה היא מוכנה להתבטל בפני כל גחמה של הלובי המייצג אותו ומפעיל את השפעתו במועצת העירייה."
קול השרון, 25/09/2001:
"אוסף של אנשים שחושבים אחרת, החליטו שככה צריכים לחשוב כולם. הם אולי מנצחים בקרבות השנורר והכפייה, אבל מפסידים בקרב את הרבים שמאבדים רצון להאמין ולשמור מסורת."
חדשות נתניה, 8/06/2001:
"מדובר בחוצפה ועזות מצח מצד החזית הדתית בעיר, להמשיך ולהתערב בצורה כל כך בוטה באורח החיים של הציבור החילוני בנתניה. שיטת ההחרמות והנידויים שבאמצעותם הם מנסים לכפות את דעתם היא שיטה ששייכת לימי הביניים, ואין לה מקום במחברה דמוקרטית."
אמצע נתניה, 25/10/2002:
"שינוי הוא כיום האלטרנטיבה היחידה של התושבים החילונים בנתניה."
אמצע נתניה, 8/11/2002:
"במקום להשקיע במקומות הנכונים, מעדיפה העירייה להעביר כסף למערכת חינוך, שכל קשר בינה לבין העולם המודרני מקרי בהחלט... לא ברור למה מזניחים את החינוך הממלכתי, שמקדם רעיונות של דמוקרטיה ואזרחות טובה שחשובים למדינה מודרנית."
חדשות נתניה, 21/12/2001:
(על מרים פיירברג)
"היא פועלת במידה רבה לקידום השקפת העולם הפרו-אורתודוכסית שלה. חיזוק לכך אני מוצא בדברים שאמר בעבר שלמה לוין, חבר מרכז הליכוד מנתניה, שטען שפיירברג היא משהו בין חרדית למפד"ל."
פניות הציבור
נרות שבת:
(פניה מ-יולי 2005)
אדיר בנימיני - שלום,
אנחנו גרים ברח' יהודה הלוי בנתניה וסובלים כל יום שישי מהרעש הבוקע מתוך "ניידת נרות השבת" שעוברת בכל יום שישי בשעות הצהריים ברחוב ומפריעה למנוחתנו. הניידת משמיעה מוסיקה רועשת בקולי קולות וכרוז מודיעה על שעת הדלקת נרות. זה ממש מפריע לנו וכל הפניות למוקד 106 לא עוזרות לנו. לא מתייחסים אלינו שם למצוקה שלנו. אנחנו מבקשים את עזרתך בהקדם.
תושבים ברחוב יהודה הלוי
תשובת אדיר בנימיני:
שלום רב,
אני רואה בחומרה רבה את התופעה, ולוקח לתשומת ליבי בעיקר את טענותיכם לגבי פעילות המוקד העירוני. כבר קיבלתי טענות רבות בעבר מתושבים המתלוננים על יחס סלחני של חלק מפקחי העירייה כלפי דברים הנתפסים בעיניהם כ"פעילות דתית". כך מתאפשרת לעיתים קרובות הפעילות הרועשת של חסידי ברסלב בעיר, המסתובבים עם ניידת דומה המשמיעה גם היא מוסיקה חסידית באוקטאבות גבוהות. אין כל ספק בכלל שפקחי העירייה חייבים לאכוף את חוקי העזר העירוניים, והשקפתם האידיאולוגית לגבי פעילות כזו או אחרת, של גורם כזה או אחר, אסור שתבוא על חשבון שלטון החוק.
בכוונתי לפנות בעניין באופן מיידי לסגן רה"ע, רפי קדוש, הממנוה על אגף הפיקוח העירוני, ואדרוש ממנו להורות לגורמים הרלוונטים באגף הפיקוח העירוני לפעול לאלתר למיגור התופעה עליה הינכם מלינים...."
בכבוד רב, אדיר בנימיני,חבר מועצת העיר
----------------------------------------------------
ועכשיו... (מתוך חבד ניוז)
נתניה: הצלחה חסרת תקדים למופע הקיץ
מאת: מערכת פורטל חב"ד
להצלחה כזו לא ציפו מנהלי 'מטה משיח – נתניה'. למעלה מ-2000 משתתפים גדשו אמש את רחבת ה"אמפי-תאטרון" בעיר נתניה, ל'מופע הקיץ – לקבלת פני משיח צדקנו' . את המעמד פתח 'מנחה הגאולה' הת' אלעזר פרץ – חבר הנהלת "מטה משיח" בעיר – שדיבר אודות מטרת המופע: קבלת פני משיח צדקנו. בסיום דבריו מזמין המנחה, נואם בלתי צפוי נציג שינוי במועצת העיר מר אדיר בנימיני – שהופתע למראה הקהל העצום ואמר כי "מטה משיח בנתניה, מסמל בעייני אהבה אמיתית לכל אדם ואדם" בסיום דבריו הזמין מר בנימיני את חבר המועצה הרב עקיבא יצחקי ולעיני קהל האלפים הודיעו כי הם אוהבים האחד את השני... והתחבקו... כאשר הקהל מגיב במחיאות כפיים סוערות...
אל הבמה מוזמן הכוכב העולה בשמי הזמר החסידי הת' נמואל הרוש.
לאחריו מוזמן הזמר החסדי הנודע מצרפת – ר' יוני שלמה זרביב, במשך כל העת מוקרנים סרטוני וידאו של הרבי שליט"א מלך המשיח ע"ג מסך ענק.
נשאו דברים במעמד: חבר מועצת העיר הרב עקיבא יצחקי – שיצג את עיריית נתניה, ושיבח במילים חמות במיוחד את פעולות 'מטה משיח' בעיר,
הרב זמרוני ציק – יו"ר 'האגודה למען הגאולה' וחבר הנהלת 'מטה משיח'
כעת עולים אל הבמה להקת הילדים "קינדערלאך" עם שירים החדש "משיח כאן"?! הקהל מגיב בהתלהבות רבה.
הזמר חיים ישראל – שמופיע רבות בכינוסי גאולה ומשיח, ביצע את שיריו והודה רבות לפעילי 'מטה משיח' בנתניה, אשר בכל פעם הוא מתרגש מחדש לנוכח ה"קידוש ה'" הגדול שהוא שותף לו.
הזמר ישי לפידות מבצע את הניגון "אלי אתה" כשהקהל כולו מצטרף ונדמה שמעולם לא חווה מתחם ה"אמפי" התוועדות חסידית. לסיום דואט מיוחד: הזמרים חיים ישראל וישי לפידות בשירת "יחי אדוננו מורנו ורבינו מלך המשיח לעולם ועד" יחד עם תלמידי התמימים במופע שכל כולו שמחה בטהרתה, לקבלת פני הרבי מלך המשיח שליט"א.
דעתי האישית - למרות פעולותיו החמורות של אדיר בנימיני כנגד הדת בארץ ישראל כפי שבאו לידי ביטוי במאמר זה הוא מוגדר כתינוק שנישבה והוא הולך אחר רבו ומורו בעיניים עיוורות, לעומת זאת טומי לפיד אינו מוגדר כתינוק שנשבה אלא משהו בנשמה שלו מתנגש חזק עם עם ישראל.
 |
|
|