הלווית המקובל הרב שמואל דרזי, מראשי ישיבת המקובלים, וממקורביו של המקובל הרב יצחק כדורי, תצא בשעה 10 מ'שמגר', דרך ישיבתו ניות ברמה, ברחוב רשי פינת יוסף בן מתתיהו, בדרכה להר המנוחות. הרב נפטר אחר-הצהריים, בעת תפילת מנחה.
נשלח ב-26/8/2012 14:48
המחליפו של המקובל הרב שמואל דרזי הוא המקובל ר' מנחם הכהן שליטא ועומד בראש הישיבה ניות ברמה
נשלח ב-28/12/2005 08:54
נשלח ב-28/12/2005 03:48
הגרה"צ שמואל דרזי זצ"ל היה יהודי יקר מאד. הוא עסק בגמילות חסדים,בתלמוד תורה והיו בו מידות נדירות של תקיפות וענווה.
היה מבאי ישיבת "בית אל" ולמד עם אמו"ר רפאל צבי (שם משפחה צבי) בחברת הגר"ע הדאיה זצ"ל ועוד שהיו שם ויבדל"א חכם יצחק כדורי שליט"א. חכם שלום כהן שליט"א ראש ישיבת "פורת יוסף" סיפר לי אישית (כשבא לביקור ניחומים) שחכם שמואל דרזי ע"ה ("תשאל אותו,הוא היה שוחט של אבי זצ"ל" - חכם אפרים כהן זצ"ל) .
היו הולכים לקברי הצדיקים ברחבי הארץ ,בפרט בגליל, להשתטחויות יחד עם מר אבי ע"ה ותמיד עסקו ב..איך הם קראו לזה "תורה מצוות ועשים טובים".תמיד דאגו למי שאין לו. במשך איזו תקופה, חכם שמואל ניהל את בית היתומים ליד "מחנה יהודה" .
מה עוד לספר...
רק לפני 5 חדשים ישבנו יחד ,כפי שספרתי והעלינו זכרונות. עכשיו,צר לי, חכם שמואל איננו. חשבתי שביום השנה של אבא הוא יוכל לשאת דברים... אך מן השמים גזרו אחרת.
כששמעתי את הבשורה חשבתי על הנאמר:" מת אחד מן החבורה תדאג כל החבורה". ממש כמעט בני אותו גיל,אותה כברת דרך.
יהא זכרם ברוך.
ווי לן דמיתנן.
אבד חסיד מן הארץ.
בלב דומע ובכאב אמיתי משתף אני אתכם בצער על פטירת האי גברא רבא.
לא מזמן עלה בסערה השמימה אמו"ר חכם רפאל צבי זצ"ל שהיה חברו הטוב וידיד נפש לגה"צ חכם שמואל דרזי זצ"ל.
יהודים יקרים היו השנים."הילכו שנים יחדיו בלתי אם נועדו?"
יהודי צדיק היה ר' שמואל ע"ה. הוא לא הגיע להלוויה כי היה בביה"ח אבל מיד אחרי שיצא עשה מאמץ עלאי לבוא ולנחם ולהעלות מעט זכרונות.
כמה טרחות טרח וכמה יגיעות יגע עת היו הולכים ל"זיארה" להשתטח על קברות הצדיקים.
שנים רבות הם למדו יחד בישיבת "בית-אל" תכב"ץ יחד עם חכם עובדיה הדאיה זצ"ל.
אוי...חבל על דאבדין..
הכתיבה קשה ..והצער עוד יותר.
תהא נפשם צרורה בצרור החיים ויהיו מליצי יושר לעם ישראל בשעותיו הקשות האלה.
מי יתן לנו תמורתם?
אנשי אמונה אבדו...
נשלח ב-26/12/2005 03:17
אני בהלם מוחלט.
ברוך דיין האמת.
הכרתי אותו.
צדיק אמיתי בורח מכל סוגי גינוני כבוד, הייתי אוהב לראות איך הוא מתפלל עם כוונות, לבוש פשוט ביותר, עם כובע ישן ופשוט...
קשה לי לכתוב קשה לי להאמין.
עוד צדיק אמיתי שאיבדנו.
נשלח ב-25/12/2005 15:23
מישהו יודע איפה יושבים שבעה?
נשלח ב-25/12/2005 09:14
חבל על דאבדין
ענו ומצניע לכת
נשלח ב-24/12/2005 23:44
אוי אוי חבל על דאבדין.
במשך שנים רבות היה חברותא עם הרב יצחק כדורי שיבלחט"א
לפני 20 שנה לערך פרש והקים ישיבה משלו . היה מתפלל קבוע ותיקין בכותל פנימה תפילת הרש"ש .
בעל ידע גדול בקבלה מעשית .
איש אמת אשר לא ירא מאחרים .
נפגשתי עימו מספר פעמים והתרשמתי מגדולתו התורנית .
בוודאי עוד יספרו רבות עליו .
תמיד תמיד ציפה וייחל לביאת בגאולה ופעל רבות למענה בלימוד .