| נשלח ב-25/12/2005 22:50 |
|
| |
בושה וחרפה לפרנסי העירייה!
גם אני כמוכם שמעתי על פעילות ארגון "עזר בנימין". אני ב"ה לא נזקק לעזרת איש ואני מהתומכים בפעילות חסד ותורה בעיר.
קרה ובערב שבת הצטרכתי לעזרתם ואז מבלי להזדהות ולומר להם מי אני הציעו שם את עזרתם הרבה.
למרות הסמיכות לשבת הם הציעו להגיע אל ביתי ולהביא את מבוקשי. סירבתי, הגעתי ל"מחסן" ואז חשכו עיני!
"מחסן" של חסד מלא וגדוש עד אפס מקום. אי אפשר להיכנס ולעמוד ולו כדי לחפש את מבוקשי. אין סוף של פריטי חסד, ביגוד, מזון, שתיה, חומרי ניקוי, מזרנים וכל מוצר אפשרי להשאלה.
ואני שואל את פרנסי העיריה, השתגעתם???
אתם מעניקים שטחי ענק לבתי כנסת לכל עדה ומגזר, גנים ומוסדות, אבל מה עם מי שדואג לכולם ללא הבדל מגזר ועדה? מה עם מי שמאכיל מאות משפחות רעבות שהם השכנים שלכם?
הלסדום ועמורה נמשלנו?
תנו מקום ראוי לאנשים שעובדים בחסד אמיתי לשם שמים!
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2005 09:36 |
|
| |
עין סורקת
כתבת כך "ועוד דבר אחד...
מחלקת הרווחה בעיר, מפנה את הנזקקים רק לקופת העיר.
הם שמכירים את המצב מקרוב - יודעים למה..."
אז לפי דברך אולי המועצה באמת צודקת שהיא לא מאשרת להם מבנה גדול יותר כי מחלקת הרווחה היא חלק מהמועצה , לא?
ובטח עוד יהיו פה תגובות שיספרו שבכלל קופת העיר היא סניף של עזר בנימין
ולחצי טון
"מה הוא רוצה בדיוק?
ש"עזר בנימין" יתאחד עם זק"א?
ש"יד אליעזר" יתאחד עם הצלה?
ש"קופת העיר" תתאחד עם "יד שרה"? "
אני רוצה שעזר בנימין תתאחד עם קופת העיר ויד אליעזר בתחומים המשותפים לארגונים
ולא , אני לא רוצה שקופת העיר תתאחד עם זקא ולא עם הצלה
אני רק לא חושב שבעיר קטנה כמו שלנו יש מקום לכולם על חשבון הציבור
ובזה אני חוזר למה שכתבתי בתחילת דברי
רוצים שכל אחד יוכל להקים ארגון אין שום בעיה
רק שלא יבאו אחרי בדרישות למועצה ויבקשו בקשות
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2005 08:48 |
|
| |
גם אם נתעלם מהרוע וההשמצות המיותרות שבדבריו של Fun, אני לא מצליח להבין על מה הוא מלין.
מה הוא רוצה בדיוק?
ש"עזר בנימין" יתאחד עם זק"א?
ש"יד אליעזר" יתאחד עם הצלה?
ש"קופת העיר" תתאחד עם "יד שרה"?
כל כך הרבה מקום יש לחסד, וברוך ה' כל כך הרבה עוסקים בצרכי ציבור באמונה - למה סתם לקטר?
להיפך. התחרות היא טובה ובריאה - גם בתחום החסד. בזכות התחרות ארגוני החסד מנסים להתייעל, להשיג כמה שיותר יעדים במסגרת התקציב שעומד לרשותם, ולהשיג תרומות נוספות לשם כך.
ובנוסף, אם תסתכלו על שוק העמותות בישראל תראו שככל שארגונים נהיים גדולים יותר, ובפרט אם הם מונופולים, הם הופכים להיות יותר מסואבים ובזבזניים ופחות מועילים.
אדם או קבוצת אנשים שיש להם ארגון שהוא "שלהם" משקיעים בו את כל הנשמה (כי יש להם מזה סיפוק), הם וחבריהם, הרבה יותר משישקיעו בארגון גדול וכללי. דוקא בארגונים הגדולים רוב העבודה הדרושה נקנית במשכורות.
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2005 08:44 |
|
| |
ועוד דבר אחד...
מחלקת הרווחה בעיר, מפנה את הנזקקים רק לקופת העיר.
הם שמכירים את המצב מקרוב - יודעים למה...
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2005 08:41 |
|
| |
FUN מהתגובות שלך נראה שבאמת אינך יודע מה הולך בעיר.
מעבר לעובדה שקופת העיר הוקמה עוד בחודשים הראשונים של האכלוס (תחת השם מתן בסתר אלעד)- הרי שאינני מבין את ההשוואה בכלל.
היקף הפעילות של קופת העיר היא פי עשרות !!! מהיקף הפעילות של כל ארגון אחר בעיר, ולרבות עזר בנימין.
שלא לדבר על העובדה, שקופת העיר היא הקרן היחידה בעיר שמחלקת בנוסף להכל גם כספים ובסכומים של מליוני שקלים כל שנה.
ולעניין טענותיך הגזעניות- אתה מוזמן להווכח ולראות שהנתמכים הגדולים ביותר של קופת העיר, בד"כ נמנים על החוגים שמשמיצים אותם - דוגמתך.
ועם כל הכבוד לעזר בנימין ואני מעריך אותם ביותר, ההשוואה בין שני הארגונים שווה להשוואה בין גודל חסידות חוסט לגודל חסידות גור.
ויה"ר שירבו בעירנו כמה שיותר ארגוני חסד דוגמת עזר בנימין והאחרים- זו הסנגוריה הטובה ביותר לעיר.
|
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2005 01:27 |
|
| |
מנוחם
יחיד יהיה כוחו אשר יהיה לא יצליח לאחד את כולם יחד ,
אבל אם הציבור יתנה את המשך ניתינת התרומות באיחוד כל גורמי החסד בעיר , לא תיהיה להם ברירה .
ולכל אלה שתקפו אותי ורשמו שכל הארגונים פה באלעד עובדים רק לשם שמים יש לי שאלה
ארגון "עזר בנימין " הוקם ממש בשנה הראשונה או השניה של העיר , למה היו צריכים להקים את קופת העיר??
הרי אתם טוענים ש"עזר בנימין" עוזר לכולם ללא הבדל , אשכנזים , ספרדים , ד"ל , ויכול להיות מאד שזה המצב ,
אבל למה היה צריך את קופת העיר הרי הם עושים את אותם הפעולות , ואולי התשובה היא שזה קשור למלחמות האשכנזים והספרדים שמלווים את העיר מאז הקמתה .
ושוב חוזרת השאלה האם המועצה צריכה לממן ארגוני חסד שקמים על בסיס גזעני ?
ועוד דבר
אני לא יודע מי מכל אלה שהתקיף אותי פה הוא בעל עניין באחד מהארגונים
אבל בתור אדם שתורם יש לי את הזכות לשאול את כל השאלות
תוקן על ידי - fun70 - 27/12/2005 1:26:53
|
|
|
|
| נשלח ב-27/12/2005 00:04 |
|
| |
fun
בא נראה אותך מאחד את ארגוני החסד יחדיו!
הרי אתה יודע שאתה מדבר דברים לא מצאותיים, יש אחד שדואג לכל כלל הציבור ואילו השני דואג לצד השני של הציבור,
יש אחד שבא לו לעזור לעצמו ויש אחד שבא לו לעזור לאחרים,
ולאחד את כל אלו אתה לא יכול
אתה פשוט צריך להכיר את ארגוני החסד מקרוב ולראות את פעילויות העמותה ולפי זה להתרשם מהעמותה
ולא כזה קשה לראות איך הארגונים כאן בעיר עובדים קשה למען כלל הציבור יש יותר ויש פחות
אז המועצה צריכה לבדוק ואני יודע גם שהיא יודעת את פעילויות כל עמותה ועמותה כאן בעיר ולדאוג לכל אחד לשטח המגיע לו (אם מגיע לו) וכן לגודל השטח שיתאים לצרכיו וצרכי הציבור
הבעיה היא שמשהו כאן רדום
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2005 21:04 |
|
| |
אלעד תודה על התמיכה וההבנה הנכונה של דברי .
לגבי הגרש"ז אין יותר מידי מה להגיב , סתם גזען עלוב , שאפשר לקרוא את כל אוצר הפנינים שלו באשכול על הסניף של שפסי .
ושוב אני יחזור על הדברים שלי או על מה שהתכוונתי .
לא רשמתי שמות של ארגונים כי אני לא חושב שיש מישהו ששולט בכמות הארגונים שיש באלעד ותמיד יש טובים יותר וטובים פחות .
כמובן שיש כמה ארגונים גדולים שעוזרים הרבה והרבה קטנים שעוזרים פחות אבל כולם עוזרים וכל אחד מהם יכול לבוא ולדרוש מקום על חשבון המועצה .
אבל מה רע ברעיון לאחד את כולם לגוף אחד גדול ובצורה כזאת לחסוך בכל ההוצאות של המנהלה???
תחשבו איזה הוצאות יש לכל ארגון , פרסום , בנקים , משכרת למנהלים , רכבים , דלק ועוד .
בשביל מה צריך מסע פרסום לכל כך הרבה גופים שהיה אפשר להריץ מסע פירסום אחד מרוכז?
הרי לאנשים יש את מכסת הכסף שהם תורמים , ואף אחד לא תורם יותר כסף כי הוא רואה יותר מודעות פרסומת בעיתון, או בת.ד שלו .
מה שיוצא מזה שכל ארגון רוצה שהכסף יגיע אליו והרבה כסף מתבזבז על מסעות פרסום
וחוץ מזה מה רע בבקשה שכל הארגונים יחשפו את דוחות ניהול הכספים שלהם? למה מה שטוב לכל חברה ציבורית רע לעמותות שניזונות אך ורק מכספי צדקה?
אתם אומרים שהמנהלים לא מקבלים משכרת , אדרבה שיראו את ספרי הנהלת החשבונות שלהם מאושרים ע"י רואה חשבון .
לי אין שום בעיה שיהיה כתוב שם , שמי שמנהל את האירגון מקבל משכרת נורמלית ושאר הכסף ילך למטרה שלשמה הוא נתרם .
אני חושב שלמי שאין מה להסתיר לא צריכה להיות בעיה עם זה
הבעיה מתחילה שאנשים קונים רכבים ומשתמשים בהם לשימוש עצמי , לוקחים משכרת מנופחות או בכלל מתנהגים עם הכספים כאילו זה הכסף הפרטי שלהם ומה שנשאר להם מההוצאות מעבירים לצדקה .
אני כותב את הדברים האלה אחרי שסיפר לי אדם שהיה פעיל באחד מהעמותות הידועות (לא באלעד) שכל הכסף שאותה עמותה מתרימה הולך למשכרת לבני המשפחה של מקים העמותה, והדברים שאותה עמותה מחלקת זה מצרכים שהם אוספים .
לכן יכול להיות שכולם באלעד צדיקים גמורים
אבל זה עדין לא עונה על השאלה למה צריך כל כך הרבה ואי אפשר להקים ארגון אחד גדול .
ויכול להיות שאף אחד לא לוקח שקל לעצמו , אז מה יותר מפשוט משקיפות מלאה של איסוף הכספים .
היה נראה לכם נורמלי אם ההיתם בעלי מניות בחברה שעל הכספים היה יושב אדם אחד ולא היה מדווח לכם מה הוא עושה עם הכסף שלכם??? אפילו אם הוא אחד מל"ו צדיקים?
אותו דבר בארגוני החסד שהצבור תורם להם , הציבור הוא בעל המניות ,וזכותו לדעת איך העוגה מתחלקת ,ולא איזה פירסום שנכתב בו שהשנה חילקנו כך וכך כסף .
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2005 17:48 |
|
| |
ייתכן ואתם צודקים.
החשבון שלי היה פשוט (והלוואי שאני לא טועה):
1. מדובר בכותב שכותב דברי טעם בכל הודעותיו.
2. הכתיבה שלו איננה מהסוג הפוגע גם כשהוא מעביר ביקורת.
3. המסר העיקרי שלו היה - אין מקום לכולם.
ברור מאליו (אני מקווה) שאינני מסכים עם הקביעות על המשכורות, השקיפות וכו'
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2005 17:31 |
|
| |
אלעד,
קצת הבנת הנקרא. כל בר דעת יודע בדיוק מה FUN התכוון.
בדבריו היו יותר מאשר רמז עבה.
אני יכול לספר הרבה סיפוים על מסירות נפש של אנשי חסד באלעד שיכולים לפאר הרבה ספרי מוסר. לא מגיע להם יחס כזה.
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2005 17:07 |
|
| |
מיייייי ואאללעעדד,
תפסיקו להתמם.
המשמיץ העלוב מתכוון (והוא כתב את זה) ל "כל" ארגוני החסד בעיר.
אני מרגיש בושה לראות אדם כזה מסתובב בתוכנו.
והנה, זה מה שעלוב הנפש המשמיצן אמר.
ציטוט:
"כל אדם שמשעמם לו פותח ארגון, ישר רוצה קרקע ומבנה זה מוגזם .
הם רוצים לעשות חסד , בבקשה , שיעשו את זה עד הסוף.
ולא ידרשו מהציבור שיממן אותם מעבר למה שהם אוספים.
ובמיוחד שאף אחד ממנהלי הארגונים באלעד לא טורח לפרסם דוחות כספים
אף אחד לא יודע כמה כסף לוקחים בתור משכרת מפעילי העמותות .
ולכן אין להם זכות לבוא בדרישות חדשות למועצה".
סוף ציטוט של דברי המשמיצן העלוב.
בשבילו, אנשים כמו אבי רבי ויצחק גרודקא הם: משועממים.
בשבילו, כל מה שהם רוצים (ישר) זה: "קרקע ומבנה".
בשבילו, אף אחד לא יודע כמה כסף הם לוקחים בתור משכורת וזה כשכולם יודעים (וזה אף פורסם בסוף השבוע בגליון קוראים אלעד) כי איש מגבאי הצדקה לא לוקח שקל!
בשבילו, לא מדובר בארגוני חסד אלא ב"מפעילי עמותות".
בשבילו, אין לארגוני החסד שמטפלים במחדלים שהמועצה אמורה לטפל בהם זכויות.
אין להם אפילו זכות לקראוון עלוב.
בשבילו, בקשה כזאת זה "דרישות למועצה".
בושה וחרפה שאנשים כאלו מסתובבים בתוכנו.
בושה וחרפה עוד יותר, שהם עוד מעיזים להטיף מוסר.
כנראה שזו המנטליות שלהם הם אפילו לא מסוגלים לקלוט שיש כזה מושג: חסד, התנדבות, עזרה לזולת.
הם לא מסוגלים לקלוט כי במוחם הקטנטן אין מקום למושגים נעלים כאלו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2005 16:58 |
|
| |
FUN
נראה לי שאתה לא מבין מה זה חסד
ותאמין לי יש לך מזל שאין לכל המשפחות הנעזרות ע"י ארגוני החסד אינטרנט למה הם היו סוקלים אותך אפילו במוצרי מזון שהם מקבלים,
אתה יודע בכלל מה זה חסד?
באיזה מצב אנשים פה בעיר נמצאים?
כמה הם מברכים את הארגונים שעוזרים להם בסל מזון?
אתה פשוט דברת שטויות,
ולגבי אגוד הארגונים סלח לי אבל זה רעיון של ילד קטן, אני לא יודע בן כמה אתה אבל אני מאמין שאתה בוגר אם תתנצל על מה שכתבת,
בכל אופן ארגונים יקרים אם יהיה לכם סיכוי לקבל שטח אז אני מאמין שתצטרכו לחכות לקדנציה הבאה
(הסיבה למי שלא מבין-פשוט אם תקבלו מקום מהמועצה אז לא תשלמו ארנונה, היות ועמותות לא משלמים ארנונה, זו הבעיה העיקרית
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2005 16:30 |
|
| |
FUN
איך אתה מעיז לדבר על מנהלי הארגונים כאן בעיר שכל מטרתם היא רק חסד נטו.
ובפרט ארגון עזר בנימין שאני תומך בהם ומרוצה מהם ממש על העניין שהם תמיד זמינים 24 שעות ביממה.
במקרה לפני שבועיים החליטו לנחות עלי לשבת 5 אורחים משפחתיים ופשוט לא היה לי איפה להשכיב אותם וכל זה היה בשעה 2 בצהריים יום שישי
מיד פניתי לרב אבי רבי ששהה בבני ברק שישאיל לי מזרנים לשבת הוא לא היה בעיר אבל מיד הפנה אותי לפעיל חשוב בארגון והוא המציא לי את מבוקשי
ואציין שבאותו זמן שבאתי לקחת את המזרנים ראיתי את הצפיפות שיש במקום ובאמת הזדעדעתי כמו אתגר10
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2005 16:26 |
|
| |
הגרש"ז תירגע
ותקרא שוב את הציטוט שאתה בעצמך הבאת
לא כתוב שם לא "עזר בנימין" לא "יד אליעזר" וגם לא"קופת העיר"
הכותכ דיבר בעיקר על כל מיני אירגונים קטנים
שח"ו לזלזל בהם אבל אין סיבה לתת להם מכספי המוצצה
גם ככה למוצצה אין כסף לקנות אבנים משתלבות לחצי השני של הכיכר
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2005 16:17 |
|
| |
זה מה שעלוב הנפש המשמיצן אמר.
ציטוט:
"כל אדם שמשעמם לו פותח ארגון, ישר רוצה קרקע ומבנה זה מוגזם .
הם רוצים לעשות חסד , בבקשה , שיעשו את זה עד הסוף.
ולא ידרשו מהציבור שיממן אותם מעבר למה שהם אוספים.
ובמיוחד שאף אחד ממנהלי הארגונים באלעד לא טורח לפרסם דוחות כספים
אף אחד לא יודע כמה כסף לוקחים בתור משכרת מפעילי העמותות .
ולכן אין להם זכות לבוא בדרישות חדשות למועצה".
סוף ציטוט של דברי המשמיצן העלוב.
בשבילו, אנשים כמו אבי רבי ויצחק גרודקא הם: משועממים.
בשבילו, כל מה שהם רוצים (ישר) זה: "קרקע ומבנה".
בשבילו, אף אחד לא יודע כמה כסף הם לוקחים בתור משכורת וזה כשכולם יודעים (וזה אף פורסם בסוף השבוע בגליון קוראים אלעד) כי איש מגבאי הצדקה לא לוקח שקל!
בשבילו, לא מדובר בארגוני חסד אלא ב"מפעילי עמותות".
בשבילו, אין לארגוני החסד שמטפלים במחדלים שהמועצה אמורה לטפל בהם זכויות.
אין להם אפילו זכות לקראוון עלוב.
בשבילו, בקשה כזאת זה "דרישות למועצה".
בושה וחרפה שאנשים כאלו מסתובבים בתוכנו.
בושה וחרפה עוד יותר, שהם עוד מעיזים להטיף מוסר.
כנראה שזו המנטליות שלהם הם אפילו לא מסוגלים לקלוט שיש כזה מושג: חסד, התנדבות, עזרה לזולת.
הם לא מסוגלים לקלוט כי במוחם הקטנטן אין מקום למושגים נעלים כאלו.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-26/12/2005 16:02 |
|
| |
מה הוא אמר בסך הכול?
אני מבין את הכעס על הרמיזה לגבי משכורות וכו' אבל 'פאן' בסך הכול אמר שיש צרכים מרובים אחרים ואפילו הזכיר שמות של ארגוני חסד ועזרה נפלאים וטובים.
הטענה שלו בגדול היא, שאי אפשר לדאוג לכולם.
מה לא נכון כאן?
|
|
|
|
|