חג החנוכה מסמל אור ושימחה.הנר מזכיר מאוד את האדם ,גוף ונשמה .גוף הנר הוא כגוף האדם והפתיל שאותו אנו מדליקים והאש היוצאת מימנו היא כמו הנשמה שלנו .עם נר אחד אפשר להדליק אין ספור נרות כשם שנשמה אחת יכולה להאיר אין ספור נשמות.חנוכה מגיע מלשון חינוך,לימוד הילדים מהו משמעות חג החנוכה וסיפור המכבים שמציין את כוחו הרוחני של העם היהודי שלמרות ההתנגדות הקשה שהיתה עליהם לקיום המיצוות הם האמינו בכוחו של הקדוש ברוך הוא והאמינו בדרכם ואכן ניצחו למרות שהיו מיעוט.האש היא רוחנית מאוד ויש בה המשכיות כשם שהעם היהודי הוא רוחני עם המון כוח והמשכיות.
חג שמח
"להיות יהודי זה לא לכבות את האור בפני הגוים אלא לאפשר להם לראות את האור שנותן לנו השם ושנתן לנו גם כשניסו לקחת לנו אותו."
איזה יופי, זה-אל-זה!! זהו בדיוק!
בהשקפה שלי, אנחנו צריכים פשוט לעשות מה שצריך לעשות יהודי, להאיר מטבע העשייה. מצד אחד לא להצניע את האור, מצד שני, לא להתרברב בו, מצד שלישי, לא לחשוב שרק לנו מגיע אור... להאיר את העולם. נקודה. לעצור פה.
אילו רק יכולנו באמת לעשות את זה.
נשלח ב-27/12/2005 13:58
"זאת אומרת שחג החנוכה ,מסמל יהודי שמספר ליהוד אחר מה זה יהודי ושניהם שמחים"?
גם נכון אבל לא רק.חג החנוכה מסמל לעולם כול מה זה להיות יהודי והאור שיוצא מכל בית יהודי,מאיר את העולם כולו .להיות יהודי זה לא לכבות את האור ביפני הגוים אלה לאפשר להם ליראות את האור שנותן לנו השם ושנתן לנו גם כשניסו לקחת לנו אותו.
זאת בעיני שמחה גדולה והבנה שבחיים מקורטוב קטן של אור יכול לצמוח אור גדוללללללללל
המשך חג שמח ומואר לכולנו
אמן
נשלח ב-26/12/2005 13:40
מגי, את מנסה להדליק אותנו באמצע חנוכה?
אני לפחות שמח שיש אלטרנטיבה חלופית, למי שעוד היה לו איזה ספק אם להטות לבבו לראות מה שלום סנטה...
מה שמזכיר לי שבמוצאי שבת, חבר של אחותי שנמצא בתהליכי גיור צלצל למשפחתו שבחו"ל לאחל להם חג שמח מחד גיסא..
ומאידך גיסא כולו התרגשות לקראת הדלקת החנוכיה הראשונה שלו בחיים.
נשלח ב-25/12/2005 22:48
אם זה נחמד לך-אז שיהיה לך נחמד ותשמחי.
וגם חנוכה שמח ומלא אור.
אבל זו הזדמנות לציין......
כל המאבק בין היוונים והיהודים בכלל לא היה על כיבוש או השתלטות. היוונים הכן כבשו את הארץ אך הניחו לתושבים לחיות חופשיים כרצונם.
הם רק אסרו עליהם שלושה דברים:
1.ברית מילה.
2.שבת
3.קידוש החודש.
היוונים ראו התורת ישראל חוכמה נשגבה ולא היה אכפת להם שילמדו אותה. אדרבא היוונים בעצמם למדו אותה גם.
רק מה הם לא ראו בה דבר קדוש.
והם לא רצו שעם ישראל יראה את עצמו כהם קדוש.
הם רצו שעם ישראל יהיה עם ככל העמים.
לכן הם אסרו לשמור שבת-שהתוכן שלה זה שה' בורא את העולם.
הם אסרו את ברית המילה- שמעידה על קדושתו של הגוף היהודי. הקשר המיוחד שיש לו עם הבורא.
ואסרו על קידוש החודש- הכח המיוחד שניתן ליהודי לקבוע את המציאות בעולם הזה כאשר הוא קשור לבוראו.
(מעובד על פי זיכרון משיחות (של הרבי מליובויטש)
שלמדתי כשעוד לא היו לי ילדים (והיום יש לי
שלושה), כך שאם נפלו כאן טעיות או אי דיוקים ,
עמכם הסליחה)
נשלח ב-25/12/2005 17:27
ואני שמה לב דווקא למשהו אחר.
לא נחמד שחג הניסים והמעות שלנו, מתחבר עם סבא חג המולד שנותן לך כל מה שתבקש, אם רק תבקש בכנות, ועם מזל קשת מלא האמונה בניסים ובטוב?
8 ימים בשנה שאנחנו שייכים למשפחת האדם. איזה נחמד.
נשלח ב-25/12/2005 15:06
זאת אומרת שחג חנוכה מסמל יהודי שמספר ליהודי אחר מה זה יהודי ושניהם שמחים?
נשלח ב-25/12/2005 15:03
האור הוא הדבר הראשון שניברא אחרי בריאת השמים והארץ.מעט אור דוחה הרבה חושך,האור אינו נאבק עם החושך,כשהאור מופיע החושך נעלם.
לחושך אין מציאות משלו.חושך אינו אלא העדר אור.זה גם טבעם של הדברים השלילים שבחיים.עצבות,דיכאון,חידלון ויאוש כל אלה קימים רק כאשר אין אור ואין שמחה.ברגע שהאור מופיע הם נעלמים מאליהם.
נשלח ב-25/12/2005 12:59
זאת אומרת שחג חנוכה מסמל יהודי שמספר ליהודי אחר מה זה יהודי ושניהם שמחים?